Депресия или?

• 4 502
  • 43
  •   1
Отговори
Привет!
От няколко дена ми е доста гадничко. По цял ден съм съмичка с бебо.
Майка идва понякога, но ми липсва мъжа ми.
На работа е в друг град и един два пъти излизаме с бебо на разходка като се върне.
Аз сама с бебо не мога да изляза понеже сме на последния етаж без асансьор(нямаме изобщо) Доста неудобно.  А така ми се излиза да го поразходя пък и аз да се разходя. Тъжно ми е и се чувствам изнервена  Cry Вчера си поплаках и ми олекна поне малко.
Дали изпадам в депресия?

# 1
Ами излез. Всеки, който стои постоянно затворен ще изпадне в депресия.
Хващай количката и слизай (качвала съм и съм слизалала доста стълби, изморително е, но все пак е за предпочитане), помоли съсед или майка ти да ти помогне с количката или просто излизай без нея. Можеш да си вземеш слинг за целта. Друг вариант е да държиш количката някъде долу ако е възможно...примерно кола ако имате в багажника.

# 2
Родих секцио(по спешност) и ми казаха да се пазя поне няколко месеца да не вдигам тежко.

# 3
     Бебето е новородено? Много жени страдат от следродилна депресия. Повикай приятелка или майка ти. Каквато и да е компания ще ти подейства добре, а можете и да излезете заедно. Не вярвам да ти откажат.

# 4
Вчера беше една приятелка на гости, но пак ми е кофти.
Искам да сме заедно с мъжа ми. Искам малко повече внимание за бебо и за мен.

# 5
Разбирам те. Но приеми, че мъжа ти ако е закотвен за теб няма да изкарва пари. Ще мине. Долу нямате ли мазе, ваше или на съседи, там да оставяш количката?

# 6
Пак казвам, вземи си слинг. Ако нямаш някакви специални усложнения от операцията не мисля, че може да е проблем. И аз съм раждала със секцио и след първите 1-2 седмици сама си се оправях.
Също намери си някакво хоби, дори и само филми да гледаш. Аз първите няколко месеца доста сериали изгледах.
Аз лично също се почувствах зле в началото в един момент, когато всичко се промени, вече не можех да правя толкова много неща. Мога само да ти кажа, че всичко е временно Rolling Eyes

# 7
За слинга се притеснявам да не свикне бебо на ръце(по едно време беше свикнал) А дали е сигурен?
Така е права си Дари П.
Ами нямаме маза. Ако я оставя просто така, долу някой може да си я присвои.
Колата е с мъжа ми... сложна работа.

# 8
  • сф
здравейте, не мога да дам мнение по въпроса ви с депресията, но бих ви посъветвала да не допускате да не излиза бебето ви навън с дни. и аз нямам асансьор и ми е трудно с количката по стъпалата - вярно, не съм на последен етаж, и аз съм със секцио, за съжаление... но за детето ви е важно да е навън (да, дори и в тази възраст).

# 9
За слинга се притеснявам да не свикне бебо на ръце(по едно време беше свикнал) А дали е сигурен?
Сигурен е, да. За другото нямам какво да кажа, моите разбирания са, че детето е добре да е близо до майката.

# 10
Знам че е хубаво да е на вън. Само веднъж седмино не става.
Трябва да направя нещо.

# 11
 На кой етаж си? Как веднъж седмично? Трябва поне веднъж дневно!

# 12
Излизаме таткото като е тук. През другото време сме си в къщи.
На петия етаж сме.

# 13
  • BG
Ако сега не измислите нещо за количката, по-нататък ще ти е още по-трудно. Асансьор няма ви сложат, а детето ще става все по-голямо и тежко, а багажът с него - все повече.

# 14
От поста ти разбирам, че по-скоро ти липсва мъжът ти, а не , че не можеш да изведеш "бебо". Помоли майка си поне веднъж в седмицата да гледа бебото, а ти да излезеш с приятелка на кафе за час някъде.  Така ще разбереш, кое точно ти липсва и дали си в депресия. За другото  - и аз бях на петия етаж, не съм излизала с количка до четвъртия месец някъде - бебето беше или носено от мен "ръчно" или в кенгуру. 
П.П. Това за секциото и  няколкото месеца без да вдигаш тежко го  пази за мъжа ти,като начукване на канчето, че ви е "изоставил". Във форум за майки,  такова твърдение няма как да  е вървежно Hug

Общи условия

Активация на акаунт