Клуб на храбрата шивачка - тема 16

• 76 136
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
За момента не бих рискувала с обява.  Ако се реша след време, ще е нещо с  гаранция.

# 76
Здравейте,
бихте ли ми препоръчали магазин за платове в София, в района на центъра ? Какви платове като наименование са най-подходящи за рокли като тази например:
Скрит текст:

# 77
Здравейте,
бихте ли ми препоръчали магазин за платове в София, в района на центъра ? Какви платове като наименование са най-подходящи за рокли като тази например:
Скрит текст:
Магазини за платове има на Алабин до съдебната палата. Също в района на Женския пазар. Има и един срещу НДК на ъгъла на Фритьоф Нансен и Патриарх Евтимий, ако не се лъжа.
За роклята... някой по-опитен трябва да каже.

# 78
  • Бургас
Здавейте!
Преди месц ми попадна шевна машина като тази от тортата може и 100 годишна да е но е доста запазена и работи.
Но за начинаещ шивач като мен е идеална за ремонти на дрешки.Вече съм се скъсила един панталон  ремонтирах едни 3/4 панталони и от рокля си направих пола с ластик на талията.
За сега съм доволна.С интерес ще следя темата.
Приятна вечер!

# 79
  • София
Момичета, запалих се по този безплатен модел на бикини - девойката ми има купища малко носени и
умалели тениски, от които бих могла да й ушия бикини. На първо време обаче не ми става ясно
моделът включва ли резерв за шев или не, т.е. как да разбирам този ред:
1/4" seam allowance - че моделът включва 0.5 см резерв или че аз трябва да оставя този резерв при
кроенето. Знам, че американските модели са заедно с резервите, докато стандартът Бурда е без резерви, четох постовете в блога, но това не е обяснено:

http://www.indigorchid.com/wp-content/uploads/2014/05/indigorchi … 05_undies2014.pdf

# 80
  • най-шареното място
Включва ги. Иначе щеше да пише, че трябва да се добавят.
Направи едни тестови първо защото обикновено са широчки кройките.

# 81
  • София
Благодаря ти   bouquet, зачетох се в коментарите и там и авторката е пояснила, че е с резервите.
Голяма мъка беше да ги отпечатам обаче, нещо файлът не ми излиза мащабиран еднакво,
но успях. Първите ще ги пробвам с тънък декоративен ластик за бельо, защото такъв купих, но виждам, че имало и двоен ластик за бельо, ще търся по нашите магазини, вижда ми се най-лесен за използване.

# 82
  • най-шареното място
Да, най-лесен е, но няма всички цветове обикновено.

# 83

Голяма мъка беше да ги отпечатам обаче, нещо файлът не ми излиза мащабиран еднакво,
но успях.

При настройките на принтера трябва да избереш 100%  Peace

# 84
  • София

но успях.

При настройките на принтера трябва да избереш 100%  Peace

Знам го това  Simple Smile, но самият файл, поне при мен, е мащабиран различно за различните страници, на това отгоре няма контролен квадрат. Накрая спасението беше 4-та страница, която е за широколистен принтер, като използвах опцията на принтера ми за плакатен печат. Не знам дали проблемът е в моя принтер, драйвери, в самия файл  Thinking

# 85
Сетих се за нещо друго. В САЩ (сайтът американски ли е?) самата хартия има друга форма. Виж в менюто на принтера дали не можеш да избереш US letter или нещо подобно, дали няма да се получи?

# 86
  • София
Американски е сайтът, уж девойката твърди, че първите 3 страници ги е форматирала
за А4, а 4-тата за letter, пробвах да сменя настройките за хартията (всъщност мисля, че пробвах всичко, което може да се сети човек  Simple Smile), но ми даваше, че ако печатам без мащабиране, част от
картинката излиза извън печатното поле. Доста аматьорски направен файл, но за без пари - толкова.  Simple Smile

Аз вече разпечатах, изрязах и залепих кройките, избрах един потник, който ще срежа и следобед ще пробвам. Като размер xs ми се виждат добре на ширина и дълбочина, но по-малко изрязани около крачолите, ще видим какво ще излезе накрая.  Laughing

# 87
Наистина звучи аматьорски направен, но наистина, като за без пари, толкова  Laughing

Ето още една безплатна кройка за един потник:
http://www.ba-samba.net/freebooks/ba-samba-sunshine/  но щом ти трябва xs, този може да е големичък  Thinking

# 88
  • София
Ножа  на оверлога се вдига, за да може да шие декоративно, но не може да се мести настрани с крачето като на професионалните.Пфаф е моя.

# 89
Ножа  на оверлога се вдига, за да може да шие декоративно,

Декоративно? Би ли обяснила какво точно имаш предвид? Мерси!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт