ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 699
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Mary_Angel, билирубин - общ - 139,2, реф. 3,4 - 21
билирубин - директен - 5,45, реф. 0,8 - 8,5 - това са му стойностите, но кофтито е, че и чернодробните ензими са му завишени, взеха му пак кръв за други изследвания, гледаха го и на ехограф. Педи изписа 200-250 мл. глюкоза 5% за денонощие и ми се накара защо досега не съм давала, успявам да му пробутам около 200.

# 601
Mary_angel нас като ни изписваха от болницата ни назначиха глюкозата по 150мл на денонощие за 1-2 седмици.

# 602
  • Видин
Днес станахме на един месец. Вече сме 5кг и 58см.
Обръщаме се сами по гръбче,вдигаме си главата  следим с поглед играчките над кошарката.Все повече се смее и е буден по дълго време.Днес педиатърката ни изписа капки за очичките,че стези слузни канали няма оправия.Пробвах масажи и какво ли не но един ден добре друг не.Капките ни са Цилоксан ,3х1 за 5 дни.
Май скоро ще мина изцяло на АМ.Кърмата ми явно не е хранителна и огладнява след час и нещо.и започнах да дохранвам.

# 603
И ние сме на ортопед следващия четвъртък. Момето, защо смяташ, че сте закъснели?

# 604
Ортопедът беше казал, че е добре първия месец да се отиде  Peace
Милма, според мен грешиш, има тооолкова инфо в нета за кърменето, обърни се и към ЛЛЛ за помощ.

# 605
Благодаря на deni_k за отговора   bouquet ...Mary_angel вие колко сте големи?Ние сме на месец и нашите стойности са доста по-зле:
общ билирубин 186.7 при 3.4-21
директен билирубин 8.4 при 8.3
Не са ни препоръчали нищо друго,освен обичайното-вода със захар,и то 1лъжичка на 100мл.През две седмици ходим да му вземат кръв от веничката...

# 606
Момичета съчувствам ви за жълтеницата и пожелавам скоро да си отиде и да не мъчи дечицата  Praynig
Милма и аз съм на мнението на Момето,консултирай се с ЛЛЛ.Понятието нехранителна кърма е мит,в това че бебето изкарва по час и нещо се крие друга причина.Замисли се над това как е организирано кърменето ви,под режим ли е ,ограничаваш ли времето за кърмене,едната гърда ли предлагаш на хранене или двете,предлагаш ли вода?

С Явкото стриктно следях развитието,сега съм по ларж  Laughing Та Маги прави обичайното за възрастта вдигане на главата,заглеждане в предмети,два пъти я видях да се върти от корем на гръб.Гукането и не е съвсем гукане,но издава някакви звуци  Joy
За излизането някой беше питал и да кажа,че не изпускаме освен,ако не вали из ведро  Peace Дори да духа слагам Маги в слинга и вдигам хубаво платката,така изкарваме поне час навън.  Peace

# 607
Много кофти за жълтеницата, на нас педиатърката ни каза да давам 5 % вода със захар и мисля че мина при нас.

Хммм само ние ли все още не се заглеждаме по предмети много много ... На нас скоро ни падна пъпчето макар че сме на месец и от няколко дни я слагам по корем но да се обръща по гръб не съм я видчла засега само се мъчи да си надигне главичката но все още и е нестабилна. Като я сложа да лежи настрани само се обръща по гръбче но поне вече не си вие главата назад както преди че преди спеше с извита назад глава и аз се ужасявах от това Simple Smile

# 608
Здравейте!
Днес станахме на един месец.
Честита месечинка!
Аз пак да питам за ваксината - правилно ли разбрах, че щом сме родени след първи юни, трябва да си изчакаме да дойде новата ваксина? И сега няма да слагаме тази "старата"? Всъщност позволено ли е да слага от старата?
Изчакваме си новата, която може да се забави и да не дойде когато трябва. Ако ЛЛ е направил заявка за новата, няма как да сложи от старата. Дори мисля, че ги връщат - нали си имат номера, дати и т.н., когато не им трябват вече.
Мами да ви питам миналият месец подадох молба за детските някой знае ли от кога ще започнат да ми ги изплащат и до коя дата се изплащат?
Изплащането става около 20-то число на месеца, следващ месеца, за който се плаща или примерно за Юни ще се изплатят около 20-ти Юли.

# 609
Имам въпрос към ЛЛЛ:
Бебето ми суче твърде дълго време, понякога отива час, че и повече, минимума е 40мин. Искам да я науча да суче по-бързо, има ли такава възможност?
Предлагам и двете гърди, тъй като смятам, че не се засища от едната. Кърменето за нас протича по следния начин: слагам я на гърдата, тя започва да суче интензивно, като след 5 мин започва да заспива и да се унася. С много мъки се опитвам да я събудя и така докарваме що годе сукане 15-20 мин. След това я изправям да се оригне, тя се събужда още гладна и всичко това се повтаря а другата гърда. От седмица, две докато суче започва да се извива назад дърпайки зърното ми, което е адски неприятно и даже болезнено. Няма закономерност прави го и през нощта и през деня. По принцип наддава добре, не знам колко е нормално, тъй като тя се роди много малка 2600гр., изписаха ни 2500. За месец качи малко повече от кило, а сега е около 4кг. Винаги имаме напишан памперс, обилно нааканите са по 1-2 за денонощие, останалите за зацапани. Предлагам вода , понякога я пие, но само по няколко глътки. Това изключително дълго кърмене адски ме изтощава, особено през нощта ми е много трудно, а в жегите положението е още по-зле.
Не знам дали има значение, но имах проблем със зърната в началото, бяха разранени и много ме боляха поне първия месец. Сега положението е по-добре, но с цялото това дърпане едното отново започва да ме боли. Поставям я правилно и засуква много добре, но имам съмнения, че кърмата ми тече много слабо, на много тънки струйки и тя трябва да полага огромни усилия, които я измарят, а мен нараняват.

# 610
  • София
Въпрос към ЛЛЛ
В препоръките ви за увеличаване количеството на кърмата, давате бирена мая. Може ли да кажете под каква форма е за препоръчване ? И дали влияе на килограмите на майката приема ѝ?
Благодаря предварително!
За препоръчване е да не се приема в алкохолна форма Simple Smile. Таблетките, които се предлагат в аптеките, са подходящ вариант, а има в мрежата и на прах. Бирената мая е хранителна добавка  с високо съдържание на белтъчини, минерали и витамини, особено от група В.
 Може да повлияе на апетита, а от там, ако майката увеличи храната, да повлияе косвено на килограмите.

# 611
Mary_Angel има едни биберони на Медела - казват се Calma - със специална форма имитираща майчиното зърно и технология за смукане, наподобяваща максимално кърменето, Слави само с тях приема течности, може да пробваш.

# 612
Добро утро,имамвъпрос към ЛЛЛ
От началото,когато започна кърменето,до преди няколко дена (период от месец) усещах гърдите си напрегнати между храненията,дори твърди като камък на моменти и още преди да е дошло време за следващото хранене протичаха,но сега всичко това изчезна изведнъж...Много трудно се приспиваме с малчо след хранене,спи по час,час и половина между храненията,които са на 3 часа някъде,имам чувството,че не се наяжда...Слагам го и на двете гърди,дори след хранене се доизцеждах преди,(не по много,около 20-30мл.)Също преди хранене изцеждах по 10-ина мл.,нужни са ми за капките,които давам,сега като опитам се случва доста по-трудно...Неспокойството и безсънието на бебо и на коликите се дължи,но сякаш, кърмата ми спира...Какво мислите според това,което съм описала,дали е наистина така??? newsm78
Благодаря предварително!

# 613
Нова мода при нас, Никола спи спокойно сутрин само по коремче на краката ми. Нищо не мога да свърша, един комп ми остана....

# 614
И това не е малко  Laughing А колко книги прочетооох!

Общи условия

Активация на акаунт