Автоимунен тиреоидит на Хашимото (34)

• 68 166
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
AMARIA колко висок е тоя ТАТ, че се налагат вливки?

# 91
AMARIA колко висок е тоя ТАТ, че се налагат вливки?

от рефер. с-ти 0-115 моят е 1028  Sad

# 92
  • В сърцето на любимия човек
Не знам дали е споделяно скоро (може и аз да съм пропуснала), но в Панацея за корекция на дозата вече се плаща 25 лв.
Утре д-р Начев ще преглежда и в болница "Надежда".

# 93
доц. Тодорова ми забрани сладкото... през цялата бременност ли ще е така?
Аз попринцип не съм от бременните, на които им се преяжда нещо, може би защото още е и рано  newsm78 но понякога ми се преисква да си опитам нещо сладко... и честно да си призная- трудно ми е!

бялата захар не е добра за никого, камо ли за бременни, още повече че тия, купешките сладкиши са с хидрогенирани мазнини, което е убийство за съдовете на организма и разстройва метаболизма като цяло.

така че, тоя съвет е полезен, но не достатъчен за добро здраве на теб и на плода.

приемай качествено рибено масло, повече плодове и зеленчуци, органик по възможност.
всички тия комплексни грижи биха довели до спадане и на антителата като отговор на организъм в по- добро здраве.
на мен антителата, МАТ, ми бяха с няколко единици над нормата миналата година, сега са ок.

# 94
  • София
Въобще по време на бременност не сме се занимавали с антителата.

# 95
Доли за постоянно. В ориза няма глутен обаче. Може от време на време. Иначе нишесте има в морковите, цвеклото, корен целина, това е достатъчно.
AMARIA, забранила ли ти е плодове? Те са си сладка храна. Бързо се свиква без сладко, ако ядеш плодове.

за глутена не сме говорили,  но за плодовете я питах и ми разреши Simple Smile

абе, кво ти пука какво ти е казала, ти следвай  здравия разум.
лекарите няма да ти налеят мъдрост в главата!
на тях, самите, крещяшо им е нужна в много от случаите, те затова и стрелят напосоки в тъмното, белким улучат някой мизерен симптом... хахах...  с който симптом организмът мъдро реагира, защото е чудно и страшно устроен и който симптом е от полза за тялото докато се намери решение... но не, видиш ли, тоя симптом трябва да бъде заглушен, притъпен, смачкан и натикан в миша дупка и после хората търсят здраве...

# 96
за глутена не сме говорили,  но за плодовете я питах и ми разреши Simple Smile
Не очаквай конвенционален лекар да ти каже за глутена.
Щом можеш да ядеш плодове, значи ти позволява някакъв вид сладко. Но и с тях не бива да се прекалява. Освен това, всички нишестета и зърнени храни много бързо се превръщат в тялото в чиста глюкоза.

# 97
  • София
Ако се яде плод е добре да е 2 часа след ядене и толкова голям,че да се събира в шепата- това по време на бременност при налично ограничение на сладки неща.

# 98
Ами не знам, все пак при бременна жена не бих препоръчала крайности. Не знаех, че става дума за такава. Според мен бременна може да хапва плодове и безглутенови зърнени (елда, ориз, в краен случай картофи - нишесте), ако чувства необходимост. Все пак да не си навреди.
При бременни, както вече казах, е много важно да има добро ниво на TSH, защото в противен случай може да последва спонтанен аборт. Причината да е добре стойностите на TSH да са ниски е тази, че този хормон се произвежда от хипофизата. Той съобщава на щитовидната жлеза да произведе Т4, от който пък организмът произвежда Т3 или реверсивен Т3. Т3 се поема от клетките. Високите нива на TSH означава че хипофизата просто крещи и се раздира от крясъци, но сигналът не бива чут, не дава ефект. Просто надолу по веригата нещата не се получават, дали заради автоимунни реакции, дали заради липса на важни минерали и витамини или макронутриенти, организмът просто не се справя. Ако пък нивото на TSH е ниско, това означава, че сигналът бива чут, че се произвежда Т4, Т3 нормално, Т3 се поема от клетките, а това повишава метаболизма и затова отслабвате.
Въобще момичета, особено ако знаете английски, търсете информация из нета, образовайте се. Лекарят може да ви даде диагноза, но за лечение е важно човек да е информиран. Дори за това какво представлява тази жлеза, каква е функцията на хормоните свързани с нея, какви натурални методи има за поддържането и лечението ѝ.
Между другото, в iherb продават капсули със сушени щитовидни жлези - телешки и свински. Те също се използват за лечение на щитовидната жлеза, но не бих се наела да кажа кой колко и коя марка да ползва. Ако някой се интересува, може да потърси допълнителна информация по въпроса. Самите те съдържат натурални хормони и се използват вместо синтетичните хормони. Все пак, с тези неща трябва да се внимава. Тук в БГ не вярвам да има специализирани лекари, които да са наясно с тези неща.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 22:29 от hjkl;

# 99
Да не ви изпусна. Предстоят ми контролни изследвания и ще имам какво да споделя.

# 100
  • София
hjkl; аз имах гестационен диабет, минах само с диета, това за плодовете не е крайност, а по този начин не //как да кажа...не влияят чак толкова негативно на  кръвната захар. Peace изрично написах,когато сладкото е забранено. Плодовете не са толкова безобидни по отношение на захар. Но всеки си има глава на раменете,както и лекар. Peace една бременна може да похапва всичко, в разумни граници. Както и не пречи парченце черен шоколад,дори при диабетички Wink една бременна има нужда и от хляб, добре е той да е пълнозърнест и не повече от филийка -две на ядене.

Смятам,че повечето тук са наясно какво трябва да е ТСХ по време на бременност,това което си написала сме го писали неведнъж Simple Smile  но не води само до аборт високото ТСХ/ако се допусне да стане такова/може и до други неприятни последици като умствено изоставане например..както и сме писали от къде се произвежда ТСХ,но благодаря ти за труда да припомниш      bouquet

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 22:52 от magnet_for_happiness

# 101
Специално за шоколада, сега продават и 99%. Ползвам него, но първо преминах през 74% от Лидл, после 85%, така постепенно свикнах с вкуса.
magnet_for_happiness, наистина всеки си има глава на раменете и лекар, далеч съм от това да смятам, че знам всичко и съм последна инстанция. Най-лошото би било, ако навредя на някоя бременна жена с писанията си. Затова казвам всеки да се информира, да пита лекар, да внимава.

# 102
74% -ният шоколад е прекалено сладък  Simple Smile
в Лидл има един 81% -ен шоколад, който е и много вкусен.
лошото е че май и какаото стана повсеместно  ГМО...

# 103
мама ирина, много ти благодаря за отговора! явно си е практика. аз малко се шашкам, че е твърде възможно при мен да се наложи по-ранно раждане и не знам дали ще гобутам дори до този следващ преглед, ама да видим Sad някой има ли идея как се процедира тогава? сигурно трябва като родя веднага да му се обадя?

пънче-мънче, аз откакто ходя в панацея (от началото на годината) все си е 25 лв. промяната на дозата. преди колко е била?

# 104
Елч, ще му звъннеш, но дано не се налага!  Hug Защо не ходиш в МД?

Аз пък се чудя, понеже след раждането ще стане време за ехография, може би не на първото посещение а на 3 мес. Къде да отида да ме види на ехо? В Надежда ли, в МД някой беше писал, че доста се е ракарвал м/у кабинетите.

Общи условия

Активация на акаунт