Отговори
# 585
Емилия неопреновият колан ще ти свърши работа на по-късен етап. Както сама казваш той е идеален да се използва при тренировка , за да се получич т.нар. сауна ефект. Стягащи колани за след раждане има по бебешките магазини. Имай в предвид, че има "компетентни " продавачки , които дават съвети да започне да се носи поне 3 месеца след раждането, което е няма такава глупост. Понеже и аз поразрових по чуждите сайтове за допълнителна информация, разбрах следното : хубаво е размерът на стягащия колан да отговаря на размера на коремчето в края на 7 или началото на 8 месец. Така е сигурно , че ще можеш да го сложиш още в деня след раждането. А не да ти е малък. Понеже като материя са доста груби , най -добре е да го носиш върху потниче, ЗА да има максимален ефект , трябва да прекарваш възможно най-много време с него. Носи се нон стоп 6 седмици , повече от това не е препоръчително . Тогава вече може да минеш на неопреновия, за да "доразтопиш"каквото е останало. Пка повтарям това научих от сайтовете на производителите на колани в Америка и форумите към тях. Информацията все още не е лично проверена,макар че съм подготвила колана в багажа за болницата понеже и аз като Сандрина съм и на вълна разкрасяване  Embarassed То с това чакане на бебо кой знае още какво мога да измисля  Crazy

# 586
благодаря за инфото момичета   bouquet  ще си търся  конкретно за целта ....дано наистина да помагат .... Laughing

# 587
  • Пазарджик
И аз благодаря, след първото ми раждане не носех колан и ми остана коремче като в трети месец. Сега мисля да нося.

# 588
Здравейте да се отчета  от днешния преглед.Нашият господин вече тежи 3400 гр. според ехографа,вървим една седмица напред.Очертава се голямо бебе,другата седмица пак съм на консултация да видим как ще се развиват нещата.Засега всичко е наред дано да продължи така до края.
  Леко бременеене на всички мами до края!

# 589
само аз ли съм попадала на информация, че не е препоръчително да се носят тези колани след раждане, за да не срастнат неправнилно органите като се притискат насилствено, а не се прибират бавно, по естествен начин?

# 590
Упс, Елч, сериозно ли?

Софийски мами   - ние няма ли да се видим на живо? Всички вече сме в болничен, тъкмо ще обсъдим на живо всичките ни вълнения. Ще се радвам да има среща и след това да си гледаме децата заедно ...

# 591
  • София
Елч това е и моето мнение- оржаните се "сбиват" така...

# 592
Нощни, мерси за статията!

Аз също се чудих за колана, но сестра ми държи да ми прати от Америка, там нали са всички едни едри и много носели колани. Не би трябвало да се сбиват органите, може би само ако много силно се стегне. Но пък вижте какво пише в тази статия:
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=4310

Тъй като стегнах багажа днес, да кажа, за който е още на тази вълна, че в DM продавт доста мощни превръзки на Canpol babies за след раждане.

# 593
  • София
karamelska, супер информация даваш. Аз си търся от 2 седмици по аптеките и навсякъде ме отряват  Sad Все си мислех, че няма да намеря никъде и за това си купих нощни. Така и така мислех да ходя до ДМ в мола на черни връх за козметика на бебка,  ще го съчетая и с превръзките Laughing

Хиляди благодарности  Hug

# 594
  • ул. "Мечтание"
Много съм ядосана. Днес пак не ми дадоха болничния. Тоя път я нямаше акушерката, без акушерката не можел да ми направи женска консултация, а без консултация не можел да ми даде болничен.... малоумщиниииии.... ooooh! Outta Joint Tired

*
Превръзки за след раждането ползвам едни от ДМ за жени с инконтенция - Джесса или нещо такова се казваха. Суперски са! Едни огромни, мекички, удобни. Взела съм си вече един пакет, взех си и едни от нощните на Либрес, когато понамелеят нещата след първите дни и се надявам тези два пакета ди ми стигнат и да си мина на многократните. Хич не ми понасят еднократните превръцки. Sick

За коланите - от източниците на които съм попадала и имам доверие препоръката е долу-горе както Колибри го е описала. Дори след секцио се препоръчва много повече да се носи колан. Като цяло идеята не точно да "стегне" корема, а да поддържа гърба, която изведнъж се е оказал в нова позиция. Също така органите по този начин се наместват много по-плавно и безболезнено.  Peace
Хубава статия с обяснения: http://postpartumpunk.com/rehab/belly-binding/

# 595
Така е, нощни, много са смотани правилата. И на мен така ми обясниха за издаването на болничния, че не може без консултация. А на мен пък нали ми го върнаха, та се ядосах кога най-накрая ще направят така, че болничните да се пращат директно по електронен път до НОИ от здравните заведения...
Поне направиха ПИК-кодове, аз си издадох наскоро такъв и даже ми изпратиха e-mail преди седмица за това каква сума ми е изплатена за болничния ми в края на юли .

# 596
  • ул. "Мечтание"
Не може друг път... да ги разправя тия на баба ми...  #2gunfire

# 597
  • София
И аз знам, че не може издаване на болничен без консултация (макар и формална), тъй като изходящият номер на болничния кореспондира с отразена в системата  по здр каса котсултоция....абе бумащина ама има логика.

# 598
  • ул. "Мечтание"
Аз имах час за консултация, съвсем официално, не съм се тъпнала ей така от нищото...  Naughty

# 599
Нощни , много лошо така да те разкарват  няколко пъти  Crossing Arms

Ох аз днес съм парцал , кръвното ми е ниско , като се изправя и ми се вие свят  и за капак ужасни киселини последните няколко дни ..за нищо не ставам  Cry

Ако се почувствам по добре  , довечера може и да се поразходя до ДМ , за да търся от тези превръзки , за които споменахте , аз си купих едни , но не ми изглеждат много надеждни ...

За органите и колана си мисля , че едва ли ще им е толкова тясно на органите колкото в момента, понякога  имам чувството , че ще се пръсна ..а след раждането , ще има достатъчно място... :Lil: аз предпочитам да нося колан ...

Общи условия

Активация на акаунт