ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 772
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
момичета, хвърлям ви по едно око, но не ми остава много време  Simple Smile
и на нас ни излизат напоследък пъпчици по личицата, казаха ли да мажете с нещо  newsm78

# 406
момичета, хвърлям ви по едно око, но не ми остава много време  Simple Smile
и на нас ни излизат напоследък пъпчици по личицата, казаха ли да мажете с нещо  newsm78

И ние сме така ,аз и промивам лицето с тампон напоен с чай от лайка определено помага всеки ден го чистя на всяка смяна на памперса

Момичета какви памперси ползвате и кой номер? newsm78

# 407
  • Пловдив
Мама, на вики, благодаря  Hug
ние ползваме памперси на памперс, бялата опаковка, в момента сме на 2 номер, от 3 до 6 кг. е  Peace

# 408
И ние сме с Памперс, но зелените - 2-ка. Каква им е разликата с белите?

А Тео бебе - прах или течен ползвате? То има ли течен де  newsm78

За коликите - за момента ни помагат капки Еспумизан - давам ги преди кърменето с лъжичка, 4 пъти дневно по 10 капки.

Миете ли личицето
и колко често? Изглежда ми все нацапотен след сукане, но пък докато се нацока и е заспал, не искам да го мокря сънен  Rolling Eyes

За помпите за кърма - електрическата на Медела си заслужаваше всяка стотинка!

Нашето пъпче още виси...довечера дядо му ще дойде да го "ремонтира"  Laughing той е хирург и каза че или ще сложи конче или ще го среже със скалпела ако е изсъхнало достатъчно  Embarassed

За режима - май сме единствените, които се хранят под режим  Laughing хапваме на 3 часа, +/- половин час според глада или спането. Вечер се храним в 21ч. и после когато се събуди получава едно хранене до 6ч., когато давам закуската  Mr. Green

И мен едното зърно доста ме боли, вече ходя като римлянин, разсъблечена до под бюста  hahaha, намазана с кърма и крем  Crazy май помага.

Мамите които се разхождат в южния парк, нали всичко е наред след вчерашния дъжд от камъни  ooooh!

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 14:08 от Gaggi

# 409
Gugito за пъпчиците ни изписаха http://apteka.framar.bg/30061917/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%86 … -40-%D0%BC%D0%BB-
имаме по личицето, по цялото вратле и гушка, раменцата и по свивките на ръчичките. За тези по личицето ни казаха, че било бебешко акне ( зачервенки и с връхче ) а др са само зачервенки ситни точици. Дайте предположение от какво може да са последните? Според доки е от изкуствена материя, за която съм убедена че няма такава дреха. Мислех си евентуално от изкуствен конец на някоя дрешка!?
Gaggi аз пера с Тео течен- има такъв и съм доволна.

# 410
Аз нещо нямам муза за писане и само ви следя  Whistling

Памперсите са ни Пуфис 2  3-6 кг. Следващия пакет ще взема 3-ика,че тези вече ми малеят,а Маги наближава 5кг.

Лицето също и пъпчасва,но при нас е от честото сукане...топлим се взаимно и резултата е ясен.Също така се цапа доста,но я мия,когато е будна.

Пера с Тео бебе течен,петната първо препирам с един сапун за петна.

Маги тези дни цока неспирно  Crazy Или и е топло или имаме скок в растежа.В резултат гърдите ми са много меки и засуква по-трудно,но кърма имам определено  Peace

# 411
  • Пловдив
много ви благодаря момичета  Hug при нас пъпчици излизат само по лицата, може да пробвам кремчето на авен Simple Smile
Гаги, честно казано и аз не знам каква точно е разликата между зелените и бели памперс, но започнахме с белите, доволна съм и не смятам засега да пробвам промени Wink белите имат една лентичка, която се оцветява в зелено като понапишкат памперса, не знам дали зелените имат  Thinking

# 412
Дени благодаря за подробния отговор  Hug. Надявам се все пак да продължа да давам и малкото, което имам  Praynig.
За пъпчиците, педиатърката каза, че е на хормонална основа, от претопляне не може да са само по бузите. Каза да ги мажа с отвара от лайка,почнах от днес, дано има ефект.  Peace
За памперсите Ние ползваме на хъджис все още единичка, предполагам че бебка е към 4 кг, може и малко повече, мисля че 2ка ще е доста голяма, имам на пуфис 2 ка и ми се струва огромна, чак се чудя дали не са й вече малки памперсите 1ка newsm78
Мама Барба, благодаря за съветите, ползвам механична помпа на томи типи, с нея съм изцеаждала и
 По 100 мл., но ето че вече е по 30 и това е в добрия случай  Sad Много ми е мъчно че не се получиха нещата с кърменето. Иначе зърното ми беше оформено вчера и тя сука за секунди, но реално трябва да дохранвам и нямам предтсава колко е изяла... И най-тъпото е, когато започна да теча нщеконтралируемо, сякаш имам литри  Grinning

# 413
И аз с въпрос към ЛЛЛ: В момента, в който преживява колики, уместно ли е да му давам да суче на детето (защото сукането определено го успокоява), или е по-добре да дам залъгалка (чела съм, че кърмата в този момент утежнява коликите, тъй като допълнително натоварва чревцата) .
Елси, аз тази същата помпа никога не съм успявала да докарам повече от 10 мл. изцедено, а малчо е само на кърма, така че не е показателно колко изцеждаш  Peace

# 414
За пелените - смесено, Пуфис 3ка (преди бяхме на Памперс, но много миришеха на химия, Пуфитата са по- добре) и от време на време за многократна употреба - памучните Дисана.

mama Barba - и мен ме болят колената, но пък не съм качила много. Надявам се да е временно, че последния месец ме боляха всички ставни връзки.

Elsi86 - а ти защо цедиш? Няма ли как бебе да суче направо? Нали казват, че бебоците могат да издърпат много повече от помпата. (Дано въпроса ми не ти се стори вмешателство в темата, питам защото и при нас имаше подобен проблем  Embarassed)

# 415
ние все още си ползваме 1-ви номер на  памперс и 2 имаме на молфикс но ни изпускат винаги още не сме дорасли за тях  Laughing много са ни тънки крачетата еденицата вече като чели плитка ми стои но поне не ни текат . ние пъпчици нямаме но излизаме много по малко само в хладно време и се гледаме на 23 градуса  да не са от топлината  newsm78 все пак кожата им е по чувствителна или ако сте хапвали сладко нещо може и от него да е
лек ден от нас да се стягаме за разходка след 2 часа  Simple Smile
http://prikachi.com/images.php?images/748/7457748J.jpg

# 416
Момичета, пазете си бебоците. Върлува някакъв вирус и Марти го пипна - леко висока температура и зачервено гърло. Та сега ще му мажа гърлото и ще давам капки.

# 417
Как, по колко време и с какъв термометър мерите температурата? Няма ли друг начин освен в дупенцето, много гадно ми се струва  ooooh!

Нашата пампа е широка на кръстчето, въпреки че доближавам плътно лепките, а на крачетата му се отбелязва... малък ли е, голям ли е  ooooh! 4,4кг сме.

# 418
Температура меря с електронен термометър на челото. При нас с таткото отчита вярно.

# 419
Мирче цедя се заради тъпите ми плоски зърна, бебка не можеше да засуче и пробвах със силиконови зърна, но аз виждах че нищо не изпомпва. Вчера я пробвах пак и се получи - сука 10 ина минути, но после й дадох АМ, и доста си хапна, та не можах да разбера колко е изсукала newsm78
Така като свикнах да я виждам колко яде и ми е малко кофти да се чудя достатъчно ли е яла, преяла ли е  #Crazy.
Моме аз мисля че кърмата ми намалява, защото преди изцеждах по доста повече, освен това гърдите ми са все меки, трябва да мината повече часове, за да се напрегнат лдеко. При вас как е?
Светослава, как разбра за зачервеното гърло? Другата седмица сме на ваксина и се чудя дали педиатърката ще разбере дали е болничка, макар че засега аз мисля, че е ок Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт