"За" и "против" чалгата

• 102 722
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 1 665
От това ще си направиш извод за културата на продуцентите и тяхната заинтересованост в каква светлина ще ни покажат на гостите.

Самите гости искат да ходят и продуцентите им угаждат. Чужденците го възприемат като нещо екзотично, не си дават сметка, че това е начин на живот. Не им пука, после си заминават.

# 1 666
Дори е много добре, че не им пука, защото мога да видя отстрани какво представляваме, показани в тази светлина.

# 1 667
Ако им пукаше, можеше да не проявяват чак такъв интерес. 

# 1 668
Звездите не ме интересуват чак толкова. Но на мен ми пука, че ни виждат като долнопробна дестинация. В София има хиляди места, където могат да се заведат гости със всякакъв профил и интереси. Нищо не оправдава да ги забият при чалгарите, освен обяснението, че ние тук сме си такива и основно това ни забавлява.

# 1 669
Звездите не ме интересуват чак толкова. Но на мен ми пука, че ни виждат като долнопробна дестинация. В София има хиляди места, където могат да се заведат гости със всякакъв профил и интереси. Нищо не оправдава да ги забият при чалгарите, освен обяснението, че ние тук сме си такива и основно това ни забавлява.

Може  и на други места да са ги водили. Веднъж, преди доста години бях на конференция в Истанбул. Присъстващите бяха буквално каймака на световните хепатолози (аз бях студентка, да не си помислите друго) Laughing
Заведоха ни на официална вечеря в един разкошен дворец, на брега на Босфора, където ни предложиха концерт класическа музика. След това ни заведоха в един нощен клуб с турски вариант на чалга (не беше вулгарно, просто ориенталска музика), да видите как танцуват видните хепатолози!  Laughing

# 1 670
да видите как танцуват видните хепатолози!  Laughing

Аз съм виждала доста богат датчанин да го прави. От онези със сините ризки и пуловери с остро деколте.  Laughing Обаче отбеляза, че тази не е истинска кючекчийка, той ги разпознавал много добре, защото често ги е виждал в Монако.  Sunglasses
Между другото този с очилцата и острото деколте го загубихме нея вечер. Изтърва си самолета даже. Не че беше първият подобен.

# 1 671
Там има много хора, които в общия случай не знаят как да се забавляват, без да си изпуснат самолета.

# 1 672
Там има много хора, които в общия случай не знаят как да се забавляват, без да си изпуснат самолета.

Къде това там? Това не беше в чалготека. На откриване на едно нещо програмата включваше и бели денс. Много си падали по това и затова го включили. Организаторите също не бяха българи.

# 1 673
Нали за Дания говориш, а моят пост е под твоя.  Laughing Моите впечатления са общо за Скандинавия.

# 1 674
Нали за Дания говориш, а моят пост е под твоя.  Laughing Моите впечатления са общо за Скандинавия.

Не, в България се случи.

# 1 675
Ясно, значи и той е бил от гостите.  Peace

# 1 676
Цитат на: sophiemmaspencer link=topic=789002.msg30334260#msg30334260
Може  и на други места да са ги водили. Веднъж, преди доста години бях на конференция в Истанбул. Присъстващите бяха буквално каймака на световните хепатолози (аз бях студентка, да не си помислите друго) Laughing
Заведоха ни на официална вечеря в един разкошен дворец, на брега на Босфора, където ни предложиха концерт класическа музика. След това ни заведоха в един нощен клуб с турски вариант на чалга (не беше вулгарно, просто ориенталска музика), да видите как танцуват видните хепатолози!  Laughing

Това е съвсем нормално, понеже гостите навсякъде обикновено ги водят на нещо по- така етнографско. Значи, по аналогия, у нас би трябвало да водят в някое битово заведение с програма в етнографски стил, както турците са ви завели в такова, с  тяхната музика.

Нали все пак не сме ориенталци, та  да влачат чужденците  по чалготеките.  

# 1 677

Нали все пак не сме ориенталци, та  да влачат чужденците  по чалготеките.  

Да де-ама явно няма друг "етно" вариант. Въпрос сега чие етно е това явно е от подробностите..
Къде да друснат хорце горките датчани със сини ризки-няма просто..

# 1 678
  Ай ся, има ресторанти с фолклорна програма, ако идеш на морето и нестинари ще ти ходят...

Аз наскоро проверявах за едни гости, в "Чевермето " имало. Не съм я видяла с очите си, де. Или пък беше във "Воденицата" newsm78

намерих го

http://ednovreme-ariana.com/

# 1 679
  • София
 Ай ся, има ресторанти с фолклорна програма, ако идеш на морето и нестинари ще ти ходят...

Аз наскоро проверявах за едни гости, в "Чевермето " имало. Не съм я видяла с очите си, де. Или пък беше във "Воденицата" newsm78

намерих го

http://ednovreme-ariana.com/

Нестинари има във "Воденицата", но май от април до късна есен... през останалото време има фолклорна програма, която няма нищо общо с чалгата (поне така беше до скоро...)

Общи условия

Активация на акаунт