ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 736
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Елси, аз гледам бързо след като е нахранен да излезем. Но  нашите разходки са кратки - за около час - два, не повече. За всеки случай взимам малко количество кърма в шише, колкото да има за залъгване и го слагам долу в багажника на количката в един джоб. Забелязах, че той изолира добре.
До сега един път май беше огладнял навън, имах храна в мен, но предпочетох да се приберем и да хапне вкъщи спокойно. (не бяхме далече от нас)

За АМ знам, че трябва да се консумира скоро, след като е приготвено. Може би макс 1 час  newsm78 Не бих дала престояло повече мляко. Ние затова много АМ изхвърляме  #Crazy Правим да има уж добавка - но често се оказва, че той не иска повече.

# 481
Елси в болницата питах акушерките, понеже и давах АМ, казаха че за час няма проблем.
Мама Барба  Grinning и моето човече ме гледа така, все едно е потресена тоя свят дето сме я вкарали.
Обаче като почна да и говоря и се усмихва.

# 482
Здравейте мами и аз да се включа към въпросите за АМ .. Аз слагам необходимата доза в шишета и си взимам водичка преварена ако сме на кафе карам да ми я греят или да сложа шишетата с АМ в хладилник.. А ако сме на гости правя същото. Никога не излизам с разтворено АМ навън че с тая жега не ми се рискува. В болницата чух че вече приготвеното АМ има годност 2 часа щот там ни даваха шишетата с мляко и не винаги на бебоците им се ядеше "на време" трябва да питаме някой компетентен човек да каже така ли е на 100% хубаво ще е да има човек да отговаря и на такива въпроси както отговарят за кърмата и хората от ЛЛЛ щото също не е маловажна част и въпросите около адаптираното мляко и дозировката и съветите които биха да дали на майките като нас които нямат кърма . Ние сме на 100-110мл. лека по лека покачваме тъй като понякога повръща по много и не смея да не я прехраня..

# 483
Благодаря ви момичета, аз за сега не взимам резервно мляко навънка, но искам по-дсчълги разходки... Аз давам 110 мл - кърма + АМ. Уж й стигат, засега сме на 7, понякога 8 хранения. Не може са издържи от 12 до 6 в никакъв случай - в най- добрия случай в 5 и после чак в 9..
Аз обаче грея млякото на водна баня само ако е било в хладилника, иначе го правя с вода на стайна температура, не я загравям допълнително newsm78, сега се зачудих дали да я загравям...

# 484
Elsi86, радвай се, че не се налага да топлиш водата. Аз изключих, че е лято. Sunglasses Термусът е за есента и зимата.

# 485
Аз да отговоря за противогъбичното. На нас ни предписаха Ломексин сутрин и вечер. През останалото време Судокрем или Бочко. Повлия се положително още първата нощ. Слагахме една седмица до вторичен преглед и док каза да слагаме още седмица-две. Не знам дали не е много.

Имам въпрос за вътрешните шевове - някой да усеща дискомфорт, бодежи, придърпвания дори и месец след раждането? При мен все още е така и ми е много скофтено. Все някакви филми са ми в главата, а и ми писна вече, честно казано, на една свястна разходка не мога да се насладя. На преглед съм чак във вторник, за да видим какво е положението Sad
А по отношение на външното третиране се спрях на Себамед, по-добре ми се отразява от Лактацид и нямам вече сърбеж.

Гаги, оправи ли се вече?

По отношение на млякото - препоръчвам леко затоплена вода в термос, продават и дозаторчета за мляко, за да не мъкнете цяла кутия - едни такива кутийки, свързани една с друга със специално отворче отгоре за лесно изсипване в шкше.

# 486
въпрос към ЛЛЛ:
От вчера гърдите ми са много меки. Сякаш млякото не му стига на бебо. Предни дни се задоволява само с едната гърда, а от вчера давам и другата...

Здравей, primavera11
След препълнените гърди в първите дни след раждането, постепенно към 10-14 ден кърмата се регулира според нуждите бебето. Повечето майки забелязват, че гърдите им омекват и не чувстват напрежение в тях. Това е нормален физиологичен процес и не би следвало да те притеснява, че кърмата ти намалява. Добре е, че следваш нуждите на бебето си и предлагаш, когато прецениш, и двете гърди. :

Deni_k благодаря за отговора. Нещата при нас се нормализираха. Това, че изведнъж гърдите ми омекнаха, както и факта, че не успявам да изцедя кърма с помпата ме стреснаха. А след като бебо приключи с едната гърда все още беше неспокоен, а аз не успях да видя дори и капка след като притиснах гърдите. Това ме притесни и ме наведе на мисълта, че кърмата ми е намаляла и ще спре. Днес нещата се нормализираха. Бебо изглежда доволен ( макар че виси върху мен по сума време, но и преди бяхме така). А иначе си имаме обилно количество и напишка ни и нааканк памперси. Всех си лактогонен чай, пия сок преди кърмене и хапвам повече ядки. Още веднъж благодаря.  Hug

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 22:06 от primavera11

# 487
mama Barba благодаря за коментара!
И момичета преди няколко дни коментирахте съдовете за замразяване на кърма, но все забравям да кажа аз какво правя. В Джъмбо има торбички от по 300мл в опаковка 20 броя free BFA е материала и цената е около 5лв или 4лв. - ще ви подведа в момента, но е едно от двете. А това с чашките за стерилна урина не ми се вижда добре тъй като не се знае от каква пластмаса са изработени.

# 488
В термоса си слагам топла вода , купих си кутийка дозатор за сухо мляко и от вкъщи слагам нужното количество, взимам си шишета и бъркам навън.Правим му 140мл. но му даваме най-много до 120мл , понякога ги изяжда , друг път не , сам си показва.

# 489
Мамита , благодаря ви за стиснатите палчета и пожеланията за скорошно изписване!имам въпрос към вас или към ЛЛЛ Днес кърмих бебчо, докторката ми каза че един или два пъти ще кърмя, а през другото време ще се цедя и ще събирам мляко, което ще им нося, дадоха ми шише, но не бяха наясно как да я съхраня, докторката няма да я има 10 дни, ще е извън БГ и няма как да я попитам, сега в 21ч се изцедих и сипах кърмата в шишето, оставих го в хладилника, после в 24ч,в3ч, в 6ч, в 9ч, в 12ч за 15ч и 18ч ще кърмя и те след това ще дават кърмата до другия ден до 15ч, това не са ли много часове да е престояла, тя ще е в хладилник но не знам как стоят нещата? Дано ме разбрахте, че малко омотаного написах

# 490
  • Пловдив
ние също сме на АМ и се храним навън, слагам преварената топличка водичка в термос, вземам шишенцата и кутията мляко и си разбъркваме навън храната на момента  Peace
от доста време сме на 100 - 110 мл.

# 491
Тези дни ми е трудно да изчета какво сте писали. Май ми се натрупа безсънието и ми е трудно да се концентрирам, върша всичко по-бавно от обикновено и като на сън  Crazy
Магдалена, с първото дете изцеждах и съм си запазила това по въпроса с трайността на кърмата. Беше го писала една консултантка на ЛЛЛ от моя град.
Цитат
Откри се, че кърмата има свойства, които я предпазват от бактериално замърсяване, което позволява тя да бъде съхранявана по- дълго време, отколкото се мислеше до сега. Указанията за съхранение на кърма са както следва:

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до над 10 часа (коластрата, или млякото което се образува до 6 дни от раждането, може да се съхранява 12 часа на стайна температура).

•   Прясно изцедена кърма може да бъде съхранявана на температура малко под стайната температура (например в хладилна чанта или друг охладител) за над 24 часа. Ако млякото е било държано на стайна температура преди да бъде поставено в охладителя, времето за безопасно съхранение в охладителя може да бъде намалено.

•    Прясна кърма може да бъде държана в хладилник за над 8 дни. Съхранявайте млякото на гърба на хладилника, а не на вратата. Ако млякото е държано на стайна температура или в охладител преди да бъде поставено в хладилника, времето за безопасно съхранение може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в камера в хладилника за над 2 седмици. Ако преди това то е държано на стайна температура, в охладител или в хладилник, времето за съхранение може да варира.

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана в камера със самостоятелно отделение в хладилника за над 3-6 месеца, в зависимост от това колко често се отваря вратата. Съхранявайте млякото в дъното на камерата. Ако млякото е било съхранявано на стайна температура, в охладител или в хладилник преди да бъде поставено в камерата, времето за безопасно замразяване може да бъде намалено.

•  Прясна кърма може да се остави в отделение за дълбоко замразяване (фризер тип „сандък”) за 6-12 месеца. Ако преди замразяването му е било съхранявано на стайна температура или в охладител или хладилник, времето на съхранение може да варира.

•   Предварително замразено мляко може да бъде държано в хладилник за над 24 часа след пълното му размразяване.

Едно последно нещо относно указанията: Въпреки че горното е най- последния публикуван набор от указания относно безопасното съхранение на кърма, имайте предвид, че това са все пак просто указания. Разумно е да опитате да се придържате колкото се може по-точно към тях, но мляко, което е по- старо от посочения безопасен период не трябва автоматично да се изхвърля. Млякото, което наистина е лошо има забелижим кисел вкус и мирис. Дори ако изцедената кърма е „с изтекъл срок” пак може да е безопасно да се даде на бебето, щом като още има пресен мирис и/или вкус.

Написано от Becky Flora, BSed, IBCLC
Последна версия: 31 юли, 2002
http://www.breastfeed-essentials.com/storagehandling.html

Белисима, благодаря, че сподели за Бейбинос. Вчера купих и вече 2 пъти му правя масаж, харесва му и го успокоява  Peace

Никола вече е с многократните и дупето спря да се зачервява, спрях и да го мажа. Преди това ползвах пелени на Пуфис, Памперс и на Млфикс. Памперс много миришеха на химия и с радост привърших пакета. Разлика между Пуфис и Молфикс не забелязах да има при нас.

Ние излизаме сутрин и вечер за по 2-3 часа, храня го навън като се събуди. Онзи ден ходих в Кауфланд и там като отвори гладната уста  Simple Smileедна служителка ме видя, че го кърмя и ми донесе стол, беше много мила, зарадва се че го храня навън щом има нужда.

# 492
момичета, някой ползва ли аспиратор за нослето и
какъв мога да си купя за бебето.
А някакви мнения за този

http://www.pharmalife.bg/product/2135/nosko-aspirator-za-nos-nosko.html

# 493
Amilia Pond, и мен ме придърпваха конците до онзи ден, когато намазах мястото с горчивка и при тази манипулация ми падна конче. Мисля, че е последното. Сега нямам проблеми, но от горчивката ми щипеше много. Може би не е напълно зараснало мястото.

до-ре-Ми, и аз кърмя навън, но дискретно в слинга. Blush

# 494
Kalona, ние ползваме аспиратор, само че неот този вид, а от другия - тип помпичка  с накрайник. Имаме си сополчета и доста бързо излизат с него. Честно казано казват че това, което полЗвам  аз не било хубаво за бебето. Аз лично не виждам разлика освен че с помпичката е много по удобно, отколкото с тия маркучи. Но това си е лично мое мнение и мой избор.

Общи условия

Активация на акаунт