Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 503
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Водих дечко и при двамата специалисти за Варна. Затова и дилемата ми е толкова голяма.

# 166
При д-р Николова ходихте ли?

# 167
При доц. Контрова и при д-р Николова.

# 168
Ами не знам тогава. Wink

# 169
 newsm50 Weary Смятам да отидем при друг лекар, макар и не детски и ще видим какво ще му е мнението. А и питах в една оптика какво мислят за тези рецепти и от там ме посъветваха да направим очилата с по-ниския диоптър. Ще го мисля още, ясно е то.

# 170
На Николова ѝ имам 200% доверие. Peace
Коя е нейната рецепта?

# 171
Аз размислих от снощи и гласувам за първата рецепта, въпреки несъгласието ми с прегледа със смяна на стъкла. Като първи очила за астигматизъм има повече логика в нея. С такива очила първите няколко дни като слизаш по стълби и погледнеш надолу стъпалата ти "скачат" към лицето! А във втората рецепта даже разстоянието между очите не е вярно. А дали въобще да слагате очила - написах ти диоптрите на сина ми според преглед от вчера. По - малки са от вашите, но от понеделник започваме упражнения, защото за 4 месеца не се е подобрил! Не те плаша и ние четяхме такива диоптри, че и по-големи по изследванията, но има очила от почти три години вече! Действайте веднага, направете още един преглед и ако очилата не са и точни и удобни тя ще си каже след седмица носене!

# 172
DeVa®, втората рецепта, с по-големия диоптър, е на д-р Николова.

Tanya_Z, определено ще се срещна и с още един лекар, само се притеснявам да нямам и трети вариант след това. Ще видим.  

Дами, озадачена съм и защо при положение, че на изследванията за цилиндър знака е минус, очилата са изписани със знак плюс, това относно втората рецепта- с големия диоптър. Разглеждайки по темите, където са споделени резултати от апарат, навсякъде очилата, които са изписани са със знака от изследванията, ако правилно съм забелязала, т. е. при цилиндър с минус са изписани и очила с минус.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 10:59 от bee_var

# 173
bee_var, попитай в темата на д-р Константинов. Peace

# 174
Всъщност не знам дали астигматизма има знак.
Мисля, че значение има основния диоптър, а той при вас е +.

# 175
... Дори на мене не ми е ясно, защо трябва да се прави този вид преглед, след като на апарата ти засичат зрението преди и след разширяване на зениците.

Апаратът дава много ориентировъчни стойности.
Само с другия преглед може да се направи правилна диагноза.
При дъщеря ми апаратът показа страшни! резултати Crazy

Всъщност не знам дали астигматизма има знак.
Мисля, че значение има основния диоптър, а той при вас е +.

Има знак. Моето дете няма нито далекогледство, нито късогледство, единствено астигматизъм, със знак + е при нея.

bee_var, потърси трето мнение и след като получиш резултатите, обсъди с лекаря притесненията си  Peace

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 12:03 от Не се сърди, човече

# 176
Ето какво намерих за астигматизма, не виждам да има отделен знак.

Но не споря. Peace

# 177
Не съм сигурна и аз, само по рецептата така си го тълкувам  newsm78

# 178
  • Русе
Не се сърди, човече, в какъв смисъл апаратът показва страшни стойности при преглед на дъшеря ти?

# 179
Длекогледство почти 4 диоптъра и астигматизъм 5.
Окончателната диагноза се вижда горе в линка Simple Smile

Писала съм и за племенницата ми, която живее във Франция и там й сложиха очила само след преглед с компютър. Детето не се чувстваше добре, така и не свикна с очилата, след другия преглед се оказа, че няма нужда от такива.

Аз нося очила от 6 годишна и с показанията на компютъра също не се чувствам комфортно, по-надолу съм.

Общи условия

Активация на акаунт