Отговори
# 150
Здравейте , макар и малко късно бих искала да се присъединя към вас! Терминът ми е 10.09. и ще имаме момченце! Благодаря!

# 151
искам бебче, ти поне си в 33 г.с., ами аз днес влизам в 31-ва, има още бая да постискам Sad
иначе аз пих 2 седмици 3 пъти по 2 магнезий и 3 пъти по 2 но-шпа. сега намалих магнезия на 3 пъти по 1 и пия но-шпа само при нужда, че той пък изглаждал шийката на матката или нещо такова, абе в тези късни седмици не бил ок да се пие много. да ти кажа не виждам разлика и с многото магнезий като се преуморях и си бях зле. и само мен не ме разтройва Sad аз вече твърдо си ходя веднъж седмично до тоалетна и все ме боли стомашно-чревния тракт (в ляво на корема).

уики, тази нощ пуснах машинката с течността (досега бяхме на такава с таблетки). някъде към 5 ч. бях готова да стана да ти пиша - ей, на решето ме направиха! тази машинка категорично не гони комарите, не знам какво й е дойствието, но явно освен да суши въздуха друго няма. ухапана съм на 7-8 места и така се вбесих, че няма заспиване.

# 152
Вече писах във фейса, но да се отчета и тук на кратко.
Околоплодните води са ми на долната граница, което предполага престой в болница за около седмица със системи и желязо. Добрата новина е , че на този етап кръвотока на бебка е добър, плацентата също. Като изляза от болницата ще трябва всяка седмица да ходя на преглед, като целта ни е да добутам още 3- 4 седмици, за да се сведе до минимум риска за бебето при преждевременно раждане. Изписаха ми Дузофарм и Флебодия - някоя от вас да ги е пила?

# 153
  • ул. "Мечтание"
Добре дошли на новите мами!  Hug

Уики, Елч, какви таблетки/течности ползвате?  newsm78
Ние сме с Broter и съм доволна. Даже взехме детските (еддни розови). Едната машинка с таблетки, едната с течност. И двете си работят супер. Не съм забелязала да изсушават въздуха, нои при нас е супер влажно де, та е трудно да се каже.
Бяхме с Райд преди, но не съм доволна от техните. Naughty

# 154
Привет от мен   bouquet

Елч, значи с теб тази нощ с едно и също сме се занимавали  #2gunfire . Легнах в 11 снощи, въртях се докум 2, защото ми беше много жега. Точно бях взела да се унасями се чу едно специфично жужене покрай ухото ми.... Просто нямам ненаядено място по мен. Наядоха ме по свивките на коленете  newsm45 , на всичкото отгоре в яростта и раздразнението си, понеже се чудех как да се извъртя, за да се почеша навсякъде, та си натиснах корема и дребното не го прие радушно  ooooh! . Започна да ме блъска , бая е силно т'ва дребното бе  Shocked . Нощни, моята машинка е някаква EXPEL, тя всъщност действа, но само като е затворена вратата на терасата/ или е леко открехната, но аз я отварям цялостно, защото това адски изсушава въздуха, освен това ми мирише много гадно (мм каза, че съм параноичка и не миришело на нищо...  newsm78 ) Та снощи до към 5ч. ги изтрепах гадините, взех си един душ, напръсках се с антикомарина на бочко и си легнах  Tired , ама и той много ми смърди... Днес си купих от аптеката от тези лепенките с масло от цитронела, та довечера ще пробвам с тях. Четох също, че лавандулата ги гонела, така че довечера ще се намажа на места с малко лавандулово масло да видим... ММ днес прегледа внимателно всички комарници, няма дупки, няма нищо. Откъде влизат тия скпаняци не знам  newsm45

Елч, много се забавлявах като те прочетох, че в края на деня си зарита с играчки, книжки пластилин и т.н.  Joy Представих си те като коледна елхичка или така като по анимационните филмчета, зарита и само едни очи се подават и мърдат наляво-надясно и не знаят какво става  hahaha . Ама ще лежиш и ще кротуваш!  Naughty Магазините няма да избягат  Wink

yoyo09, стискам палци всико да е наред и малкото човече да се храни добре и да си дочака търпеливо термина  Hug

sandria, krisist, добре дошли при нас, вече на финаланта права  Hug

Ох, да ви кажа по какво съм се зарибила сега. Сънувах аз преди няколко дни, че съм на 5-6 години и са ме оставили при баба ми, която ми прави циганска баница (намазана филия с олио, поръсена с чубрица и резенче домат отгоре  Crazy) . Та като се събудих и направо можех да усетя вкуса на детството  #Crazy . Реших, че ще ям такова нещо, но понеже хич не си падам по мазнотии и си измислих аз как да докарам вкуса на добрата стара циганска баница, без да тече олио от всякъде. Взех 1 домат, обелих го и го смлях в чопъра, добавих малко олио, ронена чубрица (доста сложих, защото много обичам), но беше така доста рядко и реших да натроша сирене и го добавих и него. Момичета, голяма вкусотия е това, препоръчвам го да го пробвате. Намазано на филийка е точно като циганска баница, а иначе поред мен може да се използва и като сос за спагети примерно..

Олях се пак.....

Хубава неделя на всички   bouquet

# 155
  • ул. "Мечтание"
Абе не си въобразяваш, смърдят си!  Peace Нашето обаче бързо им минава миризмата (таблетките). Държим на напълно отворени прозорци и си действа идеално. Ние комарници нямаме.

Масло от лавандула много добре ми действа след като ме охапят, имам си и един мехлем-репелент, home made от една приятелка, много съм доволна от него. Не ме хапят, но ме влудява бъзкането им. Маслото от евкалипт също действа добре - освен себе си може да се намажат и отстрани касите на вратите и прозорците. Би трябвало да ги разкара.

# 156
Ние сме с комарници навсякъде. Да не би някъде да нямате и от там да влизат и да се разхождат из стаите. Не са ме хапали до сега. Но пък жегата е отвратителна. Гледам вечер да лягам късно, за да може да спя през нощта. Иначе се събуждам по сто пъти и после се въртя много.

Сега да ви се оплача, че събота и неделя не ни оставят на мира. Нали живеем на морето и всичките ни познати, решават, че след плаж е идеално за гости. Двор, чадърче, масичкил столчета. Що да не минат да ни видят. И ей така идват без да се обадят. Вчера тъкмо легнахме да гледаме филм. Заредихме се с хапки и пивки и се звъни по тел и от вън ги чувам. Викам на ММ, само да си вдигнал телефона- няма ни. Нищо че колата е долу и те по нея разбират, че сме си вкъщи. И така звъняха 2-3 пъти и си тръгнаха. След 10 мин- следващите  smile3514

# 157
Нощни, направо тръпки ме побиха, като прочетох, че нямате комарници  Shocked . Ние живеем в близост до канал и е нещо страшно през лятото. А на този home made репелент случайно да му знаеш рецептата? Ще пробвам аз и с евкалипт, още утре ще купя  Naughty

V V, нчмаме прозорец или тераса без комарници. Но аз вече подозирам, че влизат от тази тръбичка/чучур, от който се изтича водата от терасата Thinking , ще взема и това да запуша с нещо. Колкото до неканените гости, много е неприятно  ooooh! . Аз обчам гости и такива събирания по домовете/дворовете, но само когато е планувано. Така някой да ми се изтупа на прага, много мразя  #2gunfire

# 158
  • ул. "Мечтание"
Уики, писах ти на лични!  Hug

VV, неприятно така.  Sad

# 159
  • София
Елч, фраксипарина до колкото знам е за плацентата или по-скоро за кръвотока й. Вече се виждат леки калцирания, което значело, че може би ще затрудни кръвотока до бебка и ще има по-малко храна за нея и ще е по-мъничка. Също така това е предпоставка за преждевременно раждане. Беба и без това си върви с 2 седмици по-назад, та може би и това си оказа влияние в земането на това решение. В Майчин дом видях, че почти всяка 2-3 майка си биеше такава инжекция ( молех се да не ми се случи никога но.....)

yoyo09 дузофарма ок, той разширява кръвоносните съдове за да подобри кръвотока до детето, ама с тая флебодия Laughing Аз също я пих след като големите умници от майчин дом ми го изписаха. Не се притеснявай, тя е за разширени вени и отоци по краката, които аз лично нямах, но явно си го изписват на всеки. След това моята гинеколожка ми каза да го спря, понеже нямам нужда от него и така  Grinning И двете неща съм ги пола в комбинация, пък и не само те Confused така че не се притеснявай

Някой беше попитал дали зрялостта на плацентата се вижда на ехограф- да, а за водите идея си нямам, моите бяха малко над нормата, но и те са мъничко Cry Надявам се да не се наложи да ще влизам в болница, а някак си да го избутам до 36 седмица, тогава ще се види как се чувства бебка и дали се храни добре  Simple Smile

# 160
зорито, попитах, защото аз съм с калцификати вече и бях така и с предишната си бременност и никой нищо не е казвал за фраксипарин. докарах си я Дара почти до термин. е, да, малко дребничка се роди, но все пак в норма. ще взема да питам...

нощни, аз съм най-доволна от райда - изтребва ги до крак Simple Smile това с течността не знам какво е, трябва да видя, някакво модерно е. иначе ние нямаме комарници никъде, ама живеем на голям булевард с толкова изпарения, че досега кьорав комар не сме видяли. тази година обаче е ужас! да не говорим, че скоро пръскахме против хлебарки и би трябвало и тези пущини да измират, ама не, те са мутанти!!!

# 161
  • ул. "Мечтание"
Не знам коя машинка ползвате на Райд. Ако е бялата - боклук и половина. ooooh!

Ние сме с такива:
http://static1.framar.bg/product/bross-pylnitel.jpg
http://www.tfa.bg/userfiles/productlargeimages/product_344.jpg

Не знам тоя бродър от къде ми е дошъл, Bros е марката. ooooh!

# 162
Wickedly , аз съм с таблетки като на Нощни, много са ефикасни. Обаче за миризмата си миришат и така ми пресъхва гърлото от тях, че цяла вечер само пия вода, а тва пък ме кара все в тоалетната, абе омагьосан кръг някакъв, лигавицата в носа също ми се изсушава. С миризмата се справям, като включвам машинката1-2 часа преди лягане, и докато се тръшна в леглото, първоначалната силна миризма се е изветрилавече. Иначе вратата на терасата е нон стоп отворена и комари няма, ще трябва и аз да пробвам от тези розовите таблетки, може да не изсушават толкова Simple Smile

# 163
нощни, едната ни машинка е бяла (тази с течността, дето ужким е за цяла седмица и пази от мухи) - пълен боклук, снощи я сменихме и днес една бодра муха ни събуди нахално-нахално. а другата е една синя с таблетки, мирише та не се трае, ама има ефект.
обаче ме кефи как прекръстваш всичко Mr. Green Mr. Green Mr. Green

аз днес реших, че съм добре - пуснах и простнах 2 перални, преподредих всички играчки на дара, извадих й бебешките дрехи, за да видя дали нещо мога да ползвам и познайте кой сега лежи с  болки в долната част на корема и контракции Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 164
Елч, не слушаш. Нямаше ли кой да те спре?

Общи условия

Активация на акаунт