ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 736
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Мирче, масажът го правим след баня. Обхващаме му крачетата и ръчичките и прокраваме ръката от глезена съответно китката към бедрото/рамото. На коремчето правим въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка. А на гръбчето май импровизирам  Laughing
То реално два пъти сме го правили за сега. Четох, че масажът подпомага храносмилането и действа газогонно, повлиява добре коликите. А дано!  Laughing

Маги, не трябва да се чувстваш виновна! Няма как да знаеш какво може да се случи  Confused

Ние също сме на белите памперс 2. Като се замисля, предният ни пакет беше от зелените, а по-предния пак бели. Дали и на нас не ни стана този проблем с кожата от зелените  newsm78 както е написала elle.

# 466
skrech, много много благодарности за отговора! Установих, че това ръмжене, дърпане и мрънкане са били заради ужасните газове, които го мъчеиха напоследък! Сега такова дръпване се случва веднъж-два пъти на кърмене, което не е никакъв проблем. Но вечер към 19 часа е винаги едно и също - храним се около 50 мин. (при средно 15-20 минутни хранения през останалата част на денонощието) и пак с дърпане и пускане.
Някъде бъркам с храната! Мислех, че имам щастието на бебето ми да не му се отразява толкова това, което хапвам, но уви... Къде да намеря подробна информация за най-дразнещите храни? По-известните ги знам (ягоди, череши, лук, царевица), но може би има още, от които ям и после става мармалад без да се усетя. Конкретно - патладжанът дразнител ли е? От млечните продукти силно съм редуцирала краве, основно хапвам овче и козе млечни.
А за наддаването - преди тази криза наддаваше поне 40 гр. на денонощие, изведнъж стават 20, а лекарите ми говорят за един минимум от 30 гр. Разбирам, че не е машина и няма как винаги да наддава еднакво, затова го приемам за нормално.
За болки в ушенцата, как да разбера?
Още веднъж благодаря за помощта!

# 467
Добро утро момичета,
Имам нужда от съвет. Днес сутринта докато почиствах детската стая видях и убих бълха. Спомням си, че и друга мама имаше подобен проблем. Моля, да споделите как се справяте с тия гадини. Засега смятам да взема райд. И друго - тъй като живеем в блок на горен етаж ( асансьора не работи) оставяме количката вътре във входа. Но там е и вратата за мазетата. Може да сме пренесли бълхата от там. Какво мога да сложа на количката, за да не събираме бълхите?

# 468
мария87, малката прави така, когато има нужда да се оригне. Аз често се чудя защо пуска, когато видимо е още гладна, тя в следващия момент се оригва и си продължава спокойно храненето.

primavera11,
За бълхи и хлебарки препоръчвам Frontline - безопасен за деца и животни, всъщност си е противобълхов препарат за кучета. Продава се във ветеринарните аптеки. Взима се голяма ампула и се разтваря в 600 мл вода в шише със спрей като това за миене на прозорци. Пръска се по ъгли и всички необходими повърхности в целия дом. Действа безотказно и дълго. При все, че не е вреден, аз изкарвам всички и тогав пръскам, така ми е по-сигурно.
Не знам как да предпазиш количката, освен да я изтръскваш хубаво преди да сложиш бебчето вътре. newsm78

# 469
primavera11 може да и мяташ една найлонка

Ей мами, имате ли вече първите усмивки от бебоците? Simple Smile

# 470
Мама барба, благодаря ти Hug
Мирче не мирче аз и сега слагам, но само върху матрачето. Сега се сетих, че мога да пробвам с дъждобрана. Иначе ние си се усмихваме. Даже един ден го бях сложила да си лежи върху мен и направи някаква физиономия, при което аз се засмях. И нали гърдите ми се повдигат при поемането на въздух, той ме позагледа и след няколко секунди и той се усмихна и се засмя ( разтресе се). Не го обясних много както трябва, но само като се сетя и ми става много мило  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 13:18 от primavera11

# 471
primavera11, забравих за Райд да кажа: имай предвид, че някои видове са за деца над 3 г. А и ненинаги върши работа. Peace
Дано се отървете!

# 472
О и ние се усмихваме Simple Smile най -много на тати  Grinning а един път, като задрямваше в мен, и се ухили и със глас, все едно сънуваше нещо смешно! Беше много интересно, майка ми също каза, че го е чувала.
Белисима нещо се изгуби  newsm78

# 473
аз искам да ви питам, когато чистите изкарвате ли бебчо от стаята, до сега не съм пускала прахосмукачка в нейно присъствие, но ми е любопитно другите мами как практикуват newsm78

може ли да предложите електронна бебешка везна, мисля да си купя, за да мога да засичам най-вече колко мляко изсуква беба

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 17:09 от gabrielitka06

# 474
Ивайло също започна да ни се поусмихва като му говорим , иначе преди това беше само на сън.Какви други умения имат вашите бебоци.А някой знае ли на ден по колко време мога да го държа по корем , за да тренираме главата , вече имаме голям напредък с нея , но като омалее и започва да се изнервя.

# 475
emeka, и ние го слагаме по корем, ама за малко  newsm78 ако някой знае колко време може, моля да сподели  Peace
Онзи ден като бяхме на преглед е лекарката нали им прави на бебоците разни тестове с ръцете и каза, че нашия се държи като тримесечен Simple Smile че е много силен.

# 476
Здравейте!
Надя се усмихва предимно на батко си и на татко си. Мен само ме гледа любопитно. А вчера с батко си даже си "говореха" - той й разказваше приказка, а тя му ааа-каше. Той беше толкова щастлив, че му предложих от на Надя памперсите - да не направи беля. Simple Smile
Слагаме я малко по коремче, но не заради главата, а заради коремчето - предимно около максимум 5 минути и то върху моя или на тати корема, а тя блажено се отпуска с глава на една страна. Даже някой път се сърди като я обърнем пак по гръб.  Rolling Eyes

# 477
Мами, които са на АМ или смесено хранене- как процедирате когато излизате на разходка? Храните ли навън бебоците, взимате ли мляко за изпът? Колко му е годността на АМ newsm78? Ние докато се наядем, оригнем, нагласим става минава половин час, излизаме за час - два и бързо вкъщи за следващото хранене...

# 478
Аз намерих време за всички повдигнати въпроси от вчера.

Mary Angel, няма да слагам Ротарикс. Не съм фен на ваксините извън задължителните.  Peace

Магдалена Величкова,  Praynig дано това са последните лоши новини! И скоро да си приберете Преско и да си се гушкате вкъщи. Praynig

musleto, Вигантол на мен ми казаха само 2 капки на ден.  Аз ги капех директно в устата на батковците. Peace Сигурно трябва преди хранене, за да не върнат и да отидат на халос. Може след като ги дадеш, да подържиш бебчо изправен 10-15 мин.
Щом се слюнчи, може ли да са зъби. newsm78 Племенницата е изкарала първо зъбче на 4 месеца. Party Или да е от глад? От скука?

elle___, нашият лекар каза 1 ЧАЕНА лъжичка на 100 мл вода.

gabrielitka06, за пъпките на мен докторът ми каза с нещо мазничко да мажа. Аз слагам мас. И гледам хубаво да мия гънките при баня, макар и само с вода без сапун и шампоан.

elsi86, питай ЛЛЛ как да махнеш силиконовото зърно. Тъкмо и ние да научим. Wink За АМ навън ти трябва термос с гореща преварена вода, шише и кутията с АМ и мерителната лъжица. chef

little afternoon, благородно ти завиждам. Моята сладуранка ме гледа като сърдито старче.  Crazy

# 479
Елси86 ние сме вече изцяло на АМ.Когато излизам за по-дълго вземам термоса с вода,малко АМ в една кутийка и нужният брой шишета.Когато огладнее просто му забърквам яденето където и да сме и го храня.                                                                                                                                                                 А аз искам да попитам мамите който са само на АМ,по-колко мл. изяждат бебоците ви на едно ядене и колко хранения на ден имате.На Манол 100мл. вече не му стигат и му правя по 130,а от 3 дена насам минахме на 6 хранения.

Общи условия

Активация на акаунт