Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 28

 • 82 539
 • 736
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 5 315
ДОБРЕ ДОШЛИ В ЛЮЛИН!

Снимка на темата: http://prikachi.com/images.php?images/805/7647805Z.jpg  --> предложена от Зизу

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ
Люлин е разположен в западната част на София и е разделен на 10 микрорайона. Комплексът започва да се строи през 1971 год. Силно обособеният градски център му придава облика на самостоятелно селище.
            

ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ
Образователната система, решена на териториален принцип, по микрорайони, включва 11 Обединени детски заведения, 4 централни детски градини, комплекс за детско хранене.
Училищата в района са:
137-мо СОУ – 1-ви микрорайон  на ул. 335;
90-то СОУ – 2-ри микрорайон на ул. 204;
33-то ОУ – 3-ти микрорайон на ул. 307;
33-та Езикова гимназия – 3-ти микрорайон на ул. 308 --> от лятото на 2013 г. 33 ЕГ не е в Люлин, а някъде към Захарна фабрика. В сградата остана само 33 ОУ, а малката сграда се очаква да я възстановят отново на детска градина, каквато е била навремето;
96-то СОУ – 4-ти микрорайон на ул. “Никола Беловеждов”;
97-мо СОУ – 5-ти микрорайон на ул. “Кап. Иван Златев”;
27-мо СОУ – 6-ти микрорайон на ул. “Петър Горанов”;
Частна Немска Гимназия „Ерик Кестнер” – 6-ти микрорайон;
79-то СОУ – 7-ми микрорайон на ул. 704;
56-то СОУ – 8-ми микрорайон на ул. Търново;
40-то СОУ – 9-ти микрорайон на ул. “Ген. Никола Генев”;
37-мо СОУ – 10-ти микрорайон на ул. “Майски ден”.

На територията на комплекса се намира новопостроената църква "Св. Св. Климент Охридски" (на ъгъла на булевардите „Панчо Владигеров” и „Джавахарлал Неру”), Културен център "Люлин" и четири читалища.

Със своите над 22 000 деца до 18 години ж.к „Люлин” е един от районите с най-младо население в столицата. Жителите му ползват здравните услуги на ДКЦ 12, разположен в сградите на двете бивши поликлиники 26-та /2-ри микрорайон/ и 12-та /9-ти микрорайон/, два стоматологични центъра и една частна клиника "Медива". На територията на комплекса са също така болница "Люлин", медицински център "Св. София" и "Люлин Мед" - медицински и стоматологичен център.

Община „Люлин” се намира в 3-ти микрорайон на бул. “Захари Стоянов”.
              
ИКОНОМИКА И СПОРТ

На територията на Люлин, в 6-ти м.р., са намира и новата спортна зала на "Левски-Сиконко", както и големият открит басейн “Люлин Бийч”, Търговският „Силвър Център”. В този микрорайон се намират и хипермаркети “БИЛА”, “ФАНТАСТИКО”.
В Люлин, 3-ти микрорайон, е един от най–големите кооперативни пазари в столицата, също и супермаркет от веригата ”ЕВРОПА”. В Люлин са разположени също и големите магазини за бяла и черна техника “Техномаркет Европа”, “Технополис”, “Технолукс”, магазин от веригата “Масю Бриколаж”, близо е и “МЕТРО”-2. В района има обособена и промишлена зона.
Някои мебелни магазини в Люлин са: Лабиринт, Зона, Арон, Айко, Търговска къща "Мебел".
Молове: Мега Мол (след тунела срещу ОМВ).

ТРАНСПОРТ
През 1998 г. бе пуснат най-модерният градски транспорт - Метрото, осигуряващо достъп до центъра на града в рамките на 7-8 минути.
През 2009 г. се свърза трасето Младост - Люлин.    
 
Градски транспорт: Жителите на комплекса могат да се ползват от всички видове транспорт:
-метро;
-трамвай (ТМ)   - № 8 – до Люлин 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3;
-тролейбуси (ТЛ) – № 6 и 7;
-автобуси (А) –  № 53, 108, 43, 52, 42, 54, 111, 309, 310 - по бул. ‘Сливница’

 

Информация за извънкласните дейности - спорт, изкуства и всякакви занимания, които посещават нашите деца.

