ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 716
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Въпрос към ЛЛЛ и към кърмещите майки. Детето ми е на 1 месец и 6 дена.Кърмя на всеки 2,5-3 часа,като предлагам и двете гърди докато пусне,около 15 минути на гърда,след което дохранвам с АМ,обикновено изпива около 60 мл добавка.Прави една пауза нощем от около 6-7 часа.Преди всяко кърмене,гърдите са ми ужасно напрегнати и ако не успея да го събудя по-рано,потичат и двете,което е доста неприятно.Също и когато кърмя от свободната гърда спонтанно изтича мляко. Това прави кърменето ми навън невъзможно,а кърменето като цяло неприятно. Пробвах да дам само АМ,при което детето изяжда около 90-100 мл,а когато го кърмя и дохраня,количеството АМ е около 60 мл.Значи ли това,че за тези 30 минути изсмуква само 30-40 мл кърма ? Crazy А гърдите си чувствам много напрегнати и препълнени преди кърмене,все едно има литри вътре.С помпа не успявам да изцедя повече от 10 мл от гърда. Написаното е доста объркано,надявам се да ме разберете,като цяло аз самата съм доста объркана и съм на път да се откажа изцяло от кърменето.

# 541
KalioBalio, skrech беше казала, че бебетата вечер преживяват деня и са особено напрегнати от всичко случило се - аз също го установявам. Така ти завиждам за голямата пауза ношем..5-6 часа си е направо рекорд! Та нищо чудно, че има нужда от по-често кърмене преди това. Ох, тия паузи при нас ще дойдат след нам си колко месеца сигурно...

sky_ high благодаря за отговора. Аз си мислех, че Дари е неспокойна, ама като чета другите мами направо трябва да се похваля Laughing

Белисима както винаги изпълнена с хумор независимо от положението. Дано нещата скоро се нормализират  newsm10

# 542
До Ре Ми - това с кърпичките е супер идея. Аз вечер дупето и така го избърсвам с една намокрена салфетка да не я разбуждам много. Но бархета ми звучи по- добре като идея, даже някой беше споменал за подложки за гърдите. Само трябва да намеря кой да ги ушие  Party

eccentric и при мен потичат така. Напоследък (понеже ми писна непрекъснато да ходя със салфетката) и давам малко да сукне от течащата гърда. Една- две минутки колкото да спре да тече и после сме екстра.

# 543
eccentric моят съвет е да не се отказваш от кърменето, аз също бях в подобно положение на твоето, давах от гърдата, но бебка плачеше , при което установих че не и стига млякото, това ме накара да почна да се цедя, за да мога да засичам колко мляко произвеждам, при което в началото източвах към 125, 130 мл, в последствие обаче едвам стигах до 90 мл с помпата, зърната ми бяха ужасно раздразнителни, бях страшно изнервена и си казах, че ще почвам хапчета за спиране на кърмата....обаче се замислих и реших да пробвам с друга помпа пак на Авент, като първата....е оказа се че проблема не е в мен, а в тъпата помпа, която ме беше вбесила до безбожие....така че опитвай , дерзай и не се отказвай, колкото и да е трудно!
Пък в крайна сметка и да почнеш с АМ, нито ще си първата, нито последната, така че и това не трябва да те депресира!
Успех и нека не униваме Simple Smile  Hug Hug Hug

# 544
eccentric, изчакай все пак отговора на консултантите ЛЛЛ, но исках само да те успокоя и да ти вдъхна кураж -  бебетата могат да изсучат повече от помпата, така че ако имаш напрегнати гърди (т.е. имаш кърма), защо не пробваш само кърмене като по този начин хем може да не се наложи да даваш добавка, хем гърдите ти ще са облекчени? Simple Smile
 Правила ли си контролно измерване - преди и след хранене (макар че електронните кантари са голям мармалад понякога....но поне приблизително можеш да видиш колко изсуква). И не се притеснявай, скоро няма да има чак такива течове от гърдите, а и като съм навън винаги си слагам от от тампоните за зърна и така дори и да тече нещо, докато кърмя, то остава върху тях. Успех и само спокойно!   bouquet

# 545
Благодаря за подкрепата   bouquet .Пробвах да сме изцяло на кърма,но нещата не се получиха.Детето суче ефективно и нямаме проблем със захапването на гърдата,но явно количеството кърма е недостатъчно.Чувах го как преглъща на 1-2 засмуквания първите няколко минути,след това не се чуваше никакво преглъщане.Бяхме като скачени съдове,кърмехме се почти денонощно,но се ядосваше,плачеше постоянно.При мен нямаше болка,захапваше правилно и зърната ми не са се разранявали и въпреки това се предадох  Tired .Най-много ме притесни това,че пелените бяха сухи.В продължение на 5 дни нямаше изхождане,можехме да изкараме цяло денонощие с един памперс и реших да започна с АМ.Явно ще се мъчим докато има,пък каквото стане в крайна сметка.  Crossing Arms

# 546
eccentric щом гърдите ти се напрягат и спонтанно изтича мляко,то ти си напълно способна да произвеждаш достатъчно количество за да изхранваш бебчо.Това,което на твое място бих опитала е постепенно да намаля добавката и да върна бебето към гърда.Може на всеки 3-4 дни да намаляваш с по 10 мл. а да увеличаваш времето за кърмене.Когато гърдите омекнат твърде много и Маги започне да се сърди започвам да ги редувам,така даваем по - малко време на всяка гърда да се "съвземе".
Зорът е до като се регулира кърмата после става песен  Hug

# 547
Момичета, след болничния за раждане издаден от болницата, какво следва? Трябва ли да представям друг документ на работодателя за майчинските?

# 548
musleto да педиатъра на детето трябва да ти издаде последния болничен  Peace

# 549
Благодаря Мики

# 550
Благодаря ви за съветите за съхранението на кърма Hug
сега пък ми казаха да не нося защото да не искат да рискуват да не се развие пак нещо, не преварявали от известно време!
Та решихме да кърмя 12ч- 15ч-18ч  и после си пътуваме за нашия град общо взето почти четири часа път имаме на ден и по няколко часа за разходка между кърменията! Бебчо е добре да не казвам голяма дума, докторката ни е в отпуска, стискам палци като се върне всички изследвания да са ок  Praynig
Няма по хубаво от кърменето толкова ми е хубаво  Hug
момичета знаете ли лек за стриите, нали се поуспокоих малко и да си пообърна внимание, не че имам време, нооо Simple Smile аз се мазах с Контрактубекс, но ми свърши та се чудя дали да си вцема нова опаковка

# 551
момичета да попитам колко често може да се прави клизма на бебчо?

# 552
Габи, възможно най малко,защото бебчо свиква с клизма, чревцата стават лениви, така знам аз   bouquet

# 553
И аз знам за клизмата в много краен случай.Пробвай с масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелкан и краченцата към коремчето след това или имитиране на каране на колело.Аз пробвах 2 пъти да намажа със зехтин дупенцето без да вкарвам нищо - имаше ефект след няколко часа , но масажа най-много помага .

# 554
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте, имам питане към ЛЛЛ консултант или към вас, момичета. По ред случки в момента се изцеждам и давам от шише кърмата. Детето яде различно, но като средна стойност ще посоча 90 -100 - понякога хапва 110 (веднъж 130) , понякога 80 и т.н.
Тази вечер към 8 и половина направихме кърмене със силиконово зърно и го изтеглихме преди и след кърмене. Кантарът отчете 50 грама разлика. Той заспа дълбоко на мен и го сложихме в креватчето. Спа непробудно около 3 часа, което за мен е изненада. Но не защото по принцип не спи, а защото е изял само  50 грама преди това и аз очаквах скоро да е гладен. Но следващото хранене направихме преди малко - чак в 00:20, пак със силиконовото. Кантарът отчете 70 грама разлика след сукане, а Радко заспа безотказно. Отново ми се струва малко количество.
Той се роди 2800, сега след 40 дни е 4210. Ни ние виждаме, колко яде и той хапва добре.
Та се чудя - дали да се притеснявам да не започне онзи момент, когато детето спи повече, защото няма сила да се събуди, за да яде. Но от друга страна той вече не е толкова малък и немощен както е бил в началото...
И също така - 50 грама, отчетени от кантара, равни ли са на  50 милилитра кърма? Защото ако е така,  детето наистина е яло много малко според мен на предишните хранения. И трябва да променим нещо може би  newsm78
Благодаря предварително!

Здравей, little afternoon,
Предполагам посочените от теб средни стойности в милилитри са когато храниш от шише. Похвално е, че би искала да преминеш към хранене от гърда. Наистина част от майките споделят,че силиконовите зърна са им помогнали в този процес. Следва да имаш предвид, че сучкането само по себе си изисква по-големи усилия от страна на бебето, отколкото изпиването на кърмата от шише. Като се прибави към това и силиконовото зърно наистина би могло Радко да се изморява по- бързо, сучейки от гърдата със силиконовото зърна, отколкото изпивайки изцеденото мляко от шишето. Едно от нещата, които дават ориентират майките, дали кърмата е достатъчно на бебето, са пеленките. До около 6-тата седмица от раждането, обичайно би следвало да има 5-6 добре напишкани пелени за еднократна употреба и поне 2-3 изхождания по голяма нужда с нормална консистенция. Радко е горе- долу на тази възраст. Наддаването до момента, което си посочила, е добро. Наблюдавай го, ако е бодър, весел и в добър тонус, вероятно изсуканото количество мляко му стига. Като вариант, който би бил по- коректен и точен от непрекъснатото измерване преди и след кърмене, ти предлагам да изтеглиш Радко, да си запишеш стойността и да го изтеглиш отново след точно 1 седмица на същия кантар. Споделям отново, че измерването на различни кантари дава големи разлики. Цитирам от твоя пост: „…- дали да се притеснявам да не започне онзи момент, когато детето спи повече, защото няма сила да се събуди, за да яде…” Такъв момент би могъл да е налице, ако бебето не е достигнало рожденното си тегло до 10-14 ден от раждането, има жълтеница  или в случай на друго заболяване, което не е налице при вас. 50 мл кърма не отговарят точно 50 грама, но може приблизително да се използват като еквиваленти. В заключение би могла да се водиш по бебето и неговите нужди и прояви на глад, да наблюдаваш поведението му и след 1 седмица да отчетеш, какво е наддаването му.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт