Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 310
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • планетата Земя
Весето,най-обикновен лосион за тяло.Мисля,че в онзи момент ползвал Лидълския.
Закриването като период за всеки случай е различно.Ние закривахме около 2 години.След това казаха да спрем,защото ефект няма и мислехме вече за операция,за да се коригира страбизма.2014 година го оперирахме

# 481
Весето,най-обикновен лосион за тяло.Мисля,че в онзи момент ползвал Лидълския.
Закриването като период за всеки случай е различно.Ние закривахме около 2 години.След това казаха да спрем,защото ефект няма и мислехме вече за операция,за да се коригира страбизма.2014 година го оперирахме

А къде правихте операцията и има ли ефект?Ние за сега правим оклузия на едното око ,но определено криви и двете и май също ще прибегнем към операция за страбизъм. В момента закриваме,защото на едното око има миопия -11 и мислим,че криви заради голямата фракция,но определено си криви и двете очички.

# 482
Здравейте,

Дъщеричката ми е на 3 години и май месец тази година се установи, че има страбизъм на дясното око. Пациент е на д-р Светла Николова във Варна. Тя е на мнение, че проблемът на детето е физиологичен и има голям шанс да го израсте с времето. За целта иска малката да носи очила и периодично да я следи за лениво око и с помощта на позволимия диоптър да й стабилизира зрението.
След последното увеличение на диоптъра забелязах, че детето започна да криви око повече от преди и се притесних. Заведохме я при проф.Групчева и след доста обстоен преглед тя заключи, че детето има 100% зрение на ляво око и 80% зрение на дясното, което е повод за оклузия, за да се възстанови зрението на дясното око на 100%. За страбизма каза, че е козметичен проблема и когато детето стане на 5, няма проблем да се оперира. Но беше категорична, че няма друг начин, т.е. очилата са безсмислени и детето няма да израсте проблема.
Излишно е да казвам колко се разстроих и колко тежко реагирах на една такава категорична диагноза...  Cry
Сега търся трето мнение и не знам къде е истината... Моля, помогнете с мнения!

# 483
  • планетата Земя
Reina de Hielo ,колкото лекари,толкова и диагнози  Laughing Като на трима съвпаднат мненията,това е истината.
Детето има ли диоптър,за да носи очила?Оставам с впечатлението,че няма.Нашият случай е такъв.Няма диоптър,но криви навън.Правихме оклузия,за да видим дали ще се повлияе.Не стана.На 5 г го оперирахме при д-р Константинов

Salvadore ,при Константинов,в Ден я правихме.Очите са добре.Всички казват,че се е оправил от само себе си.И да съм видела колко е добре сега и как го е израстнал  Joy .Не знаят за операцията.Обаче аз забелязвал за части от секундата,че окото,което кривеше много,тръгва пак навън.Друг не го забелязва.На прегледите след операцията също не го прави.Но сме доволни от направеното.Продължаваме да го наблюдаваме и ще видим дали има нужда от втора операция

# 484
Има далекогледство, което е съвсем слабо и сега очилата й са +1 и +1.25, ако ме не лъже паметта.

# 485
Ако търсите друго мнение ,опитайте и при доц.Контрова.Ние изцяло се доверихме на нея след като бяхме при Д-р Денева и д-р Барбукова.

# 486
  • София
Моето момиче започна да криви вследствие на нарушено зрение заради едностранна катаракта. Благодарение на Константинов се влошиха нещата. Замота ни цяла година . Ако я бяхме оперирали миналия декември нямаше да са така нещата .. Отделно за операция на катаракта ни поискаха егати и сумата. Уж работели със здравна каса Ден- някой друг път! При анонимно запитване дали може да мине операцията по касата-  лекаря бил преценявал кой може да е по каса и кой не. Та мили съфорумци бебенце не може по каса! Предвид всички тия фактори кракът ни няма да стъпи там! Едно , че умишлено забавиха лечението( вече това мисля, от 3 места ни питаха какво сме чакали досега! !!!) и второ заради муфтенето!
Детето ми е оперирано вече.

Та за кривенето. Тя криви болното око навън, не постоянно.  Операция ще има на етап преди училище- ако не се оправи .Преди това двама лекаря ми обясниха, че не се прави. Най- рано на 5 годинки.

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 08:08 от magnet_for_happiness

# 487
magnet_for_happiness , за клиника Ден ли говориш? Мислех да отидем и там, за да чуя и още едно мнение... Не сме за операция, просто за преглед. Моята информация е, че не работят с касата и прегледът е 40 лева?

# 488
  • София
Да за клиника Ден говоря. Съжалявам,  но това е нашия опит там. И да, 40 лв е прегледа.
Аз бях доволна,  доверих им се. Още не беше родена малката водихме там баткото на профилактични-  слава Богу той проблем няма..
Всъщност , когато заведохме вече и беба не мислехме, че ще е за операция...
Не знам за кое работят с касата и за кое не. На сайта им пише, че работят.  Да не говорим,  че на всеки избирателно казват различни цени- визирам операция на катаракта.

# 489
  • София
magnet, съжалявам и аз, че така са се развили нещата при вас. По-назад имаше положителни отзиви за операции там и на мен ми звучеше като добро място. Може би зависи и за каква операция точно.
Водила съм и баткото, и каката на прегледи там, когато не сме имали възможност да изчакаме за преглед при нашата си докторка. После тя е сравнявала предписанията на Константинов и ги е одобрявала в общи линии. Та за рутинен преглед, мисля е ОК.
И да, Мириам, 40 лв. е и няма преглед по каса. Нещото, което на нас ни създаде известен проблем и искам да го спомена, защото, ако се ориентирах правилно и твоето дете е с мързеливо око.
Константинов смята, че при веднъж преборено 'мързеливо око' (и двете очи да виждат 100% - 1.0), няма нужда от закриване повече, докато Г.Димитрова ни казваше до 12г. да закриваме профилактично по 1ч/ден дори и с прескачане. Синът ми обаче се подведе по "всичко вече е наред" на Константинов и повече от 6м. не закрива въобще в резултат, на което върна зрението на 0.8 на слабото око само и сега чинно си закриваме ежедневно.
Разбира се, това донякъде е и индивидуалност, но още след първите много бързи подобрения като беше на 4-5г. тя все ни напомняше до 12 г. да я има профилактиката.

# 490
Jiema , точно същото ни каза и нашия лекуващ лекар, каквото ви е казал Константинов. Само че аз имам съмнения, защото от други места чувам, че нещата не са та-дааам - имаме подобрение, значи спираме закриването. А нашият лекар това препоръча. Нямало смисъл повече, излекуван бил. Хубаво; но не съм убедена, че е така. Все пак имаме още година и половина до навършване на 7. И ми се ще да го заведа другаде, да чуя още едно становище.

# 491
  • планетата Земя
Да,при Константинов прегледът е само платен 40 лв.Операцията ни също не беше по касата.Платихме я.Предварително го знаехме.

# 492
  • София
Мириам,  а от чисто любопитство кой е вашия лекар?
Иначе ето аз ти споделих мнението на двама лекари по тази тема - не вярвам да го променят индивидуално според децата. Може би да помислиш за някой различен от тях?
Аз мисля да си се доверя на нашата лекарка, защото видях регрес.
.....

Мириам, отговарям ти на ЛС, защото виждам, че последният ти пост в темата е изтрит. Защо ли ?

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 13:56 от Jiema

# 493
Насочиха ме към Д-р Филева в Св.Петка. Тя се оказа доста търсен лекар - днес едва за 02.12.2015 има свободен час! Някой с пресни впечатления?

Колкото до прегледа в петък при Светла Николова, където изразихме опасенията си за диоптъра на детето, тя категорично отсече, че детето има 60% зрение на двете очи, без даже да я пробва на малките фигурки от последните редове. И не, няма нужда от оклузия, как ви хрумна?!
И как ви звучи: в началото на прегледа - положението й се влошава, а в края на прегледа - от носенето на очилата се подобрява, затова да ги носи!
Е, аз се чувствам доста.... хм, неука!   #Crazy

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 14:05 от Reina de Hielo

# 494
Нас  Филева ни следи.Доволни сме.Мила и внимателна,обяснява.Подготви се за чакане,непрестанно снове между операционната и кабинета.

Общи условия

Активация на акаунт