Отговори
# 135
Добра ви вечер!

zoritooo , добре дошла и леко оставащо време от бременноста! welcome
Кременка, много се радвам за добрите новини. Съвсем скоро ще започнат да наддават стабилно и ще сте си заедно Hug Hug
emilia.st, клеевата тинктура за носа я прява като в 10 мл физиологичен разтвор слагам 4-5 капки клеева тинктура и капя по няколко пъти на ден. Може и сама да си превариш вода и да сложиш сол, но не съм сигурна за пропорцията, че малко на око го правя и по-солено от купешкия разтвор, но така по-бързо минава, като е по-слен разтвора
Bossa Nova , неприятно за диетата, но ще се справиш, наистина като си бременна е доста гадно да ограничаваш видовете храни
От градушката нямаме щети по домът ни, но на мъж ми колата е със счупено предно стъкло и нашарена цялата на дребни вдлъбнатини
Ната вече притеснително се губи и тук и във фейса, дано всичко е наред
Нощни, добре че е минал прегледа и няма да го виждаш този повече. Взе ли документите?
Янчето, аз и в другата тема те питах, но и тук, изписаха ли ти заместител? За гинипрала намерих това http://health.bg/20186/iztegliat-ot-aptekite-lekarstvo-protiv-sp … i-aborti-ginipral, най-отдолу в линка има прикачен документ, защо е бил забранен и спрян за бременни жени
Уики, завиждаааам за подаръка ти! Отдавна съм метнала око на една такава система, и все не стигам да си я взема. Ще кажеш отзиви после.
За стягащото бельо – не съм ползвала пръвият път, винаги ми се е струвало някакво менте тая работа, ама може да не съм права
Слинга ми е такъв http://www.amazonas.eu/en/carry-sling-laguna.html, във фейса се изфуках, ама да не пропусна и тук
Тони, много хубави новини. Мисля че и ехографи, които не са 3D мерят – вкарват се няколко показателя и те изчисляват осреднено тегло на база стистика, т.е не е много точна тая работа с теглото и ехографа
Лети, умори ме от смях  Laughing, то на теб хич не ти е било смешно де. Дано отмине тази черна серия!
Искам бебче, как си днес, понамаляха ли контракциите? Разбира се че ще изкараш до края, просто повече почивка ти трябва.
А, сега видях докато пишех, че си писала. Аз бих отишла на преглед, дори за параноичка да ме сметнат. По-добре за нищо, отколкото да изпуснеш нещо. Лежането после е ясно, но нека те видят Peace

Хубава вечер!  bouquet

# 136
Лети, ще ти трябва покана, защото групата е тайна. Прати ми на лични линк към facebookа си, за да ти пратя покана за приятелство и да те добавя към групата

# 137
Ок мерси много

# 138
  • ул. "Мечтание"
Честито, Уики!  Hug

Би трябвало и мъжът ди може да носи в него поне основните връзвания. Ако ще го ползват повече от един човек се избира с размера на този, който ще носи основно.  Peace
Препоръчвам ти да разгледаш тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=748508.0;topicrefid=20
Обсъждат се различни марки и модели. Трудно ми е така да ти препоръчам нещо. По-скоро, ако искаш можеш да покаше какво си си харесала и да ти дам отзиви някакви.Иначе за материите - хубаво е материята да е естествена - най-популярни са от памук, лен, коприна и вълна.

Искам бебече, по-добре параноичка и да си спокойна, отколкото да се чудиш какво става. Отиди да те видят. Дано са само по-осезателни бракстън-хикс контракции.  Praynig Praynig Praynig

Тони  Hug
Няма значение на какъв ехограф мерят, по-важно е как мери задапаратното устройство. Но при всички положения не може да се каже с точност, тъй като изчислява по формула, която на този етап от бременноста би могла да даде много големи отклонения, както в теглото, така и в гестационната възраст.
Например големия ми син малко преди раждането го измериха 3600 гр, той се роди 3500. Но пък примерно малкия го мериха към 3500 гр, а пък той се роди 3900. За бебета среден размер долу-горе точно мери, но когато имаме по-малки или по-големи често дава отклонения.
По-важно е бебето да расте!  Hug Точните мерки не са чак толкова важни. Simple Smile

Лети, верно не ти е било скучно!  Hug

За стягащо бельо или колан след раждането - първите 6-8 седмици след раждането макс. След това само за красота от време на време. Simple Smile Иначе може да имате проблеми с коремните мускули.
Първия път не ползвах и съжалявам. Много ме болеше кръста и от пренаместването на органите, отделно от операцията. Втория път сложих в деня след раждането и нещата бяха много по-добре. Носих го седмица-две някъде.

Аз си отглеждам една диастаза и ще трябва да залегна яко на упражненията след раждането да я оправя.  Rolling Eyes Дано не ме удари мързела!  ooooh! Влача я от първата бременност, ама като няма кой да ти обясни какво е и че има оправия. Едва преди седмица разбрах точно какво е и какво трябва да се направи.

