Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 750
 • София
 • Мнения: 209
    Благодаря! При това положение теоретично би трябвало да се класираме във времето.  Simple Smile

# 751
 • München, Deutschland
 • Мнения: 3 568
  ... мисля да използваме за изпращане на документите TNT.  Дали ако документите се изпратят с тях примерно на 10.07., ако все още има  стачка тогава, биха пристигнали на време или възможен ли е вариант да се изпратят по-рано без да се изпраща никакъв здравен документ, а се напише мейл, в който да се обясни, че копие от документа ще се изпрати по-късно или пък при записването? Може би това последното младежът направо да ги попита в KIT.

За последното да пита в КИТ, при мен винаги бяха много разбрани, а по първия въпрос - пак да кажа, стачкуват Дойче Пост, НЕ куриерите, НЕ ДХЛ. ТНТ са куриер, партньорът им в Германия е също куриер (нз кой), те НЕ стачкуват.  Peace

# 752
 • Мнения: 1 064
Здравейте. Темата вече мина разумните 51 страници. Аз бих могла да пусна нова, но може би е по-добре - ако има желаеща, да я поеме някоя майка, на която й предстои в следваща година кандидатстване. Истината е, че аз обработих само първата тема и линковете в първи пост са само от нея, а всичко написано в теми 2 и 3 остана некласифицирано.
Пожелавам успех!

 Hug

# 753
 • Мнения: 2 042
   А идея нямам какво и как се прави,с компютрите съм на ниво-четене.

# 754
 • Мнения: 152
Здравейте,
аз същото съм на нивото на Марулета, така че нека да се заеме някоя мама по веща в тези неща!
  

# 755
 • София
 • Мнения: 12 008
Отдъхнах си, мами. През последните дни си бях наумила, че всичко ще омотаем, справяйки се сами (без фирма).  Съжалявах, че решихме да се доверим само на себе си. Колкото повече четяхме и аз, и девойката из сайта на избраното уни, толкова повече въпроси изникваха  и настана една бъркотия в мислите ни... Седнахме заедно, систематизирахме въпросите и  тя изпрати мейл на Щудиенбератунг  (благодарности специални на младеж, бивш възпитаник на НЕГ,  студент 4 семестър, който помогна и със съвета къде конкретно да  отправим питанията с оглед на спецификата им, и с обещанието на място да отиде да разпита, ако се наложи заради евентуално закъснение на отговор) с молба за разяснение на конкретните неясноти. Ех, какво облекчение е да получиш в един навреме изпратен  мейл кратък, ясен, точен отговор какво се очаква да направиш. Сега всичко като процедура ни е ясно от до, включително това кога и как се включвам аз като родител (законен представител) на непълнолетен към 15.07 кандидат-студент. Simple Smile Утре си взима дипломата и почваме да действаме..Комбинацията от  многото информация, прочетена от двете ни в сайта на унито, от тази във Фейсбук групата, от наученото от незаменимите мами тук  и от мейла с финалните разяснения от унито ще доведе до положителен завършек одисеята, надявам се  Simple Smile Отказа се девойката ми окончателно от варианта с немския факултет на ТУ, така че нямаме избор, трябва да се справим.

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 16:35 от пенсионирана русалка

# 756
 • Мнения: 8 275
Русалке,успех и смело напред!
Честно,някак си бях убедена в последното изречение ,не знам защо .А и ще се справите Peace

# 757
 • Мнения: 78
Здравейте от една притеснена майка. Confused
Дъщеря ми няма да има като кандидатстванията от темата, но ще заминава по Еразъм в Германия. Има избор от 5 града, но познати я отказаха от единия, защото ситуацията с общежитията била "кошмарна", a след нейно проучване отпадна още един. Останаха ѝ като опции Хамбург, Дордмунт и Фракфурт на Майн. Дъщеря ми ми каза, че от Хамбургското щудентенверк /не знам дали го пиша правилно/ за студенти по Еразъм имало предоставен процент от стаите, но нейният университет не бил в списъците. Тези, които са запознати - тези квоти за всички университети в Хамбург ли важат или само за тези от списъците?
Имам още въпроси, но не искам да затормозявам четящите  bouquet

# 758
 • Мнения: 2 042
   Русалке,успех!Ще се справите,а ти догодина ще ни даваш акъл и кураж,че ние ще се справим!

# 759
 • София
 • Мнения: 873
Русалка, не съм се и съмнявала, че точно вие няма да се справите  Wink. Късмет има твоето момиче с такава майка! Успех на детето и само напред!

Принципно Щудентенверк не е на определен университет, а е организация на самия град. Как обаче стоят нещата с Еразъм и съответно квоти по университети не съм наясно, но студентите по Еразъм са с предимство пред редовните студенти- аз поне не съм чувала за някой, останал без общежитие. Най-добре обаче им  пишете мейл, за да сте наясно със спецификите.

# 760
 • Мнения: 78
Благодаря, веднага ще ѝ кажа да пише   bouquet

# 761
 • Варна
 • Мнения: 2 480
Русалка - ще разчитаме на твоя опит и се надявам след успешното кандидатстване (в което въобще не се съмнявам) да посещаваш честичко темата.  Hug

Ние понеже кандидатстваме от Варна, както разбирам ще се наложи да използваме посредническа фирма за апостила в МОН и заверката в МВнР. Може ли да препоръчате коректна фирма за тази цел?

# 762
 • София
 • Мнения: 12 008
Благодаря за подкрепата Simple Smile

# 763
 • Мнения: 1 816
Никсе, стискам палци! Няма как да не стане, щом ти си го подхванала...

# 764
 • Мнения: 415
Русалка, много приятно е да се четат такива новини Peace

Ясмина, аз не съм от Варна, но споделям опит - легализацията, вкл и през МВнР ще я прави преводачката, която ни препоръчаха.
иначе аз бях намерила още няколко фирми, но не стигнах до тях.
ако никой не  се обади от Варна, прегледай какво ще изскочи от Гугъл

Общи условия

Активация на акаунт