Черен списък на маникюристки

• 16 445
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте.
Извинявам се че се натрапвам във вашата тема, но днес имах среща е една маникюристка и емоциите които остави в мен са сходни на тези провокирали ви да пишете тук.

Днес се реших да отида на педикюр с гел лак, избрах си салон след няколко часа прекарани в ровичкане в нета. Обадих се в салон за красота Невени, пряка на бул. Дондуков, записах си час, това, че бяха не учтиви нали нп, и човека дето му поправя компютъра също е не се държи  за чудо и приказ, ама пък си върши супер работата.

Отидох в салона, жената ме попита дали мога да изчакам, защото една клиентка и е закъсняла , аз и отговорих , че за мен никакъв проблем не е, тя ми предложи да се разходя, но аз предпочетох да изчакам в салона и да почета книгата, която си носех. Така след около  половин час, тя си свърши жената и аз седнах на столчето за процедурата до тук всичко ок….

Натопи ми крачетата за няколко минути в топла вода и после започна да избутва кожичките със съответния инструмент, казах и , че ме боли, но това не промени нещата, явно бързаше за човека след мен. След това тръгна да реже избутаните кожички и ми сряза едно от пръстчетата. Там забърса кръвта с една салфетка, обясни ми как е пръснала всичко със спирт, а после че това било съвсем нормално и нямало никакви проблеми, и как много често се случвало да ти отрежат кожичка толкова дълбоко, че да потече кръв….
Ядосах се станах платих и си тръгнах. Да кажа, че в момента три от пръстите на крака върху който работи ме болят и ме боляха цял ден в обувката.

Така че ако има Черен списък на Маникюристките в София, аз си позволявам да номинирам тази дама за него.

Ако няма такъв списък бихте ли искали да си направим?
За де се пазим от хората, които работят нещо за което не са призвани!

# 16
Да бе!Съвсем нищо не е некадърната маникюристка да те пореже до кръв с инструмената с който кълца кожите на какви ли не клиенти!Хептен нищо ще да е!А да ми ги пръсне със спирт за дезинфекция!Ай стига бе!Спирта не е достатъчен дезинфектант за инструменти.Отделно трябва да мине и определено т.нар контактно време-време за което инструмента е в контакт с дезинфектанта. Аз за това се правя вкъщи,вярно отнема време и си е занимавка,ама си работя с моите инструменти,не кълцам кожички и си спазвам хигиена.Един от ужасите ми е как лепвам някаква зараза от нестерилни инструменти на зъболекар,в болница или прочие.Аз и при ражданията само се блещих да гледам слагат ли ръкавици и инструментите от къде ги вадят...

# 17
  • Варна
А от къде се закупува такава машинка за запичане на гел лака?

# 18
  • Пловдив
А от къде се закупува такава машинка за запичане на гел лака?

http://www.uvlampi.com/index.php?page=products&cat=300 Simple Smile

# 19
Единият вариант е от продавалник, вече olx или някой специализиран сайт.  В момента и Есънс предлагат такава в Лили, ДМ и т.н. Четох добри отзиви за нея.
Момичета, а не е ли много изтощаващо за ноктите и кожата свалянето на гел лака?

# 20
  • Пловдив
А иначе искам да отбележа, че преди това бях в един салон в Пловдив на главната, жената започна да ми задава странни въпроси - от евтиния или от скъпия гел да сложа? Така като гледам ноктите май ще трябва да правим поддръжка, а не нов гел! Аз попитах дали ще ми се запечата после лака и ми отговориха с въпрос "С какво да се запечата"!
Попитах дава ли ми гаранция поне 2 седмици да издържат ноктите, тя неуверено каза - 'Ами може би'...
И накрая като извади една пила, която беше по-тъпа от тази, която ползвах преди 10 години и попитах с това нещо ли ще ми пили гела и дали ще успее да го изпили за 1 час, тя само стоеше и ме гледаше умно и аз станах и си тръгнах.
Ама ето.. било ми е писано да ми орезилят ноктите и после попаднах на тази в София...

# 21
  • Варна
Аз в момента съм с френски маникюр, гел лак.  Тя и тази, която ме прави, май не е от кадърните. Отидох просто за френски, но ми каза, че ще издържи най-много два дена и затова ми препоръча да ми направи гел лак, съгласих се. Платих 24лв., щял да издържи около 2 седмици. За свалянето после плаща ли се и задължително ли е да ме лакира, защото най-вероятно ноктите ми ще са в лошо състояние от гел-лака...Махна ми кожичките, после с ножичка мина.

# 22
Е, ако лакът ще издържи най-много два дена, тя по-добре да се ориентира към друга дейност Rolling Eyes Аз като си го правя вкъщи и пропускам половината неща издържа повече... Просто е искала да ти вземе повече пари и евентуално да те върже да продължиш да ходиш на поддръжка при нея.

