Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 734
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Случвало ли ви се е мъничето да се задави от многото слюнка (заради зъбите при нас е нещо страшно...)? А не коментирам, че ръцете са нон стоп в устата .... В чудо се видях от мрънкане ...  #Crazy
Да, при нас доста често се случва да се задави от многото слюнка и ръцете непрекъснато са му в устата,опитвам се да му попреча да ги слага,но няма ефект...Ние сме колкото вас на месеци

# 166
Момичета днес купих на малкия слънцезащитно масло на Мустела, струва 33лв.  #Crazy само че сега като влезнах в нета и чета ужасни неща за Мустела  ooooh!  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=662076.0;topicrefid=20 направо, ще се пръсна от яд, последните пари за това ги дадох  #Cussing out чета състава, но нищо не разбирам, някой по-компетентен ако може да погледне съставките и да ми каже какво да правя да го ползвам ли...да не го ли позвам... http://www.mustela.bg/content/Very-High-Protection-Sun-Lotion

Хубаво си мислех аз на Бюбхен да му взема, но струваше 8лв. чак съмнително ми се видя. И като някоя овца веднага на скъпото скочих.

А и мирише ОТВРАТИТЕЛНО, но не мога да до върна, че е отворено вече...а и касовата бележка съм хвърлила.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 17:33 от gerryy3

# 167
И ето на това попаднах, дали е възможно в състава да не пише съставки, които има вътре?  #2gunfire

"В сайта на Мустела гледам вече са променили състава  Mr. Green"

"Промениха го, похвално, но за трите дни, в които се мотаха да го направят вече има направени доста скрийншотове на предишното съдържание Mr. Green
И сега сайта им е още по- подвеждащ, защото сега всичките им продукти са без парабени и в рекламата и в съдържанието, но по данни на приятели от много градове в България, включително и София в аптеките са налични само слънцезащитни спрейове с парабени на Мустела. И със срок на годност най- рано края на 2012-та, а най- често края на 2014-та. Това означава, че те си се произвеждат или на стари флакони се пренабива надписа със срока на годност. Нито едно от двете не е добре за бъдещите продажби на въпросната марка.
Ще видим дали ще ми отговорят нещо в понеделник или не. "

# 168
момичета, не мога да ви догоня  Laughing

моята беба много се дави от слюнката, и вече не се опитвам да й дам залъгалка. още има зверски колики  ooooh! сега само пръстите я успокояват малко  Laughing много са вкусни. иначе вече я уча да заспива сама, че  #Crazy доскоро само в мен заспиваше  Tired

не мажа с нищо за слънце, просто я пазя с пелена

Mr. Green ще си призная, че така нахлувам в темата и прочетох само последните коментари  Embarassed може и да сте го коментирали - някой сложи ли/ще слага ли рота вирус ваксина? и защо да или не?

# 169
Аз не
И на баткото не сложих и педиатри казаха ,че всека допълнителна ваксина за тях да излишна  newsm78
А и без това  не съм много за ваксините

# 170
ivy първо да ти благодаря за отговора,  чувствам се по спокойна, а и наистина Иван като цяло е спокойно дете - значи си се справяме и сама ще преценям спрямо поведението му кога да приключи храненето щом той не се дърпа сам Simple Smile след активното му сучене изчаквам да си почине и правя лек масаж с кръгови движения,  още докато е на гърдата, там където има още мляко. Компресия прилагам накрая и то не винаги като притискам леко гърдата и плъзгам пръсти към зърното, като съм хванала успоредно от две далечни страни и наистина има ефект, но дори и след нова Иван остава закачен за мен понякога се смее но зърното не пуска  Simple Smile Grinning

# 171
  • София
и ние ще сложим само задължителните вакини.
за слънцето го мажа с хип
усмихнат ден  newsm08

# 172
Ivy, и аз благодаря за полезната информация  bouquet

Не ползвам мазила за предпазване от слънце за бебето. Пазя го с чадърче или с муселин.
Ще сложим само задължителните ваксини, и те са ми в повече Confused

За слюнката и нашият младеж се дави понякога, но се справя:) След кърмене явно го мъчат венците, защото настървено се чеше с ръчички или дъвче завивката си. След няколко минути се успокоява и почва да се занимава с неговите си неща, или да мрънка за внимание:)

# 173
  • София
За ваксините- няма да сложа нито една извън задължителните. Всъщност и те са в повече.
Педитата на вашите деца поставят ли ваксините разделно или ги бодат по две наведнъж.?
При мен го създава този проблем детската сестра. Предния месец убедих сестрата, но ме предопреди че повече компромис няма да прави, за да не се занимавала излишно дълго време! Ако и този месец имам подобен спор с нея, направо завеждам детето в друга болница, където ги поставят само по една.
В аванс- да ми препоръчате такава болница?

# 174
Аз няма да слагам всички ваксини ,и не бих и две на веднъж.А сестрата не е никва да ти казва какво да правиш със собственото си дете!!!
Кажи и как искаш и ако направи голям проблем , попълни декларация за отказ.Знам,че може да де бият отделно и тя е длъжна да го направи.

# 175
Нашия ЛЛ ги бие в два поредни дни.
Мажа крачетата с Биодерма +50 фактор, че вече се изпържи на гънки.  Laughing
Аз с въпрос - който е вадил паспорт на бебе - какво е нужно и колко такса да внеса, че да не се разкарвам 2 пъти?!

# 176
  • София
Ivy, благодаря за помощта и съветите. Аз съм на приливи и отливи относно това дали са зъбки, но както казваш без снимка няма как да кажем. По-скоро съм склонна да мисля, че дори и да я дразнят венците, не мисля, че е това, понеже се забелязва модел на поведение, който има регулярност в часовете като варира в малки граници. Докато болката не е регулярна и ще предизвиква дискомфорт в разнообразни периоди от деня. Ще прочета отново за кърмаческата стачка. Последните два дни прилагам повече контрол на ситуацията и горе-долу се търпи, но пак има моменти на мрънкане - през деня тя силно се съпротивлява да заспи. Очевидно всичко ѝ е интересно, затова я кърмя и легнала в леглото с лице към мен - така вижда най-малко неща и се съсредоточава върху храненето. Ако ми излезе някакъв ценен урок от цялото преживяване, ще го споделя:)

Относно ваксините: не сме сложили още никакви. Първите ще са най-рано след 6-я месец, когато детето може да седи стабилно седнало и е захранено - по съвет на педиатъра. Освен това смятам да сложа моно ваксини само за страшните болести и чакам да ми ги донесат от Германия. Много са скъпи и още по-лошото е, че е много тегаво пренасянето и не знам дали ще се получат нещата... Но най-общо - не бих сложила всички задължителни, в никакъв случай две ваксини в един месец, а ако са различни неща бих ги сложила с повече от месец разлика помежду си. Иначе ако са инжекции от една ваксина се слагат през месец, за да има натрупване и ефективно изграждане на имунитет.

Момичета, вашите деца пробват ли да се изправят? Ирина не само, че иска да стои само седнала, ами вече надига и главата да става. Не е ли прекалено рано за това?  newsm78 Този месец ще взема направление за втория преглед при ортопед да видим и той какво ще каже.

# 177
gerryy3 , аз не ползвам нищо за слънцезащита, освен пазене с пелени . Но ползвам Дермопочистващият гел на Мустела за къпане и нямам проблем. А моя приятелка си изгледа децата с продуктите на Мустела и ги ползва до ден днешен, особено за момченцето й, което е с проблемна кожа и само тези продукти не му се отразяват по никакъв начин и кожата му е гладка и чиста, без обриви и т.н. Не виждам причина да не ползваш слънцезащитният им продукт, но ти си знаеш. Аз съм доволна от тях и ще продължа да ползвам козметиката им, без значение какво пиш в нета, защото нямат негативен ефект върху бебо до сега, а сме с Мустела от както ни падна пъпчето т.е. от 7-мия ден след раждането.

За ваксините, нашите двойни ваксини ни ги слагат в два последователни дни по една. Допълнителни, освен задължителните нямам намерение да слагам, защото и те са много.

Слънчев и усмихнат ден ви желая  Hug

# 178
Доста попрочетох за ваксините. И определено, неочаквано за мен, настроих се много против. Вчера си говорих с педиатъра ни надълго и широко. Едва няколко от заболяванията са активни, другите вируси е извишно да се вкарват в организма. Въпреки че никой не може да прогнозира след години... Още разсъждаваме по темата. Засега задържам.
С нищо слънцезащитно не го мажа. Пазя го. Ако горещината е голяма, дори предпочитам вкъщи да останем. А още ми е рано да излизаме извън София, там ще наваксаме разходките.
Dao, Цеци прави нещо като мост когато иска да го разнасяме.  Blush
Днес ставаме на 3 месеца.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 14:10 от Nia_Nia_Nia

# 179
И ние днес на 3 м.
Никакво излагане на слънце и никакви кремове не ползваме. Аз чета да са без парабени и по възможност uva+uvb.
Следете да са наистина за бебета, тъй като защитата е физическа, а за по-големите е химическа.

Общи условия

Активация на акаунт