Клуб на храбрата шивачка - тема 16

• 76 134
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Мамо Барба, фустата съм я шила също на око. от вискоза уших трапецвидна пола, нанизах горе тънък ластик, после изрязах дълги, двойни ленти от тюл, изкарах ги на най-едрия тегел, после набрах с горния конец. Заших ги на равни разстояния. Като мине сватбата, ще снимам детайлно. Фустата сега я заших за шаферската рокля, за да не се разместват като са поотделно. Иначе я ползвам и за другите поли.

# 61
Bertichka, голяма сладуранка си имаш! И рокличката е чудесна. Лентата за коса твоя изработка ли е? И за нея да питам с ластик ли е или само трико?
О! Сега видях надписа. Сигурна бях, че сте имали рожден ден скоро. Честито!!! Heart Eyes Heart Eyes
Благодаря Hug
Лентата е ластична дантела. Беше в студиото на фотографката. Просто добре се вързваше с нашата рокля пък и аз нямах време да правя и аксесоари за коса.

# 62
Благодаря за отговорите!   bouquet Аз се уморих да шия панталони и вратовръзки (vesi1, ти знаеш за какво говоря) Сега трупам информация и потривам ръце за роклички.

# 63
Мама Барба, виж едно полезно клипче. Ако го бях гледала по-рано, нямаше да се мъча толкова с разпределението на набора по лентите за фустата. Значи, номерът е да се раздели обиколката на четири, да се фиксират четирите точки на основата..ох, не мога да обясня добре, гледай клипчето, дори и да не знаеш руски, се схваща. Дано съм ти била полезна. Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=ySFT5FkQTPA

# 64
Здравейте, храбри шивачки! От доста време съм само читател на темата. Но сега искам да задам въпрос. Преди време в Лидл имаше промоция на оверлози. Много от вас се канеха да си купят, но сякаш не прочетох нито едно мнение след покупка и използване. За машината Silvercrest има добри отзиви тук, но има ли използващи такъв оверлог сред вас? Благодаря

# 65
  • София
Здравейте, храбри шивачки! От доста време съм само читател на темата. Но сега искам да задам въпрос. Преди време в Лидл имаше промоция на оверлози. Много от вас се канеха да си купят, но сякаш не прочетох нито едно мнение след покупка и използване. За машината Silvercrest има добри отзиви тук, но има ли използващи такъв оверлог сред вас? Благодаря
Аз ще напиша не съвсем точно по въпроса, но почти. 2012 си купих оверлог от Лидл- PFAFF , След около 3 месеца рядка употреба( по 1 път в седмицата), оверлога изтрака и му изпадна някакъв болт след което вече не искаше да работи. Имаше машината 3 годишна гаранция, при което аз я занесох в най- близкият магазин до нас със всички неща-кутии, касова бележка, взеха я и ми дадоха бележка че  е на ремонт, след седмица ми се обадиха че няма да я ремонтират а ще ми докарат нова от Германия. Така и стана след месец имах чисто нов оверлог, ползвам го вече 1 и нещо за сега е здрав, аз много си го харесвам, дано да си остане здрав още много дълго време. На машината пише made in swiss( не съм точно сигурна, но не съм в къщи да проверя) а отвън на кашона пише China.

# 66
Благодаря ти за светкавичния отговор. Само мога да си представям какво си изпитала като е станал проблема, добре, че всичко е завършило по възможно най-добрия начин. Аз също ти пожелавам дълго време  оверлога да ти служи и да не ти създава никакви проблеми! Благодаря още веднъж!  bouquet

# 67
Аз две години експлоатирах максимално един такъв китайски Лучник от метро. В Лидъл не са кой знае колко по-различни. Пак са си китайско производство.
За две години съм ушила маса неща - тънки, дебели всякакви. Проблема е, че лесно се разцентроват, трудно се вдяват (по някаква абсурдна китайска схема, която може да те побърка в напрегнат момент). Трудно се намират части и почти никой не иска да ти ги ремонтира, защото знаят, че са лабава работа.
Като цяло за рядка употреба си струва. Да зачистиш някоя дрешка или друго. Останалото е въпрос на късмет. Може веднъж да не ти се наложи да ползваш гаранция.
Друг минус е че много ръждясват частите.
Това е моя опит  Peace

# 68
  • София
Аз имам от Лидл-става.е не е за професионалисти, но за домашно ползване, няма проблем.

# 69
Bertichka и Lluna, благодаря за отговорите. Аз също съм с китайски, триконечен, от зелените. Взех го втора ръка и за момента ми е ок, тъй като няма финанси за нов, а и напоследък нещо нямам и време за шиене толкова. Но много ми се иска един ден да го сменя с нещо  по-хубаво като възможности, по-компактно и сравнително прилично като цена, като за домашна употреба.  Много ми харесва Елна, чета и хубави отзиви за марката, но цената ми е множко, поне за момента. Затова се се сетих за Лидълските и попитах, просто за евентуален вариант в бъдеще, ако има промоция и възможност, разбира се.
Lluna, би ли споделила кое не ти харесва в лидълския, чисто информативно, какво не му достига, за да е перфектния за теб.

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 11:32 от igli4kata

# 70
  • София
Ножа му е застопорен.
Освен това чисто субективно на мен лично всички домашни машини напоследък са ми като детска играчка,и бавни, но това е "изкривяване"....
Иначе за 280 лв и за домашно шиене е добре.4 конечен е , настройва се има дори опция с 3 и 2 конеца....Не знам китайски ли е.За сега работи(дай боже по-дълго да е)някой беше писал че му е сменял веднага ножа.

# 71
lluna, твоят SilverCrest ли е или Pfaff? Сигурна съм, че на Пфафф-а ножчето беше подвижно. Или греша? newsm78

# 72
  • София
lluna, твоят SilverCrest ли е или Pfaff? Сигурна съм, че на Пфафф-а ножчето беше подвижно. Или греша? newsm78
Да на Пфаф ножчето е подвижно, можеш да го вдигаш за да не реже, иначе самият оверлог е страхотен, може да прави доста неща, в сравнение с китайският 5- конечен който имах близо 14 години -този е перце.

# 73
Ножа му е застопорен.

Това  определено е полезно да се се знае. Благодаря.
До колкото разбирам от прочетеното до тук, ако ще е лидълски, трябва да е Pfaff, в краен случай Silver crest.
в сравнение с китайският 5- конечен който имах близо 14 години -този е перце.
И това е проблем и за мен. Наистина и моя много тежи, няма постоянно място/все не мога да му измисля подходящо/ и това вадене и прибиране е мъка....

# 74
  • София
Ножа му е застопорен.

Това  определено е полезно да се се знае. Благодаря.
До колкото разбирам от прочетеното до тук, ако ще е лидълски, трябва да е Pfaff, в краен случай Silver crest.
в сравнение с китайският 5- конечен който имах близо 14 години -този е перце.
И това е проблем и за мен. Наистина и моя много тежи, няма постоянно място/все не мога да му измисля подходящо/ и това вадене и прибиране е мъка....
При мен беше същото, китайският тежеше 16 кг(целият беше от желязо) и почти всеки път трябваше сама да го вадя и прибирам и да го нося до масата, то в тез малки жилища няма как да е с постоянно място, този е 7-8 кг има си дръжка( каквато китайският нямаше). Ако питаш мен по-добре е пфаф, макар че другият не съм го виждала дори, но мисля че бяха на една и съща цена- моят беше 278лв(2012г), ама мисля че и тези на Silver chest, бяха на същата цена( сега проверих бил е 269лв). В момента има една обява в базар бг, за 250 лв, сега видях че някаква жена от Варна продава- пфаф.

Общи условия

Активация на акаунт