"За" и "против" чалгата

• 103 059
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Ямбол
Интелигентният човек може да си направи изводи и не е необходимо да отваря всички, след като още при първия текст вижда боклук, изпят от някаква кифла с неправилно произношение.
А неинтелигентният - проверява всичко, понеже му е трудно да се води от логиката и разчита на проба-грешка.

# 1 321
  • София

Ако не го направя означава, че не уважавам и не зачитам мнението на останалите, което е признак за ниска интелигентност.
Но това очевидно се отнася за мен...

Да. За съжаление точно така излиза...мда..хм. Лошо. Трябва да порастеш за да можеш да правиш правилен избор, било в живота , било във вкусовете, било в мисленето, начин на държание и още и още...време ти трябва да се научиш.  Дано да си избереш правилен път, дано.

# 1 322
Фешън лавър, харесаха ли ти песните, които ти предложих?  Simple Smile

# 1 323
Интелигентният човек може да си направи изводи и не е необходимо да отваря всички, след като още при първия текст вижда боклук, изпят от някаква кифла с неправилно произношение.
А неинтелигентният - проверява всичко, понеже му е трудно да се води от логиката и разчита на проба-грешка.

Интелигентния човек няма нужда да описва как да го разпознават  Peace

# 1 324
  • София
Вероника - Приказка за живота

Един баща дарил сина си
с две писма преди смъртта си:
едното да отвори в мъка,
а другото в сполука.
Непровървяло на сина.
Живеел сам и в беднота.
Отворил първото писмо,
а вътре в него пишело:

"Знам какво е да си беден
и до теб да няма никой.
Няма страшно,мили сине,
вярвай ми,това ще мине."/2

И се оказал прав бащата.
И променила се съдбата.
След всичко лошо и горчиво
синът му заживял щастливо.
Спечелил слава и пари.
Намерил си приятели.
Отворил второто писмо,
а вътре в него пишело:

"Браво,сине,ти спечели.
Вече всички те обичат,
но от мен да знаеш,сине,
знай че и това ще мине."/2

Знам какво е да си беден
и до теб да няма никой.
Няма страшно,мили сине,
вярвай ми това ще мине.
Знам какво е да спечелиш.
Вече всички те обичат.
Но от мен да знаеш,сине.
Знай,че и това ще мине.

Хайде замлъкнете вече...в този форум пък от всичко разбирате - от футбол до квантова физика newsm78

# 1 325
Предлагаш да се закрие форумът?

# 1 326
  • В Космоса
Една поправка само от мен и всичко е ток и жица:

...

И се оказал прав бащата.
И променила се съдбата.
След всичко що той изживял,
синът му чалгица пропял.

Спечелил слава и пари.
Намерил си приятели.

...

Извинете, не се стърпях. Mr. Green

# 1 327
Една поправка само от мен и всичко е ток и жица:

...

И се оказал прав бащата.
И променила се съдбата.
След всичко що той изживял,
синът му чалгица пропял.

Спечелил слава и пари.
Намерил си приятели.

...

Извинете, не се стърпях. Mr. Green

Joy горкия човечец  Joy

# 1 328
На мен посланието ми се струва същото като в "Мъни, мъни" на Кондьо:

Имаш ли парички, обичан си от всички
нямаш ли парички, в миг изчезват всички

Ама вижте, моля ви се, как се римува "всички" със "всички"!

Акаша, добавям: и със мутри се събрал.

# 1 329
  • Ямбол
Мен повече би ме било срам да нарека нещо като посочваните песни "стойностни", отколкото да кажа, че имам регистрация тук.
Напротив даже, това място е много по-приятно от някаква фъфлеща кифла, която си мисли, че пее стойностно.

# 1 330
  • София

...

Хайде замлъкнете вече...в този форум пък от всичко разбирате - от футбол до квантова физика newsm78
В смисъл трябва да занемеем пред цитираното произведение ли?
Шегуваш се hahaha smile3544
Между другото приказките с поука от народното творчество са подходящи за предучилищна и начална училищна възраст. Пошлите имитации като горната явно са предназначени за индивиди, които горе-долу там са преустановили развитието си. Flutter

# 1 331
  • София
Според мен чалгата не е стойностна музика (мога да пиша много на тази тема, но не мисля, че е нужно...), не я харесвам и не одобрявам елементарните изпълнени с нападки коментари на чалга-феновете към всички, които не са от тяхната "кръвна група".

# 1 332
  • София

...

В смисъл трябва да занемеем пред цитираното произведение ли?
Шегуваш се hahaha smile3544
Между другото приказките с поука от народното творчество са подходящи за предучилищна и начална училищна възраст. Пошлите имитации като горната явно са предназначени за индивиди, които горе-долу там са преустановили развитието си. Flutter

Така ли? Не знаех, че са предназначени само за предучилищната възраст. Но щом капацитет като теб го казва, значи е така Thinking
Аз си мисля, че все още хора на възраст постоянно се учат от тези "предучилищни" неща като "всяко зло за добро", "днес си зле, но утре ще се оправят нещата" и всички други житейски мъдрости...

Аз като казвам, че тук все професорки...като говоря не приказвам Tired

# 1 333
  • София
Като не си ги учила мъдростите в начален курс, сега ще наваксваш. Sunglasses

# 1 334
Jnr88, аргументираните възражения от типа на: "Не харесвам тази музика, за мен тя е пошла, защото......" са давани, разисквани, говорени до втръсване още през 90-те години, когато чалгата започна да се разпространява неимоверно. Имаше петиции против тази музика, рестрикции (спомням си, че последно опит за забрана имаше в Пловдив около новогодишните празници). Тоест, имало е и аргументиран, и наложен институционално отпор през годините.

Самата чалга обаче дотолкова се маргинализира (и това личи в опитите ѝ да мимикрира към други жанрове), че някак ресурсът за сериозно отношение към нея се изчерпа. Остана иронията. Така че не се чуди, когато хората тук вземат на подбив защитниците на тази музика. За нея просто трудно се говори сериозно. Това го казвам от личен опит: случвало ми се е по научни форуми около темата за популярната култура да засегна темата за чалгата, дори анализ на текстовете на песните съм правила. Ами едва се сдържах да остана сериозна.

Общи условия

Активация на акаунт