Автоимунен тиреоидит на Хашимото (34)

• 68 198
  • 738
  •   2
Отговори
# 165
Не е проблем ниското ТСХ, не се притеснявай, моето беше с подобна стойност до към 3 месец, докато Начев не ми коригира дозата и тогава ми обясни, че не е проблем ниското ТСХ и "бебето, госпожо, се чуства добре" Simple Smile Спокойно   bouquet

# 166
И аз съм се побъркала с това ниско ТСХ Sad От клиниката нямам  все още резултат, доц Тодорова е в отпуска до 16 за мой късмет.... Дано само в тези седмици да не се окаже проблем за развитието на детето  Praynig

# 167
И аз съм се побъркала с това ниско ТСХ Sad От клиниката нямам  все още резултат, доц Тодорова е в отпуска до 16 за мой късмет.... Дано само в тези седмици да не се окаже проблем за развитието на детето  Praynig
В отпуска ли? Аз утре съм на преглед при нея? Ти къде ходиш?

# 168
Момичета, успокойте се!
Какво да му има на бебето , нали това е целта - ТСХ по време на бременност да е в долногранични стойности/ идеалния вариант /. Четете, информирайте се, пък и всички /почти / ходим при ендокринолози, които обясняват.

Ovonel, нали скоро намалихте дозата, не е нужно да изследваш толкова скоро, след 45 дни се прави контрола по принцип, минимум след 30 дни а и сега  заради брем. -така или иначе  на 30 се пускат ТСХ и ФТ4.

# 169
В отпуска ли? Аз утре съм на преглед при нея? Ти къде ходиш?

В Плевен, в клиниката на доц. Конова Simple Smile

# 170
Ааа аз съм в София, точно се стреснах, че толкова време чакам прегледа, а ако излезе в отпуска ще е много лошо Simple Smile
 mama irina незнам казаха ми да намаля дозата и контрола след 10 дни, аз така и направих. А то още повече е паднало, ама мене ме притеснява по - скоро високото ФТ4

# 171
ТСХ и ФТ4 са в обратнопропорционална връзка, нормално е! За бебето е проблем ниско ФТ4  Peace

Може да  дойде време,.... при мен последните месеци, ниско ТСХ /0,2/и ниско ФТ4   Wink

# 172
ох  много  сложна работа е това и може би от ниското ТСХ или от бременността, ама тотално се побърквам, незнам какво ми става, нон стоп се притеснявам за нещо, ама не спирам направо луда работа. Преди време работех в психиатрията на 4-ти километър, направо имам нужда от посещение там  Tired Embarassed

# 173
Аааааааааааа, ще вадя точилката  Wink . Не разрешавам такива настроения  Mr. Green

Знам, че всички имаме проблеми, и ни се струва ,че по- зле не може да бъде .................. после всичко се забравя! И аз лежах 5 месеца и се все имаше за какво да се притеснявам  Confused И до сега не мога да повярвам, че ще раждам, пък то не остана. И аз съм за психолог, поне  Mr. Green Crazy

Хайде по-ведро! Hug Hug Hug

# 174
Аааааааааааа, ще вадя точилката  Wink . Не разрешавам такива настроения  Mr. Green

Знам, че всички имаме проблеми, и ни се струва ,че по- зле не може да бъде .................. после всичко се забравя! И аз лежах 5 месеца и се все имаше за какво да се притеснявам  Confused И до сега не мога да повярвам, че ще раждам, пък то не остана. И аз съм за психолог, поне  Mr. Green Crazy

Хайде по-ведро! Hug Hug Hug

Хихи успех миличка! Сигурна съм, че всичко ще мине безпроблемно!

# 175
  • София
Моля ви, нека се придържаме към темата   bouquet

# 176
как да не трябва...моите са точно така,нормални ТСХ,ФТ3 и ФТ4,а антителата са завишени,и си приемам всеки ден по 25мг Л-тироксин
Хм и защо пиеш? Та антителата не се влияят от лтироксин.

И на мен ми е странно! Ендокринологът завиши дозата на съпругата ми на Еутирокс 100 за прием в следващите месеци, при положение че хормоните вече са в норма, а досега приемаше Еутирокс 25. Съпругата ми е с хипотиреоидизъм и Хашимото.

Вписвам се в темата за да попитам има ли смисъл от прием на толкова големи количества изкуствен хормон след като T3 и T4 са в норма, а TSH и MAT - малко над горната граница? Естествено жена ми отказа 100 мг и мина на Еутирокс 75, но дори и с тази доза се оплаква от изпотявания нощем и ужасно главоболие през деня. Не мога да разбера що за лекари са това да завишават четирикратно дозата след подобрение до рамките на референтните стойности!?

# 177
bialk, абсолютно ненормално е това...
Пробвайте да се консултирате с друг лекар.
Щом хормоните са вече в норма с Еутирокс 25, не виждам причина да се покачи дозата на 100.

Ако искаш пусни резултати от преди започването на лечението и сегашни резултати, за да коментираме по-подробно и да се опитаме да схванем логиката на лекаря(ако има такава).

# 178
ТСХ и МАТ малко над горна граница, а  пък в норма?

# 179
Пропуснала съм темата и се вмъквам да ви следя. Нямам нищо за отчитане. След 10 дена ще правя контрола.

Общи условия

Активация на акаунт