Депресия или?

• 4 508
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Мързел?

На петия етаж сте, не сте на петнадети. В най-лошия случай са около 120 стълби, с площадки между тях.

Абе как ще извеждате детето веднъж седмично?!? Здраво и право дете?!? И бащата и родителите ви са съгласни с всичко това?

Изумителна безотговорност.

# 16
  • Куциндрел
Нормално е след раждането да се появи депресия или стрес, или каквото там.

Ще ти кажа как се извежда бебе без асансьор - Сваляш до долу количката, качваш се за бебето, сваляш и него. Разхождате се и после по обратния ред - първо детето прибираш и после количката.
Може да викаш и някой за помощ, съсед, приятелка, баба.
Винаги има вариант.

# 17
Ти сериозно ли? Живеех на третия етаж, когато моят син беше бебе. Носех количката+него между два и четири пъти на ден. Беше огромно 15 килограмово Чиполино. Първо занасях него в коша, после се връщах за остатъка от количката и багажа. Само чистият въздух и дългите разходки ме спасиха от депресия и всичко останало. А и детето навън спи като пън, така че имаш време и за чаша кафе, и за книга. Всичко, написано от теб, ми звучи като оправдание. Ами, ако мъжът ти се прибира веднъж годишно? И детето ли ще излиза тогава? Това за свикването на ръце(относно съвета за слинга), какво лошо има да свикне? Кога, ако не сега, ще можеш постояно да го носиш и гушиш? Много бързо порастват и сами не искат физическа близост, така че се наслаждавай докато можеш.

# 18
Веднъж седмично излизане...и то при това хубаво време????Детенцето е още малко,но като мине някой друг месец само ще си търси ежедневната разходка,и то поне 1 път дневно.Намери някакъв начин за извеждане.И аз,ако стоя само вкъщи ще се депресирам.Имаш доста ангажименти около бебето,а когато стоиш затворена по никакъв начин не се разведряваш.

# 19
Не можеш ли да ползваш мазата на някой съсед,да оставяш количката?Междуетажни стаички имате ли?Може да ползваш пак на някой от съседите на 1 етаж,примерно.Гараж нямате ли?Все нещо може да се измисли.Абсурдно е да не извеждаш детето!

# 20
Въобще не би ме притеснил 5 етаж, стига да не живея сама.
Хващай багажа - и при мъжа ти.
Не приемам подобни глупости, аз тук с новородено, той някаде си. Освен ако не става дума за някакво временно положение от броени дни.

Така като гледам и ти си като мен, просто седни с мъжа ти и си решете въпроса с местоживеенето.

# 21
  • сф
абе мисля си, че всеки в такова положение би изперкал, но изперкването не е най-големия проблем...  бих драпала със зъби и нокти да си живея с мъжа, независимо къде. дали той ще си смени работата или вие с детето - местожителството, както е по-добре според ситуацията.

# 22
Депресията е гарантирана на всяка жена, която чака мъжа си, за да излезе, независимо с бебе или не. За съжаление това са фактите. И да беше при вас мъжът, нали пак ще работи през деня, отново ли ще го чакате като цар и господар, за да излезете задължително с негова помощ?

# 23
  • out of space
Е, всякакви лигли са писали тук, но тази бие рекордите!  Laughing
Бях и още съм на 5-ти етаж. Секцио, готвила съм директно на плочките, извеждала съм си детето по два пъти на ден, без асансьор, мъжът ми беше 2 години командировка в провинцията.
Изобщо не ми е хрумнало да мрънкам в бг-мамма  Laughing
Депресия хаха  ooooh! Я се стегни!

# 24
Бъдете по-снизходителни бе хора! Нито знаете преди колко време е родила жената, нито знаете как се чувства след секциото. Всеки има право да пише тук и да сподели, за да получи съвет. Учудвам се колко злобни жени има! ooooh! ooooh! Че и квалификации взеха да ръсят!
 Sick

# 25
  • out of space
Няма как да съм снизходителна. Пиша каквото мисля. Няма как да знам подробности за нито една авторка на тема, дори да ми е първа приятелка.
Повърни си с отвращение, но пак казвам- ЛИГЛА!
А защо злобна?  Thinking

# 26
За жената е от полза да спре да чака на мъжа си за едно излизане  Peace Нищо добро не може да й донесе това. Да седи затворена вкъщи, без да мръдне не е добре нито за нея, нито за бебето. Написани са й много начини как да го прави, все пак не е изпаднала в някаква невиждана ситуация. Аз самата съм гледала бебе след секцио в друг град, зимата, скука голяма, всичко минава.

# 27
Като не излиза и няма помощ какво яде? Откъде пазар?
Ако сте на квартира- сменяйте я с по- нисък етаж, ама там пък друго ще изскочи сигурно.
Или сутрин отиваш у вашите, вечер се прибираш. Ако се замисля, още варианти ще измисля.
Начини има, винаги.
Не мисля че някой обижда авторката, понякога да начукаш нещо в главата на някой, има нужда от по- остър изказ.
 Peace

# 28
Въобще не е проблемът в етажа. Просто тя се чувства зарязана. И на практика е така.
Нищо против, ако има жени, за които това е нормално, но не може всички да са като тях.
Не става дума да го чака да излезе с него, ако живееха заедно нямаше да й правят никакво впечатление разходките с бебето през деня.
Нещата са комплексни.

# 29
  • out of space
Въобще не е проблемът в етажа. Просто тя се чувства зарязана. И на практика е така.
Нищо против, ако има жени, за които това е нормално, но не може всички да са като тях.
Не става дума да го чака да излезе с него, ако живееха заедно нямаше да й правят никакво впечатление разходките с бебето през деня.
Нещата са комплексни.

Абсолютно си права! Все пак, нелепо е пълнолетна жена с ангажименти да се чувства все едно някой й е дръпнал стола. Взима се в ръце и се оправя с положението, още повече, че нищо особено не се е случило.
Чувала съм, че дори в турските сериали героините се справят.
Дали да не пусна тема: "Депресия: нямам мляко за кафето."

Общи условия

Активация на акаунт