Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 748
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Аз имам един въпрос ние ще слагаме лепенка на оченцето за 4 часа на ден и въпроса ми е трябва ли очилата да са с подвижни/ регулиращи се / "носовки"/ не знам как се нарича или пластмасови?Става въпрос за това на което лягат очилата върху нослето  Crazy

# 586
  • София
Нашият лекар препоръчва пластамасовите, неподвижни.

# 587
Здравейте, момичета!
Имам две деца момиче и момче на 7 и на 5 години. И двете са с очни проблеми. Каката ни е с мързеливо око, а диоптрите и са 4 на двете очи. Малкия е с астигматизъм, като неговите диоптри са 4 л.око на 2 на дясно. Ходим във Варна, доволна съм, но като майка ми се иска да потърся още едно мнение за собствено успокоение. Чудя се, обаче при кой?  newsm78
Преди време се подведох по мнението на една наша позната за Доц. Алексиева и до ден днешен си скубя косите, че го направих. За половин година и дадохме най-малко 2000 лв. Прави операция на дъщеря ми,уж да и изправи окото, а седмица след това, нямаше и видим резултат. Просто ни взе парите и до там.
Насочила съм се основно от вашите мнения към Лиляна Димитрова. Моля ви, посъветвайте ме, къде да отида.  Hug

# 588
  • гр. София
Здравей, Кристал,
Ние ходихме при Л. Димитрова и останах доволна от прегледа и от нея като отношение, обяснения и внимание по време на прегледа. Нямам много опит все още, но и от други родители чувам добри отзиви за нея. Успех Simple Smile

# 589
  • София
Аз също съм се насочила към Лиляна Димитрова.   В момента малката е в период на възстановяване и след 6 месеца сме при нея. Засега впечатлението ми е бегло.  Просто миналия петък и тя беше операционна с детето ми и говорих с нея след това.
От др Константинов не мога да кажа, че съм доволна. Бях, но предвид, че забави операцията на детето година и поискаха с 1000лв повече ме навява на мисълта, че не му е чиста работата и затова ние повече няма да стъпим в Ден.

# 590
От това ме е страх, да не попаднем на поредния доктор/ка мошеник. Те винаги имат нужда от пари и нас ни вземат за банкомати. Поне до този извод достигнах аз, посещавайки МЦ Визус. Та, за това съм решила сега внимателно да проуча, преди да се хвърля в дълбоките води. Thinking

# 591
   Мисля, че и най-добрите лекари правят грешки. Лично аз само лоши неща мога да кажа за Димитрова от Токуда.  8 месеца детето ми носи очила за астигматизъм заради нея. След това на поредния преглед ми каза, че няма промяна има  мързеливо око - 40% виждащо - нищо такова до този момент не беше споменавано. След шокиращата новина и една седмица носене на лепенка сме ходили при доктор Цонев  и при Константинов.  Не можах да повярвам, че проблем няма. Няма астигматизъм, няма и мързеливо око, има малък диоптър дълекогледство. Просто при прегледа детето беше с предписаните от нея грешни очила. 
    За Константинов , именно той ни каза че не е нужно да се прави операция/ за друг проблем/ на този етап и би било пари на вятъра. 
Така че, просто явно всеки с късмета си. Идеален лекар няма.  Едни са супер доволни от един, други откровено го смятат за некадърник. Успех!

# 592
Аз попаднах напълно случайно и без никакви препоръки при нашата лекарка - отивахме на профилактичен преглед, дори не предполагах, че ще се окаже, че има 10 диоптъра Shocked , но извадих изключителен късмет и мога смело да препоръчам д-р Невяна Велева от Александровска. Никога, по никакъв начин не се е опитала да изкара някой лев от нас, дори не ми е казала, че приема и в частен кабинет - случайно разбрах, има подход към детето и се държи обичайно и при преглед с направление, всеки път около два-три пъти по-внимателно от д-р Димитрова, при която бяхме на платен преглед за второ мнение. В компетентността й досега нямам основание да се съмнявам.

# 593
Здравейте!
Извинявам се,че нахлувам в темата ви,но ви моля за препоръка за детски очен в Пловдив.
Благодаря предварително!

# 594
Здравейте, детето ми е на 5 месеца и е с вродена катаракта на едното оче. Ако някой се е сблъскал със същия проблем,моля да ме насочи към лекар, как протича операцията, лечението... Какво очаква детето ми?Благодаря!

# 595
  • София
Писах ти на лични. Споко.: -) ще се справите.

# 596
Запазих час за Лиляна Димитрова. Надявам се да сме взели правилното решение.

# 597
Оказа се ,че сме с далекогледство.Девойката е на 11години.Закъснели сме ,за което много съжалявам и ме е срам Embarassed
Мързеливо око имаме,тепърва ще се информирам за това.Разбрах само ,че много сме закъснели предвид годините.
Едното око е + 0.75 ,а другото +2.75.Притеснява ме това ,че когато закрием едното око тя казва ,че вижда леко по тъмно, все едно било с лек хелиоматик.От четири дни сме с очила снощи за пръв път го каза това,забравяла до сега да каже.Днес ще звъня на доктора да обясня положението.Притеснена съм ,нищо не ми е ясно ,тепърва ще си информирам.
Защо не сме я водили до сега на очен....много ме е срам,а си мислех ,че правя всичко за детето. Embarassed

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 12:26 от skela

# 598
  • гр. София
Skela, първо ще ти кажа да не се обвиняваш. Разбирам чувството ти за вина, но то с нищо не може да ти помогне. Знам, че няма да те успокои, но според мен лекарите и по-конкретно личните такива имат огромна вина за тези случаи. Нито ни пращат на прегледи, нито са достатъчно компетентни по темата и не наблюдават ефективно. Казвам го с чиста съвест и не искам да обидя никой конкретно.
При кой лекар ходите? Силно се надявам въпреки възрастта на детенцето ти нещата да се оправят  Praynig медицината е достатъчно напреднала и вярвам, че ще се намери начин да оправите положението. Кураж, спокойствие и много упоритост  Hug и аз нямам много опит и яснота, но ако мога да съм ти полезна по някакъв начин съм на разположение.

# 599
  • на малък остров в океана
Стискам палци да преборите мързеливото око, макар и хванато късно.

И аз мисля, че личните лекари са за бой. Преди се е полагало направление на 3 години, а сега доколкото знам, на 1 година.
Единственият лекар, който е предлагал направление без аз да поискам, е сегашният на дъщеря ми. Още при първото посещение, като видя очилата, попита кога за последно е била и дали ми трябва направление. Понеже ходим на частен прием, се разбрахме, че ако ми трябва, ще кажа.

Общи условия

Активация на акаунт