# 139
Уики, аз съм си правила фотоепилация. При мен резултатите не са много добри, защото моите косъмчета са тънки и относително светли, по-голям ефект има при по-здрави, дебели и тъмни. Аз спрях преждевременно да си правя, защото започнах опити за бебе, после ин-витро процедури, а моята козметичка е твърдо на мнение, че по време на бременност не трябва да се прилага.

# 140
  • София
 HugМомичета благодаря за топлото посрещане Hug

Термина ми е 26 септември и чакам момиченце.
Днес ходих на лекар, бебка е пак с 2 седмици по-малка, но се оказа че и плацентата е вече 3 степен на остарялост, та ще трябва да ще трябва да си бия фраксипарин  Cry
Винаги съм била много против всякакви медикаменти, но ето че и на мен ми се наложи да ги вземам.

Уики  страхотен подарък, да си го ползваш със здраве. Не съм  сигурна дали е напълно безвреден, за това по-добре изчакай бебчо да се роди и тогава започни с процедурите newsm10

# 141
Здр, аз днес съм малко по -добре , даже излизах и ходих да си взема кърпи за плажа от онези с точките на Билла  Laughing
Уики подаръкът ти е страхотен , аз се интересувах да си купя , имам проблем с обратно растящи косъмчета , особено в интимната зона и там където кожата е по-нежна , но струват много пари ..затова мисля след раждането да посетя салон  за  фотоепилация за няколко процедури  Grinning
Добре дошли на новите момичета  bouquet
Еспа и аз така както си описала си я приготвих тинктурата , но е много неприятно , освен това се мазах и с мед  ...
zoritooo  ти си един ден след мен , аз съм на 25-ти , но какво значи степен на зрялост , моят доктор от жк , много неща ми спестява  newsm78

# 142
  • ул. "Мечтание"
Емилия, радвам се, че си по-добре вече.  Hug

какво значи степен на зрялост , моят доктор от жк , много неща ми спестява  newsm78

Ето инфо по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4311

zoritooo, добре дошла!

# 143
  • София
Нощни очи, благодаря за информацията, имах само бегла представа Hug

В крайна сметка може би плацентата е 2 степен на зрялост, а не 3, понеже разбрах, че трябвало да има такъв вид чак след месец  Sad

emilia.st не се притеснявай, че лекаря не ти е казал нищо относно плацентата, това значи че всичко е наред. И аз чух днес за първи път, че е преждевременно остаряла. Колкото по-малко лоши неща ви казват лекарите, толкова по-добре  Simple Smile

# 144
Благодаря и аз за информацията   bouquet

# 145
уики, аз от 3 седмици си лежа, защото на всяко ставане имам контракции, а ако ида до магазина после 2 дни имам по над 30 контракции на ден Sad Добре че Дара е добро дете, та не ми е трудно с нея, занимава си се покрай мен, знае, че не бива да ме вдига много и общо взето на кра яна деня съм затира с играчки, пластелини, книжки за оцветяване и т.н. Simple Smile

да споделиш за фотоапилатора! аз не съм ползвала за съжаление, но съм решила, че като родя и отслабна задължително ще направя нещо за космите си, просто вече едва ги издържам!

искам бебче, аз като се ошашкам и хдя да ме видят. и мен ме гледат като параноичка, ама пука ти!

зорито, за какво е този фраксипарин?
аз съм със застаряваща плацента (степен не са ми казвали), така бях и с дъщеря ми и думите на лекаря бяха, че просто на бебето накрая "ще му липсват едни 200-300 гр. и вероятно ще се роди около 2900", ако избута до термин.

# 146
  • София
Аз покрай форума питах последния път за плацентата и ми каза ок е без степени да коментира. На ехографа ли се вижда- да ви кажа честно повече се моля за бистри околоплодни води, че предходния път бяха зелени и никой не беше ги видял предварително ( сигурно и не може  newsm78 )
Иначе от понеделник съм една седмица отпуск и после една работна и излизам в четирийсет и пет дневния Heart Eyes
Нисквъглехидратната ми диета хич не върви  Thinking

# 147
  • ул. "Мечтание"
Цвета на водите няма как да се види преди да изтекат.

# 148
Здравейте и от мен радвам се че се присъединих към вас макар и малко късно.
Аз съм бременна с момче и терминът ми е на 05.09. Hug

# 149
Здравеййте и добре дошли на всички нови момичета. Елч ситуацията е абсолютно същата при мен с контракциите. Твоят лекар какво ти каза. Моята ми увеличи магнезия и включи и но-шпа. С конските дози магнезий и почивката е по-добре, но пък получих днес разстройство от тоя магнезий и довечера ще си пропусна дозата на своя глава. Не смея никъде да мръдна и само лежа. На преглед съм в сряда, ако нещо не се влоша... Имам две седмици до 36 та и направо броя дните. Трябваше на очен да ида  не знам как ще стане с тия контракции

Общи условия

Активация на акаунт