Абсурди и куриози за България по филмите

• 27 951
  • 96
  •   1
Отговори
# 30
Беше в сериал, който гледах като тийн - Псифактор. Много ми беше обидно, когато един от героите се събужда с махмурлук и казва, че го боли глава "сякаш е пил евтино българско вино". 
Сега го приемам с чувство за хумор.

# 31
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
В сериала "Скъпи Джон" един от героите показа снимка на гаджето си - българка и другите реагираха така, сякаш са видели някаква грозотия. Коментара беше, че е с големи мустаци и прилича на мъж. Много неприятно ми стана, иначе сериалчето беше смешно.
 А в един филм, за съжаление не помня кой, показаха сандъче със съкровище - пълно с монети от 1.2 и 5 сторинки  Simple Smile

# 32
Не е точно абсурд - в екшън-сериал единият главен герой-хакер обясняваше, че българите правели най-мръсните и трудни за преборване компютърни вируси. Не помня кой беше сериалът.
По отношение на абсурдите Hitman за мен бие рекордите.

# 33
alvera, аз си спомням този епизод от сериала, но аз тогава изобщо не се обидих, а се смях с глас сигурно 5 минути без да мога да се спра.
След като Джон показа снимката на въпросната девойка-българка, приятелите му попитаха, това да не би да е брат ѝ, защото имал големи мустаци  Joy

# 34
Някъде четох, че в сериала Туин Пийкс бащата на Одри (Шерилин Фен) веднъж й се кара като казва ядосано, че ще я прати за чисти тоалетни в български манастир. Това разбира се го нямаше в официалния дублаж като го пуснаха по телевизията и не съм сигурна дали е вярно.

# 35
*бон*бон*бон*, Hitman филмът ли имаш предвид?

Когато се снимат американски филм тук, винаги ни представят като Русия или Албания но никога като България. Никога. Или поне аз не съм попадала на такъв филм.

# 36
Преди време снимаха филм в УНСС нещо като Nightmare city 2025 май беше заглавието. Някакви агенти си проверяваха оценките на тъчскриновете в коридора на първия етаж... Голям смях!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 37
  • Германия
Ето тук обаче ни представят в доста добра светлина. Grinning (Някъде около 30-ата секунда.)

А рекламата е новозеландска, та сме известни с добро и чак на другия край на света.

# 38
Наскоро гледах някакъв второкачествен екшън. Александър Невски трябваше да представлява руски храм- но разпознах пода, стенописите и свещниците.

Накрая последната гонитба мина през градинката пред Народния, покрай нимфата, а след 15 секунди бяха пред портата на "Американското посолство" (Военна академия)- три километра за 10 секунди:) голям монтаж бяха направили.

# 39
  • Mtl/Sf
В някакъв тъп филм Ащън (май) беше зад щанда в някакъв цветарски магазин и трябваше да обслужи голяма опашка.Приближава се една леля и обяснява, че търси " хризантьемум". Ащън я пита какъв език говори и после намери още един българин от опашката и им вика " bulgarize yourself over there" или нещо от сорта.

# 40

Иначе много не се сещам, честно казано за такива моменти. В книгата интервю с вампир Някакъв български град помня, че го бяха турнали в Румъния...

В "Приложна магия" <Сандра Бълок> пита сестра си <Никол Кидман> къде е тази България, откъдето е гаджето ѝ <Горан Вишнич>, и тя отговаря: "Ами близо до Трансилвания". Което, зависи от гледната точка, може и да не е съвсем преувеличено де...

В някакъв тъп екшън, сниман тук, кадър от Графа (улицата) го бяха отбелязали, че е Албания.  Rolling Eyes

# 41
  • bad@ss
Някъде четох, че в сериала Туин Пийкс бащата на Одри (Шерилин Фен) веднъж й се кара като казва ядосано, че ще я прати за чисти тоалетни в български манастир. Това разбира се го нямаше в официалния дублаж като го пуснаха по телевизията и не съм сигурна дали е вярно.
Понеже съм голяма фенка на сериала:
Бен: If you ever pull another stunt like that, you are going to be scrubbing bidets in a Bulgarian convent.
Одри: Oh, Daddy, I'm so afraid.
Но не съм го гледала дублиран.

# 42
В сериала "Скъпи Джон" един от героите показа снимка на гаджето си - българка и другите реагираха така, сякаш са видели някаква грозотия. Коментара беше, че е с големи мустаци и прилича на мъж. Много неприятно ми стана, иначе сериалчето беше смешно.
 А в един филм, за съжаление не помня кой, показаха сандъче със съкровище - пълно с монети от 1.2 и 5 сторинки  Simple Smile

Хм, да не е бил St Trinian's 2: The Legend of Fritton's Gold - http://www.imdb.com/title/tt1210106/?ref_=nm_flmg_act_33 ?

# 43
  • Gotham City
Много забавна тема, сещам се веднага за три

единия е The Abandoned сниман в България, до колкото помня беше представена за Русия

другия Wicked little things сниман някъде по Витоша дечицата, които са духове на деца загинали в една мина са българчета

и третия е The Prince and Me 3 накрая и хорце удариха, който не го е гледал, ако има излишно време може да го изгледа  Laughing

ето го трейлъра https://www.youtube.com/watch?v=jI6Z6Ob872M

# 44
Не е точно абсурд - в екшън-сериал единият главен герой-хакер обясняваше, че българите правели най-мръсните и трудни за преборване компютърни вируси. Не помня кой беше сериалът.
По отношение на абсурдите Hitman за мен бие рекордите.
ами тотова е вярно за 90тте години. Например, дарк авенджър.

Общи условия

Активация на акаунт