Автоимунен тиреоидит на Хашимото (34)

• 68 167
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Да лекува се... често с операция, мерси, както и при хипер има по - гадни ефекти и по кофти състояния като базедова болест, хашитоксикоза и др.
В севкърва ми- хашимото, след единственото й раждане прави хашитоксикоза, жлезата е махната цялата/ е тя не се маха никога цялата,оставят една малка част/ и пак е до живот клиент на лекарите, една колежка и тя така.

# 481
На 24 юли се роди моя син Иван ,днес беше първата му консултация при педиатъра му .Каза че е добре ,качил е за 1 седмица 500 гр.,само на кърма е и ака на всяко кърмене,но по рядко .Доктора се усъмни,че може да е от жлезата .Казват че до изследването на ТСХ след раждането трябва да минат 20 дни .Чудя се дали да изчакам до тогава или да изследвам по рано ?Дали ще има проблем ,ако ТСХ не е в норми докато кърмя?

# 482
  • София
 ooooh! всички бебета акат така...а на теб честито момченце и приятно гледане Grinning изследване след раждане се прави след 45 дни-поне, аз даже директно на 3-тия месец се бодох.

# 483
Момичета, здравейте! Купих си бразилски орех от Билла, 200 гр. за около 6 лв. Трябва да пия селен 2*100, в такъв случай колко бразилски ореха на ден е добре да ям? newsm78

# 484
  • София
Здравейте, предварително моля за извинение , ако знаете тази рецепта, но тъй като я започнах, исках да я споделя с вас - 20/25 ореха в един литър ракия, престоява 20 дни.
Някой правил ли го е?
Аз имам хормони в норма, но имам възел и диагноза тих тиоририд и мисля, че нещо такова не би ми навредило, използва се и  за пречистване на организма, или пък би????

В крайна сметка след 20 те дни се разрежда с вода, пие се 10 дни, почива се и пак.
Намерих и това - http://zdraveotnaroda.blog.bg/recepti/2013/03/09/narodyt-se-leku … bolesti-n.1062477, много рецепти, много нещо.

Не че се лекувам сама, но доктор Начев от Ендокринологията назначи биопсия и до тогава ми се иска с нещо да си помогна  Wink

Напоследък съм доста уморена и често имам сърцебиене, знаете ли лек за това   bouquet

# 485
Момичета, здравейте! Купих си бразилски орех от Билла, 200 гр. за около 6 лв. Трябва да пия селен 2*100, в такъв случай колко бразилски ореха на ден е добре да ям? newsm78

В 100 грама бразилски орех има около 3000 мкг селен. Следователно 10 грама от орехите ще ти донесат 300 мкг селен. Иначе дневната нужда от селен се покрива само от 2 ядки от бразилския орех.

http://www.1001recepti.com/health/vitamins_minerals/show/selenium/

BeautyLover, за сърцебиене опитай Neuropan (мента, глог, валериана).

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 21:15 от bialk

# 486
Според мен или добавката или орехите. Няма нужда и двете. Препоръчителната дневна доза е 200. Смисълът да се ядат орехите е да се избегнат добавките. Смисълът на добавките е точната доза.

# 487
Благодаря за отговорите. Не искам да пия добавки, а недостига да си го възстановя чрез орехите. Simple Smile Имам си електронна везна и ще си меря значи. Hug

# 488
  • София
И аз минах на орех, така или иначе е вкусен и не забравям да си хапна по 2 ядки.  Wink

# 489
Мацки, може ли някой да ми каже какво се случва след раждането с Хашимотото?
Начев каза да направя контрола на ТСХ след 45 дни, но ще продължавам да си пия и хормона.
А има ли някой, при когото после са се нормализирали нещата, в смисъл спрял е хапчетата?

# 490
Извинявам се за вероятно глупавия въпрос, но диетологът ми забрани орехи...  Как така ядете? Confused

# 491
  • София
Мацки, може ли някой да ми каже какво се случва след раждането с Хашимотото?
Начев каза да направя контрола на ТСХ след 45 дни, но ще продължавам да си пия и хормона.
А има ли някой, при когото после са се нормализирали нещата, в смисъл спрял е хапчетата?
Какво се случва само то си знае, при мен няма шанс за спиране на хормона. ОСобено ако кърмиш,то докато трае този процес няма как да се спре хормона. После всичко зависи от организма ти-какво ще е положението,ако хормоните са ок, жлезата бачка видимо добре,може и да ти го спре един ден..кой знае..

Извинявам се за вероятно глупавия въпрос, но диетологът ми забрани орехи...  Как така ядете? Confused
Приемат бразилски орех, аз пък ям всякакви орехи!

# 492
Ако не се лъжа mama irina щеше да спира хормона след раждането, но тя още не се е включила тук да каже. На мен ми е интересно да чуя как се чувста ако го я спряла.

# 493
  • София
то и аз исках/м да спра хормона,обаче....

# 494
аз не се очаква да кърмя дълго, ама все пак, поне малко...
иначе дозата ми ще е 25, ама реално не знам дали ще е ок, защото преди да забременея съм била на нея само 20 дни (начев се намръщи днес на това)

Общи условия

Активация на акаунт