ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 706
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Хм. Нямам идея. Аз се смях, защото ме преглежда и казва " За радост на съпруга ви сте като нова, все едно не сте раждала". Аз опулвам ей такива очи  #Crazy, защото белега от секциото е точно пред очите му. Той явно се усети и вика" Е, да де. Нали е секцио"  hahaha

# 586
..... блажено спи в количката, в коридора.... да я будя ли за баня, или не....
Веднъж така я чаках до 12   Laughing  и естествено никаква баня.
Момичета лошо с тези зарази   Sad  Дано по - бързо се махат гадинките
Днеска бях при хомеопатката ми и по повод зелените гурели, дето ги морих с някакви капки и още има мъничко и коликите естествено. Аз все още не съм давала капки... все отбягвам, че не ми се иска лекарства   ooooh!  Два пъти съм давала био актив бейби и като че ли има ефект. Ще видя как ще се повлияе от капките.

# 587
за гурличките -позволявам си да напиша как стана при нас, може да ви е от полза. На нас неонатоложката ни каза, че този секрет се събира заради запушени каналчета. Показа ни как да правим масаж в областта между веждите и надолу към нослето. Масажираме сутрин и вечер и нямаме почти никаква следа от гурлички и секрети. Може да питате лекарите ви дали и при вас не е нещо такова, или е друго.  Peace

Аз пак да питам за ваксината - правилно ли разбрах, че щом сме родени след първи юни, трябва да си изчакаме да дойде новата ваксина? И сега няма да слагаме тази "старата"? Всъщност позволено ли е да слага от старата?

# 588
Еми май сме си по новата и ще я бият втория месец.... Не знам кое е позволено и кое - не.
Събудих я.... къпа се.... сега се мъча да я приспя   Laughing

# 589
  • Видин
Аз вече се чудя дали да капна кърма за зелените гурелчета.Днес направо се бяха залепили очичките.Утре ще видим какво ще каже педиатъра и ще пиша.Знам ,че не е конюнктивит,но не знам дали са вече и запушени слъзни канали.

# 590
Здравейте мамчета Simple Smile На нас чак днес ни падна пъпа Simple Smile Освен това се сдобихме с колики от вчера, но чак тази вечер се усетих защо плаче детето..... започнах да давам едни хомеопатични гранулки  coloc и ще видим дали ще има ефект.  Преминахме почти изцяло на АМ, защото кърмата ми почти спря, а пробвах всичко за увеличаването и. Е това е от мен изчезвам в банята,  докато младежа спи блажено Simple Smile

# 591
little afternoon чак сега намирам време да пиша - за пъпчето и на нас ни падна точно преди да навършим един месец и сега сме с лепенка още за да се прибере хубаво. И на мен ми мина през ума че в болницата дето раждахме по бавно става падането на пъпчето.Заинтригува ме с тези масажи кои ти ги показва аз от клипчета в интернет гледам за да правя масажи след баня а щом и за гурели има направо се чудя към кои лекар да се обърна да ми покаже. На теб кои ти ги показа.

Ние малко бяхме сополиви покрай това променливо време и оттогава започнахме май да имаме малко повече секрети и в очите и да са ни по влажни и малко повече да се подуват. Много ми допадна че педиатърката ни е хомеопат и само с хомеопатия минахме и за два дни сме добре.

Мамите ходили на ортопед имате ли идея до колко часа бебето може да се транспортира в коша за кола без почивка че скоро ни престои пътуване с малката за 3 часа и се чудя дали няма да е дълго да е така свита. Ние бяхме на ортопед но като питах не бях отразена по здравна каса много на бързо ни отряза лекарката и почти никакво внимание а тазобедрената става я видя точно за секунди на бебето побеснях от тези лекари дето имаме или аз просто попадам на такива все по здравна каса и не съм доволна хич и после си ходя на частно.

Бебчетата ви почнаха ли вече да си вдигат главичките и да ви следят с поглед или още са по слабички в това отношение. Ние раздаваме много усмивки всеки ден неосъзнати но мен много ме радват Simple Smile

# 592
Везничка - в кошчето за кола може до максимум 2ч., след нова спирате за половин - раздвижваш бебко и продължавате.
Слави вдига гламичка, но още не следи пръст  Simple Smile

Белисима, Амилия - то ние пишман станахме с този МД, аз вече само като минаваме наблизо и ми се драйфа  Sick
В петък съм на контролен преглед и ще си поискам МБ и аз. Само не знам, като не са ми спрели още лохите, ще може ли  newsm78
Белисима Гърчев май ти е одрал кожата, по п-п мануален претлед, МБ и цито - всичко е по 20лв, нали ценоразписът е на вратата, Хранов преглежда по същия. Освен ако сте правили и ехо, то е още 50  Tired

За майчинските -документите за еднократната помощ трябва да се подадат до година мисля.

# 593
Добро утро включвам се набързо
за детските срок няма ,след като нямаш брак само твоя доход трябва да е до 350 лв на член от семейството и ще получаваш ,получават се месец на зад аз подавам този месец и ще взема след 15 август!
Да се похвалим ние ни гледаме играчката над леглото и много се смеем .
В това глупаво време не можем да се разходим на спокойствие вчера бягахме към колата буквално с количката ,ужасс

Ето ни да видите  колко сме пораснали
59 см/5410 грама
http://prikachi.com/images.php?images/444/7472444X.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/446/7472446H.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/448/7472448M.jpg

# 594
Mама на вики страхотна е принцеската  Hug

Имам питане към пловдивските майки. Вече посетихте ли ортопед? И да споделите впечатленията си.

Въпрос към ЛЛЛ
В препоръките ви за увеличаване количеството на кърмата, давате бирена мая. Може ли да кажете под каква форма е за препоръчване ? И дали влияе на килограмите на майката приема ѝ?
Благодаря предварително!

# 595
Хм. Нямам идея. Аз се смях, защото ме преглежда и казва " За радост на съпруга ви сте като нова, все едно не сте раждала". Аз опулвам ей такива очи  #Crazy, защото белега от секциото е точно пред очите му. Той явно се усети и вика" Е, да де. Нали е секцио"  hahaha

ooooh!  Laughing

Аз май съм се сдобила с гъбички и сега ще ги третирам или по-скоро малтретирам!

Гаги, Белисима преди беше споделила, че и колпоскопия й е правил и се чудеше защо... То и аз се чудя след секцио защо би се налагало. Ама май си отговорихме  Crazy

# 596
Привет на всички мами,извинявайте,че така нахълтвам в темата,но имам въпрос към ЛЛЛ и ще съм благодарна за отговор...-При условие,че кърмата поне за сега ми стига,искам да попитам за едно хранене и на двете гърди ли да поставям малчо и по колко време долу-горе е нормално да се храни,знам,че това е много относително относно времетраенето,но ориентировъчно (само да допълня днес ставаме на месец)...Понеже две педиатърки ми дават различна информация и малко се обърках...До сега предлагах и двете гърди и се хранехме по около 30-40 мин.,само вечер се е случвало около 20 мин....За 10 дни бяхме качили 600гр.,май са множко  newsm78?Благодаря предварително,лек и усмихнат ден на всички,въпреки лошото време! Flowers Sunflower  Peace  Nature Sunny

# 597
Аз записах час за ортопед за др. седмица, но малко закъснях, че ни мотаят по болници заради още продължаващата жълтеница.

# 598
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Привет на всички мами,извинявайте,че така нахълтвам в темата,но имам въпрос към ЛЛЛ и ще съм благодарна за отговор...-При условие,че кърмата поне за сега ми стига,искам да попитам за едно хранене и на двете гърди ли да поставям малчо и по колко време долу-горе е нормално да се храни,знам,че това е много относително относно времетраенето,но ориентировъчно (само да допълня днес ставаме на месец)...Понеже две педиатърки ми дават различна информация и малко се обърках...До сега предлагах и двете гърди и се хранехме по около 30-40 мин.,само вечер се е случвало около 20 мин....За 10 дни бяхме качили 600гр.,май са множко  newsm78?Благодаря предварително,лек и усмихнат ден на всички,въпреки лошото време! Flowers Sunflower  Peace  Nature Sunny

Здравей, believe_,
Някой майки избират да кърмят бебето си от двете гърди, други предлагат на всяко кърмене само едната гърда. Като цяло е добре да се водиш по бебето – ако прецениш, след като е изсукало едната гърда би могла да го оригнеш и да предложиш втората. Ако бебето е вече не е гладо, само ще откаже да суче. Ако гърмиш от двете гърди от изключелна важност е добре да бъде изсукана първата гърда, преди да се предложи следващата. Може би си чувала или чела за начално /предно/ по-нискомаслено мляко, което бебето приема първо и е което е с ниско съдържание на мазнини, и крайно /задно/ по-мазно мляко като сметана, което идва след това. Клетките в гърдите, които правят кърма, всъщност правят само един вид мляко, но съдържанието на мазнини на млякото варира.  Затова и се нарича предно и задно. Когато бебето започне да суче, то най- напред получава от предното по-нискомаслено мляко, което утолява жаждата му. Засищането идва от богатото на мазинини и калории задно мляко. Затова е добре и бебето да бъда оставяно да изсуче гърдата и да достигне до това задно мляко, преди да се предложи втората гърда.
Различните бебета сучат различно време. Някой се насукват за 10 минути, други са склонни да сучат около 30 и повече минути. Индивидуално е. Би било добре да се водиш по детето без да гледаш часовника и  да внимаваш, дали суче ефективно през цялото време или „дреме” на гърдата. Отчитането на наддаването от 600 грама на един и същи кантар ли е измерено? Напомням, че е добре бебето да се мери винаги на един и същ кантар, тъй като  различните кантари могат да дадат разлика в теглото. 

# 599
Аз записах час за ортопед за др. седмица, но малко закъснях, че ни мотаят по болници заради още продължаващата жълтеница.
Mometo, и ние сме с жълтеница още.
Билирубин общ - 125 mkmol/l при норма до 21
Билирубин директен - 5,15 mkmol/l при норма 0 - 3,4
Предписаха ни глюкоза 5% по 50мл на денонощие. Голяма е мъка с нея, тъй като сме само на кърма и Ники не може да пие от шише. И май не успявам да давам цялото количество.
Какви са Вашите стойности на билирубин? Какво е лечението Ви?
Нас нещо май ни претупват и искам да си "сверя часовника" с Вас. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт