Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 741
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Бръкни и леко в дупето с термометър веднъж,нищо няма да и стане,само ще и олекне!

Той е, не е тя.  Wink да, това съм чувала и аз. Престраших се лекичко, но не се получи. А ЛЛ не отговаря, нали е събота... Утре ще звъня  и на другия лекар.

Nia и Александра имаше проблем с изхождането. Не е акала и по 5дни. С термометър и при нас не се получаваха нещата. Като стане така ям компоти от сливи. Лекарката ми каза да й давам дуфалак, ама аз така и не купих, защото пък аптекаря ми каза, че е много малка за сиропи. Беше така цял месец. После от само себе си се регулираха нещата- започна да ака през ден, а сега вече почти всеки ден.  Hug

И при нас е пети ден. Газове и толкова. А вече изнервен ми се вижда...  Не спи спокойно, стене  исе напъва постоянно. Нямам връзка с никакви лекари...

Anichka1987

За пет дни как да няма какво да излезе?!  Shocked

# 151
  • София

И при нас е пети ден. Газове и толкова. А вече изнервен ми се вижда...  Не спи спокойно, стене  исе напъва постоянно. Нямам връзка с никакви лекари...

Anichka1987

За пет дни как да няма какво да излезе?!  Shocked

Като стане напечено при нас използвам клизмички Мелилакс, но ние сме на АМ и е по-специфично. Доки ми ги препоръча за незабавен отговор. Ако все пак мислиш, че по-добре да си напълни памперса веднага мисля, че това е Simple Smile

# 152
Мерси, Anichka1987   Hug

# 153
  • София
радвам се, че мога да помогна smile3525 надявам се да свърши работа и при вас 

# 154
  • elhovo
момичета,не се тревожете,всичко ще се оправи когато израснат,просто в момента са още много малки.когато станат на 5-6 месеца ще има промяна и съвсем други неща ще ни тревожат.лесно майка не се ставало,така че споко.и с тях ще плачем,ще се смеем,ще играем...важното е да им дадем най-доброто,защото те са нашите малки слънца за които сме готови на всичко.
моята деси също не спи много през деня.буди в 6 сутринта,после към 9:30 или 10:00ч.,яде и излизаме,но яжно не иска да спи в количката,дремва само за около 30мин. и се буди.преди си поплакваше,но вече не.пребираме се после,яде кум 13:00, 13:30ч. и заспива без проблем.будя я към 17ч. или 17:15ч.,яде и сме навън към 18ч.и после пак същото-дремва за положин час и до там със спането.къпим се в 20:30ч.,яде и в 21:00,най-късно 21:15ч. е в кошарата.савсем леко помрънква,но когато и дам водичка,се успоява и до 21:45 е заспала и се буди чак на сутринта.рядко иска вода да ми се буди през нощта.деси направи 2 мес. и спря да се буди вечерта,но явно и заради това дневно будуване се получи така,но и е по добре да будува денем,а не нощем и никои да не може да спи...а и тати все пак ходи на работа на смени  Simple Smile
деси също вече иска внимание.когато и се смея  докато е в кошарата и когато е наспана ако знаете за какъв смях с глас става дума...толкова са сладки и милички...
между другото днес и дадох 3 лъжички пюре от тиква.първата малко я изкара,но после другите 2 си ги взе,че чак и се облизва...
прекрасни са нашите малки слънца! newsm03

# 155
  • София
Както винаги, много съм благодарна и се радвам, че ви има, момичета!!!   bouquet Започвам да отговарям по ред на номерата.  Simple Smile Слагам всичко в скрит текст, понеже стана много дълго.

