Отговори
# 630
  • Пазарджик
Zorito, въоръжи се със списания или нещо, което обичаш да правиш сама и ти е приятно за да не се фокусираш върху тягостните настроения, покани си приятелка на гости, или родителите ти да дойдат при теб, да не си сама. И аз от вчера съм така, с хора съм, всички са около мен, загрижени приятели ми звънят, но вече сякаш нямам сили и ми е едно никакво, дори не ми се говори, притеснено ми е, а не искам да товаря другите с моите страхове. Аз имам четири дни до секциото, в понеделник съм на консултация и после вече ще чакам датата, трябва да вдигна хемоглобина, правя всичко възможно, дано успея. Дано депресиите да минат преди раждането, а не след това  Grinning и с това да се разминем. После ще е екшън и няма да имаме време да се замислим, само ще се молим да се наспим. Подреди си дрешки, неща за бебето, помечтай си как ще излизате с количката..... Дано скоро мине.
Стискам палци на всички за леко раждане и бързо възстановяване!  Praynig

# 631
  • София
Елч, проблема беше, че не знам защо ми беше тягостно и депресивно  Shocked но за щастие днес съм доооста по-добре  Grinning

Dora, благодаря за съветите, явно вчера не ми е било ден понеже не исках нито да говоря с някого, нито да виждам  Rolling Eyes Ти си в доста по-тежка ситуация от мен, понеже твоя ред идва скоро и може би мислиш за това как ще протекат нещата. Не се притеснявай, всичко ще е наред, само мисли позитивно  Peace Благородно ти завиждам, скоро ще гушнеш твоето съкровище, ще го погалиш и ще му се нарадваш.  Crazy

Пиши утре как е минала консултацията, аз също имам утре час за преглед, но за тонове, кръв и ...... не си спомням още какво, но си я чакам с нетърпение Hug

# 632
  • ул. "Мечтание"
Абе вчера нещо беше странен ден. И на мен ми беше едно сдухано, смотано, бях крива още със ставането от леглото... домашните и те така, и с други хора, дето си говорих с тях и те ми се оплакваха.  Rolling Eyes

# 633
аз вчера бях супер, но днееееес унирам отскука, нищо не ми се прави, тъпо ми е

# 634
  • Пазарджик
Зорито, мерси за милите думи!  Hug
Аз от сутринта се заех с почистване в къщи, за да не остава място за притеснения и мрачни мисли, направихме с Калина един микрофон от списание Барби, отдавна се каним, сега му дойде времето, шихме, лепихме, стана много хубав и цял ден си играе с него, не го е пуснала от ръцете си.
Ще послушам баба си, която казваше, че депресия има, когато нямаш работа, така че ще си намирам постоянно нещо да правя.
Усмивки и позитивни мисли на всички и нека Господ ни пази всички!  Praynig

# 635
  • ул. "Мечтание"
Ще послушам баба си, която казваше, че депресия има, когато нямаш работа, така че ще си намирам постоянно нещо да правя.

Има нещо такова!  Grinning
А поне занимавки бол можем да си измислим, стига да се опитаме. Simple Smile

# 636
Здравейте и на мен ми е едно променливо напоследък. Ту ми е криво, ту съм много щастлива. Но най вече ми е скучно по цял ден и се чудя какво да правя. Момичета до края ли ще продължи това по обилно течение. По едно време намаля, след като падна част от тапата. Обаче от два дни пак е доста обилно. Малко се филмирам да не са води и да не разбера. Ама все си мисля, че ако са води превръзката ще се напоява така, че ще има и по бельото чак или бъркам... Възможно ли е да тече толкова по лека, че да се обърка с течение. Иначе вчера и днес имам супер много бракстън хикс контракции и от време на време ме наболява и кръста, но толкова. Иначе си се чувствам супер имам чувството че и на маратон мога да участвам.  Laughing явно на бебчо му харесва и ще си постои..

# 637
момичета, някои знае ли какво става с матсутка, да не е родила, не пише вече изобщо.

# 638
Цитат
момичета, някои знае ли какво става с матсутка, да не е родила, не пише вече изобщо.
По-активни сме във ФБ групата.

# 639
Привет, момичета   bouquet

И аз в отбора на изперкалите и изнервените  Peace . Вчера, след последното позвъняване по телефона, докато цял следобед се мъчех да дремна, така избеснях, че телефона полетя към стената. Ще кажете "Ама защо не си изключищ телефона, докато спиш?" Онзи ден така направих... Наистина поспах около 1-2 часа,  докато не ме събуди звънене на вратата като на пожар... Ами майка ми ми звъняла по телефона (имах над 50 неприети) и решила, че ми станало лошо и дошла на проверка  ooooh! , т.е. ако си изключа телефона, последствията сa по-големи, отколкото ако просто отговарям на обажданията...  Писна ми вече от роднини, приятели и случайни загрижени... Станах и доста груба и рязка и в прав текст им казвам, че са ми неприятни и че ми лазаят по нерите, а те прихват да се смеят и си мислят, че , видиш ли, говоря с чувство за хумор... Вчера свекърът ми обясняваше как бил ремонтирал колата на свекървата, че като се роди бебето да можела всеки ден да идва. Тя му каза: "Е, няма всеки ден да ходя, че сигурно няма да е удобно и да не им се натрапвам..." И той :" А,ще ходиш, ще ходиш, те не могат да те върнат, защото апартамента си е твой". Аз му казах: "Не мога да я върна, но винаги мога да се изнеса с все детето, пък вие ако искате си идвайте и си спете там.." Последва бурен смях #2gunfire После ми обясняваше, че ако не дойдела свекървата, детето неизкъпано ще седи, защото то било неин ангажимент да го къпе. Добре, а какво правят хората, които нямат свекърви? Техните бебета неизкъпани ли седят. Казах му, че така или иначе бебето ще го къпе мм, нали е и негово това дете и трябва да участва в тия неща. Отговорът беше "той не може да го къпе, защото ще е изморен от работа, а и това е женска работа"  #2gunfire . А свекървата няма да е изморена от работа, тя цял ден лапа мухи сигурно ooooh! . Ох, с роднини да си нямаш работа...  smile3514 . Наистина не издържам вече, всеки дава акъли... по телефона ми звънят хора, които не са се сетили да ми звъннат от години и сега изведнъж много се загрижиха и се развълнуваха, че чакам бебе  #2gunfire Аз вече съм сигурна, че една от основните причини за седродилната депресия са роднините Naughty . Ами то, колкото и здрави нерви да имаш, няма как да издържиш на този натиск отвсякъде...

Dora, чакаме да донесеш само хубави новини днес от прегледа Hug Стискам палци за секциото, значи скоро ще ни зарадваш с бебче  newsm44 . Пожелавам ти да бъдеш максимално спокойна и да мине бързо, бързо всичко  Peace

iskambebche, спрях да ги мисля тия течове, и при мен ту се засилва, ту намалява, но вече реших да престана чак толкова да се вглеждам, защото вече съм психически много изтощена от толкова много притеснения и опасения, които ми нахлуват в главата.

christina1980, матсутка е добре, лежи повече напоследък, но е по-активна във фб

Ох, на мен тоя фейс ми е много противен, постоянно се прескачат темите, много е разбъркано всичко и почти не мога да следя темите, не знам защо така хората избягаха от форума, тук е някак по-уютно Rolling Eyes

Хубав ден, момичета   bouquet

# 640
Wickedly, колко познато ми звучи - това със звъненето де, другите реплики от свекъра ти ме убиха, моите свекъри, слава богу, изобщо не се месят. Само дето роднините и от двете страни ме питат по 5 пъти всеки кога ми е следващия преглед и после им разказвам на всеки поотделно какво става. Ам и постоянно ми напомнят да им звъннем, ако нещо било почнело. Аз пък си мисля дали да не ги изненадам Simple Smile А майка ми, като твоята - Видях, че ми се доспива и си изключих телефона и тя звъняла десетки пъти. И по едно време - ми се звъни на вратата и викам - майка ми е пратила някой, няма начин, а то някакъв заблуден техник. Но получих официално предупреждение, че ако пак не вдигна така 1-2 часа, ще ми праща мъжа ми за проверка и вече, ако спа, трябва първо да пиша смс - заспивам Simple Smile
А тия течения и мен ме притесняват - аз пък нали имам и лека инфекция и все се чудя от нея ли е, обикновено течение ли е, да слагам ли по някоя глобулка... Последния път лекарката ми каза, че от тия глобулки можело да се пукнат водите (имала такива случаи), а предния път ми каза да си слагам при по-обилно течение. Тя вече милата не знае какво да ме прави, все нещо ми има  Laughing

