"За" и "против" чалгата

• 102 926
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 1 425
  • Ямбол
Ха ..смешка ли каза? Поздравявам те с този виц "Знаете ли кое е общото между чалгар и индийска кобра?
И двете започват да се клатят, когато пред тях има циганин с флейта"
....
И къде трябваше да се смея на този виц?
Не ти, ти не се смей. Ние ще ти се смеем на теб.

# 1 426
  • Пловдив
Ооо, забравих ССФ всеки ден е на балет, а през уикенда - на опера.
И всички тук слушат само класичека музика, траш, поп, фънк, пънк и рок музика.
Не знам дали си попадала на "Планета Фолк", но за мен това е по-голяма трагедия от чалгата.
Певици с удължения и тежък грим да пеят народна музика с цигански оркестър...  Sick
И според теб как трябва да са певиците - безогледни и чорлави (прическа пънк).

Достатъчно е само чорлаво = прическа пънк.Ясно е, че по далече от Планета Пайнер не сме виждали.

# 1 427
Те са си достатъчно безогледни. 

# 1 428
  • София
Та какво пречи и на българските автори да пишат и по-нови фолклорни песни или да правят кавъри на по-стари песни.

Дефиницията им пречи Wink

# 1 429
  • София
Представи си, че всички тия жанрове, изброени от теб, може би са ни напълно достатъчни, за да се налага да се обърнем към шедьовъра, наречен чалга.

# 1 430
Представи си, че всички тия жанрове, изброени от теб, може би са ни напълно достатъчни, за да се налага да се обърнем към шедьовъра, наречен чалга.

и аз го гледах тоя пост.
  Явно на някои хора просто акъла не им го побира, как така може да не се слуша чалга. Сигурно си мислят, че тайно го правим. Grinning

# 1 431
Не само за чалгата. Всеки път, когато определиш нещо като долнопробно, те наричат "тесногръд моралист", щото нали, ти си го харесваш, скрит в килера, но само се правиш на интересен.  Peace

# 1 432
  • град-държава
И на мен акъла не ми побира, как може да слушаш изобщо чалга, но държавата на чалгарите е абсолютна реалност.  Laughing
Случи се да засека из бука, деца демонстриращи танцувални и певчески заложби пред респектиращи плоски екрани, на които ясно се чете ПланетаHD - много ги аплодират, много се гордеят майките. Чудо е.

# 1 433
  • София
Мога отговорно да заявя, че моите приятелки, както и приятелските ни семейства не слушат чалга. Надали слушат тайно, все пак не се познаваме от вчера.  Laughing
Сигурно на някои върли фенове на жанра ще се стори абсурдно да има голяма група от хора, които не мятат гюбеци, но ето - факт.

# 1 434

Случи се да засека из бука, деца демонстриращи танцувални и певчески заложби пред респектиращи плоски екрани, на които ясно се чете ПланетаHD - много ги аплодират, много се гордеят майките. Чудо е.

Как няма да се гордеят майките?Те, мамини сладки, певици ще ставят,гюбеци ще връткат...

# 1 435
Мога отговорно да заявя, че моите приятелки, както и приятелските ни семейства не слушат чалга. Надали слушат тайно, все пак не се познаваме от вчера.  Laughing
Сигурно на някои върли фенове на жанра ще се стори абсурдно да има голяма група от хора, които не мятат гюбеци, но ето - факт.

Скрит текст:
Ох, извинявай ама не можах да се сдържа. Ако момиченцето на снимката е дъщеричката ти, да знаеш, че много е сладка и хубава. Да ти е жива и здрава!

# 1 436
  • София
Влизам само да ви пусна една бомба..
Чалгата е не просто музикален жанр, това е "културен" модел, който има за цел да промие мозъците на българите и да ги циганизира. Атаката е насочена предимно върху българските деца, които се отродяват, свиквайки с деструктивните ориенталски ритми. Подсъзнателно и директно им влияят да възприемат просташко и дебилно поведение, свързано с аморал, разврат и липса на ценности.

# 1 437
В последните страници отразяваме и едно от най-вредните последствия на чалгаджийския манталитет. А именно убеждението, че онова, което не може да се докосне, няма стойност. Интелектуалната кражба е само едно от проявленията на това убеждение.
В по-голям мащаб то е пуснало пипала във всяка сфера на обществения живот.

# 1 438
  • София
За съжаление чалгата е начин на живот, това може да се установи и по коментарите в темата... но, съм радостна, че в последните години колкото и да се налага тази музика, този манталитет - все повече и повече българи и обръщат гръб.

# 1 439
  • София - Рим и обратно

Чалгата е не просто музикален жанр, това е "културен" модел, който има за цел да промие мозъците на българите и да ги циганизира. Атаката е насочена предимно върху българските деца, които се отродяват, свиквайки с деструктивните ориенталски ритми. Подсъзнателно и директно им влияят да възприемат просташко и дебилно поведение, свързано с аморал, разврат и липса на ценности.
Перфектно.   bouquet
Копирах го и го изплясках на стената на дъщеря ми във ФБ Twisted Evil.

Общи условия

Активация на акаунт