"За" и "против" чалгата

• 103 190
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 735
Сигурно вече сте се преброили кой какво слуша. Само не се обиждайте на метъли и чалгари  Laughing
За чалгата нямам много за казване- не е моята музика, стил на обличане, идоли и т.н. Общувам с хора, които са поклонници и от тях съдя, че не са прости, дори понякога и те са се разочаровали от 'културата' си, обаче.
Сега...метълите...в днешно време са седмокласници с тениски на групи. Порасналите хора, които слушат наистина тежка музика, слушат и много разнообразна. Един такъв би признал, че Азис например, има глас. Прослушал е няколко песни, за да има мнение. Пробвал е и на Моцарт дали цъфтят теменужките. Но не съди хората по това как се обличат и какво слушат. Вероятно е проследил и всичките проекти на Майк Патън, да види що за птица е това  Laughing Да, тежката музика и всичко производно е по- трудно смилаемо. Явно не е за всеки. И от двете страни има задръстени, но мисля, че обясних къде е разликата. Авторката няма да я коментирам.  Blush

# 736

Много ме затрудни с твоя коментар нямам думи, бисери един след друг  Shocked ...  явно дотам ти стига интелекта !

Joy Joy Като непрекъснато пишете това дали се чувствате по интелигентни а????  Joy Joy

Интелигентния човек е толерантен никой от феновете на чалгата не написа нищо лошо за любителите на другите стилове, а уж слушащите чалга са простаци, цигани, селяндури, ниско интелигентни и т.н  писна ми от глупости......
Според мен е смешно и грозно някоя застаряваща лелка( около 40годишна)  рокаджийка  да иде на концерт и да се разтресе да куфее по грозно е от мъж мятащ гюбеци
И още от вашите смешки Горан Брегович не правил чалга, а какво прави опера ли???  Толкова сте смешни, че нямам думи. Това ако не е чалга здраве му кажете

Името е Ъндърграунд  кючек а не Ъндърграунд  опера  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 737
  • София

И специално за рока и класическата музика:

Цитат
According to a report in the journal Neuroscience of Behavior and Physiology, a person's ability to recognize visual images, including letters and numbers, is faster when either rock or classical music is playing in the background.

Навлизаш съвсем в областта, в която работя. Имам колеги, които публикуват в това списание, аз лично нямам там, а в подобни. И честно да си призная, тази статия не съм я чела. Ще я намеря веднага.

serpente, а на теб кой то дава право да наричаш жените на около 40 години застаряващи лелки???? Ти изобщо имаш ли идея как може да изглежда една такава жена? Аз съм на 37, имам и дете, и смея да твърдя, че изглеждам много по-добре от повечето пуберки. Айде малко се успокой и стига вече с обидите. Лично аз не съм засегнала никого, само си казвам мнението. Всеки има право на мнение и затова е тази тема - за да го изразяваме, а  не да се обиждаме.

# 738
Сигурно вече сте се преброили кой какво слуша. Само не се обиждайте на метъли и чалгари  Laughing
За чалгата нямам много за казване- не е моята музика, стил на обличане, идоли и т.н. Общувам с хора, които са поклонници и от тях съдя, че не са прости, дори понякога и те са се разочаровали от 'културата' си, обаче.
Сега...метълите...в днешно време са седмокласници с тениски на групи. Порасналите хора, които слушат наистина тежка музика, слушат и много разнообразна. Един такъв би признал, че Азис например, има глас. Прослушал е няколко песни, за да има мнение. Пробвал е и на Моцарт дали цъфтят теменужките. Но не съди хората по това как се обличат и какво слушат. Вероятно е проследил и всичките проекти на Майк Патън, да види що за птица е това  Laughing Да, тежката музика и всичко производно е по- трудно смилаемо. Явно не е за всеки. И от двете страни има задръстени, но мисля, че обясних къде е разликата. Авторката няма да я коментирам.  Blush

Браво ей това е интелигентно изказване, а мен няма какво да ме коментираш защото не ме познаваш. Даже си мисля, че си го написала за да може малко от малко да се харесаш на "интелигентните" за да не ти скочат. Защото всеизвестен факт е, че стадото отхвърля различните, е няма как да се харесаме на всички важното е близките и приятелите ни да ни харесват, останалите хора не са важни, защото когато имам някакъв проблем няма някоя женица от форума да дойде да ме прегърне и да ми предложи приятелско рамо....... Peace

# 739
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Serpente, а около 30-годишните какички имаме ли право да се разкуфеем на концерт или трябва да седим с ръчички в скука, както се прави на концерт на Преслава?