# 23
  • Пловдив
Здравейте отново,
вчера бях на поддръжка, да ми оправят гел-а, който се опитаха да ми сложат за 50лв. и който издържа 1 седмица.
Вчера при пиленето се отлепи целия от нокътя ми... както и да е, просто не можах да се сдържа и да не се похваля с маникюра ми в момента, който по външен вид и издръжливост е далеееееееч, далеч по-хубав от 'маникюра' на въпросната госпожа за 50лв, която си мисли, че е направила нещо!

Ето и снимките:

# 24
Здравейте отново,
вчера бях на поддръжка, да ми оправят гел-а, който се опитаха да ми сложат за 50лв. и който издържа 1 седмица.
Вчера при пиленето се отлепи целия от нокътя ми... както и да е, просто не можах да се сдържа и да не се похваля с маникюра ми в момента, който по външен вид и издръжливост е далеееееееч, далеч по-хубав от 'маникюра' на въпросната госпожа за 50лв, която си мисли, че е направила нещо!

Ето и снимките:

Хубав маникюр!

# 25
Shellia iskam da te pomolia da mi napishesh kordinatite na manikuristkite ot koito si dovolna v Plovdiv,i az neshto ne moga da popadna na dobra.Izviniavam se za latinicata no pisha ot telefona.

# 26
  • Пловдив
Shellia iskam da te pomolia da mi napishesh kordinatite na manikuristkite ot koito si dovolna v Plovdiv,i az neshto ne moga da popadna na dobra.Izviniavam se za latinicata no pisha ot telefona.

Разбира се! Simple Smile
- Ива - 0878/67 28 37 /при тази си ходя редовно/ -> 30лв
- Зузи също е добра, ето направо страницата и във фейсбук https://www.facebook.com/ZuziVipNails?fref=ts -> 25лв.
- И Антония, но при нея много трудно се запазва час - https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0 … 544810591?fref=ts -> 30лв.
- Има и още едно момиче, което работи добре /мои приятелки ходят/, но аз лично не съм я пробвала https://www.facebook.com/pages/Luba-art/156890561175287?fref=ts

Ако успееш да си запазиш час при Ива, ще ти хареса много. Работи бързо и качествено. Но понякога, когато не е имала свободни часове, съм експериментирала с други - е смятам вече това да не го правя  Mr. Green

Вчера ми се обади масажистката ми, за да ми иска телефона на Ива, тъй като и тя отишла някъде да сложи гел на дъщеря си, който гел паднал след 2 дена! Направо се е отлепил от нокътя!
Давам ти проверени хора, които работят страхотно, съвета ми е да изчакаш дори и да могат да те вземат чак след 1 седмица, отколкото да идеш другаде и после пак да се озовеш там да ти го дооправят Simple Smile

# 27
Blagidaria mnogo,shte otida pri  Iva,ne mi e speshno prosto darja da e kachestveno,oshte ne moga da si opravia noktite sled loshoto oformiane na edna manicuristka.Samo da popitam kade se namira salona kadeto raboti Iva?

# 28
  • в 1001-та нощ
Аз започнах да ходя на маникюр преди много години и първата мацка на която попаднах за мой късмет бе мноооого добра  Peace

Обаче ми се наложи да сменя мястото на живеене и се започна ходене по мъките, толков ами ;писна все нещо да се "кърти" и да давам по 10 лв за поправка през 2-3 дни, да си губя времето,а бях и родила, че реших да си взема нещо да поддръжка у дома  Blush

И ... от първия опит да се справя у дома - повече не стъпих в салон....  Stop

Постепенно си събрах инструменти  Peace Сега вече и педикюр и маникюр си правя у дома - с две деца - няма време за такива "глезотии", иначе ми е било приятно да се отпусна в салон и друг да се погрижи, но приоритетите са различни  Peace

За жалост има много жени - изкарат някакъв курс и могат не могат - слагат големите табели ... Удрят и по имиджа на професията  Crazy

Има и добри професионалисти, но с лупа да ги търсиш  Crazy

Заглавието може да се промени от автора на темата или модератор - трябва да се влезе в режим на редакция на 1 пост  Peace Автора на темата може да го направи няколко часа след пускане на поста, т.е. вече е късно и може само модератор  Peace

# 29
  • Пловдив
И аз се замислях за домашно оборудване, но като се знам каква съм, все няма да намирам време, ще отлагам и ще си ходя пак с грозния маникюр  Mr. Green

А така като имам запазен час, ще пренебрегна домакинските задължения за 1 ч. Simple Smile
А и тази при която ходя работи бързо, докато преди няколко месеца бях при едно момиче, което ми прави поддръжка за три часа и половина! 
Аз и без това съм без никакво свободно време, но някак си успявам да се вмъкна за час, час и малко в салона - не и повече! Ако са няколко процедури ги правя разпокъсано и в отделни дни.

След време и аз като имам няколко мъничета покрай мен, сигурно ще стана спец в поддръжката у дома Simple Smile

А относно заглавието, ще се свържа с модератор, за да направим темата полезна!

Общи условия

Активация на акаунт