от harmony_broken: моят син тренира карате в Културен център"Люлин", към Спортен клуб "Максима". Имат и занимания за майки (разни зумби-мумби), но не знам детайли.
Айкидо има в 97 СОУ, заедно с йога.
Таекуон До  има в сградата на Хепи, не се сещам името й в момента.
Рисуване за деца, а май и за възрастни, има в Културния център.
А преди време открих и харесах това, но още не съм го посетила лично www.sledtunela.org

от НеПоКоРнА: да похваля курсовете по английски за деца до 7 клас в читалище Константин Величков в трети м.р.! Ние ходим при Ади Георгиева - невероятен човек и преподавател! Там няма ненаучено дете!

от Arim: 27 СОУ в 6-ти: там предлагат Йога http://sitekreator.bg/yoga_harmony/main_page.html, футбол и май таекуондо, не съм много сигурна за последното. Каквото и бойно изкуство да е, децата тренират усилено дори и през зимата в снега.
В Силвърцентър има много добра езикова школа "Астра" http://ezikovashkola.com/
намерих си клубче по йога, точно до блока ми в 27 СОУ. http://sitekreator.bg/yoga_harmony/main_page.html

от елказелка: в 90-то училище има таекун-до, синът ми тренира там. Има също латино и народни танци, но не знам дали са само за учениците. Да не пропуснем и ФК Люлин.

от Или_: За езикови курсове - в Люлин има още
"Фарос" http://www.pharos.bg/ ,
 Британика http://bg.britanica-edu.org/contacts/,
 Училища Европа http://www.europeschools.net/learning_centers/sofia_lulin.html
тук имат приложни изкуства http://kclulin.eu/

от svetla81: англ. някъде срещу Билла се пада: http://www.kalina-bg.com

От Валенцето: В Читалище К . Величков в 3 микрорайон освен споменатият английски се предлагат още доста интересни неща. От опит- малката ми дъщеря посещаваше детска англ. забавачка. Нещо като детска градина. Мног бях доволна навремето, преди 4 години беше, но като гледам и сега е пълно. Пак от опит- курсовете по рисуване в читалището при Вики Гълъбова са за деца от всякаки възрасти. Моето ходи отскоро, но познавам дечица, които от години ходят и са много доволни. Цената е около 75лв месечно, два пъти седмично по час и половина. Ако се плаща на три вноски за годината малко се намалява цената, но не съм смятала точно колко.
Също в Читалището има театрално студио Амадеус. Дъщеря ми го посещаваше две години и беше много щастлива там, но от миналата година нещо не иска да ходи, децата са мънички- повечето са предучилищна и първи клас, а и заниманията са им от 18,30 вечер, та второсменниците като нас когато имат 6 часа свършват именно тогава и не успява да отиде.
Отделно в Културен център Люлин посещава студио за модерен и класически балет Дани денс от 4 годишна, а утре ще навърши 10. Там и харесва много, не са просто танци, а сбор от гимнастика, акробатика ако щете, всякакви упражнения. Класика почти не танцуват обаче. На мен ми харесва това, че не се набляга просто на танците, а на цялостно развитие на физиката на децата , на тяхната пластичност.

от Естел Бързоход: школа или уроци по рисуване за деца: в читалище Кирил и Методий /бул. Европа 20/ има, но не знам цената.
допълнение от НеПоКоРнА: Да, там има танци, свирят на разни инструменти и пр. Мисля, че и театрално майсторство има. Ние ходим на английски. Ето сайта, много е готин:
http://stcrd.com/ Просто съм виждала деца, които танцуват народни танци и такива, които свирят на пиано. Чувала съм за рисуването, актьорското майсторство и китара. Виждам, че на сайта обаче ги няма всичките. Най-добре се обади в Люлинския клон и питай. Единствено за английския език мога да кажа, че са от предучилищна до седми клас вкл.
ПП: На втория етаж има и библиотека със символична годишна такса за абонамент. Ползваме я от години. Намирали сме всички книжки, които са ни искали за у-ще, аз също съм взимала за четене от там. Библиотекарката е много готина жена и децата много я харесват!

от Димяни
: За спорт в 96 то у ще има народни танци, които са безплатни, както и спортна гимнастика и карате - те са по 45 лв на месец.

