Отговори
# 600
Нощни благодаря за статията.
Инфото за коланите е много любопитно и аз се чудя от кога евентуално да го слагам още в болницата или като се прибера Simple Smile
Днес ми споделиха страшна информация относно раждането на една позната и сега ми е толкова притеснено, не спирам да мисля за лоши неща, а тъкмо се бях настроила положително че всичко ще е наред.
Да ви се оплача вчера нещо ми прокърви лекичко но като че ли не е тапата защото беше червено а не розово. Доктора каза че по скоро е от шийката на матката и най-вероятно не е нищо притеснително, прегледа ме доста обстойно.
И да ви питам моята бебка в момента е около 2 600 - как ви се струват килограмите? Мен ми се струва че е малко малка но докито казва че е нормално теглото  Rolling Eyes
И относно креватните желания и мен нещо ми се позасилиха последните дни. Embarassed

# 601
Аз днес реших да се претегля. Защо ми трябваше... Качила съм 18 кг до тук и не спирам да съм гладна и да ям. Ако го докарам до термин сигурно ще ги закръгля до 20. Утре съм на преглед. Днес цял ден ме гонят пак някави нерегулярни контракции. Вече се шегувам с мъжа ми, че ще почнат истински и няма да им хвана вяра.. Laughing

# 602
Привет, момичета  bouquet

Налегнал ме е един неистов мързел и не пиша, но си ви следя из късо... Относно коланите, днес гледах в кауфланд, че продават такива от ластичен бинт, но не знам дали ще стават. Пишеше, че има затоплящо действие и се използва при болки в гърба и кръста. Превръзки съм си взела нощни, но ще взема и един пакет от тези за родилки.

Не знам за вас, но аз напоследък съм много изнервена и раздразнителна, опитвам се да се контролирам, но не ми се получава номерът...

Гърдите ми станаха огромни  Shocked . От чашка Б, вече съм на Д, мм разбира се е изключително доволен от този факт, но на мен доста ми тежи и болките в гърба се засилиха...

Нощни, на мен болничните до сега аг-то ми ги дава, никога не е търсила акушерка... Този твоят излезна наистина голям дебил, вече си мисля, че има някакво лично отношение към теб, нещо си му накривила шапката и се заяжда сега, дрисьото скапан...

edkata, не се доверявай много на тези мерки, те са доста относителни и дават големи разминавания, особено сега в 9 месец... то може и 3 кила да е детето, нищо не се знае...

Утре съм на преглед, надявам се да мине по-добре от миналия път, че и сега, както съм изнервена, много бързо паля фитила...

Хубава вечер, момичета  bouquet

# 603
Wickedly , много добре те разбирам за гърдите Simple Smile Аз почнах от Д и в 4-5ти месец вече преливах от двойно Д (или Е). Не мога да си намеря сутиени по мярка. ММ вече се майтапи с мен, че трябва в магазина за палатки да търсим хаха не че се оплаква де, но наистина много боли гърба ooooh!

Нощни, иска ми се да те попитам, понеже стана въпрос за ДМ. Във фцб мисля беше публикувала снимка на подплънки за кърмачки, за многократна употреба. Не съм сигурна, обаче ми се мярна, че имат марка ДМ върху тях. Вчера ходих до ДМ да потърся, но не можах да намеря, а и момичето не беше особено запознато. Та искам да те питам дали съм объркала и не съм видяла добре на снимката, понеже във фцб ми е доста претрупано и постоянно ми се сменят темите и не успях да намеря поста ти Sad п.с. дано не бъркам, че е твой поста  Sunglasses

Иначе да се похваля и аз, от вчера съм в девети месец  newsm44 Много съм щастлива, този осми много ми се проточи нещо  Tired
Днес съм на преглед с тонове, че да видим какво ще каже доки Simple Smile

# 604
edkata, много лошо, че познатата ти е имала проблеми, но пък и има много хубави истории, по-добре да си мислим за тях. Нали положителната нагласа е много важна- поне така пише по всички книги Simple Smile Ето Espa разказа за нейното раждане, на мен лично ми подейства много добре този добър пример.

Днес обаче не ми поднесоха много добри новини. Ходих уж само за изследванията в 37ма и тонове, но пак ме погледна и пак нещо не й харесаха размерите (глава,корем,бедрена кост). Притеснява се, че не се развива добре заради инфекцията ми, с която се борим вече толкова време и че може да са се инфектирали и водите. Ха, но току що ми се обади-CRP-то пък ми било добро, т.е. няма възпалителен процес. Но пък вика нещо не му е добре на това дете вътре, да взимаме да го изкарваме....Та другия четвъртък пак ще се гледаме, ще ме праща и в Шейново за по-обстоен преглед (с по-подрбна ехография,тонове,мануален преглед) и ще ни се решава съдбата. Ще разправям.

