Има ли намаление за междуградски автобусен транспорт за 8г. дете?

• 3 533
  • 8
  •   1
Отговори
  • Бургас
Здравейте! В събота ни предстои пътуване и ще се наложи да ползваме автобус между два града. Едното дете е на 6г., а другото на 8. Има ли някакви намаления за тази възраст и какви документи евентуално ще трябва да нося, за да се възползвам от отстъпката?

# 1
На различните фирми, намаленията са различни. Например на Юнион Ивкони билетите за деца са безплатни, но се издава билет с място, на някои други фирми са на 50% намаление. Трябва да питаш съответната фирма. Съветвам те, да се обадиш на автоаграта и да питаш. Успех!

# 2
  • Бургас
alina_si , благодаря ти за включването! Обадих се да питам, но точно това ми казаха - че нямат някакви общовалидни намаления, а всичко зависело от компанията. И понеже не съм сигурна в колко часа и с коя автобусна компания ще се наложи да се придвижим зададох по този леко малоумен начин въпроса си...  Embarassed А какви документи се искат за удостоверяването на правото на намаление - задграничен паспорт, акт за раждане....Ученическа карта каката няма - тя ще бъде втори клас наесен. Дали пък да не и взема удостоверение от училището? Но то пък сега, когатъо са във ваканция дали издават ...Оххх...Друго си е с колата, но сега се налага по този начин и съм изпаднала в тих ужас... #Crazy

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 19:47 от I r r a

# 3
Според мен вземи едно копие от акта за раждане, но мисля че няма да ти трябва никакъв документ.

# 4
  • София
  Акт за раждане само за да се види възрастта. Май други документи не признавали.
 Миналата година имаше проблеми защото не искали да правят намаление без акт а много хора не знаеха че го искат. Така че ако се носи акта няма проблеми.

# 5
Междуградски или международен? Питам, защото споменахте задграничен паспорт newsm78 Ако пътувате из България не ви трябват паспорти.
Мога да дам помощ само за Биомет, защото винаги с тях пътуваме. Имат намаление за деца до 7 г. което е по-голямо, а другото дете ще си купи ученически билет щом е над 7 г. Те също са намалени спрямо обикновените. Но много зависи от къде до къде ще пътувате. Ето една таблица с цените им, за да се ориентирате:
http://www.biomet.bg/ceni.html

Пропуснах да вметна, че винаги купувам предварително и никога не са ми искали удостоверение за детето, че е под 7 г. През сайта също съм взимала, няма никакъв проблем Wink

# 6
  • Бургас
Мимченце , за междуградски автобус става въпрос. Споменах паспорт, защото ми се стори по-удачен от акта за раждане, защото поне има снимка, но май ще ги нося и двата типа документи. Нашата дестинация /Сф-Вд/ не видях да се обслужва от Биомет...  Confused До София съпругът ми ще ни закара ...после ...с някой автобус. Дано не измислят някой друг документ за намалението.
Благодаря ви за помощта, момичета!   bouquet

# 7
От Етап-Адрес дават 100% намаление с право на място за дете до7 години.На мен винаги ми искат документ-носила съм червен паспорт,но може и акт за раждане,веднъж дори,казаха,че и с удосоверение някакво от детската градина даже може.Биомет примерно не дават никакви намаления,за другите фирми не знам.

# 8
Копие от акта за раждане е достатъчан.

Общи условия

Активация на акаунт