Отговори
# 570
  • ул. "Мечтание"
Да, трябва да си по-упорита от тях. А с какво ги мориш? Нещо противогъбично ли или? Големи са гадове тия гъби. Дано да ги разкараш от всякъде!  #2gunfire

Пия пчелен прашец (помага за възстановяване на имунитета), правя диета за въстановяване на алкално-киселинния баланс, наблягам на чесъна и киселото мляко също така (както се бъзика една приятелка с мен лекувам се с таратор  Mr. Green), слагам си тампони със сребърна вода, мажа локално с кокосово масло, отделно пия сребърна вода и по една лъжица кокосово масло изяждам. Жабуркам устата пак с кокосово масло или сребърна вода, понякога и сода с мед (ама ми е гадничко). Правя и боуен процедури веднъж седмично. Определено има голям напредък.  Peace

Искам бебче, не се вторачвай толкова, че става много инервящо в един момент, когато само си гледаш пъпа и се чудиш сега това какво беше контракция ли или бебето ритна... Поеми си дъх, вентилирай и се наслаждавай на живота. Няма да пропуснеш момента!  Hug

# 571
Здравейте, по назад четох, че на някои им е паднала тапата. Как изглеждаше при вас. Тази сутрин като отидох до тоалетна  видях нещо мн малко като парцал след като се избърсах имах мн бледо розово течение. Не беше слузесто. Пф дали не наближава момента..... аз се изкъпах, оправих багажа и чакам Rolling Eyes

# 572
янче, звучи като тапата, ама нали знаеш, че при нея гаранция няма, може и след няколко часа да се почне, може и след 2 седмици Simple Smile

# 573
  • ул. "Мечтание"
Янче, може и да е тапата, но и да е това няма особено значение. Падането ѝ не е признак за скорошно раждане.

# 574
  • София
Янче, като тапата звучи, но нищо не значи. На мен ми падаше на части около седмица.  От тогава мина още една седмица и все още нищо. Така, че спокойно. Когато дойде момента ще реши да излиза  Peace

# 575
Здравейте Мами, много се радвам за всички родили ЧЕСТИТО МАМЧЕТА! и аз вече почвам доста да се вълнувам как ще мине и тъй като ми е първо и ми е малко стресиращо гледам все да се намирам на работа че да не мисля за самото събитие надявам се да мине леко и от самосебе си Simple Smile
Дано при всички ни е нормално и безпроблемно,
много ме тормози факта как ще се справя с кърменето а доста искам да кърмя. Поздрави на всички.

# 576
  • Монреал, Канада
Честито на мама muce Наистина са се родили големи момчетата, да са живи и здрави.

iskambebche да ти кажа не си единствената с такива желания Grinning и на мен напоследък мъжа ми ми става все по-симпатичен хехе

Нощни, много неприятно това с кожното раздразнение, дано скоро се оправиш

Не знам при вас как е, обаче аз съм постоянно с контракции и стягания на корема (мин. по 10 на ден) а съм още в 34-та седмица, рано й е на бебка. Преди няколко дни останах в болницата под наблюдение и на системи, защото се оказа че не съм имала Бракстън-хикс контракции ами нормални. Аз даже не бях разбрала, защото ми се появиха като болка ниско долу в корема (плюс втвърдяване), която отиваше назад към кръста и общо взето си беше постоянна, като на моменти се засилваше. За щастие нямам разкритие  ooooh!

Да ви питам за козметиката за бебчета, какво се ползва по принцип, че не съм наясно. Аз взех шампоанче на Веледа за коса и тяло и мисля да ползвам кокосово масло или бебешко олио след къпане. През останалото време, примерно след всяка смяна на памперса ли трябва да мажа с кремче против подсичане или само ако се наложи  newsm78 Има ли още нещо, което пропускам, защото на пазара се предлага какво ли не ...

# 577
здравейте момичета,
да попитам щастливите родили мами: след като родихте слагаха ли ви торба с пясък / лед на корема за по-бързо свиване на матката?
Аз сега съм на вълна разкрасяване Crazy и се чудех дали ще ми "помогнат" още от болницата ...

# 578
  • ул. "Мечтание"
На мен не са ми слагали. Слава богу! Кусур ми беше и торба с пясък или лед на корема.  ooooh!
Кърменето помага в пъти повече за прибирането на матката от тая тъпотия дето все още я практикуват на места. Rolling Eyes
Колан за стягане през първите 6-8 седмици след раждане, правилна грижа за кожата, здравословно балансиранно хранене и упражнения му е майката (но не коремни преси Naughty).

la_cherie, ползвам за козметика единствено кокосово масло (мажа при нужда само, а не на всяко къпане/смяна на пелената) и едно био измиващо гелче за коса и тяло.

edkata, подготви се предварително теоретично, ходи по срещите и лекциите за кърмене на ЛЛЛ и НАПК, ако има там където живееш. Събирай се с майки с положителен опит в кърменето и не се срамувай да потърсиш помощ след раждането и при най-малкото съмнение.

Ето ти кърмаческата библиотека, която може да е едно добро начало: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0;topicrefid=19.

В края на август-началото на септември към темата ще се появви и някой от ЛЛЛ, който ще отговаря на въпроси за кърменето, също винаги можеш да питаш мен или Еспа, ако имаш чуденки. Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 13:58 от Нощни очи

# 579
Даа така си е. Какъв колан да си взема от доста време се чудя- защото съм само на корем и си мисля, че този който е цял с клин не ми е необходим ...
Една приятелка ползва обикновен за болки в кръста от 3 лв и имаше страхотен ефект .... и тя беше само корем

# 580
  • ул. "Мечтание"
И аз имам обикновен - вълна и памук - от предишното раждане и него ще си ползвам. Както и най-обикновен дълъг шал вързан по специален начин.

# 581
Да се присъединя към нявлязлите в 9ти месец Simple Smile Да се похваля, че последния преглед мина добре - все така сме си с по-малка от нормалното главица, но за 2 седмици си е пораснала с 2 седмици Simple Smile Последния ми секрет също е добър, макар пак да не е идеален. Лекарката ми каза обаче да не чакам само резултатите от микробиологиите и ако става по-зле положението, да слагам по 1-2 глобулки, та сложих профилактично 2 полижинакса. Нощни и аз като теб съм на тараторена диета, обаче мнооого ми се яде сладко напоследък, а не е добре за гъбичките и едва се сдържам. Добре, че има бол плодове сега, а и си позволявам по някой сладолед Simple Smile

Ам и да ви питам - вие мажете ли си с нещо гърдите? Кумата ми вика да ги мажа от сега, но те не се ли третират, ако са напукани или сухи от кърменето?  Thinking

# 582
karamelska  честит 9 месец  bouquet
Аз имам един колан , който е от тези неопреновите , слагах си го когато спортувах ...ще върши ли работа или да търся да си купувам .. newsm78
Днес ми е малко тъп ден ...мързи ме ..не мога да се позная ..ама голям мързел.. Blush Blush.едва забърках тук нещо за вечеря колкото да не е без нищо..
Искамбебче ...все те мисля и аз не знам защо ...може би защото видях че терминът ти е началото на септември  и ми се струва че си най- близо до финала Grinning

# 583
здравейте
Преди малко писах писах изчезна. Бебето още си стои на топло при мен. Може би, защото имах много контракции по едно време в седмия и осмия месец и си мислех, че като спра магнезия в началото на дветия и бебето ще се изстреля. Та заради тая настройка може би малко се изнервям. Ще се опитам да мисля, че ще се роди на термин, че да не се нервя излишно...
Иначе скучая по цял ден, чудя се с какво да се занимава, че да не го мисля това раждане и да не се панкьосвам. Както каза майка ми и да го мислиш и да не го мислиш няма смисъл, не можеш нищо да предвидиш само се тормозиш. Simple Smile И така утре съм намислила да чистя и да оправам малко в нас, че е лудница. Хем да съм заета с нещо Simple Smile
Иначе имам си болки от време на време, ама нещо спрях да ги отразявам. Всички казват, че няма как да пропуснеш момента, надявам се да са прави Simple Smile
Хубава вечер от мен Simple Smile
Забравих да попитам, ако тапата е паднала пречи ли да се прави секс. Още се опитвам да навия мъжа ми и не се предавам Embarassed

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 23:20 от iskambebche

# 584
  • ул. "Мечтание"
Ам и да ви питам - вие мажете ли си с нещо гърдите? Кумата ми вика да ги мажа от сега, но те не се ли третират, ако са напукани или сухи от кърменето?  Thinking

Ето една статия по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=971

Емилия, не знам дали неопреновия колан ще свърши работа.  Thinking Даже не съм виждала на живо.  Crazy Неговата функция не е ли по-скоро затопляща, отколкото стягаща?  newsm78

Искам бебче, рядко го казвам, но... послушай майка си!  Mr. Green
Правете си секс, стига си се кумила!  Mr. Green Whistling Дори да е паднала цялата тапа (което няма как да сме сигурни, най-малкото тя може да се самовъзстановява) не е проблем да се потъркаляте.  luvbed Единствено, ако водите са започнали да текат не е особено добра идея да се прави секс.

Общи условия

Активация на акаунт