от Арим: Спортен клуб Нео се намира над Хепи и има мнооого видове спорт там.

от Йованка
: За футбола - батковците от ДГ имат и засилени тренировки и в училищата, сина ми ходи в 27 СОУ трета година, почнал е на 5 г. Почват от 16, 30 - 17 ч. Имат тренировки в 33-то, 56-то и 27-мо. В сайта на клуба има графици по училища и телефоните на треньорите.http://www.fcnational.com/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE/37/%D0%A3%D1% … D0%B8%D1%89%D0%B5

от зелено човече: Местенцето: http://www.detetoigrae.com/%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0 … 0%B5%D1%82%D0%BE/

ПЛУВАНЕ:
от НеПоКоРнА: Моите ходят в 33-то, записват се в групи при съответния треньор при отварянето на басейна или малко след това. Ако се помолиш и има свободни места, става и през годината! СЛед първи клас ги взимат там. Потърси информация за другите басейни. Моя позната води четиригодишното си дете на някакъв минерален басейн в Банкя. Ако си с кола, и това е вариант!
Записвам ги в началото на учебната година в групи, по класове. Така плащаме само някакви 20 лева на дете за дарение. Няма такса. Иначе знам, че по едно време беше нещо от сорта на 2-3 лева на час за ученици, които не са в група, ама вече не съм сигурна още ли е така. Моите ходят при Стоичкова, страхотна е! Има една пълничка, и за нея съм чувала, че е добра!
въпрос елказелка: А в същото училище ли учат?Понеже разбрах,че е такава смешна сумата,ми се иска да запиша големия да тренира,но,дали ще стане по средата на годината?А,и учи в друго училище.Отказа се от футбола,и сега умуваме какво да тренира.
отговор: Не учат в 33-то, от друго училище са. Трябва да питаш дали има свободни места в групите и ако има да го запишеш.

от Или_: В 33 със сигурност има и деца предучилищна. Даже миналата година едно от тах се яви на състезание с първокласниците.

от Beeps: Синът ми ходи на плуване от 2 месеца в басейна на болница "Св.София" на бул. България.  Има малък и голям басейн. Детските занимания са събота и неделя от 16:00 и 16:45, 12 лв. посещението. Сега на 11 месеца. С татко си влиза; хубаво е да ходят само с един родител, иначе другият е навън и малкото става нервно. Бебетата първо са в джакузи, водата там е по-топличка от големия басейн. Има треньор, който дава напътствия какво да се прави. В началото бебето се държи за коремчето и се "разнася" из джакузито, докато свикне с водата. После има гмуркане под вода /докато родителят го държи, разбира се/. И така лека-полека сега сме в големия басейн и малкият плува с надуваем макарон. Има доста деца и понякога в джакузито е голяма навалица. Но определено си заслужава.

от Светла81: За плуване да добавя, ремонтиран е и басейнът в 56 СОУ, имат страница във фейсбук:
https://www.facebook.com/basein56
Да се плува с очила. Принципно във всичко различно от физиологичен разтрвор ще му е кофти на очите след 1 час. А свободният хлор от дезинфекциращите вещества в басейна се отделя когато влиза в реакция с нещо, т.е. колко ще мирише на хлор около един басейн зависи  най-вече от хигиената и културата на влизащите в басейна (най-вече дали си взимат душ преди влизане в басейна, не случайно пише във всички съблекални, че е задължително). А иначе по темата - малко е малък басейна - 17м. е, но за не много активно плуващи, както и за деца, става.

от Йованка:  За плуването на по-малки деца - в 33-то ще ги вземат, моите плуват там от 5 г., но не по програмите на министерството, които са през седмицата и се плаща 20 лв. на срок, а събота и неделя - плаща се на тренировка. Но...в момента басейна е затворен за ремонт, в края на октомври ще пуснат този в 97-мо и там ще има съботно-неделни.


ФИТНЕС

от Зизу: http://www.maxpower2012.com/#!/page_Contact


ДЕТСКА КУХНЯ
от svetla81: Ето това е телефона на КДХ Люлин - 826-85-72, обади се и попитай най-добре. Записването е сутрин от 7:30 до 10:30, тогава си и вдигат телефона, но по обяд като раздават пак може да звъннеш и има шанс да ти вдигнат, звъняла съм и по обяд.

Лаборатории:

от Tottó: От години ползвам Цибалаб, доволна съм, включително и за хигиената. Посещавам лабораторията в Люлин Мед в Люлин 7, защото ми е по-удобна. Не харесвах, че приемната е каустрофобично малка, но вече се преместиха на ново място, чисто, по-просторно и с добра организация. Има указателни табели и лесно ще я намерите.

ж.к. Люлин 7, ул. "Христо Фотев" 29
Медико-стоматологичен център ''Люлин Мед''
Работно време:
Понеделник - Петък 7:30 - 13:00 ч.
Събота 8:00 - 11:00 ч.
Четвъртък - 7:30 - 16:00 (ден за кръвно захарен профил)
Възможно е безкасово плащане на ПОС терминал (плащане с карта)

Люлин - Орион
жк. Люлин 10
ул. "Майски ден " 9, партер
МЦ Орион
Работно време:
Понеделник - Петък 7:30 - 13:00 ч.


от Ni_kito:
Аз съм доволна от лаборатория Рамус в Люлин 9, бл. 985. Изследванията за двете ми бремености си ги правех там - чисто е и жената, която е там е много мила.

от Мигла: Много съм доволна от
http://sanalab-bg.com/#/,6803423ss293883=5978855s14ss,8983=29974 … 82237i=,5410607i=
Срещу някаква не голяма  такса предоставят възможност да идват направо вкъщи! Резултатите излизат бързо, проверявам ги он-лайн. Персоналът е компетентен, с подход, на ниво ми се струва всичко при тях.


ЗЪБОЛЕКАРИ:
от НеПоКоРнА: не взима скъпо, работи по ЗК - Елкина в поликлиниката във втори. Чух и за много добър зъболекар в индианската градинка, ама му забравих името. И той работел добре и не взимал много... За Елкина да предупредя, че е малко недружелюбна, не говори, дръпната е , но пък каквото ми е правила е ОК. От години ходя при нея и съм съгласна да я изтрайвам в името на здравите зъби! Само един зъб не успя да ми оправи, но ме предупреди, че е с много крив корен и съм за ендодонт, не за зъболекар, така че й прощавам!

от Arim: От 15-тина години ходя само при нея. Тя ме отърва от ужасяващия страх от зъболекарските машинки. Казва се Величка Николова, адрес: ж.к. Люлин, бл. 105 вх. А, ет.1.
Тел. 02/9273365.  Работи със Здравна каса. Мисля обаче, че има доста много пациенти и не съм сигурна дали приема нови.

от mama_angel:
http://izdrave.com/spravochnik/%D0%B0%D0%B8%D0%BF%D0%BF%D0%B8%D1 … %B0-%D0%B5%D1%82/
аз ходя при тази ,страшно доволна съм

от tooclose
: мога да похваля д-р Пешев от 401 блок. Цялото семейство ходим при него и няма недоволни. Не работи със ЗК


[bот ]blueeyes[/b]
: Салонът е в бизнес сградата, след 64 то ОДЗ,  на първи етаж, вътре, не този салон, който е до книжарницата - Галя - зъболекар на трети етаж /за възрастни и деца, но не работи с касата.
уточнение от Julia_21: водила се бизнес сграда Грийн парк или нещо подобно. На първия етаж има еврофутбол, който се вижда от страната на бул. Дертлиев, не съм влизала в самата сграда - виждам че има доста табелки, мебели продават и т.н. Намира се между 729 и 730 блок.


АПТЕКИ:
Вълшебство: денонощна в Люлин 5 , ето адреса: http://www.aptekamedea.bg/where/16/
"Жийон": девети микрорайон, до магазин "Европа". Не е денонощна, но е много добре заредена, евтина и работи с НЗОК, може да се плати с карта.
Денонощна аптека - срещу поликлиниката във 2-ри микрорайон
Денонощна аптека има и в бл.132/133 , блока с бившата сладкарница Миньор. На бул. Петър Дертлиев е, малко след Орион по пътя на 310, след завоя на тролеите.

