ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 689
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
emeka и мен ме шубе,точно това имах предвид  Rolling Eyes Имам смесени чувства към ваксините от една страна съм наясно,че колективния имунитет е премахнал много злокобни болести точно ч/з ваксинация,от друга това е насилствено вмешателство в природата...а те са толкова мънички още  Tired

# 646
до-ре-Ми - не знам по какви книги си падаш. В момента чета Къщата на духовете на Алиенде, харесва ми. Скоро прочетох и Момичето, което бях - също мн. ми хареса. Минавам и през Стивън Кинг, Тери Пратчет, Уудхаус.
Още борим жълтеницата и засега не мисля ваксини, но ще му слагаме, не ми се действа безотговорно (така ги виждам аз нещата).

# 647
Добро утро мами Simple Smile
за ваксината, ние минахме хепатитната онзи ден като бяхме на консултация. Следващата ще ни е на 14-ти др месец така мисля. Тръпки ме побиват като се сетя какъв рев беше с тази, а пък следващата не знам как ще я изтърпиме...а тя ще бъде и със странични ефекти и ужас направо.  ooooh!
И сега първо ще се похваля, после и ще се оплача...  Mr. Green

Порастнали сме с 4 см. за 1 мес и сме качили 500 гр за 2 седмици и всичко ни беше ток и жица на прегледа онзи ден.

А сега и да си измрънкам. Вчера бяхме супер спокойни и цял ден страшно разбирателство в къщи, за разлика от онзи ден. И аз супер доволна, че бебешорка е спокойна и щастлива и вечерта като се започна един рев  #Crazy Прибрахме се от разходка, сложих я да суче и всичко точно до момента, в който не започна и да суче и да реве. Е такова нещо не е било до сега добре че майка ми беше при мен. Дадох й малката да я подържи и бегом в кухнята да се изцедя да видя какво е положението и ужаса беше пълен като в шишето капнаха само няколко капки (до сега никога не съм имала проблем с кърменето или с това да не й стига млякото). От там малката реве, баба й я друса,  аз рева заедно с нея Joy и майка милата се шашна кой да успокоява по-напред.  Joy В крайна сметка отидохме с ММ до аптеката взехме 1 кутия Аптамил дадохме на малчо да си дояде и милото заспа още преди банята и всичко. А аз цяла вечер само ми се пълнеха очите като си помисля, че сме приключили с кърменето. ММ и той само се опитваше да ме успокои, като ми обясняваше, че реално не е дошъл края на света и колко деца са изгледани с АМ.
Добре, в крайна сметка се успокоих и съм заспала. Така до 3:30ч. и малката се събуди да папка и за мое учудване гърдите ми бяха пълни. Дадох и да суче и детенце си заспа като къпано след това. След случката снощи сме имали общо 3 кърмения и беба си е доволна не дава индикации да не й стига и да е гладна. Надявам се да се регулират нещата и да няма повече такива инциденти, че беше много гадно...  :cry Сега все пак имаме и АМ на разположение, но дано да не се налага да го ползваме.
Обяснявам си случката с това, че бебка вече си расте и папка повече, а пък и вечерно време като цяло суче повече, от колкото през деня и може би организма ми не е успял да смогне за момента. Ще видиме довечера как ще е дано да не се повтори същата случка, че изобщо не искам и да го виждам това изкуствено мляко.

Е оплаках се... извинявам се за дългия пост, но ми беше много гадно и трябваше да си го излея и тук  Sad Усмихнат ден за сега от мен, колкото и да е мрачно навън...  Heart Eyes Hug

# 648
Имам въпрос към ЛЛЛ:
Бебето ми суче твърде дълго време, понякога отива час, че и повече, минимума е 40мин. Искам да я науча да суче по-бързо, има ли такава възможност?
Предлагам и двете гърди, тъй като смятам, че не се засища от едната. Кърменето за нас протича по следния начин: слагам я на гърдата, тя започва да суче интензивно, като след 5 мин започва да заспива и да се унася. С много мъки се опитвам да я събудя и така докарваме що годе сукане 15-20 мин. След това я изправям да се оригне, тя се събужда още гладна и всичко това се повтаря а другата гърда. От седмица, две докато суче започва да се извива назад дърпайки зърното ми, което е адски неприятно и даже болезнено. Няма закономерност прави го и през нощта и през деня. По принцип наддава добре, не знам колко е нормално, тъй като тя се роди много малка 2600гр., изписаха ни 2500. За месец качи малко повече от кило, а сега е около 4кг. Винаги имаме напишан памперс, обилно нааканите са по 1-2 за денонощие, останалите за зацапани. Предлагам вода , понякога я пие, но само по няколко глътки. Това изключително дълго кърмене адски ме изтощава, особено през нощта ми е много трудно, а в жегите положението е още по-зле.
Не знам дали има значение, но имах проблем със зърната в началото, бяха разранени и много ме боляха поне първия месец. Сега положението е по-добре, но с цялото това дърпане едното отново започва да ме боли. Поставям я правилно и засуква много добре, но имам съмнения, че кърмата ми тече много слабо, на много тънки струйки и тя трябва да полага огромни усилия, които я измарят, а мен нараняват.