# 641
Добро утро, момичета! И аз да споделя нещо с вас. В петък бях за пръв път на запис на тонове. Още със слагането на сензорите, акушерката взе да пъшка нещо и да сумти, изглеждаше разтревожена. Питам я какво става, тя ми казва че чува прескачане през интервал 20 секунди. Една ококорена такава. Взе да ме разпитва кой ме следи, какво са ми казвали дотъук, и т.н.т. Звънна по телефона да пита в ЖК консултация кой доктор е на смяна, от там казаха че няма доктор в момента. После звънна на друг кабинет и казва "Абе, имам тук една жена с усложнение, така, така" разказва. На мен пот ми изби н ачелото, направо ми причерня. Изведнъж си помислих, че бебка има дефект на сърцето или някаква малформация, и тъй като бях пила антибиотици по време на бременността 4 пъти за бактерии, си помислих веднага най-лошото. Направо едва не припаднах както си бях на леглото и ме записваха. Удължи ми записа с още 10мин и ме прати право на някаква докторица, която пък ми каза да изчакам да й свършат пациентките по графика и тогава ще ме приеме. Чаках около 2 часа и ме викнаха. Гледаха ме на апаратура като за фетална морфология (не знам как се казва) и докторката каза, че бебка има екстрасистули, които обаче не били причина за тревога и ме пусна да си ходя. Вие чували ли сте такова нещо и случвало ли се е на някоя от вас?

# 642
Добро утро мамчета ...  bouquet   и мен ме гонеха едни неразположения два дена и забелязвам че през деня ако ми стане много усилно и тягостно , вечерта започва да вали  Laughing Laughing Laughing мога да предсказвам времето  хи хи хи  Laughing
Wickedly  , не се притеснявай , като се роди бебето , ако нещата се развият точно така както ги описваш , че е има вероятност да се случат ...хвани свекърва си и и кажи , че можеш да се справиш с къпането на бебето , че искаш да си починеш и тн ....
Аз пиша от личен опит , наистина има много несъобразителни хора , които ако не им го кажеш в прав текст изобщо не им идва на акъла..
Когато се роди дъщеря ми свекървата  (първата) , реши че всеки ден трябва да идва ...ние живеехме на вилата , а тя сама в апартамента ..това разкарване за нея беше като развлечение ...
Аз не можех да се наспивам  ooooh!, беше ми тъпо да я оставям сама ..говорех и че бебето и било неспокойно , че не сме спали като се надявах да каже ..."аз си тръгвам , легни си да си поспиш ..когато спи бебето " но не става , жената цял ден дреме у нас , вечерта се прибира и се наспива спокойно и следващата сутрин хоп пак у нас ...
Всеки един дребен проблем се преувеличава и му се отдава по-голямо значение  "  Ах какво правим сега ..." и т.н 
 в един момент , вместо да са ти полезни  , започват да пречат повече  Crossing Arms
Сега с новата ми свекърва живеем врата срещу врата ...но тя е по -досетлива , надявам се да няма такива изпълнения ..
Искамбебче , май ще се носите до термина  мила .., но не се притеснявай , то не остана  Grinning
Дора ...успех   bouquet

Аз съм от днес  съм  в деветия , най накрая ...голямо чакане беше  newsm68

# 643
  • Пазарджик
Emilia.st, честит девети месец! Стягай багажа! Ще станеш метеоролог ти!  Браво за свекърва ти, с тактични хора по-лесно се комуникира, и ти е приятно да идват и да ти помагат и сама ги викаш понякога, и се радваш, че обичат детето, ако се натрапват, направо ти се отщява от помощ!!!
Island of dreams, не съм чувала за екстрасистули, пусни търсене в гугъл и дано се включи някой запознат, на мен тонове ми мереха само веднъж и нищо не ми казаха освен "добре са".
Карамелска, стискам палци и при теб всичко да е наред!
Искам бебче, и на мен теченията са ми обилни, но изтичането на води ми казаха, че било като при цикъл, не можеш да го сбъркаш с бяло течение, а и количествата трябва да са по-големи, и усещането било друго, преразказвам чужди разкази, не би могло да може да се сбърка едното с другото. На теб не ти останаха дни - 7 до термин, стискам палци да имаш твоето мечтано естествено раждане и да разказваш гордо и с вълнение, когато всичко вече е минало.
Wickedly, много ме разсмя как разказваш за твоите щури роднини с чувство за хумор. Права си, че следродилните депресии са от тях! Но и аз мисля, че щом сега така правят, като се роди детето ще е още повече, така че от първите дни създай режим и правила - като спи детето и ти спиш и никой не звъни, не идва и т.н., че теб и кърмата може да ти спре от стрес, щури хора! Спокойствието на детето зависи от спокойствието на майката, то усеща дали се тревожна, пулса ти, всичко, ако ти не спиш и то не спи, плаче, роднините почват да си измислят хиляди причини, че нещо не е както трябва, а те просто са ядосали теб, детето се изнервя и така .... Моята свекърва така идваше да къпе Калина, защото така трябвало, като исках мъжа ми да почне да я държи, а аз да я поливам, той се плашеше и 4 месеца не се престраших да я изкъпя, "за да не я изпусна" и т.н. все насадени страхове. Сутрин като се събудехме с малката и почваха да звънят двете майки и мъжа ми един през друг да давам отчет как е детето, нали се сещате, че това е време, в което мога да се нахраня примерно и казах да не ми звънят повече. Като излизахме на разходки ходех при свекърите да я виждат и така беше по-спокойно, като се приберяхме, спяхме и двете и така никой не идваше и не ме будеше. Отначало ме беше страх да я обличам, особено ръчичките и помощта на майките ми беше от полза, благодарна съм, но съм запомнила първите дни в къщи с Калина с това, че моята майка водеше люта и изтощителна битка с мен да я кърмя на режим, а аз не исках, след което си тръгна разсърдена и доста време не ми говори, настрои и татко и все куп глупости, които след време вече ми се виждат излишни и дребни, но тогава ....

А при мен ситуацията сега е различна, почти никой не ми звъни и не ме притеснява и всеки акт на внимание е радост за мен, комшии и приятели питат и аз се радвам да им обяснявам и им благодаря, защото знам, че наистина са загрижени и ми се радват и тази положителна енергия ми дава сили и кураж.

Сега вместо да ме турмозят роднините, аз турмозя моето семейство - снощи не можах да заспя, галих и завивах Калина, тя се разсъни, почна да плаче, искаше си пак филмчето за заспиване, вода, да светна лампата, събудихме и татито и 2 часа никой не спа през нощта. Сега е на градина, а той на работа, сигурно ще им е тежък ден, тя поне ще поспи следобяд, надявам се вече да са легнали и да почиват.

Много се отплеснах - да се отчета за консултацията: мина за 5 минути, само ми мери корема и кръвното, подготви документи за хоспитализация, уточнихме кои хапчета да продължа да пия - ферофолгама и флебодия, в сряда отивам сутринта да вземат кръв за да видим как е хемоглобина и дали ще се наложи преливане на кръв /дано не се налага  Praynig/ и после се прибирам в къщи, и сутринта в четвъртък отивам за секциото, ако дотогава бебка не реши да се роди по-рано.

На прибиране видях, че са открили нов бебешки магазин близо до нас, с качествени и нескъпи дрешки, и топла витрина в месарския магазин, от който пазарувам, ще си имам храна и дрехи под ръка наблизо  Grinning

И на мен бг-мама повече ми харесва, като виртуално семейство сте ми! И после ще си даваме съвети за кърмене, захранване .............

Това е засега от мен, спокоен ден на всички и стискам палци за всички предстоящи раждания!

# 644
Здравейте момичета,

Island of dreams, дано всичко е ок след като бебето се роди. С първата ми бременност бебето беше с тахикардия, последните седмици докато беше в корема, която после нямаше никакви последствия. Но за екстрасистули не съм чувала - дано някой друг те успокои и да успееш да се довериш на лекарят, които е гледал бебчо.
Карамелска, стискам палци и на теб!

Знам, че темата с тапата сте я разисквали надълго и нашироко, но моля, ако можете коментирайте и това.

На мен от повече от седмица ми пада на малки части, които са жълтеникаво-прозрачни, но снощи започнаха да стават червеникаво-кафеви. Тази промяна знак ли е, че раждането наближава или отново не е гаранция за нищо.

Аз при първото си раждане тапа не съм видяла, а освен това и не усетих контракции, така че сега (смейте ми се) ме е страх да не пропусна момента и да тръгна късно за болницата, освен това лекарката, при която се следя естествено е в отпуск Crazy

Желая на всички добро настроение и спокойствие в очакването!

Общи условия

Активация на акаунт