Шивашки услуги:
от triksy_81: Отвориха сравнително от скоро в Люлин 10 шивашко ателие до метростанция Западен парк в блока на пицария Поли, откъм страната на Т-маркет.
от buni: В първи има в блок 032, на гърба му, който гледа към бившият хлебозавод, а сега магазин за месо. В някой от средните входове, има табелка, не помня кой точно беше.
от Брук Дейвис: във втори има на Александър Станишев, блока веднага след поликлиниката  в посока Бриколаж (не знам кой номер е)

ФРИЗьОРИ, КОЗМЕТИЦИ...:

от blueeyes
: За фризьор в седма част, препоръчвам Ваня. Салонът е в бизнес сградата, след 64 то ОДЗ,  на първи етаж, вътре, не този салон, който е до книжарницата. Работи всеки ден, без понеделник, като в почивните дни е доста натоварено. В същата сграда препоръчвам Гери - козметик на втори етаж /за кола маска основно/
уточнение от Julia_21
: водила се бизнес сграда Грийн парк или нещо подобно. На първия етаж има еврофутбол, който се вижда от страната на бул. Дертлиев, не съм влизала в самата сграда - виждам че има доста табелки, мебели продават и т.н. Намира се между 729 и 730 блок.
от ♥ Димяни ♥: Студио Frog, Ани се казва момичето препоръчвам, В Силвъра е на 2 етаж.

      


Старите теми:
ЛЮЛИН чудесен тук ни събра - форумски майки засмяни с деца! - тема 1

Л Ю Л И Н С К И Я град в града - пълен с майки и деца - тема 2

ЛЮЛИНчетата засмени,под елхата наредени - тема 3

ЛЮЛИНските малки слънчица вече чакат пролетта - тема 4

ЛЮЛИНСКИТЕ Мами са вечно засмяни  - тема 5

на ясла,на градина,или вкъщи е ЛЮЛИНСКАТА дружина - тема 6

Зима иде, сняг ще пада, а Люлин се стяга за маскарада  - тема 7

ЛЮЛИНчето чака първия сняг,а мама шие костюмче за маскарад - тема 8

ЛЮЛИНчета чакат маскарада,за да видят своята награда - тема 9

Световна криза се задава, ЛЮЛИНче на пук ще прави маскарада - тема 10

Новата година вече е на прага,а ЛЮЛИНче тръпне в очакване намаскарада - тема 11

Коледа е тука,а Новата година на ЛЮЛИН на вратата чука - тема 12

ЛЮЛИНска среща:25.01 в Калпазани от 11ч.!!!!  - тема 13

Януари си отива,в ЛЮЛИН срещата ще е игрива - тема 14

14 февруари, ден на ЛЮЛИНските влюбени гъзари - тема 15

Баба Марта идва със студ и сняг,в ЛЮЛИН мартенички ще връзва пак - тема 16

Слънце или сняг, ЛЮЛИНските майки в градинките сме пак  - тема 17

ЛЮЛИНчето чака пролетта,а Роси-бебе у дома - тема 18

Великден дойде,време не остана...чакаме следващата ЛЮЛИНска бъде … мама!!! - тема 19

ЛЮЛИНските деца,подготвят се за първоюнска веселба! - тема 20

Дъжд и слънце се редува, ЛЮЛИНчето не спира да лудува - тема 21

Всяка ЛЮЛИНска мама свещичка ще запали,за здраве и късмет на мал … и Влади - тема 22

Ноември слънце ни донесе и ЛЮЛИНки по градинките са вече! - тема 23

ЛЮЛИНско другарче с чанта и букварче!  - тема 24

ЛЮЛИНската дружинка чака свойта валентинка! - тема 25

Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 26 - тема 26 - тук може да видите таблиците с р.д. и списъци от стари теми

Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 27

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 08:12 от зелено човече

# 1
 • София
 • Мнения: 5 315
Вместо "запис", моля дайте предложения за корекции в първия пост. В предната тема се оказа, че времето за редакция е ограничено, имайте предвид.

Ето от мен: Местенцето

# 2
 • Beyond the stars
 • Мнения: 7 901
За новата тема   bouquet  bouquet
Ние сме на вълна бързовари или нещо по-хитро за едномесечния ремонт на топлофикация.
Може соларният душ за къмпинг да влезе в действие  Laughing Laughing

# 3
 • София
 • Мнения: 1 186
Благодаря за темата   bouquet

# 4
 • Мнения: 4 199
Вместо "запис", моля дайте предложения за корекции в първия пост. В предната тема се оказа, че времето за редакция е ограничено, имайте предвид.

Ето от мен: Местенцето
Интересен сайт, благодаря!

# 5
 • Мнения: 4 569
В миналата или по-миналата тема говорихме за заведения. Може и те да се сложат в първи пост.

# 6
 • Мнения: 653
Соларния душ как ще го ползвате вътре, Вълшебство?  newsm78

# 7
 • София
 • Мнения: 1 970
Благодаря за новата темичка   bouquet

За да съм полезна извадих малко линкове за здравни услуги в района на Люлин за първата страничка. Не съм вадила за зъболекари и за лаборатории, понеже вече има. Допълвайте, ако се сещате за други. Ето от мен:

Здравни заведения:
12 ДКЦ http://dkc12.com
МДЦ Орион Люлин 10 http://mdc-orion.com
ДКЦ Св. София - Люлин Люлин център http://www.mbal-sofia.com/bg/pages/dkc-sv-sofiya-lyulin-kabineti
МБАЛ Люлин Люлин 6 http://lyulinhospital.com
МЦ Люлин-МЕД Люлин 7 http://www.liulinmed.com
МДЦ Медива Люлин 6 http://www.medivabg.com
ДКЦ Превент Люлин 9 http://dkc.prevent-bg.com/bg/index.html?page301a.html&0
МЦ Поликлиниката Люлин 10 http://www.poliklinikata.bg
Педиатър, алерголог и лаборатория Сана - "Люлин 6", бул. "Джавахарлал Неру" № 33

Очен център:
Пролайт Люлин 8 http://zrenietoprolight.com/

Зъбни снимки:
Дентал Консулт Люлин 8 http://dentalconsult.alle.bg
Дентална клиника Естетика - Силвър Център Люлин 7 http://ilievident.com
ЕО Дент Люлин 4 http://eo-dent.com

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 10:24 от Не се сърди, човече

# 8
 • София
 • Мнения: 7 176
Благодаря за новата тема. Да се оплача, че ми омръзна да ни спират тока  Confused

# 9
 • София
 • Мнения: 14 920
В пети няма ток вече над 6 часа и не се знае още колко. Източили маслото от трафопостта. В шест сутринта звънях, въобще не знаеха, че няма ток.

# 10
 • София
 • Мнения: 39 940
Винаги мога да помагам за редакцията на 1вия пост.

Аз съм 'мноо тъпа. Пишете за Столичен център за работа с деца, ама не вдявам. С щерката посещавахме надежденския филиал и беше много доволна. Ходеше на рисуване.
Ще уважим и люлинския. Добре, че се светнах навреме  hahaha

# 11
 • Мнения: 46 653
Благодаря за темата и полезните линкове   bouquet

Благодаря за новата тема. Да се оплача, че ми омръзна да ни спират тока  Confused

И на мен. Днес от сутринта до 16 ч. няма да имаме. Дано след тази профилактика спрат нощното изключване  Crazy

# 12
 • Мнения: 1 404
За тока, ами бай мангау редовно краде кабеляци, гориво и тнт, преди години цял Люлин, плюс още западни квартали нямаха ток, заради кражба в станция Орион... Ужасно неприятно е, но очевидно няма оправия.
Вчера заради една каруца щеше да стане ПТП, понеже тия изобщо не спазват никакв правила и вече яко ми писва на тиквата (да не говорим за свободно пуснатите коне в междублоковите пространства, изкачащи на пътя и тнт). ooooh!

# 13
 • Мнения: 125
в 6-та през нощта половин час нямаше/трета нощ поред/

# 14
 • Beyond the stars
 • Мнения: 7 901
Соларния душ как ще го ползвате вътре, Вълшебство?  newsm78

Сложно  Mr. Green Mr. Green Много сложно  Laughing
В смисъл мисля просто да е душ, пък водата да се топли допълнително, да се пълни вътре .. идеята ми е да спестя поливането с канче и подобен инветнар   Crazy
Приемам всякакви идеи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт