СЕДМОКЛАСНИЦИ втори етап на класиране - седмична (04.07-10.07)

• 35 744
  • 588
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря за отговора! Аз също си мисля, че контрола е важен. Аз не мога да го упражнявам и да помагам. Ще зависи от учителя-при нас това е от изключително значение. Ако не се харесат ще е мъка.

Малко отклонение. В предната тема имаше клип на американска учителна за подхода на учителя. Дано повече учители да са го гледали.

# 436
  • София
Даре, пишеш, че синът на брат ти, работи вече. Thinking
Къде разрешава Инспекцията по труда работа на малолетни под 16г?
Аз лично наредих на майка ми да уреди нещата в едно местно предприятие, та да бъде пратен синковеца на работа, но ни казаха, че няма право на работа, ако няма 16г. навършени?
Аз много държах да работи лятото и ако има начин, да направя нещо, което е могло да с е пита и бъде направено съм готова.
За мен трудът е много, много важно нещо в тази възраст.
Сега децата, по- големите се хвалят, че събота и неделя вземали по 25лв надница на ден и за кратко време се сдобиват с нещо желано от тях. Синът ми беше също запален да пробва, но му отрязоха крилцата. Wink

# 437
при нас абсурд за каквито и да било уроци през лятото, на есен ще цъфне в клас без да знае дори как звучи азбуката на немски или да брои до пет - тоест ниво под нулата  Grinning разчитам на вродения му усет за езици и на стимула, който го движи откакто е тръгнал на ясла, детска градина и после училище с година по-големи деца - не просто да не изостава от тях, а да им е минимум равен

и честно казано, адски му завиждам Simple Smile страшно ми се иска да имам времето и възможността да уча по 5-6 часа дневно някакъв нов и тотално непознат език, изглежда ми като голямо удоволствие

# 438
Кой ви даде списък с книги за четене? На моето нито за книги са казали, нито за родителска среща.

Аз съм навита да работя без пари докато уча, вместо 5 години на сухо и после да ме е срам по интервютата. Всъщност точно стажовете липсват в нашето висше образование.
И на моя син не са му дали списък за 8 клас, а и в НПМГ няма родителска среща преди 15.09. Не съм наясно, но литературата не  е ли почти "общовалидна" и има ли го някъде в интернет този списък? Рових в сайта на МОН, но не можах да се ориентирам  Rolling Eyes

# 439
  • някъде ... тук ...
Има ги в нета. Примерно тук и тук.

# 440
  • София
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/izu4avana_litera … /izu_lit_8kl.html

Елисавета Багряна    "Потомка"; "Стихии"; "Кукувица"*
Никола Вапцаров    "Песен за човека"; "Прощално"; "Борбата е безмилостно жестока"
Павел Вежинов    "В един есенен ден край шосето"
Димчо Дебелянов    "Помниш ли... "; "Скрити вопли"
Блага Димитрова    "Жена"
Николай Лилиев    "Кръгозори надвесени"; "Светло утро"; "Съмна в сънните градини"*; "Тихата бащина стряха"*; "Тихият пролетен дъжд"
Светослав Минков    "Дамата с рентгеновите очи"
Валери Петров    "Есенно утро"; "За спящата принцеса"; "Така веднъж във снежната стая"; "Японски филм"
Ивайло Петров    "Преди да се родя "
Йордан Радичков    "Нежната спирала"; "Педя земя"
Христо Смирненски    "Зимни вечери"; "Старият музикант"; "Цветарка"
Емилиян Станев    "Крадецът на праскови"
Николай Хайтов    "Дервишово семе"

Може би трябва да го заковем в началото на следващата тема.  Peace

# 441
Има ги в нета. Примерно тук и тук.
Много благодаря  Hug

# 442

И на моя син не са му дали списък за 8 клас, а и в НПМГ няма родителска среща преди 15.09.

