"За" и "против" чалгата

• 102 561
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 1 830
  • София
От чалгата по-зле няма накъде.
Дъното е чалгата, после е всичко останало.
Е, това вече са глупости.

# 1 831
  • Ямбол
Някакви аргументи?

# 1 832
  • София
Някакви аргументи?
Винаги има нещо по-лошо. Няма да изброявам, но мисля, че със злоба и жлъч нищо не се постига.

# 1 833
Не знам дали е дъното, но определено води до тъпота.

# 1 834
  • София
Не знам дали е дъното, но определено води до тъпота.
За това съм съгласна.

# 1 835
  • Ямбол
Някакви аргументи?
Винаги има нещо по-лошо. ...
Е, аз имам предвид като музика и стил. Иначе изобщо - да, винаги може да се намери и нещо по-зле.

# 1 836
Аз пък познавам интелигентни хора, които слушат чалга. Ни им е повлияла по никакъв начин. Не е хубаво да се слагат всички под общ знаменател.

# 1 837
Аз пък познавам интелигентни хора, които слушат чалга. Ни им е повлияла по никакъв начин. Не е хубаво да се слагат всички под общ знаменател.

"Интелигентни" според теб. АКО си на 14 години, трудно би определила кой е интелигентен и кой не. Ако не си - зависи какви са ти критериите за интелигентност. За теб интелигентни, за мен - простаци. Не говоря за конкретните хора, а по принцип...

# 1 838

"Интелигентни" според теб. АКО си на 14 години, трудно би определила кой е интелигентен и кой не. Ако не си - зависи какви са ти критериите за интелигентност. За теб интелигентни, за мен - простаци. Не говоря за конкретните хора, а по принцип...

Повярвай ми, наистина познавам интелигентни хора. Не са мои приятели, а на родителите ми. За да заемат високи и отговорни позиции във фирмите в които работят, според мен са интелигентни.

Пък и аз освен на чалгата съм фенка и на други неща, няма как да си създадете цялостна представа за човек, само от това което е написал в определена тема. Дори и да е "чалгаджия", пак нямате достатъчно информация за този човек за да си формирате релевантно към ситуацията мнение за него. /Сега пак ще кажете че не съм на 14, но си има обяснение за моя изказ и защо не е типичен за годините ми, така че ако някой толкова се интересува с радост ще му обясня./

Това че слушам този жанр не означава че всичките ми познати са простаци, без култура и ценности. Май отдавате прекалено голямо значение на музиката. И защо? Тя освен да ме забавлява, да ми помага в трудните моменти, като ме успокоява по някакъв начин, няма друго предназначение. Музиката не е средство за възпитание и ако един човек е интелигентен, няма да се повлияе от нея.
И освен това, държа за 100-тен път да отбележа, че не слушам поп-фолк песни с цинизми и пошли текстове. Да има песни, в които не се пее за салфетки. Няма ли някаква вероятност, тийнейджърите, които слушат този жанр да правят същото като мен?
Или ще кажете, че винаги има изключения, или ще отречете всичко написано от мен. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Laughing Grinning

# 1 839
  • Ямбол
Дай един пример, ситуация, която те кара да определиш даден човек за интелигентен.

# 1 840
  • София
fashion_lover96, писна ми от твоя нарцисизъм. Айде скрий се някъде! Stop

# 1 841
     fashion_lover96, голяма е вероятността тинейджърите да прослушат този тип музика в определен момент, дори родителите да не одобряват и не слушат вкъщи подобна музика. На повечето се случва за кратко, но те не говорят с патос за чалгата, не се опитват да я представят изкуство, за тях това е музиката, която в момента звучи на купона. И много бързо я забравят.

# 1 842
Дай един пример, ситуация, която те кара да определиш даден човек за интелигентен.

Въпроса ти е малко сложен за моята нарцистична чалгаджийска главица, но ще са помъча малко да измисля някой отговор, който да удовлетвори аудиторията от мразещи чалгата майки.  Simple Smile Simple Smile

Принципно, аз избягвам да си изграждам мнение за хората от някакви конкретни ситуации. Аз не съм човек, който определя хората без да ги е опознал. Не смятам, че от една конкретна случка мога да разбера какъв е човек, затова ми е трудно да ти дам някакъв пример...

Нашите имат един приятел, който наистина смятам за интелигентен. Той е успял човек, реализирал се е в професията си, постигнал е наистина много, а не е тръгнал от някакво високо ниво. Разбира се това не е достатъчно, за да съм сигурна че е интелигентен. Освен това има жена и едно дете. Отделя време за семейството си, може да не е непрестанно до тях, но полага огромни грижи да са щастливи. Разговаряла съм много пъти с него на различни теми. Той като мен обича да философства  Mr. Green Mr. Green. Просто начина, по който се държи, начина по който говори ме кара да мисля че е интелигентен. Не е забравил откъде е тръгнал, въпреки че сега е далеч от това положение. Разговаря с мен като с възрастен, както и моите родители го правят. Знам ли...не се сетих за по-добър пример, но като цяло това е един от хората, които смятам за интелигентни.

Просто няма конкретна ситуация, която да ми е доказала на 100 процента умствените способности на даден човек. За това си формирам мнението с времето.

# 1 843
  • Varna
Човек трябва да е отражение на това,към което се стреми и харесва.Не искам са съдя тези,които слушат чалга,напротив.
Толкова хора харесват Николета Лозанова,защо да не харесват Преслава.Тя и повечето певици изглеждат еднакво,вторите поне пеят.Освен,че вече чалга певиците изглеждат отлично и някои се обличат много добре се надявам скоро текстовете им да поумнеят и клиповете да станат по-добри.
 Не искам да слушам чалга,но тя не ми пречи.Надявам се да има по-добри текстове,стилисти и креативни режисьори,за да може скоро това да не е считаната за 'циганска'музика,защото не мисля,че това е към което се стремим.

# 1 844
  • София
Луд умора няма. Ееее що го изтри????

Общи условия

Активация на акаунт