ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 706
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Ох докато ви прочета де видях в зор Laughing така да се изкажа и аз за клизмата.. Thinking досега не ми се е налагало но когато е в запек и я видя че се мъчи и помагам с маз на термометърче в дупето иначе по принцип смесвам в АМ слагам от фризо вом за да няма запек..че тя и без туй и с разтройство понякога се напъва много..но тогава няма смисъл и не й помагам а я оставям да се справи сама. Иначе имахме като слуз и малко кръвчица в акото педи каза че е нормално но утре сме на преглед да я види и да ни изпише нещо ефикасно за хремата че когато яде нещо много се задъхва едва си поема въздух  Embarassed и ме плаши адски много.. Е оплаках се и аз  Rolling Eyes мрън .. За вън излизсме но когато е по хубаво времето гледам да няма достъп до деца заради вируса който върлува и на студеното време си стоим вкъщи  Peace
Да се похваля вчера минахме и майчината молитва вече сме по спокойни  Heart Eyes
Е това е от мен лек ден на всички ви  Blush

# 571
И кое му е нормалното да има слуз и кръв в изпражненията ?  #Crazy

# 572
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
deni_k  благодаря за отговора!
В продължение искам да попитам - ако се наложи въпреки всичко да сме на АМ през тези два дни:
1. Необходимо ли е да вмъкна едно хранене с АМ преди това, за да свикне коремчето? Колко време преди това?
2. Да се редува ли АМ и кърма през тези дни (до колкота ми стигнат запасите)? Редуване на храненията - АМ/кърма ли е по-добър вариант, или на всяко хранене първо по малко кърма и дохранване с АМ?

Аз също много държа да кърмя, но няма начин да вземем бебето и бабата с нас. Кърма надали ще успия да събера толкова, т.к. ще ни трябва още поне литър, а аз имам по едва 20тина мл. за доизцеждане след кърмене.

Здравей, Gaggi,
Ако въпреки всички твои усилия да оставиш достатъчно количество кърма за пероида, когато те няма, се наложи да се предложи АМ, би било по-добре да се използва цялото количество налична кърма и едва след това, ако не е достигнала, да се премине на АМ. 
Би могла да изцеждаш гърдите си и между кърменията. Постепенно лактацията ще се увеличи и набавянето на достатъчно кърма ще е постижимо. Колкото по-често се предлага гърда и се кърми бебето или се изцежда, за да се остави кърма, ако майката отсъства, толкова повече гърдите биват стимулирани да образуват мляко. Щом не е вариант да вземеш бебето с теб, възможно ли е, то да ти бъде носено единствено да кърмиш? Обмисли и възможност евентуално да отложиш отсъствието си поне мъничко  така, че бебето да е малко по-голямо и да имаш събраното количество кърма или пък,  да отложиш докато би било по-възможно евентуално по-нататък да го вземеш със себе си.

# 573
Белисима незнам утре като идем на преглед ще я разпитам подробно че по телефона неможа да говори много Sad

# 574
Здравейте!
Тези дни всичко ми е малко на тагадък. Влизам само да се похвалим - ходихме на консултация и момата е станала 55 см и 4,400 кг или порастнала е с 4 см и е напълняла с 0,950 кг.
И да не забравя - днес става на един месец. Simple Smile
Ще се опитам да ви изчета утре и тогава да се включа към коментираните теми.

# 575
Която от вас ( по-специално момичетата раждали в Майчин дом) не е била на преглед да си го прави и да си пусне и микробиология. Не стига, че детето беше със стафилококова инфекция, а днес се оказа, че и аз съм със същата. И го разбирам 3 месеца по-късно, защото се следя и си правя всички изследвания. Не знам какво да кажа за тази болница  #Cussing out

# 576
  • Видин
Нямам никакво време да ви чета сега ,но обещавам, че ще наваксам.
Ние утре сме на консултация ставаме на 1 месец.Минах днес през личната да питам за ваксината и тя изведнъж се сеща, че има ново изменение за децата родени след 1 юни и на 1 месец няма ваксина.От една страна ми олекна ,че няма да се мъчи .Аз даже купих и лепенки Kool patch.Не знам как съм пропуснала това с ваксините да го прочета. Сега го прочетох и да ви питам за втория месец как мислите да процедирате, двете наведнъж или ще разсрочвате в месеците?
С очите май вместо да се оправяме става по зле.Тъкмо няколко дни нищо и пак отново сълзене и гурелчета.Утре педито ще каже какво правим,че като го гледам ми се реве направо.Иначе газове ,плачем ,гънем се въпреки капките за колики.Един ден спокойствие ,един рев.Вода давам когато има колики само.

# 577
Мами да ви питам миналият месец подадох молба за детските някой знае ли от кога ще започнат да ми ги изплащат и до коя дата се изплащат?

# 578
Включвам се и аз набързо.Добре сме-кърмене,разходки,всичко е 6.Два дни зор имахме,когато ви питах дали е възможно да са колики.Установих,че е от боба,който ядох...измъчи се милата.И аз колкото и да не вярвам,че храната не оказва такова влияние....
Излив на кърма има и при мен,понякога толкова,че си мисля да я събирам някак да не отива на халос... Но като цяло не се притеснявам,защото знам че ще се регулира постепенно.Навън съм с подложки за гърди,кърмя без проблем.
За детските мисля че получаваш известие дали си одобрен и след това започмат да изплащат по едно и също времи вс месец за 1год.Преди да изтече годината отиваш да подадеш същите документи.
Мен още ме притесняват шевовете-сядане,ходене,тоалетна.....изнервям се от това!
На вас кога ви паднаха конците?Надявам се като паднат вече да се оправя напълно...

# 579
Вътрешните конци и по-точно тези дето са по-накрая все още си ме тормозят. Придърпват, понякога парят, боцкат... :/
Док каза да продължавам със смрадлика и Цикатридина. Аз продължавам само със смрадлика обаче.
Имам някакъв лек обрив на гънките на краката и се чудя от прекомерното миене ли е,от що ли. Бях на бърз преглед при Гърчев за шевовете и той каза, че всичко е ок, но забравих да питам за обрива, много съм тъпа.

Белисима, ние и двете с бебка преживяхме ужаса пък на стрептококова инфекция, която освен от МД не знам откъде може да е. Казахами, че било майчина инфекция, но съм ходила на прегледи само там, следователно явно пак там съм ги хванала...
Сега ми се полага безплатен преглед по ЖК и се чудя дали да ми взимат там микробиология, ако това ще ми коства заразяване с нещо друго.
Може би трябва да ида при друг лекар на друго място?
Имате ли някой, който да обръща внимание, да не претупва и да не взима като за световно?

# 580
Аз бях при Гърчев, но в частния му кабинет. Преглед с цитонамазка и микробиология ми излезе 110 лева. Много е, но нямах нерви да ходя при личния за направление, после да търся някой работещ със ЗК.

# 581
И аз щях да ходя в частния му, но мъжа ми командировка точно днес в приемното му време. Иначе прегледът ми беше безплатен след раждането с избор на екип. Мен така или иначе ме трерирахав болницата с три антибиотика, та вярвам стрепкококите са изтребени, но контролно искам да проверя нещата, въпреки че нямам течение и прочие.
Иначе за преглед на шийката каза чак септември-октомври.
При теб стафилококите изразяват ли се явно и какво лечение ти предписа?

# 582
И мен нме тъпкаха седем дни и то с два антибиотика, ама файда никаква явно. Нямах идея, че го имам. Нямам никакви оплаквания. Контролно исках микробиология и цитонамазка и на микробиологията са излезли златисти стафилококи. Предписа ми по телефона някакъв антибиотик, но нищо не каза за контролен преглед, а знам че това е много упорита гад  Rolling Eyes

# 583
И също така ме интересува трябва ли бележка за доходите и от работата на таткото, че в Социални нищо не ми казаха? (нямаме брак)
Мерси предварително!

Май няма срок. но бележката за доходите трябва да ти е за година назад. Ако подаваш юли 2014 - значи от юли 2013 до юни 2014. Искат само твоите доходи ако нямаш брак. На мен ми искаха и бележка от ЛЛ че децата са имунизирани

мерси KalioBalio  Hug, да обаждах се в Соц. и от там ми казаха точно така

Аз да попитам някой дава ли на бебо чай Блевит, интересува ме колко мл мога да и давам дневно, има ли някакво ограничение?
Ако някой може да каже ще съм много благодарна!

# 584
Белисима, гадост  ooooh!
Аз обаче не знам докато сме с шевове дали може да се взима секрет...?

Общи условия

Активация на акаунт