Тази вечер има родителска среща в НПМГ. Основно е за лагера преди началото на учебната година, но пише в съобщението, че може да се задават и въпроси, свързани с цялото обучение.

# 443
Да, благодаря, знам за тази родителска среща Simple Smile На мен при записването ми казаха, че е само за лагера, но така или иначе няма да имам възможност да отида за съжаление.

# 444
  • София
Вижте градушката от вчера какво е причинила в уличката на гърба на досегашното  ОУ на девойките.
http://prikachi.com/images.php?images/698/7457698M.jpg

А от "шарка" след градушката май страда и новото  им  училище.
http://prikachi.com/images.php?images/701/7457701m.jpg
Не знам само дали наистина е така ударено или някой  ученик се е забавлявал  с Фотошоп.. Sunglasses

# 445
  • София
А, така е ударено. Яслата на третото ми е по-зле дори.

# 446
  • София
Еее това е направо грубо! След цяла година усилия, децата си заслужават почивката! Моето вече замина на лагер, после други неща-програмата му е плътна до края на август и НЕ включва никакво учене Mr. Green

Именно... Затова и попитах, това едва ли е по искане на децата. Thinking Поне моите не си ги представям да дойдат и да поискат от мен да ходят лятото на курс, за да не им е съвсем нов езикът от 15-ти. Ако става дума за по-голямо дете - ОК. Лятотото е удобно време за интензивен  курс по 2-ри език, за подготовка за сертификат и т.н.. Ама за току що отървал се от кошмара "7 клас" ученик това не мога да го разбера.

Тая работа е малко като да го научиш да чете и пише преди първи клас, че да не му е съвсем непознато. А къде остава предизвикателството на новото, питам аз! Децата иман нужда и от това - да започнат с другите от нулата.

Моите са глезени дечица.

# 447
  • Варна
По повод уроците от едно известно време ме тормози мен една мисъл. Не са ли нож с две остриета?!
Ок, попаднали децата на нечитави учители или пък те самите им е трудно и имат нужда от допълнителна работа и "контрол" ,както казва Дара.
Осигуряваме им я . Виждаме плодовете от работата с частен учител.
Но така не закърнява ли начинът на учене ,което всяко дете трябва да усвои за него си? То разчита,че ще отиде веднъж седмично на урок,ще му се изясни всичко, ще му го налеят дето се вика.
Но къде остава неговото старание и труд само да пребори трудността?! Rolling Eyes
Понеже чета в много теми ,и в тези за студентите навън ,често съм попадала на мнение ,че първата година им е адски трудно ,защото тепърва се учат да учат.

Моя по езика на уроци не е ходил. Отличната му памет и вниманието и работата в часовете и редовното писане на домашни го спасиха според мен. Ако разчиташе у дома да "учи" (като в ученето изключвам писането на домашните и ученето на думи) ,със сигурност щеше да закъса точно , защото не знае как да си достави знанията. Не знам дали ме разбрахте?! Там става номера,по езиците при нас.
Но по математика ходи на уроци в месеца веднъж ,преди контролни и класни. Това да се рови сам ,да намери решението, да погледне подобни решени задачи и да си види къде греши никога не е било. Афинитета към науката също го няма  и с "помощта" на учителя  му в 8ми клас му  се върна всичко на кота 0 .

# 448
  • София - Рим и обратно

Но така не закърнява ли начинът на учене ,което всяко дете трябва да усвои за него си? То разчита,че ще отиде веднъж седмично на урок,ще му се изясни всичко, ще му го налеят дето се вика.
Но къде остава неговото старание и труд само да пребори трудността?! Rolling Eyes

И аз мисля точно така.

# 449
  • София
ако пораднат на некадърен учител, уроците могат да се окажат наложителни дори, особено ако детето малко по-бавно усвоява материала. Но за текущ контрол при свестен учител - не! Кога и как иначе ще се научи да си прави сметката и да учи без да изостава?! Достатъчно големи са, за да се справят с тази задача.

Общи условия

Активация на акаунт