На море в ТУРЦИЯ - тема 32

• 116 422
  • 777
  •   1
Отговори
# 180
Относно освобождаването от училище си имах големи проблеми с класната на сина ми тази година. Тръгнахме за Турция на 13.06, последният учебен ден, защото той е в 6-ти клас и учат до 15 юни, но 15 беше неделя, така че единствено исках да го освободяа в петък. Казах на класната, че ще ходим в Турция на море, такъв панаир ми вдигнта, че съм безотговорна майка, как съм можела да си освобождавам детето, за да ходело по почивки, почивката по-важна ли била от училището. Този панаир ми го направи точно в деня преди да тръгнем, направо се опита да ни развали почивката. Много се ядосвам на такива завистливи хора. А за първи път ми се случва да го освобождавам от училище, за да ходим на почивка, дори и по болест не отсъства.
Според мен малко е "претоплила манджата". По закон всяко дете в училищна възраст има право на 3 дни по домашни(семейни) причини да отсъства от училище. Пуска молба до Директора и готово.
Не съм сигурна дали е 3 дни на срок или за цялата година, но може да се провери.

# 181
  • Beyond the stars
Аз искам да попитам за турската лира.

Може ли да ми даде някой ориентир за стойността на ТЛ?

Например колко струва една кола, една бутилка алкохол, нормална вечеря в ресторант среден клас?

Искам да се ориентирам колко пари ще трябват за около 7 дни, при положение, че е ултра алл.   bouquet

Обменям в Tavex в повечето молове ги има, по-удобно ми е работно време от Ziraat Peace Иначе наистина храна и алкохол извън хотела надали ще се наложи. Долмушът до Дидим е 2лири на човек, сувенири -магнитите са по 2-3 лири ; алкохолът е доста скъп, цигарите са 8-9 лири, дюнер 4-5 лири..
Бих казала,че цените са горе долу като тук,само че в лири..  Peace
Джобните зависят основно на какви екскурзии ще се ходи  Peace

# 182
На 16-ти септември миналата година в 16,00 часа термометъра показваше 36С  #Crazy Говоря за Кушадасъ, в Дидим ситуацията беше същата  Shocked

# 183
  • София
С темперaтурите е много относително. Били сме в първите дни нa юли в Aнтaлия и беше 35 гр  мaксимум, a еднa седмицa преди товa тaм бяхa нaши приятели и беше 45  #Crazy
Минaлaтa годинa в Дидим  в нaчaлото нa юли беше мaкс 34 .
Имa  море, бaсейни отличен сървис - темперaрурите не сa проблем споко.  Wink

# 184
Момичета,
Аз си мислех за краят на септември началото на октомври

# 185
Момичета,
Ние сме от 21,09  Heart Eyes

# 186
Момичета,
Препоръчвам ти да изчакаш някоя и друга година, преди да тръгнете със сина ти на почивки. Не е подходящо 8-месечно бебе да ходи на меден месец в Анталия. Независимо дали е края на септември или началото на октомври.

# 187
Минавам да се похваля, че най - после резервирахме.

От 15 Август - Majesty club Tarhan - Didim   superuu  jumpuu

Ще пътуваме с Tours Club. Много се колебаехме между този хотел и Батинах, но в Тарнах ни изглежда доста по лежерно.

Ще споделя впечатленията като се завърнем, а до тогава ще следя темата.

Благодаря за помощта при избора на хотел   bouquet

Grinning Ние сме след Вас - от 29 август , пак с Турс клуб, в маджести клуб , живо ме интересува състоянието на рейсовете и пътя , защото сме с 2 деца . Предварително Ви благодаря  Laughing

# 188
Аз искам да попитам за турската лира.

Може ли да ми даде някой ориентир за стойността на ТЛ?

Например колко струва една кола, една бутилка алкохол, нормална вечеря в ресторант среден клас?

Искам да се ориентирам колко пари ще трябват за около 7 дни, при положение, че е ултра алл.   bouquet

И аз се интересувам.

# 189
Iki_to, за кога търсиш почивка в Анталия? Нали се сещаш, че в момента там е 33 градуса, а след седмица-две и до края на август ще е 40 градуса? През този период няма да е най-удачно 8-месечния ти син да е в Анталия.
А ние имаме снимка, че на 28 юни в Мармарис термометърът показваше 44 градуса.... Но все пак синът ми е на 13, а и там доколкото разбрах от екскурзоводката тези температури се понасят по-леко от Анталия......
Пък и ми стана интересно за какво са му на 8-месечно бебе аниматори. На него му трябва детегледачка, която обаче се заплаща  Grinning

Понеже ме посъветвахте да не пренебрегвам другите курорти.....пък покрай Кушадасъ не сме минавали, така, че нямаше как да се разочаровам, както от Дидим. Та поразпитах....вчера един колега на половинът ми каза, че са били в някакъв хотел Флора апарт вече 2 години с някаква ТА Караджъ турс и били много доволни. Аз естествено потърсих информация за този хотел в другите по-известни ТА /тази Караджъ нищо не ми говори, пък и не ми звучи особено приятно Simple Smile/ но нищо не намерих. Чували ли сте нещо за подобен хотел?

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 10:52 от alinnna

# 190
maria_73, evhen, Вълшебство,

Благодаря ви за отговорите. Може би не си зададох точно въпроса, но получих отговор. Знам, че хотела е с включени храни и напитки 24 часа. Погледах и курса, че върви около 0, 67. Както споменах, ясно е, харчовете зависят от това, колко са ти широки пръстите  Laughing Просто искам да направя приблизителна сметка. Като излезем извън хотел, на каква цена горе долу вървят стоките, услугите и артикулите от които най - често има нужда един турист ( сувенири, дрехи, таксита, кола, кафе, вода, сандвич, вечеря в ресторант и тн.) Надявах се, че след като 1 лев е около 1.49 ТР там ще бъдем "хилярдери"  Laughing В кръга на шегата, разбира се Wink

Относно пътуването - ще споделя всичко, след като се върнем. За сега сме мн. доволни от "Турс клуб" Днес ще мина да платя и да ги почерпя, че намериха стаи  Sunglasses

# 191
alinnna
Все още има хотели, където настаняването на деца до 13,99 е безплатно, така, че дори и да е по-скъп хотела си струва. Да ти съдействат от ТА за инфо. И пак ти казвам, независимо че си влюбена в Мармарис /и за мен е любим/, не пренебрегвай и другите курорти!
Кои други?  newsm78  В Акчай и в Дидим- в никакъв случай-обзорната екскурзия ми беше достатъчна. Аз обичам да се разхождам, почти не ходим на плаж,затова ми допадна Мармарис. Не си се представям по цял ден между ол инклузива, плажа и спалнята  Rolling Eyes  Аз не съм разглеждала цените на хотелите в другите курорти, но предполагам, че няма голяма разлика от тези на Мармарис.....

Алина, както по-назад коментирахме във Фетие е прекрасно.
Виж този
http://turcia.exoticholiday.bg/hotel.php?p=61827&c=2&g=2 … =72280&cl=260

Аз едва сега "стоплих" !  Laughing Разликата в цената на този хотел за трима възрастни и за дете до 14.99 е сямо 7 лева-един дюнер  Wink 

# 192
  • Бургас
alinnna
Все още има хотели, където настаняването на деца до 13,99 е безплатно, така, че дори и да е по-скъп хотела си струва. Да ти съдействат от ТА за инфо. И пак ти казвам, независимо че си влюбена в Мармарис /и за мен е любим/, не пренебрегвай и другите курорти!
Кои други?  newsm78  В Акчай и в Дидим- в никакъв случай-обзорната екскурзия ми беше достатъчна. Аз обичам да се разхождам, почти не ходим на плаж,затова ми допадна Мармарис. Не си се представям по цял ден между ол инклузива, плажа и спалнята  Rolling Eyes  Аз не съм разглеждала цените на хотелите в другите курорти, но предполагам, че няма голяма разлика от тези на Мармарис.....

Алина, както по-назад коментирахме във Фетие е прекрасно.
Виж този
http://turcia.exoticholiday.bg/hotel.php?p=61827&c=2&g=2 … =72280&cl=260

Аз едва сега "стоплих" !  Laughing Разликата в цената на този хотел за трима възрастни и за дете до 14.99 е сямо 7 лева-един дюнер  Wink 

Ами не е 7. Гледам например първата дата 12.09. За трима възрастни цената е 2302 лв, а за двама възрастни + 1 дете /3г.-14,99г./ е 1816лв. Това са си 486 лв. разлика.

# 193
70 дюнера разлика  Mr. Green
Моля да ме разберете правилно - шегувам се с най-добри чувства   bouquet

# 194
  • Бургас
70 дюнера разлика  Mr. Green
Моля да ме разберете правилно - шегувам се с най-добри чувства   bouquet

За мен не са 70 дюнера, а повод за една сносна обиколка по магазините в търсене на добри индирими  Grinning Това са си близо 700 лири все пак.

Общи условия

Активация на акаунт