Отговори
# 615
iskambebce  изобщо не и се връзвай на тази акушерка ,при първото ми раждане ме приеха в болницата само с леки контракции и без никакво разкритие ..казаха ми "Ако искате останете тук или се приберете да се наспите спокойно , няма да раждате тази вечер , няма никакво разкритие"..да ама не , родих същата вечер след 4 часа имах пълно разкритие ..
Такива хора ""много компетентни"" дето говорят без да ги питаш хич не ги обичам  Crossing Arms
karamelska  стискам палци да няма проблеми  baby_neutral
Аз не ходя всяка седмица на тонове , не са ме викали , вярно че още чакам деветия месец , но нямам спомен и първият път да съм ходила толкова често  newsm78
Направление също не са ми давали ..
Кристина честит девети месец   bouquet  моя наближава и хората около мен взеха да се притесняват , накрая  май сама ще се водя до болницата тихомълком  те всички много страхливи  Laughing

# 616
Здравейте, настоящи и бъдещи мами! Прииска ми се и аз да се включа в тази тема. Чета бг мама откакто видях двете чертички, но не се престрашавах да пиша. И аз съм с термин през септември. На 21.09. Очаквам първата си рожбичка- момиченце! Живея в София. Стискам палци всичко да мине добре. След малко отивам на първия си запис на тонове. Успех на всички!!

# 617
 Мерси, момичета! Hug

Подплънки има на много марки - по-изгодни гледам на Tommee Tippee, Lansinoh, Canpol, BabyOno. На мен ми дадоха и една терапия за гърди,т.е термоподлънки на Lansinoh, които като се затоплят помагат на кърмата да тръгне, а като се изстудят помагат да се облекчат гърдите. Можело да се се използват и затоплени при колики на бебчето, като се поставят на коремчето. Мисля, че биха били полезни, затова да ви споделя аз.

iskambebche, наистина всяка бременност е различна и тия теории са си просто теории. Пък и при теб както шашаво е тръгнало - първо с контракции, сега не, нищо чудно после да родиш едно хубаво бебче за нула време Simple Smile

# 618
Мерси за инфото, Нощни  Peace

Емилия, моите също са такива паники Simple Smile Мисля си, че ако ми се случи през деня, може и сама да се закарам до там Simple Smile Така или иначе, ММ и майка ми веднага ще ме хвахат, защото не спират да ме проверяват, чак ме изнервят вече Simple Smile

Карамелска, значи ще трябва да се поразтърся по магазините Simple Smile Ех, ако не си намеря ще карам с еднократни, но другия вариант по-ми харесва  Rolling Eyes

Добре дошли на новите мамчета! Леко бременеене   bouquet

# 619
  • ул. "Мечтание"
island_of_dreams, добре дошла!  Hug

karamelska, аз говоря за многократни подплънки, не за еднократни.  Peace Еднократни има много марки.

# 620
island_of_dreams Добре дошла и от мен  Hug И моят термин е на 21.09., но очакваме момченце Simple Smile

karamelska Аз се мажа навсякъде от 4-ти месец Wink но гърдите ми израстнаха още в самото начало на бременността, и то доста, явно за това се понацепиха..трябваше поне тях да мажа първите месеци Sad

iskambebche въобще не им обръщай внимание на такива..само се чудят какво да приказват и как да ни наплашат. Онзи ден ми се наложи да хвана градският транспорт и до мен седна една жена, и почна да ме разпитва какво ще е бебето, кога ще раждам,как и т.н. Като и казах, че е момченце - а, много хубаво..момичетата отиват в чуждата къща, а момчетата едва ли не седели до полите на майките си...тя си мисли, че е като едно време. И като взе да ми разправя за нейното раждане... ooooh! д-ра и бил ударил шамар по време на раждането, имала над 40 шева .. сякаш мене ме интересува, не успя да ме наплаши, но ми стана много неприятно

# 621
О извинявайте момичета - не съм разбрала нещо, че за многократни говорите. Е, те поне като се перат и може би си избиват парите... Ама то не е задължително много да пускат гърдите, нали? Ако се окаже, че не са толкова течливи, може да спестим някой лев Simple Smile

Reflekt, може би ще ти трябва нещо по-специално за тия стрии. То има такива специализирани за гърди, защо не питаш по аптеките да ти препоръчат нещо, че да се мажеш и после.

# 622
  • ул. "Мечтание"
Ама то не е задължително много да пускат гърдите, нали? Ако се окаже, че не са толкова течливи, може да спестим някой лев Simple Smile

Не, не е задължително. Някои капчица не пускат, освен при сукането на бебето. Simple Smile Аз си знам просто че тека доста и се подготвям предварително.  Wink
Иначе, ако не знаете при вас как ще е можете да се подготвите с едно малко пакетче еднократни, нещо от рода на десетина-двайсе бройки и да видите как ще е. Обичайно до третия месец след раждането спират течовете, но могат да продължат и след това. Много е индивидуално.
При някои протичането е съвсем оскъдно и спокойно използват тампони за почистване на грим или еднократни превръзки. Simple Smile Те са поне неща, които можеш да ползваш и за друго, когато спрат да ти текат гърдите. Simple Smile

# 623
Мерси за отговорите момичета. И аз не знам какъв,кеф им прави на някои да плашат бременна жена. Иначе и на мен ми звънят всеки ден да ме проверяват в началото ми беше забавно, но сега ме нападнаха нервички и с тия обаждания влошават ситуацията. Иначе супер много се разхождам, гледам да си намирам занимания. Не мога да разбера защо лекари/акушерки и т.н. Смятат че всички сме като калъп изляти. Смъква се корема две седмици преди раждането, ходиш си с разкритие десет дена преди раждането. Щом започне до пълно разкритие минават десет часа, после не знам какво си. И като не се получи така те карат да се чувстваш все едно много нещо не ти е наред. А уж сме различни то това е ясно...

# 624
karamelska, взех си един спрей за  стриите Мадекасол, но никъде не пише дали е подходящ за бременни. Пратих запитване на сайта, уж трябваше да ми отговорят в рамките на 24 ч. (това става преди поне 2 седмици), още си чакам отговора. Не смея да се мажа,  за да не навреди на бебето по  някакъв начин или да предизвика контракции.. Sad

Относно подплънките, на ММ сестра му ми даде многократни на Авент, които е ползвала по време на нейната бременност. Изпрах ги и ги сложих в багажа за родилното за всеки случай, но ако не ми беше дала едва ли щях да си купя, поне не преди да съм протекла.

# 625
Относно стриите.. и аз да изкажа мнение.
По корема си нямам, но е напълно възможно да ги забележа след като родя. По краката обаче ми излязоха. Мажа се с лосион за тяло (смених доста марки), но най - вече по корема. Мислех си че няма да наддам и съответно няма да ми излязат...уви после ще се чудя как да ги заличавам.
Една позната ми каза лавандулово масло. Много малко било като количество за това пък струвало около 5лв. Слагаш 2 3 капки на проблемните зони и мажеш. За има няма седмица каза, че стриите по единия край се заличили а другите са почти незабележими.
Та след известно време (като родя и видя как съм се разкрасила) мисля и аз да опитам. Нищо не губя..освен едни 5лв Simple Smile

# 626
И мен вече ме дразнят околните с въпроси от сорта :  Ама още ли не си родила ? и постоянно ми звънят разни хора да ме проверяват да не изпуснели  #2gunfire . Ами като се появи човечето, който трябва ще разбере  Crossing Arms Не се усещат , че само създават излишно напрежение. Не стига, че и аз само се ослушвам за празнаци , не стига , че док е на почивка до 01.09 , ами само ми трябва и някой зор и акъли да ми дава. Както казвате - всеки си е различен, всяко раждане си е само за себе си . На мен се мъчеха да ме плашат с последиците от епидуралната , пък недай си боже, ако се наложило цезерово колко било лошо и опасно, какви последствия имало. Всичко си има рискове, то е ясно , ама ако ми кажат режем те да спасим  baby_neutral , че тоновете падат (на пример) , какво да им кажа - Не , не давам ли ?  Close То е ясно , че искам да пробвам по нормалния начин , но не съм толкова луда , че да рискувам собственото и на бебето здраве, само заради "приятелски" съвети.  Малко съм бойна последните дни , ще ме извините , ама тука поне мога да си кажа каквото си мисля  Blush
Относно подплънките - аз за първо време съм взела една кутийка еднократни на Лансинох, по нататък ще му мисля. По разни чужди форуми четох , че и компресите за зърна на Медела също са препоръчителни за чантата за родилното и съм взела и една кутийка и от тях. Пишеше , че успокояват зърната след раждането, а също са и антибактериални. Аз съм малко на принципа с презапасяването  Embarassed
Относно стриите - през пубертета ми станаха по дупето и ги бях мазала с какво ли не - от бабини рецепти до всякакви лосиони за стрии. Поне на мен единственото , което ми помогна да ги позалича, бяха процедури  с лазер. Проблемът е, че малка промяна в теглото и те лесно се разтягат пак. Сега силно се надявам щетите да са сравнително малко , защото веднъж излезнали стриите много трудно се борят. Това , което знам е ,че колкото по-рано почнат да се третират, толкова по-голям е шансът да се подобрят възможно най-много .
Преди малко видях в темата на августинките, че SISOLITA  родила на 15.08 момиченце. Да й е живо и здраво   bouquet   Не е ли редно и нея да я отбележим на първата страничка?

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 23:45 от Kolibri86

# 627
Здравейте мамчета! Следя  ви отдавна и реших и аз да се присъединя към приятната компания! Аз съм на36 години с термин 09.09. Чакаме нашето второ съкровище ще бъде момченце! Леко бременеене на всички!

# 628
  • София
Ох момичета, искам да се оплача на някого Cry
Чувствам се тягостно, нервно, чувствам се не на мястото си.............. не мога да го обясня, но ми е .... с една дума гадно Cry
Мъжлето е при майка си и баща си за почивните дни ( дойдоха си в БГ за 3 седмици), аз съм си сама в къщи, има на кого да разчитам ( на родителите ми) ако тръгне раждане, но ми е нервно или по-скоро депресивно. Не знам от хормоните ли е или от нещо друго, но не мога да си намеря място.
Не ми се излиза на вън, не ми се чисти, готви или каквото и да било, а съм така от няколко дни  Confused

Съжалявам, че ви натоварих с моите терзания, но имах нужда да си кажа мъката на хора, които ще ме разберат  Hug

# 629
зорито, аз не разбрах каква е мъката? че си сама ли?

колибри, невероятно, но факт - много майки, повлечени по модата "да раждаме нормално на всяка цена" отказват дори секцио по спешност. аз съм си говорила с моята аг, която ми е разказвала какви ли не случаи...

аз пък много обичам да слушам за раждания, много ми е любопитно кое как се е случило, колко преди след термин и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт