На море с гаджето

• 32 593
  • 600
  •   1
Отговори
# 360
Темата е за ненавършени 16, т.е за 15 годишно момиче.

Ето, от първия пост:

"Момчето е пълнолетно и шофира, девойчето ще прави 16 скоро"

# 361
1-2 месеца + или - за мен не са от значение.

# 362
Еййййййййййййййййййййййййй, магаре по гръб не пада, значи! Mr. Green

Почти 16, означава нааай-много 15 години и 11 месеца.
16+, означава минимум 16 години и един ден, дето се вика.

Къде ги видя тези 1-2 месеца???
Както и ги смяташ са си 12-13 месеца, т.е. над една година!

Много, много ми се иска да си говорим, когато дъщеря ти стане на 15 години и с очите си видиш какво е лапе /защото явно твоят спомен е колко голяма си се мислила ти в 7-8 клас/, тогава да слагаш в едно изречение секс и 15 годишни!

hahaha

# 363
Темата е за 16+, а вие може и 5 годишните да сложите, ако ще ви е по-интересно  Simple Smile
Темата е за дете на 15.Ако трябва да сме съвсем точни, на 15+.
1-2 месеца + или - за мен не са от значение.
Значи, дали е на 14,9 или 15,2 за теб няма значение.
Въпросите ми са все същите, ще бъдеш ли дотолкова либерална?
И понеже избягваш КОНКРЕТЕН отговор, приемам, че е НЕ.Не би била толкова либерална.
Но пък защитаваш авторката, която Е.Сега дъщеря й е на 15.За да води редовен сексуален живот с това точно гадже, за да я пуска на море с него, едва ли се познават от вчера.И най-вероятно е била на 14, когато това е започнало.Но дори да е била на 15, щом за теб няколко месеца + или - са без значение, това едва ли би променило отговора ти.

# 364
Krasi *, за да ме разбереш най-добре - за мен 16 и възрастта около тях е като за теб 18.
Ти защо не изчака още 6 месеца, за да навършиш пълнолетие и да си спазиш принципите? Каза ли на родителите си, че вече правиш секс? Според моралните принципи на годините, когато се развива действието, секс в ученически години е било недопустимо. Защо го допусна?

Къде ги видя тези 1-2 месеца???
Както и ги смяташ са си 12-13 месеца, т.е. над една година!

Имам предвид щерката на авторката. Едва ли щеше да каже, че скоро става на 16, ако оставаха 13 месеца Simple Smile

Много, много ми се иска да си говорим, когато дъщеря ти стане на 15 години и с очите си видиш какво е лапе /защото явно твоят спомен е колко голяма си се мислила ти в 7-8 клас/, тогава да слагаш в едно изречение секс и 15 годишни!

И на 18, ина 20, пак ще ми се вижда лапе. От мен ако зависи, секс няма да види до към 30, че и повече  Joy Но съм реалист и не е особено важно какво слагам в едно изречение, а какво се случва, когато не сме до тях...

Еййййййййййййййййййййййййй, магаре по гръб не пада, значи! Mr. Green

Краси, аз и Andariel сме 1:1 в това отношение  Mr. Green с най-добри чувства към "колежките"  Simple Smile

Скрит текст:
Снощи си говорихме с мъжа ми за темата и се сетихме за един случай с братовчедка му.  Били им на гости и майка му и нейния баща седят и си говорят, че тя (17 г.) закъснява с 5 мин. след вечерния си час, 21 ли там, нещо такова. И баща й се възмущава - "Добре де, какво толкова правят, че закъснява?" А свекърва ми, която е доста цапната в устата, отговаря - "Ами на тия години освен да се нае*ат, какво друго може да направят според теб?"  Mr. Green

# 365
Krasi *, за да ме разбереш най-добре - за мен 16 и възрастта около тях е като за теб 18.
Ти защо не изчака още 6 месеца, за да навършиш пълнолетие и да си спазиш принципите? Каза ли на родителите си, че вече правиш секс? Според моралните принципи на годините, когато се развива действието, секс в ученически години е било недопустимо. Защо го допусна?
Защото не си ме разбрала.    Grinning
Ако ти се рови, върни се назад и виж какво съм писала.Не мисля, че секс на 16-17 е недопустим.Затова и дадох пример със себе си.
Недопустимо е, според моите ценности и разбирания, да осигурявам безпроблемен секс на 16-17 годишните си деца, да ги пускам сами на почивка с гаджета, или по наети вили без възрастни придружители, да ги уча да пият, защото те така или иначе щели да го правят.
Ако синовете ми на 16-17 имаха приятелки, нямаше да ги анатемосам, ако са правили секс.Нито ще ги заключа с 10 катинара, за да не се повтори.    Laughing   Просто няма да ги "окуражавам" с действия, терени и подобни да го правят ежедневно, или когато на тях им е удобно.Че то част от удоволствието е да се потрудиш да си осигуриш свободен терен за 1-2 часа.....Къде  е тръпката аз да съм с гаджето в неговата стая, а майка му и баща му да си пият ракията оттатък и да гледат мача?    Mr. Green
И в този ред на мисли:това би ли го приела за твоята 15-годишна дъщеря-тя се секси в нейната стая на спокойствие, докато ти и баща й си вечеряте в хола/гледате тв или друго?
Наистина ми е интересно да дадеш конкретен отговор на всяко
Цитат
Та, любопитно ми е как ще постъпваш ти след това:
ще я оставяш ли безпроблемно да спи, когато иска, при него?
ще си съгласна ли той да остава да спи у вас, при нея?
ще я пускаш ли на море с него?
ще я пускаш ли, за уикенда, например, ако той наеме вила/хижа и иска да ходят?
ще си съгласна ли тя да пийва по едно малко, когато се събират по купони с негови приятели?
когато става дума за Твоята 15-годишна дъщеря?

# 366
Нали за 14 питаше?
Сега 15, още малко и до 16 ще стигнем Simple Smile

Не мисля, че секс на 16-17 е недопустим.Затова и дадох пример със себе си.
Недопустимо е, според моите ценности и разбирания, да осигурявам безпроблемен секс на 16-17 годишните си деца...

Излизайки на работа (повечето хора работят), пак им се предоставя терен. Дори да не си ти, приемаме, че седиш и пазиш домашните спални, то в дома на момичето може да няма хора в 14 ч. примерно и пускайки го на разходка с нея, ти му даваш зелена светлина по тази логика.
Въобще както ти приемаш морето като такъв символ, за мен всяко пускане сам някъде е осигуряване на безпроблемен секс, затова се разминават вижданията ни  Simple Smile

И в този ред на мисли:това би ли го приела за твоята 15-годишна дъщеря-тя се секси в нейната стая на спокойствие, докато ти и баща й си вечеряте в хола/гледате тв или друго?

Не. И на 40 да е, пак няма да го приема за ок.

# 367
Нали за 14 питаше?
Сега 15, още малко и до 16 ще стигнем Simple Smile
Питах за 14, защото детето на авторката е на 15, но по описанията (редовен секс, на почивки с гаджето), предположих, че са гаджета поне от година.Значи е напълно възможно да е била на 14, като са се "залюбили" с въпросния....
А ти сама написа, че за теб няколко месеца + или - не са от значение.
Та тогава, какво значение има дали дъщеря ти ще започне на 14,5 или на 15,2 ?
Както и да е.Стана ясно, че все пак не си толкова толерантна и либерална като авторката и няма да постилаш чистите чаршафи всеки път, като дойде на гости любимият на щерка ти.    Peace
Което е аналогично на моите и на Анди разбирания.Така че, за какво точно спорим?   Laughing

# 368
Не се сърди, човече, въртиш, сучиш, но все имаш предвид дете, което е решило да лъже родителите си и да прави каквото си иска. Такова дете няма нужда от разрешение, предоставяне и осигуряване. Ако целта на детето е секс, на врата да си стъпиш, секс ще има.
За това казах, че стигне ли се до "искам на море с гаджето" на 15 години, работата е отишла вече...
Но пък, за да се стигне до там, значи има сериозен проблем. Ранното пропушване, ранното пиене, ранният секс са викове за помощ на децата.

И част от родителската отговорност е не да се каже - ами всички/повечето го правят, нищо не можеш да направиш... Въпросът е да правиш ПРЕДИ това. Първите и вторите 7 години!

И щом, както казваш по-горе, че лично за твоето дете не си ОК с мисълта да прави секс /редовен или инцидентен/ на 14,15,16 ... години, значи е редно да действаш по този въпрос СЕГА, когато е на 9. А не да кажеш - аз принципно не съм съгласна, ама реалността е друга.
Ще важи ли тази логика и за дрогата? Ти не би искала, обаче какво можеш да направиш?!

# 369
Krasi *, спорим за това, че за мен пускането на море, планина или др. място не е равно на постилане на чаршафи.
Останах с впечатлението, че детето на авторката е започнало да прави секс на възраст, по-близка до 16, отколкото 14. Да, има разлика за мен. Всичко, включително физическото развитие е коренно различно, това е гранична възраст и затова е голяма разликата даже в период по-малък от година, докато при 16-18 не намирам такава, съдейки по себе си и децата, които са израсли пред очите ми.

Стана ясно, че все пак не си толкова толерантна и либерална като авторката и няма да постилаш чистите чаршафи всеки път, като дойде на гости любимият на щерка ти.    Peace

Никога не съм твърдяла, че съм либерална. Определям се като реалист.
Не знаех и че авторката им постила чаршафи, не останах с такова впечатление.

Матроскина, това момиче не е казало - Мамо, искам да ида да правя секс, поне доколкото ни запознава авторката.
За мен м/у Искам на море с гаджето и Искам на кафе с гаджето разлика няма - резултатът е един. А това, че за вас едното е секс, а другото безобидно е друг въпрос. За мен безобидни няма.

# 370

За мен м/у Искам на море с гаджето и Искам на кафе с гаджето разлика няма - резултатът е един. А това, че за вас едното е секс, а другото безобидно е друг въпрос. За мен безобидни няма.

Има някаква разлика- в първия случай със сигурност са си доста близки , ще спят в едно легло и т.н.
Във втория- наистина може просто да се ходи на кафе, да се водят разговори, това да е съдържанието на връзката в този момент.

# 371
Кафето и морето са едно и също само, ако изхождаме от ситуацията, че детето си е наумило да прави секс, т.е. лъже родителите си, че отива на кафе, а не отива там. Но ако ще лъже, че отива на кафе, защо да не излъже, че ще е с приятелка, а не с гаджето, та съвсем да е "чисто" финтирането?

А "на кафе", може и само кафе да пиеш, докато "на море", няма как вечер да не си легнеш.

Въобще, няма вече нито дебат, нито аргументиран спор, а някакво глупово инатене от твоя страна и вода от деветото дере.

# 372
Светкавица, да, аз ви разбирам. Просто, както казах, за мен безобидни излизания няма. Само казвам, че и децата ви мислят така  Simple Smile

Матроскина, въобще не споря с вас и не ви убеждавам в правотата си - само споделям защо моята позиция е такава. Нито ви убеждавам, че вашата е грешна, а моята правилна, нито ви карам да променяте своята.
А всъщност нямам и какво повече да кажа  Simple Smile

# 373
Просто, както казах, за мен безобидни излизания няма.
Т.е., ако щерка ти каже:Мамо, отиваме с Гошо на кино!", ти автоматично допускаш, че те лъже  и отиват някъде да се сексят?   newsm78   И изобщо няма да приемеш, че може и да отиват наистина на кино?
Дори аз не съм толкова подозрителна.    Laughing
Безобидни излизания има.Също и безобидни събирания.Синът ми празнува ИД, РД у дома с тайфата му, 4 момчета и две момичета.Секс нямаше, нито пиене.Забавляваха се чудесно и без тези "екстри".
Примерите с гостуването на вила с родителско присъствие няма да ги повтарям.Но пак си бяха безобидни събирания/гостувания с преспиване, без ектрите като секс и алкохол.

# 374
...за мен безобидни излизания няма. Само казвам, че и децата ви мислят така  Simple Smile
...

Слава Богу, че децата ми не мислят така!
Слава Богу, че и много други деца, които познавам не мислят 24/7 как да излъжат родителите си, което ти очевидно си правила и още не можеш да излезеш от тази схема. Слава Богу, че има деца, за които родителите са авторитет.

Иска ти се да минеш за либерална, за реалистка, но всъщност след някоя друга годинка ще се окажеш по-голяма консерва и от мен, най-малкото защото знаеш колко ти е бил акъла и какви глупости си вършила на 15-16 години, и как очевидно си лъгала родителите си.

Наистина имам чувството, че споря с 15 годишен пубер, който знае, че не е прав, че е малък, че е глупав, но по-скоро ще умре, от колкото да признае, че не е прав. hahaha

Както казва мъдрият ми 8 годишен син - Щом някой много държи да е голям, значи е още малък, нали, мамо?

Общи условия

Активация на акаунт