Ам, за гърдите - само аз ли не съм се наляла толкова, съвсем малко по-големи ми станаха. Ама е по-хубаво така де и моя им се радва, но се шегува с мен: вика най-накрая да си изпълниш сутиените.

# 605
Здравейте момичета!
За първи път пиша, но иначе ви чета редовно Wink
Аз съм с термин 10.09 и очаквах сега в 9-я месец да ме викат по-често за тонове (така беше с първата ми бременност), но лекарката ми ми каза, че ако нямам оплаквания може изобщо да не идвам вече при нея, а да си ходя при лекаря, при когото ще раждам. Искам да ви питам вие ходите ли всяка седмица за тонове, а също и тези, на които терминът им е минал, ходите ли всеки ден? Аз първият път преносих 2 седмици: първата седмица ходих всеки ден, а 2-та ме приеха в болница за наблюдение и ми слушаха тоновете сутрин и вечер! Но това беше преди 3 години и си следях бременността при друга лекарка....

# 606
Здравейте момичета!  bouquet

Преди малко се прибрах от АГ-то,всичко е ок малкия мъж е станал 2,800 и тоновете са супер.

Искам да питам понеже вече съм 35 г.с. и 1 ден кога трябва да ми дадат направление №7 за раждане,че днеска въобще забравих да питам.Вие взели ли сте си го?

# 607
ива, аз още не съм взела направлението, ама и не помня дали ми го даваха или си го придвижваха служебно някак...

sweet-little, аз сега в 9 месец ще ходя всяка седмица, ако има нужда и по-често, поне помня, че миналият път беше така.

карамелска, а какво точно е притеснението около размерите? в смисъл как от тях е разбрала лекарката, че може да има проблем?

искам бебче, за да се успокоиш, че има и по-зле аз съм качила дотук 24 кг. и съм истиснки слон Simple Smile

# 608
Здравейте, мами Simple Smile
Wickedly И аз минах от Б на Д, и ММ е много доволен, но всичко си има и последствия или поне при мен има..появиха ми се стрии  Cry От сега се чудя, като родя как да ги премахна, докато е време и са пресни.

sweet-little Аз знам, че 8-ми м. се ходи на 2 седмици, а 9-ти всяка седмица. Е, аз 8-ми си отидох веднъж, както всеки друг месец. Тази седмица влизам в 9-ти, но с АГ ще се видим на 1-ви септ., понеже е в отпуск.

Iva V. и аз питах за това направление №7 на последния преглед. АГ каза, че се давало 20 дни преди термина, толкова важило. Аз ще ходя да го взема на 1-2. 09. Сега съм в 35 г.с. +4 д.

# 609
  • Монреал, Канада
karamelska и на мен гърдите не ми се увеличиха особено много, в началото на бременността леко и оттагава все същото положение чашка Б  Sad а това ми беше надеждата да се видя с големи гърди.

# 610
Iva V., на мен ми дадоха направление N7 в 36та седмица. Не мисля, че има някакво точно време, в което да се дава, но нали се предполага, че навлизайки в 9ти месец, може всеки момент да родиш, е хубаво да си е в теб.

sweet-little, както каза Reflekt - 8ми месец на 2 седмици, 9ти - всяка седмица. Мен даже не само тонове ми пускат, ами си ме гледа всеки път, че имаме притеснения. Аз си мислех, че трябва и запис на тонове да се правят, но това било, само ако има проблем или се преноси.

Reflekt, ти не използваш ли крем против стрии? Аз се мацам на корема, гърдите и краката още от 5ти месец, но пък гърдите така и не ми пораснаха.

Елч, то нали се гледа кое на коя седмица отговаря и при мен изоставянето в размера на главата специално е над 20 дни вече, което не е нормално. Още повече, че обиколката на коремчето и дължината на бедрената кост пък отговарят на други гестац.седмици. Според лекарката навън детето повече щяло да наддаде.

