Отговори
 Здравейте! Бебето ми е на 7 месеца и половина и категорично отказва да яде каквато и да е друга храна, освен млякото си - Аптамил Комфорт 2. До към петия си месец той беше изключително кърмен, после към 5 месец и половина започнах да въвеждам пюренца и до ден днешен резултата е около 5 лъжички за 1 час и то аз му ги тикам в устата, лъжейки го че ще му давам вода. Embarassed
 Имахме съвсем кратък период на напредък, но скоро след него влязохме в болница и там отново беше само на кърма. Когато кърмата ми намаля драстично стигайки ми само за вечерното хранене трудно, но все пак измежду няколко вида млека бебето само си избра Аптамил Комфорт. Изпи една кутия 1 и без проблем преминахме към 2. Към днешна дата детето си чака млякото и не отваря устата изобщо.
Пробрах различни видове марки пюрета и такива домашно приготвени. Каши на прах имам сигурно 7 -8 отворени . Плодови пюрета опитва по 1 -2 лъжички и не иска повече. Каши в бурканчета обикновено отварям, пробвам го и аз ги изядам...
Храненето за мен е една малка агония. Изнервяме се до краен предел взаимно. Пробвах да разреждам пюретата и да давам с биберон, правя се на маймуна, песни пея, танцувам, телевизия пускам и усилвам, викам още някой с мен за помощ, другия човек да се прави на маймуна, докато аз развъртам лъжицата и не и не. #Cussing out
 На кутията на Аптамил Комфорт 2 са посочени 3 хранения с това мляко за деня. Проблем ли е ако то е основната ни храна до кога можем да продължаваме така, без да ни навреди?

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 16:46 от sentido

# 1
Боже, защо си даваш този зор? Давай му АМ щом това иска и си живейте лесно и спокойно.
Защо смяташ, че на тази възраст обезателно трябва да яде пюрета? И то с цената на толкова тормоз и за двете страни?
Преди годинка то няма реална нужда от нищо друго, освен от мляко и ти го показва съвсем ясно.
Едно време на хората и през ум не им е минавало да дават твърда храна на бебета, освен ако те сами не грабнат нещо от масата по свое желание. Точно тогава показват, че са готови да ядат и друго. Твоето дете явно не е. Защо трябва да се тормозите взаимно? С каква цел?
Пести си нервите за други, по-важни ситуации по-нататък в живота  Mr. Green, например като проходи.

# 2
 Здравей, allana! Благодаря ти за отговора! Не бих се притеснявала толкова, ако на кутията не бяха посочени 3 хранения с това мляко дневно. Страх ме е да не предозираме нещо или нещо да му липсва на бебето за правилното му развитие.
забравила съм по горе да уточня, че е захранен само с зеленчукови пюренца и някои плодови. Не сме въвеждали месо, жълтък, глутен...

# 3
Здравей, allana! Благодаря ти за отговора! Не бих се притеснявала толкова, ако на кутията не бяха посочени 3 хранения с това мляко дневно. Страх ме е да не предозираме нещо или нещо да му липсва на бебето за правилното му развитие.
забравила съм по горе да уточня, че е захранен само с зеленчукови пюренца и някои плодови. Не сме въвеждали месо, жълтък, глутен...
Здравей! Ние сме на 9 м и все още пием по 5 пъти на ден стабилно Аптамил.  Пюре яде по съвсем малко, инстантни каши - не, месо - не. Основните ни храни са млекце млекце млекце и пак млекце:))))
До годинка може да се храни с мляко като основна храна. 
За млякото - пише така, защото е преходно мляко. Т.е. частично адаптирано и не може да замести кърмата  при новородено. Теб те притеснява това, че пише, че е само част от балансираното хранене на бебето,  но това го пише пак, за да се направи разлика с 1-ца. Няма как да го предозираш, не е лекарство.
На 7 м не се тревожи толкова за твърдата храна.  Предлагай, не насилвай, яж и ти пред бебето от пюрето, давай му да държи лъжицата. За жълтък и месо не си закъсняла, даже ви е рано. Глутен може да въведеш, , като даваш малко каша в шишето с мляко, ако не я иска иначе. Може да пробваш и глутенови бисквити. След 8-и идват млечните - сирене, извара, може пък да прояви интерес. Не се отчайвай само!

# 4
Моята дъщеря на тази възраст беше също изцяло на мляко. Само няколко лъжици плодово пюре беше опитвала. После кашата много я хареса и след годинка ядеше огромни количества.

Глутенът е много лесен за въвеждане. Филийка хляб, бисквитка от тези бебешките, дето сами си ги държат и т.н. Аз толкова твърди неща дадох чак след годинка, защото много ме беше страх да не се задави.
Няма за къде да бързате с месо и жълтък, по-добре давай някакви сурови плодове, сега е добър сезон. Банан, ябълка, диня, кайсии. На дъщеря ми първото ѝ сготвено ядене беше кайсии с ориз. Голям успех пожъна. Ако искаш, може с овесени ядки да го направиш и така да почнете с глутена.

# 5
 Много благодаря за отговорите! Купила съм инстантна каша овес с плод и мисля и нея днес да я отворя и да дам някоя лъжичка, ако пожелае.От кашите изяжда по 1 -2 лъжички.
Не го насилвам - колкото иска, толкова му давам, като стисне устата започвам да го забавлявам и да дебна момента , в който си ги отвори устата за усмивка, но често той се чувства излъган и се разплаква...
svetlina*, какво количество изпива твоето бебе на едно хранене?

# 6
180-200мл, ако е сутрин. 150-160 с пюре/каша и вечер 210-220мл. Доста си пийва Laughing

# 7
  • Северозапада
..........., но често той се чувства излъган и се разплаква...
Ми той си е излъган  Wink
Моето мнение е да спреш за 1-2 седмици захранването. Колкото повече настояваш да се храни, вероятно толкова повече ще се дърпа. Не съм много на Ти с млеката, но има ли вариант да пие 1-ца, щом те притеснява да не предозираш с двойката?
Може да има и друга причина да отказва храна в момента - стрес от болницата, зъбки или някакъв друг дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт