ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 675
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Раждането не ме плаши, а това след него  Laughing  При кой сте на доктор за очето ?

# 76
д-р Йосифова в МЦ Детско Здраве, педи там ни праща, за Токуда и МА нямаше скоро часове...

# 77
Ех, тоя център Детско здраве. Ние бяхме на кардиолог и съм доволна. Дано и очния е добър.

п.с Много лоши отзиви бях чела в нета за този център, ама нашата джипка е работила там и явно има сантименти, като тия от МД към клиниката на Чавдаров  Laughing

# 78
Ние сме там и за трансфонтанелна ехография, че от големината се родихме с хематомче на главичката. Ще се тестват и по това направление  Laughing

Аз имам питане, към мамите и/или към ЛЛЛ - след кърмене трябва ли да измиваме гърдите? Четох в предишна публикация на ЛЛЛ по друг повод, да намазваме зърната с кърма, аз след кърмене се доизцеждам и после ги измивам с вода и намазвам с кремче (Авент). Правилно ли е? Малко усещам вече болки на зърната от цялото дърпане...

# 79
Не мисля, че има специална причина да е HA, може би просто от болницата си се подсигуряват така, че няма да има проблеми. Пък и педиатърката не каза нищо по въпроса, като дойде и ние решихме, че след като й понася добре трябва да продължим с него.

# 80
Магдалена  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed много съжалявам, че трябва да преминете през това и от сърце пожелавам да мине бързо и всичко да е наред  Hug

В Детско здраве крак ми няма да стъпи и ви съветвам да имате едно на ум  Naughty
Скрит текст:
Преди няколко месеца малчо като беше болен и нашата педка ни прати там на пулмолог заради хрип.Веднага получихме оферта от лекаря там за прием в тяхната болница,по клинична пътека за 5 дни.На въпроса не е ли редно първо изследвания да направи и после да се прецени за болница ли е ми казха,че щом е така трябва да ги платя и да си помисля добре,че рискува живота на детето,можел много бързо да се влоши.Ама аз нали съм вряла и кипяла с малкия по болници и такъв посредствен шантаж не може да ме впечатли.Отидох при позната във ВМИ за 1 час имахме пълна кръвна и снимка...детето изобщо не беше за болница,а имаше лек бронхит.
Заговорих се и с други  мами по въпроса и се оказа,че е практика на въпросния център да точи здравната каса за сметка на нашите деца.  Shocked #2gunfire
Гаги аз не мия гърдите си на всяко хранене,защото много често сме навън.Поддържам нормална хигиена,т.е. удрям си душ 1-2 пъти на ден,но гърдите мия само с вода,от сапуна ми се изсушават зърната  Peace

Скока в растежа е когато бебета започват да имат нужда от повече кърма,за това и започват да сучат толкова често.М/у другото в седмицата на първия скок на Маги отчетох и най-голямо качване на тегло 330 гр.  Thinking

За коликите и аз вече нищо не давам,гушкаме се повече и се кърми това е нашия лек.Давах  Еспумизан известно време,но освен запек друг ефект не отчетох  Tired

И накрая за отчет от днешната консултация Маги е 4300 гр/ 55 см (+1200гр/7 см  Shocked ) Много ми се виждат 7 см за месеца  Thinking Педи каза за повръщането ,че при такова качване на тегло то със сигурност момата преяжда  Blush
Сложиха и ваксината и много жално си поплака малката  Rolling Eyes

# 81
В Детско здраве крак ми няма да стъпи и ви съветвам да имате едно на ум  Naughty
Скрит текст:
Преди няколко месеца малчо като беше болен и нашата педка ни прати там на пулмолог заради хрип.Веднага получихме оферта от лекаря там за прием в тяхната болница,по клинична пътека за 5 дни.На въпроса не е ли редно първо изследвания да направи и после да се прецени за болница ли е ми казха,че щом е така трябва да ги платя и да си помисля добре,че рискува живота на детето,можел много бързо да се влоши.Ама аз нали съм вряла и кипяла с малкия по болници и такъв посредствен шантаж не може да ме впечатли.Отидох при позната във ВМИ за 1 час имахме пълна кръвна и снимка...детето изобщо не беше за болница,а имаше лек бронхит.
Заговорих се и с други  мами по въпроса и се оказа,че е практика на въпросния център да точи здравната каса за сметка на нашите деца.  Shocked #2gunfire
Гаги аз не мия гърдите си на всяко хранене,защото много често сме навън.Поддържам нормална хигиена,т.е. удрям си душ 1-2 пъти на ден,но гърдите мия само с вода,от сапуна ми се изсушават зърната  Peace
Уфффф.... дано всичко мине добре, че какъвто съм шаш  ooooh! много ме сърбят ръцете да капна капка кърма ама ме е шубе  Thinking
За гърдите - аз от както са ни изписали започнах освен преди, да мия с водичка и след кърмене. Горе-долу от тогава започнаха да ме наболяват зърната. Но може и от цеденето да е знам ли...
Как имате сили за разходки, аз още съм гроги и не мога да свикна на недоспиването.
Взехме си везна под наем и се мерим в къщи; от както сме си в нас - вече 7-и ден - сме наддали 350 гр  baby_neutral Mr. Green
Кога се ходи на първата консултация?

# 82
Здравейте!
Магдалена Величкова дано скоро се гушкате отново.  Praynig
gabrielitka06 честита рожбичка.
Tyra благодаря за темата.   bouquet
Аз не съм го усетила този скок в растежа.  Rolling Eyes

# 83
Гаги нас ни викна педи на 10 ден от раждането,но беше по скоро за да я измери и да се убеди,че се храни добре.Официална първа консултация е на 1 месец + ваксината за хепатит.
Зърната мисля,че те болят от честото миене и аз бях така и като спрях се нормализираха нещата.

# 84
Може... ще спра това след, и ще видим  Thinking

# 85
Gaggi , след тази в първите 24 часа има една след една седмица и щом бебчо върви добре1 път в месеца за тегло и преглед и ваксините по календар.

Не искам да те плаша, но аз не бих отишла за ТФЕ на такова място. И в МД и в Педиатрията имат доста добри специалисти. Факт, че струва 50 лева в МД. но поне със сигурност хора с опит ще разчетат снимките. Правим вече 2 и знам, че не е просто някой да го щракне. Следи се хематома дали се е резорбирал, коя степен е бил, има ли движение и т.н За да има хематом сте имали ИВК. Пише ли коя степен е ?

# 86
Мамита нали в началото като се ходи при педиатър се дава направление при ортопед. Вие ходили ли сте вече на ортопед? Някои да е избрал доктор Алексиев за този преглед , чудя се какво му е работното време в горна баня и дали преглежда там с направления или и там еплатено както в частния му кабинет ?

# 87
И прекрасните новини от днешния ден са, че в 10,15 часа на бял свят се е появила принцеса София на мама addy_1. Малкото съкровище тежи 4600 грама . Да са живи и здрави и двете, а на мама да пожелаем бързо възстановяване   bouquet

# 88
  • София
Tyra, благодаря за темата!  bouquet

Честито на мама addy_1! Да й е жива и здрава голямата принцеса!  Heart Eyes

На ортопед, до колкото си спомням, се ходи към втория месец! На Алекс му направиха това изследване в болницата и не мисля да го водя пак.

На консултации в началото ни викат на две седмици и след това ще ходим по веднъж месечно.

Гаги, и аз не си мия гърдите след всяко кърмене, процедирам като Мики!

Магдалена, силно  Hug !!! Бързо да се оправя малкото човече! Hug

Разходките и на мен ми идват в повече. Обикновено излизам през деня за около час и след това вечерта с баткото и таткото.

# 89
Здравейте

записвам се да ви следя  Hug

Аз от раждането до сега да ви се оплача съм с вътрешна инфекция и съм на антибиотик 3та седмица и тези доктори така и не казаха от какво е.. казаха ми че ако и тази седмица до другия вторник не мине с тези хапчета ще ходя в болницата на системи... #Crazy

А бебка има още млечница и ми е много трудно да почиствам езичето изписаха ни капки  NYSTAN и се надявам да помогнат бързо, защото трудно преглъща  Praynig

Охх това е от мен този месец ми се видя много труден само проблеми и други глупости надявам се вече всичко да се оправи че вече ми писна  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт