ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 749
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
И моите са меки, но е нормално на този етап. 10 минути е много малко, остави го бебето по-дълго на гърда - аз кърмя средно по 40 минути, толкова му трябват на моя калпазанин - само от една гърда на кърмене, от другата изцеждам по 20 мл., и пак не съм се притеснила  Peace

# 421
Елси нашето педи го погледна понеже от вчера е с температура и дойде в къщи.

# 422
Elsi а пробвала ли си да се изцеждаш нощтно време. При нас малкия тогава не се буди да яде, но аз ставам да се изцеждам. В 3.00, в 6.00 , в 9.00 и в 12.00ч са ми най-напрегнати гърдите. След обяд вече немогат да станат такива. Малкия яде в 24.00ч последно, а аз се изцеждам в 3.00 (100-140мл) и тогава са като камък. Въпреки, че всички хранения са ни на около 3часа.

# 423
Моите гърди не са се напрягали от сума време,кърмата си не съм виждала освен,когато Маги я повръща.Колко мл. изяжда нямам идея  Laughing

Ако бебето засуква добре и бъде оставено да суче на поискване кърмата ще се регулира за 2-3 дни.Колко изяжда на ядене няма значени,първоначално може и по 50 мл. на всеки час,но след това постепенно ще увеличи количеството и интервала.Маги суче по 30-40 мин.  Peace

# 424
Да попитам понеже педиатара ми каза да изведа малкия след 20-тия ден защото от тогава започват капките за рахит,а на мен не ми се чака до тогава...та въпросами е вие дали извеждате бебоците преди 20-тия ден без капките newsm78

# 425
sky_high, една съфорумка беше препоръчала ябълковия пектин като добро средство и за затягане и за разхлабване на стомаха. До тук опитът показва, че помага за разхлабване, но нещо не затяга, а вчера се отпуснах и хапнах диня. Бяха само две парченца (не резени!) и все пак достатъчни, за да се налага днес да се гушкаме цял ден с малката. Продължавам с пектина все пак.

Мирче-немирче, мен коленете ме болят, защото все я разнасям и дондуркам като има колики. Най-много ме товари сядането и ставането като съм с нея на ръце. Обмислям да я храня по-малко, че да ми е по-лекичка.  Joy Иначе бременните хормони може и те да допринасят за тея болки в ставите.

Таня Димитрова, аз изведох моята мома на 14-тия ден. Щях да я изведа и по-рано, но ме мързеше. Embarassed И не съм я изкарвала на балкона предварително или постепенно да увеличавам интервала. Директно излязохме с количката за 3 часа. Peace Иначе не схващам това с капките за рахит.  newsm78 Някои майки не ги дават, когато извеждат децата на слънце, защото и така се набавя вит. Д.

Температурата меря с електронен термометър под мишницата, докато изписука.

Svetoslava Pavlova, батковците изкараха същия вирус. Бързо минава и се кара леко. Дано няма усложнения и при вас!!!  Praynig

Elsi86,  Hug мисли позитивно!!  Hug Ако изхвърлиш шишетата, ще се научиш да познаваш по бебето дали му е стигнало.

Ето я и Мимката на 1 месец:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 18:16 от mama Barba

# 426
Мики ние ползваме вече 3-ка на Пуфис към теб и всички момичета които ползват Пуфис има го на промоция е ЕМАГ.БГ с безплатна доставка !
Аз днес си получих пратката на вратата много удобно Simple Smile

# 427
Днеска трябваше да бият ваксината на Елена, но се отказа лекарката, понеже реши, че трябва да я види дерматолог - има ситни червени пъпчици по коремчето, врата, згъвките и има конюктивит. Това с очичките ме здуха. Принципно нашата лекарка сега е отпуск и я прегледа друга и веднага ни предписа капки. А нашата 3 пъти я е виждала вече в това състояние и само с физиологичен разтвор вика да забърсвам очите. Това и правех.....  Общо взето притеснена съм. За очите и за този обрив, който си мислех, че е от претопляне, нищо, че почти през цялото време момата е гола. Другия вариант е да се обрива от потта ми. Много се потя когато я гушна да я кърмя. Направо се залепва за мене и започват да текат реки   ooooh! 
Също така размерите са ни внушителни   Crazy  за 35 дена е качила 1220гр - вече е 4220гр и е пораснала с 8 сантиметра. Кажете как ви се струва, че не мога да преценя.

# 428
Ползвате ли кенгуру? Искам да взема, но нямам идея кое ще е удобно... къде мога да изпробвам повечко модели?
Не знаех, че динята повлиява коремчетата на бебоците... иначе беля доматите по съвет на педиатъра.

# 429
Вяра Христова/ Мама Барба прекрасни сте   bouquet пу пу  Hug дано все така растете и хубавеете
Ние относно памперсите сме на пуфис 2ка че еденицата ни е малка вече.. А задавянето и при нас го има това е защото смука лакомо и неможе да смогне на темпото за това се налага да я храня на почивки че иначе след това повръща.. Така и педито ни съветва..пъпчици и ние имаме мажа с здраве бебе че тая жега направо не се трае  Shocked
Чух и аз че върлува вирус с повръщане на малките  Rolling Eyes доколко е вярно незнам каза го една комшийка на която  детето й са искали да го задържат в болница ... Дано отмине бързо ако има такъс вирус че не ми се мисли  Confused

# 430
chiilimura, и двамата ми сина наддаваха с огромни темпове като твоята госпожица. Бяха само на кърма, без вода, без чай. сега са си нормални. Малко са по-едри за възрастта си, но не са шишкави, а и ние с таткото не сме дребосъци, та има на кого да се метнат.

И моята мома има едни грозни пъпчици от моята пот. Колкото и да й е горещо, я увивам с памучна пеленка, докато се кърмим, защото иначе и ние залепваме една за друга.

Gaggi, аз съм със слинг. Peace В Хиполенд обикновено има голям избор.

Love your smile, Hug

# 431
Mama barba, благодаря  Hug иначе и ние имаме слинг джоб, но нещо не можем да се оправим с него  #Crazy

Chilimura, и ние за 36 дни сме наддали  1200 г и 5 см.
За секрета от окото неонатоложката ни каза да правим масаж с палци от веждите му към носа надолу. За отпушване на каналчетата.

Амилия, и нашия обрив май е гъбички. Сега мажа с клотримазол, про нужда ще взема някакъв червен спрей. На вас какво изписаха?

# 432
Днес бяхме на детска консултация, Chilimura , и ние сме качили 1300гр и 7см (вече сме 4500гр и 57см), на нашата педиатъра и се видя малко множко, но каза че е нормално. А и като чета че други 2 бебета са с нашия темп, явно е нормално.
Аз лично съм доволна, защото сме само на кърма, а с дъщеря ми винаги сме имали проблеми с наддаването (винаги бяхме под долна граница) и все още имам страх от малконаддаващи бебета.
Педи ни информира, че са сменили имунизационния календар от м. Юни и сега на първи месец няма ваксина, а директно на втори месец, но вече шествалентна ваксина. Аз лично съм доволна, че малкият ще го дупчат по-малко. Макар че не му се размина съвсем - още жълтее и педи ни прати да дадем кръв - кръвната му картина е добре, но билирубина му е:
Билирубин - общ ( Total Bilirubin ) 124.98mkmol/l - при норма до 21 mkmol/l
Билирубин - директен ( Bilirubin Direct ) 5.15 mkmol/l - при норма  0 - 3.4; бебета 1-6 дни < 10

Не успях да се свържа с лекарката, някой има ли идея какво означават тези цифри?

Да Ви питам и още нещо - мислите ли да слагате Ротарикс (ваксина против ротавируси) на Вашите бебчета?

# 433
Мами, днес отново се опитах да кърмя налката с тъпото силиконово зърно. Виждах, че има кърма, но тя се изнерви много - сука, но се изнерви много бързо, все пак не е шише. Ревя, пищя, извива се  Sad. Много благодаря на всички за съветите, но аз пак се обезсърчих Cry. Не бях подготвена за проблема ми с тия пусти зърна.
На ваксина ще ходим на месец и една седмица, не знаех че са променили графика newsm78.
Ние на 23 дни бяхме качили 700-800 гр, тъй като ни мерят с памперса, но пък и тя добре си хапва.  Peace

# 434
mama Barba Благодаря ,че се интересуваш Hug
Ами ние от петък до днес бяхме много щастливи, изкараха бебчо от кувьоза, после започнаха опити да го хранят малко със шише, днес е ял само с шише, гласчето му беше много тихо в събота но Понеделник и днес е доста силно, дробчетата му са чисти бъбречетата са добре, но докторката ме стресна като каза че я притеснява, тоноса на бебчо, и снимка която имала петънца в мозъчето което показва че раждането е било доста тежко за него,не можело още да си държи главичката вдигната, но пък е започнал да развива сукателния рефлекс, до онзи ден го храниха със сонда, оглежда се ослушва се, хем ме хвърли отново в паника, хем се надявам да е в това състояние защото беше на апаратно дишане, и другите докторки казаха че докато се събуди и осъзнае напълно ще мине време, че още е омаян, откъде го каза това докторката че пак съм в тревога  Sad вчера и онзи ден  си го гушкахме с татито, докторката каза че ще започнат масажи още 10 дни ще е в болницата, хрипчетата от пневмонията се по изчистват и така малко объркващо написах всичко! Само се моля да няма увреждания  Praynig дано си го приберем живо и здраво! Не искам и да чувам за града в, който родих!!!
Много са ви красиви бебчетата Hug
и аз имам няколко снимки, но съм забравила как се качват, преди 8г с баткото бях доста активна  Joy но сега не мога да си вляза в профила и влизам от ФБ

Общи условия

Активация на акаунт