"За" и "против" чалгата

• 102 905
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 1 485
Залязвала  Laughing Grinning
Защо тогава целия така наречен "елит" на първа, втора англйска, математическа и т.н. всяка събота и неделя са в Котън клуб, Плейхаус, Night Flight и т.н?
И каква музика има там? Основно чалга. Фики, Преслава, Галена и други.
Айде не си мислете, че вие като не слушате чалга и младото поколение не слуша. Колкото и наблюдения да имате, като не сте постоянно в тази среда няма как да сте сигурни. Много приятелки се крият и тайно пак слушат чалга.Познавам наистина много хора, които до гимназията не слушаха чалга, не искаха и да чуят....и аз бях от тях, но сега си слушам, както и другите Mr. Green Mr. Green

Чалгата я заменят с Криско и производните и е повече от ясно, че залязва. А високият бал с който се влиза в гимназиите, които си изброила и интелигентността явно нямат много общо.

Чалга песните имат много повече гледания, от тези на Криско. Казвам го, защото слушам и хип-хоп, въпреки че по-тъпи текстове от тези на Криско, трудно можеш да откриеш. Но бийтовете му са добри, лесно ти се набиват в главата.
Него го слушат предимно деца до 6 клас, защото им харесват текстовете на рапа, псувните и т.н. Децата обичат забранени и неправилни неща в тази възраст. Но ако видиш гледанията на съответните песни ще разбереш, че Галин, Фики и други са много по-слушани. Това е така, защото поп-фолка се слуша от голяма част от тийнейджърите, основно заради купоните.

# 1 486
Оф, Боже! Момичета, колкото и да и обяснявате няма смисъл. Оставете я да си харесва чалгата, след време ще разбере, че това само вреди.

# 1 487
  • София - Рим и обратно
Оф, Боже! Момичета, колкото и да и обяснявате няма смисъл. Оставете я да си харесва чалгата, след време ще разбере, че това само вреди.
Дали? Praynig

# 1 488
  • София
Няма как 14 годишно момиче с вечерен час , да ми обяснява какво се случва по нощните заведения.  Naughty
И да ми отваря очите за "истината " – това на мен ми изглежда на промит мозък.

# 1 489
Чалга песните имат много повече гледания, от тези на Криско. Казвам го, защото слушам и хип-хоп, въпреки че по-тъпи текстове от тези на Криско, трудно можеш да откриеш. Но бийтовете му са добри, лесно ти се набиват в главата.
Него го слушат предимно деца до 6 клас, защото им харесват текстовете на рапа, псувните и т.н. Децата обичат забранени и неправилни неща в тази възраст. Но ако видиш гледанията на съответните песни ще разбереш, че Галин, Фики и други са много по-слушани. Това е така, защото поп-фолка се слуша от голяма част от тийнейджърите, основно заради купоните.

Хм, в профила на Планета в youtube, най-гледаният им клип има 4 милиона по-малко гледания от така популярната дуетна песен на Криско и Мария Илиева.
Проверих и във vbox7, най-популярната песен на Криско има повече гледания от най-популярните изпълнения на Преслава, Галена, Анелия и прочие певачки.

ПП - не че подкрепям Криско, даже напротив, но е факт, че е по-популярен.

# 1 490
Дали? Praynig
Да, имам пресен пример пред очите си за дете, което след като стана студентка взе да се срамува от чалгата.

# 1 491
  • София
Няма как 14 годишно момиче с вечерен час , да ми обяснява какво се случва по нощните заведения.  Naughty

...или годините не са 14... начина на изразяване драстично се различава, от този на нейните връсници...

# 1 492
  • София
Така е.. Направи ми впечатление . Това говори хубаво за възпитанието й.  Но определено не съм съгласна с нея.
И според мен , ще се мине малко и ще обърне палачинката .

# 1 493
Истински интерес предизвиква в мен сравнението чалга-Криско  JoyЗащо избирате най-пошлото и комерсиално в бг хип-хопа?А да...за да изпъкне чалгата като по-добро!Е,щом това Ви удовлетворява-супер.

# 1 494
  • София
Така е.. Направи ми впечатление . Това говори хубаво за възпитанието й.  Но определено не съм съгласна с нея.
И според мен , ще се мине малко и ще обърне палачинката .

Момичето се изразява на "високо" ниво и ако реалната възраст е 14 години - Поздравления за нея и хората, които са я научили на този изказ. Учудвам се на предпочитанията на момичето, предполагам си права - един ден ще осъзнае, че чалгата не е нейната музика.

# 1 495

...или годините не са 14... начина на изразяване драстично се различава, от този на нейните връсници...

Това много ме зарадва  Grinning
На 14 съм, мога да ти обяснявам какво става по нощните заведения ,защото макар и да не ходя постоянно, познавам много хора, които го правят. Всеки път, когато отидем на екскурзия от училище вечер ни водят на дискотека. Основно чалга се пуска там. Прибираме се, когато затвори дискотеката, тоест сутринта. Това разбира се не е всеки ден, а на екскурзии от училище, и в старото училище също ни водеха даже и на 12г, но в детски дискотеки и седяхме до 2-3 и пак чалга и хип-хоп пускаха.

Не ти отварям очите, няма и как, защото не искам да налагам мнението си. Аз просто казвам нещо, това дали вие сте съгласни или не сте си е ваш избор и не се бъркам в него.

И между другото песента на Криско и Мария Илиева е от май, а "Горе Долу" на Фики е от ноември и вече има почти 9 000 000 гледания, мисля че ще я задмине. Пък и останалите песни на Криско не са толкова известни, само тази и то заради скандалния текст и участието на Мария Илиева.

# 1 496
fashion_lover96, ти кога ходиш на училище, ако не е тайна? Днес да не е неучебен ден?

# 1 497
fashion_lover96, ти кога ходиш на училище, ако не е тайна? Днес да не е неучебен ден?

Е цяла седмица не съм писала, именно заради училището.
Просто сега съм болна  Sick Sick Не бях достатъчно умна да си сложа по-дебело яке при -10 градуса.  Joy Joy Joy

# 1 498

Вече я питахме. Тя в междучасието ,разбираш ми, докато пие кафе преглеждала Мамата  Flutter

# 1 499

Вече я питахме. Тя в междучасието ,разбираш ми, докато пие кафе преглеждала Мамата  Flutter

Това стана само веднъж, защото бях много ентусиазирана от полемиките в сайта.  Mr. Green  Mr. Green
Обичам да споря, да си защитавам мнението и много мразя, когато нямам такава възможност.

Общи условия

Активация на акаунт