# 611
карамелска стискаме палци всичко да е наред.

# 612
И аз да се отчета след прегледа днес.
Иначе мен ме викат всяка седмица  в деветия на тонове,а  през седмица гледаме и бебето на видеозон. Направлението си го взех в 35та гестационна седмица, заедно с всички други документи от ЖК и сега ходя само там, където ще раждам.
Днес на тоновете никакви контракции, нищо, никаква следа, после на вагиналния : шийка със запазени размери, без разкритие. Бебето било застанало на шийката, но се избутвало, каквото и да рече това. Аз викам на лекарката нещо не иска да се ражда още. Мен ми остават има няма десет дена. Тя вика ами когато поиска тогава, какво да правим. Иначе е добре. Около 3кг 3,200. Всичко му е наред. Плацентата ми едва сега започва да става трета степен. Кръвоснабдяване ок. Въобще явно му е супер вътре и не му се мърда. Аз гледам да се движа и да ходя много, но засега няма развитие. Имам болки, но до там.
До тук добре. Излизам аз от прегледа и ме среща една акушерка, позната на ММ и ме разпитва как съм, що съм, какво става с бебето. Обеснявам аз подробно. И тя като ме наплаши. То при първескини поне десет дена се ходело с 1,2  см разктритие, много бавно се случвали нещата. Хич не било хубаво, че досега нямам още дори скъсяване на шийката. Може би пъпната връв на бебето била къса и затова не се е вклинило ? да прави разкритие. Или пък била увита около него, то не се виждало всеки път на видеозона... и някакви такива. С една дума вкара ми още някакъв филм да мисля. Наистина ли трябва да си ходя с разкритие няколко дена преди да родя ?  Не може ли, ако тръгне раждане да си се случи и в рамките на един ден ? Съвсем се обърках вече.
Иначе и тъпите очи продължават да ме дразнят, след прегледа се влошиха и това е, явно от стрес, че тия мухички се влият май от стреса. Ходих на друг очен, но без да ме гледа, само на базата на диагнозата да си каже мнението. Жената каза, че няма проблем да родя нормално с тая диагноза, щом така искам. Аама с тия мухички дето ги виждам само си вкарвам филми, че ситуацията с е влошила. И все не ходя да ме видят пак, защото уж ще раждам всеки момент вече втора седмца дет се вика и така оплаках се....

# 613
  • В царството на мечтите
С първата ми бременност термина ми беше 02,09, но на бебчо си и харесваше вътре и не искаше да излиза. Лекарката при която раждах каза, че ще чакаме до 06,09 и ако не тръгне ще ме включва на система. Което за мен означаваше, че включват системата и аз раждам за 1 -2 часа и ММ строено отпред да чака в 5 часа сутринта. В 12 на обед лекарката нещо се разхождала по коридора и го видяла и му казала да си ходи, че днес няма да стене нямам никакво разкритие. Да ама не аз в 13 и 15 бях родила. За мен стана като на шега 

# 614
  • ул. "Мечтание"
Кристина, не се бъркаш. Подплънките наистина са на ДМ, но ми ги донесоха от немско. Тук не съм виждала.  Confused Има само едни тъпи на авент и едни безбожно скъпи на имсе вимсе.

Честит ти девети месец!   bouquet

Кармелска, дано всичко е наред с бебчето ти!  Praynig

sweet-little, добре дошла!  Hug
Не ходя на тонове. Предвид, че всичко си е нормално не намирам за нужно преди термин, за след това - според зависи.

Ива
, ни направление са ми дали ни нищо...  Crossing Arms А трябваше да ми го дадат във вторник заедно с обменната карта (или както там се казваше това чудо).

При мен няма драстична разлика в размера, но определено си чувствам гърдите по тежки и плътни. Simple Smile

Искам бебче
, много смешно ми стана това с "при първескини стават много бавно нещата".  hahaha Joy Ми не, не е до бройката родени деца.  Crazy Въобще тегли ѝ една на тая акушерка с "рентгеновия" поглед и си гледай кефа. Днес говорих с жена, "първескиня" (тая дума ми е ужасна просто!), която е направила разкритие от три до десет сантиметра за два часа без системи, без нищо. Simple Smile И не е първата в историята. За да се случат нещата могат да минат дни (което е напълно нормално), могат да минат и няколко часа (което също е напълно нормално!).  Peace Всяко раждане е различно и не може да се слага под общ знаменател.

Аз например съм от бавничките. Трето дете вече бавно и славно с дни си напредвам. Laughing Шийката ми е към 80% изгладена и имам 2-3 сантиметра разкритие... може и тая нощ да родя, може и след 15 дни примерно...  Whistling

При първо раждане повечето бебета се раждат около 8-9 дни след термина.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт