На море в ТУРЦИЯ - тема 32

• 116 457
  • 777
  •   1
Отговори
# 225
Така ли? Той даже споменал, че май имат и автобуси, които тръгват от Шумен...... Ами не знам , аз съм доста косервативна и, докато мрънках срещу първоначалната организация на Ориент 99-сега съм направо възхитена от тях, но ми идва много неудобно  това, че трябва да ходя до София  Crossing Arms но май ще ми е трудно да се откажа от тях, особено след като прочетох толкова негативни мнения за Емералд и не само в този форум.......

# 226
Здравейте!

Ако някой може да ми даде препоръка за следните хотели в Мармарис.

PASA BEACH HOTEL - 4 *  DORA BEACH BOUTIQUE HOTEL 4*  BLUE BAY PLATINUM 5*

Благодаря предварително!

# 227
Здравейте!

Благодаря предварително!
Доста се коментираше напоследък темата за Мармарис във форума.Зависи какви са Ви индивидалните  изисквания за хубав хотел в Мармарис. Като цяло отговора клони към Pasa Beach,бил съм и в трите хотела така че оценката ми е на база лични впечатления. Другите два хотела първо са по-скъпи в ценово отношение и второ имам забележки в доста направления. Thinking

# 228
Здравейте!

Благодаря предварително!
Доста се коментираше напоследък темата за Мармарис във форума.Зависи какви са Ви индивидалните  изисквания за хубав хотел в Мармарис. Като цяло отговора клони към Pasa Beach,бил съм и в трите хотела така че оценката ми е на база лични впечатления. Другите два хотела първо са по-скъпи в ценово отношение и второ имам забележки в доста направления. Thinking

Цените са еднакви за 3-те Хотела за това питам...Иначе заминаваме с жената и сме под 30 Simple Smile

# 229
Здравейте на всички,пишещи във форума.Искам да поставя за обсъждане една тема,която вълнува
почти всички.Обсъждаме качеството на хотелите-не е ли време да споделим качеството на услугите по време на пътуването в различните ТА?Понякога се влошават,понякога се подобряват.Каво получаваме за 15-20часа пътуване?

# 230
Искам да споделя своето разочарование от настаняването и обслужването на ТА„Дорис“.Миналата год.
направих резервация в офиса им в Стара Загора на 06.12.2013г. за „Пайн бей“.Тогава се похвалих,че ми направиха отстъпка 90лв. за първи клиент за лято 2014г.Миналото лято също почивах с тях във „Виста Хил“.Придружител беше Ани Иванова от офиса в Ст Загора-по време на пътуването ни предложи чай,кафе,имаше и платени-вода ,бира....За съжаление връщането беше с Ивелина и не получихме никакво предложение-нито платено,нито безплатно.
Това лято отново пътувахме с Ивелина на 06.06.2014г.Неприятно бях изненадада,когато ни настани на 5 седалка /първите резервирали/.Попитах да няма някаква грешка-отговори ми,че до 5 седалка са платени.Това се оказа лъжа.Със сем.Минкови-Ивелина, Иван,Мари и Ники,пътувахме заедно миналото лято,а сега бяхме и в един хотел.На една седалка бяхме с Павлина от Варна,с която се запознахме в този форум.Пред нас беше сем. от Пазарджик направило резервация в „Турс Клуб“.Всички те ми отговориха,че не са заплащали допълнително за местата.Когато се прибрахме изразих недоволството си към „Дорис“.Г-жа  или г-ца Смит ми отговори,че мога свободно да изразявам недоволството си където поискам щом това ми носи удоволетворение.Използвам това си право да споделя и друга част  от моето недоволство,касаещо пътуването ни от Сливен до Кушадасъ.По време на пътуването имаше 2 придружителки в автобуса,които обслужваха шофъорите с кафе и минерална вода-уви за нас тази 
услуга не съществуваше.Преди Кушадасъ чакахме 1час да дойде микробуса за Бодрум,но и тогава не
ни беше предложено нищо от придружителките.Със сем.Минкови си припомнихме с носталгия за миналото лято и усмихнатата Ани Иванова,която ни предлагаше кафе и чай.Връщайки се от почивката ни бяха раздадени анкети,в които да отразим нашето мнение и препоръки за подобряване на обслужването.Чесно казано ние бяхме транспортирани,а не обслужвани-това лято от Ивелина.
Пътувала съм с „Каръджъ Турс“3 поредни год. с „Ориент“-само хубави спомени. За мен качеството на „обслужване“ на „Дорис“ сравнено с миналото лято се е влошило.Превърнало се е в транспортиране.Мисля,че споделяйки какво получаваме от ТА ще можем да избираме,така както избираме и хотелите.Нека споделяме и добро и лошо за да си бъдем полезни,а и пътуването да е по-
приятно.То също е част от почивката.В договорите пише 9 дни,7нощувки.Какво получаваме по време на пътуване?

# 231
Здравейте на всички,пишещи във форума.Искам да поставя за обсъждане една тема,която вълнува
почти всички.Обсъждаме качеството на хотелите-не е ли време да споделим качеството на услугите по време на пътуването в различните ТА?Понякога се влошават,понякога се подобряват.Каво получаваме за 15-20часа пътуване?

Има си отделна тема за туроператорите и тур. агенции!  Stop

# 232
До Виолета Милева,
Всичко е въпрос на лично очакване от ТА. Аз очаквам да ме транспортират. Очаквам минимална цена за транспорта, бързо и внимателно шофиране. Автобусите спират през два, два часа и половина за по 15-20 минути на бензиностанции или крайпътни заведения. Има достатъчно време да пиеш кафе, да посетиш WC, да хапнеш нещо, изпушиш 2 цигари. Достатъчно е. Категорично съм против да ми се разхождат сервитьорки из автобуса и да ми предлагат напитки и ядене. 30 човека като се напием с вода, кафе и чайове, шофьора през 150 метра трябва да спира по тоалетните. Всеки, който тръгне на път, трябва да знае колко време ще пътува. Няма да му изсъхнат ръцете, ако си направи във вкъщи по 2 сандвича на човек, вземе по 1.5 минерална вода. Избирам да пътувам нощем и мразя някой да ме събужда, за да ме пита дали искам да си поръчам нещо. Или пък съседа до мен да си прави поръчки в 3 часа през нощта.

# 233
Щом търсите транспортна фирма препоръчвам ви „Дорис“.На бензиностанцията преди Кушадасъ чакахме час ,но имаше супермаркет,в който се продаваше кафе 3в1 в пакетчета,но нямаха вода.
Никой няма да ви събуди за да ви попита дали искате кафе-Дори и да не спите или през деня -няма такава опасност.Аз обаче искам да бъда обслужвана по време на пътуване и ще се радвам някой да сподели точно за такава ТА-от това лято.

# 234
Виолета Милева,
Повярвай ми, ще я запомня. Това е точно моя вид пътуване. Ще следя дали някой ще ти предложи ТА с обслужване, за да я избягвам. Можеш да ми изпращаш лични съобщения с ТА, които харесваш - никога няма да ги ползвам. Пиша без ирония или заяждане. Ще ми бъдеш от голяма полза.

Edit:
На бензиностанцията преди Кушадасъ чакахме час, но имаше супермаркет, в който се продаваше кафе 3в1 в пакетчета, но нямаха вода.
Според мен това нарочно са го направили заради теб. Пребродили са цяла Турция, намерили са този супермаркет и са си казали:
- Ахаааа, ето къде ще спрем Виолета Милева. Да види тя, как се пие 3в1 на сухо!

Последна редакция: нд, 13 юли 2014, 19:46 от qq50

# 235
qq50,никой не казва че автобуса трябва да се превърне в ресторант,но е израз на уважение на агенциите към своите клиенти да им предложат нещо толкова необходимо за път като вода,било платено или безплатно. Скоро пътувахме с агенция/не я споменавам умишлено,въпреки че вече съм писала за нея и пътуването ни/ която ползваме вече втора година. и ни стана много приятно когато водачката ни предложи по една минерална вода и един кроасан.Жест от фирмата към клиентите й(може и дребен да беше,но си е жест).Стана ни приятно от чувството че агенцията е помислила да направи този дребен жест към абсолютно всеки в автобуса.  Аз например желая в автобуса да има възможност да се закупи например кутийка кола или бира,примерно.А защо не и друго. В това отношение съм съгласна с
Виолета Милева,защото думата транспортиране никак не ми се вписва в представите за 9-те дена,с пътя, които прекарахме в Кушадасъ.Всеки обича и му е приятно да бъде обгрижван от фирмата на която е дал парите си и по време на пътуването.Така мисля аз,сигурно ще има и такива които са против.Хора разни.

# 236
Напълно съм съгласна,че всички сме различни.Аз не пия кафе,а много обичам чай и в Турция наистина
има прекрасни чайове.Съжалявам,че не написахте ТА,защото аз предпочитам такава.За 12-15ч ми
се иска някой да прояви внимание.Пътуването е част от почивката.Искам с тръгването да се насладя на  предсоящите 9 дни,които съм чакала месеци наред.Не виждам защо да не споделим имената на
такива ТА.Аз искам да се чувствам обгрижвана и да пътувам спокойно.Някои искат да бъдат транспортирани.Тук е мястото всеки да намери това ,което търси.

# 237
anka1234,
Много е хубаво да ти предложат минерална вода и кроасан в автобуса. Какво огромно удобство! Защото теб са те хванали от улицата и ти изобщо не знаеше, че ще пътуваш 16 часа до Турция и затова нямаше възможност да вземеш вода. И никъде по пътя няма да спираш, за да успееш да си купиш. А пък относно кроасана - таман си задрямала и съседа до теб започне - скръъъъц, отваря си кроасана, изяжда го и след малко пак скръъъъц, мачка го на топка и се чуди къде да прибере отпадъка си. Пътувам с малко дете, на което не давам кроасани, пасти, шоколади и т.н. и нямам никаква нужда да ми ги предлагат в автобуса. Разбрах, че Виолета Милева и anka1234 закъсват за ядене и пиене по пътя. Все пак пътуваме към плажа. Някой не иска ли ревю на бански костюми между седалките?

# 238
Никога не сме разчитали да ни предлагат вода в автобуса, или каквото и да е. Носим си вода 2х1,5 литра и нещо за хапване. Миналата година като минахме границата на отиване, момчето от Емералд извади една огрооооомна кутия с локум и почерпи в автобуса, за да вдъхнем от вече от ориенталската атмосфера. Друг е въпроса, че като мина покрай мен аз се изцепих "Честит рожден ден"  Mr. Green Не знам защо, дойде ми отвътре  Crazy

# 239
Друг е въпроса, че като мина покрай мен аз се изцепих "Честит рожден ден"  Mr. Green Не знам защо, дойде ми отвътре  Crazy
Сладурана! Той да не си подаде бузата за целувка?

Общи условия

Активация на акаунт