На море с гаджето

• 32 474
  • 600
  •   1
Отговори
# 375
Т.е., ако щерка ти каже:Мамо, отиваме с Гошо на кино!", ти автоматично допускаш, че те лъже  и отиват някъде да се сексят?   newsm78   И изобщо няма да приемеш, че може и да отиват наистина на кино?

Никой не е казал, че няма да идат на кино Simple Smile

А на твоите родители ти какво им каза, когато отиде да правиш секс с гаджето си?

Наистина имам чувството, че споря с 15 годишен пубер, който знае, че не е прав, че е малък, че е глупав, но по-скоро ще умре, от колкото да признае, че не е прав. hahaha

С тази разлика, че аз не виждам тук да има прав и грешен, нито спор. Просто вие сте си навили на пръста, че всички трябва да заемат вашата позиция и друга няма. Аз не мисля така и само го споделям, не ви убеждавам, че грешите.

Слава Богу, че децата ми не мислят така!

Ок, радвам се, че сте наясно какво мислят децата ви Peace

# 376
  • София
Човече, на 17, както писах по-назад, аз вече бях с диплома за средно образование в джоба,както и половината ми съученици. Готвехме се за кандидат-студентнски изпити в други градове и беше очевАдно, че който бъде приет ще учи извън дома на мама и татко. И не става въпрос за заковаване на 18 години, а за годините разлика между 15-16-17-18. Примерът с детето на авторката е почти на 16, и Краси е права, че за да се стигне до доверие за морета, значи връзката е най-малкото от 6 месеца, иначе не мога да си представя как родители на 15-годишно момиче ще пуснат дъщеря си с филанкешията, дето го познават от 3 месеца. Момичето прави секс със сигурност от 15-годишна, а за да е радовен значи са поне месеци, а с младежа се познава поне от 14. Че тя е била съвсем дете, когато е започнала да ходи с "баткото" от 11-ти клас. Не знам какъв акъл имат такива родители, сигурно обяснението им е, че баткото поне е улегнал (!?), а не е някое 15-годишно пишлеме. И по какво случаят на авторката се различава от този на селото? По нищо, освен че момата не са я оженили за баткото. Този младеж има късмет, че е попаднал на либерте родители на мацката, иначе като нищо щеше да изяде боя от бащата на изгората. А отделен въпрос е родителите на младежа как гледат на подобна връзка и не ги ли е шубе, че могат да се окажат с непълнолетна снаха. Колкото повече оглеждам нещата, толкова по-абсурдни изглеждат.

# 377
Цитат
Просто вие сте си навили на пръста, че всички трябва да заемат вашата позиция и друга няма. Аз не мисля така.....
Е, а как?     Mr. Green
Няма да й постилаш чаршафите, като дойде гаджето, няма да я пуснеш на 15 сама на море с 21-годишен, няма сама да й пълниш чашите, къде е разликата с нашите разбирания?     Laughing
И ние мислим така.А че децата, или поне повече, ще намерят начин да си открадват по някой час за гушкане, аз поне не го отричам.
Но както ние, така и ти, оказа се, няма да махнем с ръка, ако детето ни на 14-15 каже:"Вече имам гадже и смятам редовно да се секся с него!"Нали?
Или пак не съм разбрала?     Laughing
Защото едно е сина ми с гаджето да се възползват понякога от празния апартамент, и съвсем друго е поведението на авторката спрямо дъщеря й.За да се стигне на 15 до "Искам с гаджето на море!", най-вероятно това момиче често преспива у приятеля си, не е чудно и ако уикенда уплътняват някъде с преспиване....За мен това е неприемливо, а не че щели да се усамотят, когато "дъртите" ни няма у дома.    Laughing

На нашите нищо не съм казвала, защото не са ме питали.Но, предполага се, че след като 2 години сме гаджета, имали сме възможности да оставаме насаме, едва ли сме си прекарвали времето в учене само.    Laughing  Нашите не пасат трева, все пак....Но отношенията ни бяха такива, че ако бяха попитали (майка ми основно, баща ми остави тези теми на нея, все пак сме си жени), не бих крила.Никога не са били закостенели моралисти, нямало е забрани от типа:"той няма да идва у дома, когато ни няма!" или подобни, само и само да не стигаме до секса.Слава Богу, имах разбрани родители (светла им памет), опитвам се и аз да съм разбран родител за децата си.
Ясно ми е, че не всичко ще ми изповядват, че ще правят и недотам разрешени неща, надявам се само добре да съм ги "подковала" откъм ценности, като е било времето за това, за да мислят добре, преди да направят каквото и да било.
Засега нямам оплаквания.Справят се прекрасно с живота и предизвикателствата му.    Simple Smile

# 378
А сега де. Никой не знае дали не е започнала на 15 г. и 10 месеца. Едва ли някога и ще разберем. Разсъждавам от сегашно време. Ако беше темата - 14 годишното ми иска да прави секс, бих била на друга позиция.

Човече, на 17, както писах по-назад, аз вече бях с диплома за средно образование в джоба,както и половината ми съученици...

Това зависи от училището, в което сте учила, не ви прави с нищо по-различни от другите като мен, завършили на 19 г.
А половината ми съученици живееха абсолютно сами след 7 клас. Това как го тълкувате, ако не като осигуряване на терен? Бяха от други градове/села, родителите им си работеха там. Мога да ви уверя, че не са се юрнали на оргии, въпреки че имаха свободата да решават и родителите им бяха дали зелена светлина (по логиката ви).

Но както ние, така и ти, оказа се, няма да махнем с ръка, ако детето ни на 14-15 каже:"Вече имам гадже и смятам редовно да се секся с него!"Нали?
Или пак не съм разбрала?     Laughing

Не си. На 14 няма да се съглася и ще ходя с нея на училище, ако трябва. На 15 ще си помисля, зависи от много фактори.
Но пък тя е толкова страхлива, горката, че... Както и да е. Не може да се каже категорично да или не, още в първия ми пост на темата го казах. В крайна сметка и вашите граници паднаха под 18, ако се правело тайно, а в същото време не било добре че лъжат.
Няма оправия, иделаният вариант е да ги приспим до 18 като само наливаме инфо с фуния през ушите и после да ги изритаме от вкъщи. Но това в някой друг живот  Mr. Green

Какво стана с авторката - пусна ли я или не смееш да кажеш Simple Smile

# 379
Единици 15 годишни отиват "на кафе" и правят секс.

Някои 15 годишни живеят сами /аз лично такива не познавам, де, но да допуснем, че ги има/ и правят секс.

И ВСИЧКИ 15 годишни, които отиват на море с гаджето /особено ако е пълнолетно/, правят секс.

Схващаш очевидната разлика, нали?

# 380
Схващам, но вие изпускате много важни подробности - че тя е по-близо до 16, че така или иначе го правят, че родителите знаят и са съгласни.
Много важни фактори, които са решаващи за конкретния случай.

А всъщност вас кое като следствие от секса 15+ ви притеснява: болести, бременност, проблеми в училище, какво ще кажат хората, че ще започне да скача от легло в легло, че ако разберат, че вие сте ок с това ще загубите авторитета си или др.? Говорим не за секс от ден 1, а примерно за срещащи се от месеци, година? И се отнася заа възраст 15 и половина, за да няма вариации, ама ако-ако. Тези под 15 г. 5 м., 29 дни, 23 часа и 59 секунди не ги включвам във въпроса ми  Simple Smile
Не го пиша да се заяждам, съвсем сериозно питам. Мен най-много ме плашат първите 2, другите от моя опит и наблюдеия не зависят от това.

# 381
Повече от последствията от ранния секс биха ме притеснявали причините довели до него.
Аз и през цялото време за тях говоря. За мен това е сигурна индикация за наличие на проблем у детето ми.

# 382
  • Beyond the stars
И ВСИЧКИ 15 годишни, които отиват на море с гаджето /особено ако е пълнолетно/, правят секс.

Схващаш очевидната разлика, нали?

Ходила съм с "гадже" на море в 8ми клас  Laughing На лагер от училище   Laughing И .. ако искаш вярвай, ама не сме правили секс  Grinning
И аз имах доста съученици, живеещи сами от 8 клас с деца от техния град на квартира и ..не правеха оргии и денонощни купони, въпреки липсата на родителски контрол и пълната свобода, която имаха.
Също имах приятел, чиято майка беше супер либерална, ползволяваше му всичко, а той дори се възмущаваше от нейното свободомислие и никога не се възползваше от свободата си -прибираше се преди всички и никога не заведе гадже вкъщи в нейно присъствие Laughing
Тъй че има хора и хора, тийнове и тийнове и ..ако родителят си е свършил работата, няма причина да се притеснява какво прави детето му в негово отсъствие.  Peace

# 383
Повече от последствията от ранния секс биха ме притеснявали причините довели до него.
Аз и през цялото време за тях говоря. За мен това е сигурна индикация за наличие на проблем у детето ми.

Ясно.
Но просто не за всеки човек тези причини са нещо различно от нормалното развитие за тази възраст. Затова и мислим различно  Peace

# 384
Вълшебство, под "на море" имам предвид сами на хотел, на квартира, на каравана... като двойка. За такъв случай ако ще някой над Библията да ми се закълне, няма да повярвам, че е възможен. Особено пък, както казах, ако момчето е пълнолетно.

Не случайно за различните случаи използвах - единици, някои и всички. Peace

И напълно споделям мнението ти, че ако родителят си е на мястото, няма нужда денонощно да трепери какви може да ги сътвори отрочето.

Не се сърди, човече, точно защото на всеки аршинът различно мери, според собствения му опит и ценностна система, точно за това има закон, който би трябвало да се спазва. За да има общи правила за всички, като целта е защита на децата с либерални, безотговорни и липсващи родители.

Точно за това си позволявам категорични квалификации като "безотговорни родители" за тези, които се поставят над ограниченията на закона и поставят в откровен риск децата си. И голямото оправдание за тази безотговорност е, че са готини, либерални, а децата им са зрели и им имат пъъълно доверие...  newsm78

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 17:31 от Матроскина

# 385
  • Beyond the stars
Вълшебство, под "на море" имам предвид сами на хотел, на квартира, на каравана... като двойка. За такъв случай ако ще някой над Библията да ми се закълне, няма да повярвам, че е възможен. Особено пък, както казах, ако момчето е пълнолетно.

Не случайно за различните случаи използвах - единици, някои и всички. Peace

И напълно споделям мнението ти, че ако родителят си е на мястото, няма нужда денонощно да трепери какви може да ги сътвори отрочето.

Hug за такова море си абсолютно права  Peace

# 386
  • София
Човече, аз съм завършила на косъм преди демокрацията. И говорим за завършено средно, което е и границата в обществото за пълнолетие. Това да отидеш като студент някъде е различно от това да си ученик на 14. Да не говорим, че навремето хазяите много строго следяха да няма посрещане на гости, вкл. гаджета. Колкотодо учениците, които 14-годишни отиваха в друг град, тези на квартири бяха много зорко пазени от хазяите, защото не са живяли самостоятелно съвсем (то за студент беше мираж самостоятелното живеене, какво остава за ученици!), а за тези, дето живееха в общежитията се знаеше ккакво правят, и затова много родители хич не се кефеха на това да си пратят децата в друг град на общежитие. Какво си мислиш, че ние трева сме пасли навремето! Мегдан за оргии не са имали, но скришом са пийвали по малко алкохол и са се натискали здраво по стаите. Пазели са ги вечер мъжкия и женския етаж, но денем е било свободно движение.  Просто нещата бяха къде-къде по-строги. Сега на никого не му пука за дете на 14 в друг град.

Колкото до детето на авторката, сметката е проста, така че излиза, че е била или на 14, или съвсем, ама съвсем в началото на 15 като се е залюбила с пълнолетното гадже.
Границата ми "падна" на 17, което за половината гимназисти от виппуск беше последният клас по мое време, та става въпрос за секс, и то само се носеха слухове за някои, в последния клас, което е и някаква психологическа граница - така да се  каже с клишето, на прага на живота си, вече си почти изцяло признат за самостоятелен, пълнолетен индивид, а и залюбените в последния клас и сватбите малко след абитуриентската бяха доста често срещани. Принципът в общи линии беше такъв - момчетата в казармата за две години, а момичетата или отиват да учат някъде, или ако не влязат първата година е по-вероятно да се оженят, или вече са на прага на женитбата и само чакат да завършат (или бъдещият зет да се уволни от казармата след някой месец), за данаправят сватбата. Щом си завършила на 19, значи си доста по-малка от мен.

# 387
  • София
Човече, моля те, за да прави редовен секс още преди морето на 16 без малко, и ако "ходят" от година и нещо, то става съвсем педофилска история! Моля ти се, кой нормален гимназист в последните класове ((17-18-годишен) ще се запознае и загаджва със седмокласничка (почти или 14-годшна(, че да има време да мине година и нещо, че тогава евентуално да започнат със секса, че да имат време да стане редовен и мама и тати да ги пускат на море и мацката да е почти на 16! Гимназистите в големите класове най-много дда се загаджат с деветокласничка. деветокласничките, едната част са на 15, а другата на 16.

Вълшебство, тук никой не говори за лагер, особено по време оно! Хоратаси ходят на море с пълнолетното гадже! Това соц лагер ли ти изглежда?

# 388
Andariel, няма нужда да обясняваш, абсолютно разбирам за какво говориш, просто аз съм ок с тези неща.

# 389

Общи условия

Активация на акаунт