Автоимунен тиреоидит на Хашимото (34)

• 68 205
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
magnet_for_happiness  Confused Ти прави ли пак обременяване?
От мен съвет- знам , че Начев препоръчва ехо на 2г., обаче се следи/ехография/ по-често заради възела. Просто 2г. са много време.
О,правих ОГТТ 3 месеца след раждане, то е ок,няма диабет, ИРИ ми  излезна малко по-късно и затова днес смята там индекса и съм на граница,но дефакто все още съм здрава. Въпреки това иска диета и след  като спря да кърмя ще изследвам пак ИРИ, захар, Холестерол добър и лош и Триглицериди и при него и ще видим какво следва... а нещо странно...записа имената ми на едно лепящо листче и някакви цифри и си го прибра в джоба Thinking
А за ехото аз му вярвам, от 2009г той ме следи + и мамоложката надзърта на всеки преглед и няма ядове.

# 376
Това за листчето- при мен всеки път си записва- името и год. от листа с резултатите- та лаб. да си дадат каквото му дължат за изпратен пациент. Crazy
За ехо -то , аз също му вярвам,но имам предвид, че 2 г. са много ако има неблагоприятно развитие на възела- дано не се случва на никой. Hug

# 377
мамографиите предизвикват рак, сами по себе си...

# 378
Всичко предизвиква рак в днешно време, Искрена. Не виждам как да се опазим.

Предполагам Магнитчето е правила ехография. Все пак кърми.

# 379
  • София
мамографиите предизвикват рак, сами по себе си...
Кой говори за мамографии?

# 380
Цитат на: magnet_for_happiness link=topic=788865.msg28704392#msg28704392
+ и ...мамоложката надзърта на всеки преглед и няма ядове.

# 381
  • София
Цитат на: magnet_for_happiness link=topic=788865.msg28704392#msg28704392
+ и ...мамоложката надзърта на всеки преглед и няма ядове.

е и,къде пише мамограф newsm78
Мамолозите надзъртат предимно с ехограф на младите жени,мамограф се използва при  нужда при жени на 40+

# 382
а, това е добре!   Laughing
викам си, да не би и на тия изследвания да се подлагаш, та.... хептен ще ти станат!    Mr. Green

# 383
как ви се отрази в началото на прием л-тироксина?И как е се определя дозата-на кг. или според стойностите тсх?

# 384
  • Sofia
определя се според стойностите
на мен ми се отрази добре след първия месец от приема,спря сърцебиенето,задъхването и неприятното чувство за стягане в гушата,но на килограмите ми не се е отразило все още,трудно свалям,лесно качвам Sad

# 385
От пет ни съм на 12,5 мкг Еутирокс, сега го започнах и се чувствам ужасно.
sesil22, ти нали знаеш, че Еутирокса не ти понася, защо го пиеш пак, какво го налага? Нали пиеше Т3 или греша?
Да споделя. че си купих рибено масло от черен дроб на треска и определено ми харесва, няма нищо общо с рибено масло от акула. Това си мирише на риба. Като истинско е!

# 386
От пет ни съм на 12,5 мкг Еутирокс, сега го започнах и се чувствам ужасно.
sesil22, ти нали знаеш, че Еутирокса не ти понася, защо го пиеш пак, какво го налага? Нали пиеше Т3 или греша?
Да споделя. че си купих рибено масло от черен дроб на треска и определено ми харесва, няма нищо общо с рибено масло от акула. Това си мирише на риба. Като истинско е!

Не е необходимо да мирише на риба за да е добро маслото, дори обратното - хубавите рибени масла (тези с концентрирани EPA и DHA) са молекулярно пречистени и с добавен вкус на лимон или портокал за по-лесна консумация. Досега вкъщи пиехме Омега 3 на Фортекс, но то е със съвсем ниско съдържание на двете киселини - 180 на 120 мг, затова поръчах ето това за малката - http://www.iherb.com/Carlson-Labs-The-Very-Finest-Fish-Oil-For-K … l-oz-200-ml/12268 , а за големите това - http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Liquid-Omega-3-Deep-Sea-Fis … fl-oz-480-ml/7908

Жена ми от месец спря да пие еутирокса и определено вече се чувства много по-добре. За да се потуши огнището на възпаление на щитовидната жлеза е наложително прием на качествено рибено масло с концентрирана Омега 3 мастна киселина.

# 387
 Момичета, как сте в горещото лято? Не знам от л-тироксина или от топлото,  но ми е трудно да преглъщам и да дишам.

# 388
  • София
Добре съм, на пук на високото ми ТСХ. Потенето не го броя.

# 389
  • Sofia
като съм навън главата все едно ми е полята с кофа вода,отвсякъде се стича пот  sweating

Общи условия

Активация на акаунт