Скрит текст:
a.l.e.n.a., завиждам благородно! Ирина се успокоява като я гушкаме и държим точно по този начин, но това продължава точно 5-10 минути и после иска нещо различно. За сън и дума не може да става. Иначе, когато е в изнервен момент, не понася да я нося или държа легнала - това може да я докара до истерия, включително и отказва гърда дори да е гладна, защото означава да легне. Често съм я кърмила докато аз съм права и я държа под диагонал и ходя, тя суче и се разглежда  Laughing

Drunda, наблюдението ти важи и за нас - наистина, ако сутрин не си поспи малко, после цял ден е мисия невъзможна. Ето днес успя на пресекулки да поспи на два паса по половин час със сучене. После я изведох на разходка, но заспа едва като се прибрахме - в слинга разбира се и сега спи, дано да е малко по-дълго  Praynig Иначе логиката е точно такава - нелогична  Simple Smile

Г-жа Гертруда Смехуркова, явно наистина е от датата  Laughing само че Ирина не спи в количка. Вече я возя в коша за големи в най-легналото положение, но това ѝ позволява да се разглежда, иначе е мисия невъзможна. В количка е спала само 3-4 пъти и то след като е прясно нахранена навън и спането е някакъв половин час не повече. Редовно излизам с количка, тя умира за сън, клепачите ѝ се затварят, но не се дава  Laughing накрая се уморява и ѝ докривява, поради което единственият лек е да я сложа в слинга и веднага заспива. Иначе относително близо до нас - на 10-15 мин. пеш - има парк, който наскоро обновиха. Сложиха и пейки, но няма нито една сложена на сянка, одеве кърмих Ирина права под едно дърво, иначе слънцето щеше да ни изпепели. Та количката основно я ползваме вкъщи и то не за да спи, а за помощ - разнасям я напред назад, стои в нея, докато готвя в кухнята и така:) Сложила съм ѝ едни цветни шумолящи книжки, с които си играя и гризе. Режимът ѝ е близък до вашия.

Nia_Nia_Nia, да, количката ползвам по-често вътре отколкото вън и то като преносимо столче, защото на мен лявата ми китка вече сдаде багажа и трудно я държа, гледам да ѝ давам почивка. За запека - защо не пробваш да хапнеш някакви плодове и повече зелени салати, сини сливи и праскови, лук повече - неща, които биха разкарали теб - да поразкарат и нея.

elfi 80, да и Ирина е така - перманентно лично внимание от мама и участие в игрите. Рядко се занимава сама за повече от 10 минути.

anna_p, ние не приспиваме Ирина на ръце, дори и да искам - тя не спи така. Използвам слинга в случаите, в които е изнервена и ѝ се спи, а не заспива. Иначе ако е спокойна, просто си я храня като двете сме легнали в нашето легло и тя си спи там, постоянно вече. Явно твоето голямо момче, Ирина и други подобни деца просто обичат да са близо до майките си - характери. Ирина е така от първата секунда така да се каже, няма създадени навици.

Ivy, при теб писането ще е най-дълго. Пак започвам по реда на въпросите:
1. Ирина се изнерва от две неща - когато ѝ е скучно и иска смяна на средата/играчките/маймунджулъците на мама и татко; и когато ѝ се спи и яде, но е превъзбудена/раздразнена (така си мисля) и отказва да прави и двете. Това може да се случи 10 мин. след хранене или 1 час. Няма закономерност. Може 2 часа да е тиха и спокойна и да си гукаме и изведнъж да започне да мрънка или направо да реве.
2. Тя спи единствено и само на гърда или скоро след като е сукала в слинга. Дори това ме притеснява, защото не може да пие от шише и не може да смуче биберон. Мисля си за след 2 години, ако продължава до тогава да суче, как ще стане отбиването. Бих искала и да се научи сама да си се успива, но това по-нататък, и че биберонът би помагал, но засега - не може.
3. След като заспи, тя си ме дъвче като биберон и аз си стоя така, по някое време пуска сама или аз издърпвам гърдата и продължавам да стоя до нея, за да ми усеща мириса и топлината. Когато видя, че е заспала дълбоко - то си личи по поза и дишане, тогава едва я оставям. Вече суче и спи изцяло на нашето легло.
4. Преди при кърмене я държах на ръце или върху една възглавница в скута ми - така заспива и я слагам на креватчето. Сега директно я кърмя легнала в нашия креват и тя там си заспива - описах по-горе как. Не я оригвам всеки път точно за да не я разбудя, а и тя има едно определено ръкомахане и пуска гърдата, когато иска да се оригне и се оригва легнала. Преди след оригване, ако се разсънваше ѝ давах да си суче, докато се отпусне и заспи.
5. През деня се храни преди съм и след сън. Дори и да не спи през деня се пада през 2-3 часа да се храни. Вече е над 7 кг и е 65 см. Здрава е, педиатърката каза, че няма как да са зъби. Тургорът на кожата е добър. Устичката ѝ е прекалено влажна дори - постоянно се лигави и ѝ излизат балончета, което е много смешно  Laughing Отказва гърда, когато е раздразнена, иначе - не. Яде с апетит, като първите смучки са ѝ лакоми, чувам големи гълтоци, които едвам прегълъща и понякога дори се дави, но пуска, изкашля се и после захапва с ръмжене. Винаги си е била лакома. Винаги е пишкала обилно, като урината ѝ няма цвят. Средно 7 памперса на ден сменям, като поне 5 от тях са и наакани. Изхождането е в рамките на половин час след събуждане и по време на хранене.
6. Под стимулиране разбирам различни занимания -  гукане, говорене - тя е много приказлива и усмихната по принцип. Та, гукане, говорене, игри с мама и/или тате, игри с куклите, игри с музикални играчки, четене и разглеждане на книжики, игри с шумолящи книжки за дъвчене, разхождане с количката у дома, полюшване със столчето на колата и други такива.
7. Нямаме промяна в живота ни, не съм и няма да бъда на диета скоро, нямала съм и нямам гъбични или други заболявания. Имам притеснения относно работата ми, защото аз и работя от вкъщи и се налага да го правя, но това е изцяло съобразено с детето и го има като притеснение още откакто бях бременна, не ме и нерви толкова - приела съм отдавна, че ще е такова каквото е.
8. Ние двете сме нон стоп заедно. Независимо дали чистя, готвя или съм в банята. За чистенето ползвам слинга, за готвенето - тя е в количката или на столчето за кола до мен. В банята - пак на столчето, докато се къпя.

Моите наблюдения: Ирина очевидно е активно дете и караконджул като майка си, само дето не е кротка като мен. Изисква постоянно моето присъствие и разнообразни забавления, от които обаче се пренасища и не може да се отпусне за заспи, когато е вече уморена. Затова се и получават тези мрънкания и ревове. Днес цял ден се опитвам  да наложа повече контрол над събитията. Имаше само един силен рев сутрин, който беше от глад, а аз го обърках, че е за разходка в слинга - нахраних я и заспа - на пресекулки през половин час се хранеше и спеше, но беше спокойна. На обед, по време на разходката понеже беше в количка не спа изобщо макар да ѝ се затваряха очите и когато вече много се измори, започнах да мрънка - сложих я в слинга и заспа моментално като продължи да спи и у дома и О! рекорд - час и половина спане. Нахраних я и сега пак е спокойна дори сама се занимава с една от шумолящите книжки. Въпросът е, че има ситуации, които не мога да обясня - вчера сутринта например всичко беше нормално - но в точно в 8:00 се разрева от немай къде - още нямам обяснение защо се случи и като се почна, чак следобеда към 4 с баща ѝ успяхме да седнем и да си починем, а тя да поспи за половин час. Затова и пуснах запитването - бяхме на ръба на силите си.

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 15:41 от Dao

# 156
Az sym zabelqzala che moqta gospojica , kolkoto poveche q zanimavam se prevyzbujda i nqma zaspivane.Zashtoto prekracha li granicata i otide celiq den v nrynkane. Ostavqm si q sled kato e nahranena da si razglejda rycete , mnogo sa i interesni , ili ako e s roklq si q vdiga i q oglejda , vse edno vestnik chete Simple Smile . Dnes sled obqd spa 3 chasa , no na nqkolko pyti proplakva na syn , za koeto nqmam obqsnenie , uspokoqvah daje bez da q vzimam . Dali sa zybi , dali oshte koremcheto se obajdq , napravo samo si gadaq . V kolichkata spim , no ne vinagi . Opredeleno vsichki pokazvat harakter ot malki Simple Smile

# 157
  • София
Момичета, поразрових се в нета. Попаднах на интересни материали, свързани с регресия на съня (sleep regression). Общо взето това са моменти от живота на бебето, когато расте не само физически, но и психически, емоционално и т.н. и са напълно нормални. Изразяват се точно в липса на сън през деня и по-често будене през нощта, кисел характер, завишена нужда от внимание ит.н. - всичките симптоми, които забелязвам и аз. Първият период е точно 3-4 месеца, като е най-силно изразен в 4-я месец. Ето повече по темата:

http://www.weebeedreaming.com/my-blog/4-month-sleep-regression
http://sleeplady.com/baby-sleep-problems/sleep-regression-just-a-phase/
http://sleeplady.com/baby-sleep/4-month-sleep-regression/

Освен това намерих и сайт с "бели шумове", ако те работят при децата ви. Да не хабим ватове ток  Laughing може да си ги изтеглите или директно да си ги пускате през сайта:
http://babysleepnoise.com/download.html

# 158
Dao
Безценна си Hug

# 159
  • София
Случвало ли ви се е мъничето да се задави от многото слюнка (заради зъбите при нас е нещо страшно...)? А не коментирам, че ръцете са нон стоп в устата .... В чудо се видях от мрънкане ...  #Crazy

# 160
Както винаги, много съм благодарна и се радвам, че ви има, момичета!!!   bouquet Започвам да отговарям по ред на номерата.  Simple Smile Слагам всичко в скрит текст, понеже стана много дълго.

Скрит текст:
a.l.e.n.a., завиждам благородно! Ирина се успокоява като я гушкаме и държим точно по този начин, но това продължава точно 5-10 минути и после иска нещо различно. За сън и дума не може да става. Иначе, когато е в изнервен момент, не понася да я нося или държа легнала - това може да я докара до истерия, включително и отказва гърда дори да е гладна, защото означава да легне. Често съм я кърмила докато аз съм права и я държа под диагонал и ходя, тя суче и се разглежда  Laughing

Drunda, наблюдението ти важи и за нас - наистина, ако сутрин не си поспи малко, после цял ден е мисия невъзможна. Ето днес успя на пресекулки да поспи на два паса по половин час със сучене. После я изведох на разходка, но заспа едва като се прибрахме - в слинга разбира се и сега спи, дано да е малко по-дълго  Praynig Иначе логиката е точно такава - нелогична  Simple Smile

Г-жа Гертруда Смехуркова, явно наистина е от датата  Laughing само че Ирина не спи в количка. Вече я возя в коша за големи в най-легналото положение, но това ѝ позволява да се разглежда, иначе е мисия невъзможна. В количка е спала само 3-4 пъти и то след като е прясно нахранена навън и спането е някакъв половин час не повече. Редовно излизам с количка, тя умира за сън, клепачите ѝ се затварят, но не се дава  Laughing накрая се уморява и ѝ докривява, поради което единственият лек е да я сложа в слинга и веднага заспива. Иначе относително близо до нас - на 10-15 мин. пеш - има парк, който наскоро обновиха. Сложиха и пейки, но няма нито една сложена на сянка, одеве кърмих Ирина права под едно дърво, иначе слънцето щеше да ни изпепели. Та количката основно я ползваме вкъщи и то не за да спи, а за помощ - разнасям я напред назад, стои в нея, докато готвя в кухнята и така:) Сложила съм ѝ едни цветни шумолящи книжки, с които си играя и гризе. Режимът ѝ е близък до вашия.

Nia_Nia_Nia, да, количката ползвам по-често вътре отколкото вън и то като преносимо столче, защото на мен лявата ми китка вече сдаде багажа и трудно я държа, гледам да ѝ давам почивка. За запека - защо не пробваш да хапнеш някакви плодове и повече зелени салати, сини сливи и праскови, лук повече - неща, които биха разкарали теб - да поразкарат и нея.

elfi 80, да и Ирина е така - перманентно лично внимание от мама и участие в игрите. Рядко се занимава сама за повече от 10 минути.

anna_p, ние не приспиваме Ирина на ръце, дори и да искам - тя не спи така. Използвам слинга в случаите, в които е изнервена и ѝ се спи, а не заспива. Иначе ако е спокойна, просто си я храня като двете сме легнали в нашето легло и тя си спи там, постоянно вече. Явно твоето голямо момче, Ирина и други подобни деца просто обичат да са близо до майките си - характери. Ирина е така от първата секунда така да се каже, няма създадени навици.

Ivy, при теб писането ще е най-дълго. Пак започвам по реда на въпросите:
1. Ирина се изнерва от две неща - когато ѝ е скучно и иска смяна на средата/играчките/маймунджулъците на мама и татко; и когато ѝ се спи и яде, но е превъзбудена/раздразнена (така си мисля) и отказва да прави и двете. Това може да се случи 10 мин. след хранене или 1 час. Няма закономерност. Може 2 часа да е тиха и спокойна и да си гукаме и изведнъж да започне да мрънка или направо да реве.
2. Тя спи единствено и само на гърда или скоро след като е сукала в слинга. Дори това ме притеснява, защото не може да пие от шише и не може да смуче биберон. Мисля си за след 2 години, ако продължава до тогава да суче, как ще стане отбиването. Бих искала и да се научи сама да си се успива, но това по-нататък, и че биберонът би помагал, но засега - не може.
3. След като заспи, тя си ме дъвче като биберон и аз си стоя така, по някое време пуска сама или аз издърпвам гърдата и продължавам да стоя до нея, за да ми усеща мириса и топлината. Когато видя, че е заспала дълбоко - то си личи по поза и дишане, тогава едва я оставям. Вече суче и спи изцяло на нашето легло.
4. Преди при кърмене я държах на ръце или върху една възглавница в скута ми - така заспива и я слагам на креватчето. Сега директно я кърмя легнала в нашия креват и тя там си заспива - описах по-горе как. Не я оригвам всеки път точно за да не я разбудя, а и тя има едно определено ръкомахане и пуска гърдата, когато иска да се оригне и се оригва легнала. Преди след оригване, ако се разсънваше ѝ давах да си суче, докато се отпусне и заспи.
5. През деня се храни преди съм и след сън. Дори и да не спи през деня се пада през 2-3 часа да се храни. Вече е над 7 кг и е 65 см. Здрава е, педиатърката каза, че няма как да са зъби. Тургорът на кожата е добър. Устичката ѝ е прекалено влажна дори - постоянно се лигави и ѝ излизат балончета, което е много смешно  Laughing Отказва гърда, когато е раздразнена, иначе - не. Яде с апетит, като първите смучки са ѝ лакоми, чувам големи гълтоци, които едвам прегълъща и понякога дори се дави, но пуска, изкашля се и после захапва с ръмжене. Винаги си е била лакома. Винаги е пишкала обилно, като урината ѝ няма цвят. Средно 7 памперса на ден сменям, като поне 5 от тях са и наакани. Изхождането е в рамките на половин час след събуждане и по време на хранене.
6. Под стимулиране разбирам различни занимания -  гукане, говорене - тя е много приказлива и усмихната по принцип. Та, гукане, говорене, игри с мама и/или тате, игри с куклите, игри с музикални играчки, четене и разглеждане на книжики, игри с шумолящи книжки за дъвчене, разхождане с количката у дома, полюшване със столчето на колата и други такива.
7. Нямаме промяна в живота ни, не съм и няма да бъда на диета скоро, нямала съм и нямам гъбични или други заболявания. Имам притеснения относно работата ми, защото аз и работя от вкъщи и се налага да го правя, но това е изцяло съобразено с детето и го има като притеснение още откакто бях бременна, не ме и нерви толкова - приела съм отдавна, че ще е такова каквото е.
8. Ние двете сме нон стоп заедно. Независимо дали чистя, готвя или съм в банята. За чистенето ползвам слинга, за готвенето - тя е в количката или на столчето за кола до мен. В банята - пак на столчето, докато се къпя.

Моите наблюдения: Ирина очевидно е активно дете и караконджул като майка си, само дето не е кротка като мен. Изисква постоянно моето присъствие и разнообразни забавления, от които обаче се пренасища и не може да се отпусне за заспи, когато е вече уморена. Затова се и получават тези мрънкания и ревове. Днес цял ден се опитвам  да наложа повече контрол над събитията. Имаше само един силен рев сутрин, който беше от глад, а аз го обърках, че е за разходка в слинга - нахраних я и заспа - на пресекулки през половин час се хранеше и спеше, но беше спокойна. На обед, по време на разходката понеже беше в количка не спа изобщо макар да ѝ се затваряха очите и когато вече много се измори, започнах да мрънка - сложих я в слинга и заспа моментално като продължи да спи и у дома и О! рекорд - час и половина спане. Нахраних я и сега пак е спокойна дори сама се занимава с една от шумолящите книжки. Въпросът е, че има ситуации, които не мога да обясня - вчера сутринта например всичко беше нормално - но в точно в 8:00 се разрева от немай къде - още нямам обяснение защо се случи и като се почна, чак следобеда към 4 с баща ѝ успяхме да седнем и да си починем, а тя да поспи за половин час. Затова и пуснах запитването - бяхме на ръба на силите си.
Привет Dao!
Мисля, че вече си свършила по-голямата работа като си открила кое я докарва до това състояние. Когато има нужда от смяна на заниманията, предполагам, че сте го овладели до съвършенство. Относно изнервянето, когато и се доспи или огладнее, има предшестващи сигнали, които да подскажат, че това предстои да се случи. Можеш да опиташ да наблюдаваш какво точно е правила непосредствено преди да се разплаче и да си запишеш. Примерно - започнала е да играе една идея по-неспокойно, започнала е да се върти или да опитва да засуква нещо опиращо се в лицето ѝ, да започне да си дъвче по-настървено ръчичките или каквото се случва непосредствено преди това състояние. Ако си ги записваш в продължение на няколко дни е напълно възможно да хванеш кое се повтаря и то да бъде индикатор, че предстои да се случи. Паузите от едното до следващото хранене са спрямо предното хранене и ако е минало час-час и половина от тогава, а тя още не е заспала е възможно да ѝ се доспи и бихме могли да ѝ предложим да посуче, преди да е твърде разстроена и неспокойна. Просто да изпреварим този момент (наясно съм, че не винаги се получава, просто опитваме, особено в началото). 2 часа спрямо края на предното хранене е по-скоро голяма пауза и може да е попрегладняла повечко и да няма търпението и спокойствието да ѝ се случи кърменето. Спокойното бебе засуква и заспива по-леко в повечето случаи.

Напълно нормално е кърменото бебе да заспива на гърда. В края на кърменето се отделят хормони, които подпомагат мама да се отпусне, тези хормони преминават в кърмата и подпомагат заспиването на бебето, както дават и възможност майката също да си почине с него. Повечето кърмещи жени споделят, че когато са толкова отпуснати, че самите те почти заспиват, едва тогава и бебето се отпуска достатъчно и заспива до/в тях. Възможно е Ирина да има нужда да спи една идея по-често, а да не е успяла да се унесе на гърдата и да иска да го направи след това, но залисана в атракциите наоколо да се превъзбужда и това да я уморява допълнително. Опитай, ако искаш да се отпуснеш максимално като я кърмиш и да видиш дали това няма да ѝ помогне и тя самата да се отпусне и да заспи като прескочи бодърстването между кърменето и заспиването. Понякога след първоначалното носене в по-изправена поза, като се поуспокоят, може да са склонни вече и да си поседнала или дори полегнала. Друг път, ако е засукала по-спокойно и видиш, че се унася, би могла леко да полегнеш, така че да ти е по-удобно, докато тя заспи.

Храненето от шише е напълно нетипично за хората, това е изкуствено създаден механизъм, който се различава изключително много като техника на движение на езика и останалите мускули в устичката, от сукането. Не е необходимо бебето да яде от шише. Сега тя е на кърма, а след още няколко месеца ще започне и захранването. Около шестия месец, бебетата се справят съвсем чудесно с пиене от чашка и едва ли има необходимост точно от шишета. Ти виждаш как тя расте и се променя с часове! След 2 години тя ще е съвсем друго човече със съвършено различни потребности. Не познавам неотбити деца. Всяко от тях в някакъв момент надрасва нуждата си от сукане и започва да заспива само. В повечето случаи сукането за заспиване или това за събуждане, са последните, които остават. Колкото по-голямо е детето при отбиването, толкова по-добре разбира. Когато следваме нуждите му, то просто в един момент спира да има потребността да суче и се отбива само. Трудно е, когато някой от нас не е готов за отбиване, особено ако това е детето, тъй като то би се съпротивлявало да му бъде отнето едно от най-скъпите в живота му до този момент неща. Когато само се отбива, тогава на майката не ѝ се налага да прави нищо, тя само изчаква то да добие увереността в нея и в заобикалящия свят, за да може да премине към следващия етап от живота си.
Цитат
След като заспи, тя си ме дъвче като биберон и аз си стоя така, по някое време пуска сама или аз издърпвам гърдата и продължавам да стоя до нея, за да ми усеща мириса и топлината. Когато видя, че е заспала дълбоко - то си личи по поза и дишане, тогава едва я оставям. Вече суче и спи изцяло на нашето легло.
Точно това имах предвид по-горе. Обмисли да се върнеш до нея, малко преди да се събуди. Когато мине в леката фаза на съня си се виждат бързи движения на очите под клепачите или започва да шава, да издава леки звуци, да се завърта към обекти, които се опират в бузката ѝ, да се опитва да суче насън Simple Smile Така би могла да я накърмиш преди да се е събудила напълно и то в легнала поза, което би могло да намали натоварването за теб и нейната раздразнителност.

Всъщност понякога може да е просто преумора и да има нужда да изпреварите това състояние, а друг път е възможно да са зъбки. На някои бебета първото им зъбче пробива на 2-3 месеца, а при други на 6-12 или дори 15 месеца. Никненето на зъбите е преминаването им през целия венец, докато достигнат повърхността му и пробият. При някои бебета този процес продължава с месеци, като те тръгват, спират, пауза, после пак тръгват, пак спират, пак има пауза. При други пробиват изключително бързо и един ден просто виждаме бисерче да се белее. Ако дъвче настървено дори когато е сукала, е напълно възможно да са зъбки, ако е твърде раздразнителна дори когато сте я накърмили, успокоявали и т.н. също е възможно да е това. Освен, ако не ви е направила рентгенова снимка с поглед не виждам как може да твърди категорично, че не са зъбки  Wink

Показателите ѝ са повече от перфектни и звучи като да е бебе, което определено знае какво иска  Simple Smile
Стимулите, за които споменаваш може да ѝ идват в повече, виж дали не предпочита по-спокойна и изчистена обстановка, по-притъмнено, по-прохладно да речем или пък друго.

Възможно е, когато си напрегната за работата си и бързаш да я приспиш, за да можеш да поработиш, тя да го усеща. Колкото повече бързаме, толкова по-бавно става. Опитай да се отпуснеш максимално, за да заспи по-лесно. Вероятно отдавна си пригодила работата си така, че да е максимално удобно за теб. Помисли си има ли как допълнително да облекчиш себе си. Примерно, ако работиш на компютър, той да е при теб в леглото. Ако е свързано с готвене това едва ли би било възможно. Ако пък е някакъв вид творчество, това също би могло да стане в близост до бебето. Понякога бебетата в леката фаза на съня си може да посучат отново и да продължат да спят. Ако ѝ пречиш с шум или се буди по-лесно работейки край нея, тогава би могла да игнорираш горното и само да наблюдаваш от време на време за леката фаза на съня и да ѝ даваш да посуче при нея, преди да се събуди.

Много може да са причините за това, което се е случило тогава от 8 до 4. Може да е изпитала временен дискомфорт, може да е станала по-голяма пауза от предното хранене и да сте изпуснали момента за кърмене, а после да е била твърде разстроена, за да се успокои, може зъбките да са били за малко и да са се успокоили, може да ѝ е било топло, може да са били толкова много неща! Правиш каквото фантазията ти позволява да се сетиш и просто се опитваш да я утешиш. Когато е възможно, гледаш да не се стига изобщо до там. Толкова внимателно и задълбочено си я наблюдавала, че съм напълно уверена, че ще се справите и с този етап. Може да погледнеш също идеи за кърмаческа стачка, които също биха могли да са ти полезни в подобни ситуации.
   bouquet

# 161
  • elhovo
аничка,привет натеб и всички мами!не ми се е случвало досега деси да се задави от слюнката си определено и ние се плюнчим доста,вадим си ги слюнките,после си ги пребираме,даваме усмивки,смеем с глас и така.а що се отнася до ръцете и ние почнахме да си ги слагаме в устичката.аз я махна тя пак я сложи,аз пак я махна тя сложи другата и така само че ние до този момент не сме приели залъгалката.когато беше на около месец месец и половина я пробвах а тя я изплю и от тогава не съм и я дала.може сега ако и я дам да я приеме но аз май нещо не искам да и я давам,защото вече е свикнала така,а после знаеш как трудно се отказват от тях...но ако видим дебелия край ще я пробваме..а и нека да видим как ще вадим зъбките...иначе днес и дадох 4 лъжички пюре.на първата почти си го извади но другите 3 си го хапна със сладост,но тя и беше и време да яде и беше гладна естествено.важното е че го яде  и това ме радва. newsm03

# 162
Момичета, имам едно питане. Когато бебето е  само на кърма и ви се налага да излезете и да го оставите, но няма какво да изцедите как давате АМ? В смисъл може ли да му се даде да кажем 100-160 мл. колкото е необходимо за възрастта и нуждата му?
Извинявам се , ако въпроът ми е глупав, но ми се налага да пропусна едно хранене, а моя позната ми каза, че не мога да му дам веднага такова количество АМ, при положение, че сме само на кърма.
Благодаря предварително  Hug

# 163
  • в 1001-та нощ
Аз го правя от около месец, в началото забърквах с 90 мл вода, сега правя със 120 мл, понякога не му стигат. Но той не изяжда всичко наведнъж - изпива малко, почива си, поиграва, после пак ....

Остави, при който ще го гледа, шишета, преварена вода и АМ - да направят мляко със 120 мл водя и ако му е малко ще направят още, но едва ли няма да му стигне Simple Smile

# 164
Значи няма проблем да му дадат АМ за едно хранене вместо кърма  Simple Smile Благодаря , Алена  Hug

Общи условия

Активация на акаунт