Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 718
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • Майна Сити
Аз искам да се възмутя от държавата ни - отидох да взема акта за раждане, че беше останал в общината за еднократната помощ и една девойка пред мен.. Видимо на възраст макс 20 год. Не работила нито един ден в живота си , но е родила и какво си мислите ... Еднократната й помощ същата като моята, на месец ще получава 100 лв социална помощ и за капак ще взима и още 35лв детски!!! Тя не е внесла и стотинка на държавата , а аз плащам като поп , защото ме осигуряват на всичко, което взимам .. не, че съм за тия 35лв... но съм разочарована за пореден път!!!
Извинявам се , ако има подобна случка в нашата група, но не мисля, че е редно  #2gunfire

Това не е нищо. Аз съм по-зле, защото попадам в няква черна дупка в закона.
Не взимам майчинство, защото нямам 12 месеца стаж - не го натрупах, защото реших да уча висше и накрая не можах да го събера. Не взимам детски и цигански помощи, защото брутото на мъжа ми е голямо...но само на цифри де.  Единственото, което получих, е еднократната помощ за раждане, и добре че ми казаха за помощта за майки-студентки, че да закача и аз някой лев.
Че държавата ни е тъпа - тъпа е, разбрах го вече със сигурност!

# 241
Е, така е. Затова са многодетни определени семейства. И живеят на социални и детски, сами го признават. Колкото повече- толкова повече. А ние хем плащаме осигуровки, хем когато имаме нужда - няма никой насреща. Визирам здравната ни система в случая с която се сблъсках последните дни. Педиатър по каса?! Не, благодаря. Не били длъжни да си вдигат телефоните в извън работно време?! Ай стига, бе!?!!

# 242
  • в 1001-та нощ
Всичко е наред при Вас с Цеци, нали?

# 243
и аз взимам въпросното майчинство въпреки че имам над 5 години стаж просто мин година работих като крупие не знаех че съм бременна една вечер ме обраха и напуснах ако знаехх щях да се натискам и да изляза в болничен после ама на....

# 244
  • elhovo
така е,мами!аз също не съм за тези 35лв.но държавата ни е такава.вярно е че някои така си изкарват добри приходи но нищо не можем да направим...
лека вечер на всички! Simple Smile

# 245
Всичко е наред при Вас с Цеци, нали?

Да, Слава Богу. Много се бях притеснила. След като нямах връзка с педиатъра ни по каса, помолих "частният" ни да ни посети. Всичко се оправи, но така и не стана ясно, защо беше задържал 6 дни. Подозирахме дали кърмата не му е малко, но той ходи няколко поредни пъти след това- тип каша, както обикновено. Сякаш имаше задържане, но не и запек.  Rolling Eyes Така, че не и това. Странна работа. Коремчето не беше твърдо, но очевидно натрупването го беше поизнервило.

# 246
При кърмачетата се случва да не ходят по няколко дни. Нашата девойка и тя пропусна два дни покрай запушване на канал, което аз имах. След това навакса...
Чувала съм за случаи до десет дни при здраво бебе, но вече са много, според нен.

# 247
Аз изчаках три дни и снощи направих клизма. Всичко беше ок като цвят, консистенция, чак сега съжалявам Whistling Но заради коликите и непрестанното присвиване на крачетата и надуване за пръцкане, не исках да рискувам, да не се окаже че и запек има детето. Crazy

# 248
  • София
Nia, според мен имaте перио нa рaстеж, в който голямa чaст от кърмaтa де усвоявa и не остaвa много зa изхождaне.

# 249
Dao, така предположи и педиатъра. Много рядко се случвало да усвояват всичко. Другата хипотеза беше, че не му достига кърма. Май и двете теории не са. Защото имаше три поредни изхождания на кашообразно, което значи, че все пак е имал малко задържане. Въпреки това, контролно сега следя колко ще наддаде. последните не се и храни много. Може часове наред да изкара без да се сети да суче.  Shocked
Да, Aludra, нормално е до 10-на дни при кърмачета, но и според мен 6-я вече беше притеснителен.
Момичета, как сте с коликите? Вместо да отшумяват, по цяла нощ се буди, свива се, мрънка, и изпуска много газове. Нищо не се  е променило, не сме спряли Инфакола, с който сме от начало. На моменти ми  е трудно да разбера, дали в просъница не мърмори, защото е гладен и последните дни му предлагам, но май не е глад, а коликите. По цели нощи сме така- будене през половин час  Crazy Rolling Eyes

# 250
С баткото имах такъв период. Оказа се виновник прясното мляко. Спрях да го консумирам докато детето не поотрасна  и нещата се оправиха.

# 251
Ние май нямаме вече проблем с коликите. От доста време не давам нищо. Малката обаче е страшно любопитна и имаме проблем често със заспиването. Две не вижда, но не се предава. Само иска да разглежда наоколо. Мислим да мръднем до морето. Единственото ми притеснение е как ще се справяме с комарите. За толкова малки бебета май не са подходящи мазилата. Вие как предпазвате мъниците? Между другото и в София има доста комари след дъждовете.
Искам да ви питам и по колко наддават вашите дечица? Моята девойка нещо много бавно качва третия месец. Не е проблемът в липсата на кърма, защото има и сама се дърпа от гърдите. ЗА три месеца сме качили само 2кг, което ми се струва много малко.

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 16:57 от BettyBoop

# 252
Zdraveite,
Parvo iskam da se izvinq za latinicata, no pisha ot tablet, koito nqma BG Embarassed
Moqta malka princesa Boqna se rodi na 16.04., sekcio /termina mi beshe za 20.04/
Hranim se smeseno, parvo karmq, posle dohranvam s AM. Taka sme otkakto se e rodila. Opitvah kakvo li ne za da uvelicha karmata si, no taka i ne uspqh, i...se dohranvame ot rajdaneto.
Bih iskala da popitam dali nqkoi e imal problema - stafilokoki v nosleto? Imame gi i otlagame vaksini, a sme malki i nqma s kakvo da gi lekuvame...
Mnogo bih se radvala da obmenqme opit v tozi chudesen sait!

# 253
и ние сме още  на Инфакол. През някакви интервали спирам да му давам,за да видя дали не са отшумели,но като го виждам как се гърчи,чак съжалявам,че експериментирам

# 254
Nia_Nia_Nia , и моята госпожица доста често не ака по няколко дни, единия път направи почти седмица и без да правя нищо си свърши работа. Имала съм такива периоди и с каката и отминаха от самосебе си, затова някак и сега не се притеснявам. Ето и сега от три дни не е акала но пръцка много тези дни.
Мами, да ви попитам вие от каква марка сутиен за кърмене сте доволни (тези, които ползвате разбира се) и от къде сте ги купували. Имам нужда от нов, но ми се иска да е с подплатена чашка, че другите сега лятото на по-тънки блузки/потници не стоят добре. Харесах един модел на Тонус Еласт (само на снимка обаче), за момента го намерих само в магазин пакостник а не ми е особено близо. Колебаех се и дали да не пробвам моделите на H&M - някакви отзиви и за тях?

Общи условия

Активация на акаунт