# 740
  • София
Serpente, а около 30-годишните какички имаме ли право да се разкуфеем на концерт или трябва да седим с ръчички в скука, както се прави на концерт на Преслава?
А, не е така, щрака се с пръсти:))))))

# 741

Много ме затрудни с твоя коментар нямам думи, бисери един след друг  Shocked ...  явно дотам ти стига интелекта !

Joy Joy Като непрекъснато пишете това дали се чувствате по интелигентни а????  Joy Joy

Интелигентния човек е толерантен никой от феновете на чалгата не написа нищо лошо за любителите на другите стилове, а уж слушащите чалга са простаци, цигани, селяндури, ниско интелигентни и т.н  писна ми от глупости......
Според мен е смешно и грозно някоя застаряваща лелка( около 40годишна)  рокаджийка  да иде на концерт и да се разтресе да куфее по грозно е от мъж мятащ гюбеци
И още от вашите смешки Горан Брегович не правил чалга, а какво прави опера ли???  Толкова сте смешни, че нямам думи. Това ако не е чалга здраве му кажете

ДА , но това е авторско, а когато нашите помии го копират и вкарат текст от рода на "Лапай го, пипай ме, бъркай ми, мерцадеса и кинтитееееееее" става чалга и е.... майката на музиката и таланта на Горан (примерно....)

# 742
  • София
Скрит текст:

Браво ей това е интелигентно изказване, а мен няма какво да ме коментираш защото не ме познаваш. Даже си мисля, че си го написала за да може малко от малко да се харесаш на "интелигентните" за да не ти скочат. Защото всеизвестен факт е,
че стадото отхвърля различните, е няма как да се харесаме на всички важното е близките и приятелите ни да ни харесват, останалите хора не са важни, защото когато имам някакъв проблем няма някоя женица от форума да дойде да ме прегърне и да ми предложи приятелско рамо....... Peace

Хм, в такъв случай защо пускаш тема във форума?

ПП Кои са различните?

# 743

Виж какво ще ти кажа , като пускаш тема няма какво толкова да се палиш от отговорите които не ти харесват а да ги приемеш. Всеки има мнение и любим стил музика макар че ч****та ти не я приемам нито като стил нито като музика ! 
...."никой от феновете на чалгата не написа нищо лошо за любителите на другите стилове..." какво лошо да се пише за Zeppelin, Dio или Black Sabbath ???
...."Според мен е смешно и грозно някоя застаряваща лелка( около 40годишна)  рокаджийка  да иде на концерт и да се разтресе да куфее..."    разбирането ти за "куфеене" е под всякаква критика но ти е простено с твоите едва 15 год ( ако ги имаш разбира се )
Не искам и да знам какво е ..."мъж мятащ гюбеци"   Stop

# 744
[videohttp://vbox7.com/play:318ab51208][/video]

да се впиша в чалгата хахаххах

# 745
да се вместя и в двете крайности  
Mr. Green

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 19:50 от klopi

# 746
бъгнах се ...

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 19:57 от klopi

# 747
да се вместя и в двете крайности 
Mr. Green

да се впиша в чалгата хахаххах

Това е то ИНТЕУЕКТА - един клип не може да цитира като хората, три пъти   Joy  Joy  Joy

# 748
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Какво става тук newsm78?

п.п. мамата наистина нещо се бъгна, аз не отварям клиповете, а и линкове от други теми Peace

# 749
Интелигентния човек е толерантен

От кога интелигентният човек е толерантен към простотията, пошлостта и липсата на оригиналност ?
Аз дори да съм толерантна с вас, това значи ли, че не мога да имам мнение за интелекта на чалгарите ? И не, Горан Брегович не е чалга, той е смесица между балканска народна музика и фолк рок. Какво ориенталско звучене чуваш ти в неговата музика, та принизи човека до чалгата ?

Общи условия

Активация на акаунт