# 649
За ваксината - ние влизаме направо в новата схема и ще ни сложат първата на втория месец.
За хемор. - аз си мъкнех един безпроблемен от години, никакво мазане не помагаше, с бременността станаха много, пак - нито запек съм имала, нищо. Ще минавам направо на радикални методи, лазер и т.н., само чакам да ми свършат лохите и ще се консултирам със специалист.

От няколко дни освен много чувствителните зърна, усещам много неприятни като пробождания в гърдите. Знаете ли дали е притеснително?

# 650
Ако някоя от вас ползва зеления памперс да знае, че в понеделник ще са на промоция в Лидл. 120 броя за 45 лева.

# 651
Гаги и при мен така, едни като иглички. Много неприятно. Забелязах, че ги усещам най- много като съм със сутиен или по тясна тениска. Също ако са ми добре изпразнени гърдите няма проблем. Мисля, че е от движението на млякото Simple Smile
Алексче при нас е така вечер. Дори искам да попитам момичетата от ЛЛЛ защо се получава така? Вечер гърдите ми са осезателно по- празни. Особено към 11- 12. Тя заспива, но е мъка. Редуваме едната гърда, после другата и после пак първата. Така горе долу се наяжда и заспива. После  докато стане време за новото ядене към 3- 4 и гърдите ми са вече препълненииии Crazy а точно тогава тя едва суква и заспива бързо. Някак си се разминаваме.

# 652
Мирче-Немирче, Aлексче , и при мен на последното вечерно хранене е същото. Според педи към края на деня кърмата намалява и слиза по-малко.
Gaggi тези странни пробождащи болки обикновенно след кърмене ги има и при мен от скоро. Не е като усещането за слизане на кърма.

# 653
deni_k Благодаря за съветите! Успя да ми вдъхнеш отново надежда, и да продължавам да давам всичко от себе си, за да продължим успешно да се кърмим  Hug

# 654
 да попитам раждалите нормално дали имат болки в яйчниците . аз от няколко дни чувствам тъпа болка като преди цикъл но по слаба в единият яйчник

# 655
  • Видин
Мами имам въпрос за погачата на 40 ден.Следващата седмица решихме да правим погача, но имам няколко въпроса:
1. Кой замесва питката? Майката или бабата е прави след като се замеси от момиченце.
2.Какво правите с трохите и монетите в кърпата след това,а и  колко време ги държите на високо?
3.Пожеланията на орисниците на глас ли се казват или наум?
4. В църквата носите ли нещо?
Много дълго стана,но до последно се чудих дали да правя погача или не.В нашия край не е толкова разпространено.Аз все пак реших да събера приятелките да видят бебо и да се почерпим.

# 656
до-ре-Ми, горещо препоръчвам трилогията "Игрите на глада": http://chitanka.info/text/26631-igrite-na-glada

Алексче23, и аз съм така понякога вечер. Приспивам я на ръце, хапвам, пия повечко течности и лягам и аз да почивам. Като стане след половин-един час си дояжда и всичко е наред. Няма да се паникьосваш. Wink

Магдалена Величкова, браво! Дано скоро ви изпишат здрави и силни. Praynig

И мен така ме боцка понякога. Мисля, че, когато има опасност от запушване на каналче. musleto, сигурно си знаеш, но внимавай с тесните дрехи, особено, ако гърдите се препълнят заради по-дълга пауза между храненията. Даже дръжката на чантата може да притисне лошо гърдата и да стане беля. Пази, Боже! Stop

# 657
И мен така ме боцка понякога. Мисля, че, когато има опасност от запушване на каналче. musleto, сигурно си знаеш, но внимавай с тесните дрехи, особено, ако гърдите се препълнят заради по-дълга пауза между храненията. Даже дръжката на чантата може да притисне лошо гърдата и да стане беля. Пази, Боже! Stop
mama Barba аз още не си позволявам да нося тесни дрехи навън, а вкъщи заради мераците на малчо да е все на гърдата напоследък - съм все с разголени гърди  Joy и за препълване на гърдите в последно време не може и дума да става! Но ще имам впредвид препоръките ти  Hug

# 658
Момичета, как да различа дали има слуз в акото на бебето? Едно такова лъскаво ли трябва да е акото или трябва да си личат отделни "парченца " слуз?
Много се чудя дали имаме тази "екстра "  Tired

# 659
Момичета, как да различа дали има слуз в акото на бебето? Едно такова лъскаво ли трябва да е акото или трябва да си личат отделни "парченца " слуз?
Много се чудя дали имаме тази "екстра "  Tired

Давам ти линк. Има снимки на нормално и н изхождане плюс такова със слуз.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт