Университети в Германия и в други държави с немски език 3

• 76 472
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
  • на път
  bouquet
тази тема ми е любима, макар и да има още няколко години докато скокнем в проблематиката с двата крака.
Мили момичета - отворихте ми широко очите и благодаря  Hug.

# 31
  • Под гъбата
Не е ли по-добре вместо да се  ходи на уроци тук, да се иде на тези въвеждащи курсове, тъй като те ще са максимално съобразени с материята, която после ще се учи? И нечие дете ходило ли е на такива?

Синът ми ходи на такъв курс по математика преди първия семестър, но не му беше особено полезен, защото този курс е направил преговор на ученото по немската програма. Курсът беше една седмица, по мое мнение много кратък за качествено усвояване на материал. Матрици и детерминанти, диференциали и интеграли учи тук на бързи обороти през Коледната ваканция. Разбира се, не е невъзможно да се вземе изпит с 4 и без допълнителна подготовка, говорим за резултат от ранга на 2.

Моят съвет е да се подготвите от България по тяхната програма.
И моят ходи на такъв предварителен курс по математика в рамките на месец. Много трудно се наваксва нещо, което изобщо не е изучавано в училище ! Живеем в малък град с икономически институт и се оказа, че нивото на математиката учено тук е много ниско, да не кажа под нулата. В Германия,особено ИТ специалностите това е основна дисциплина. Peace

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 16:13 от I am the same

# 32
  • София
Момичета, благодаря ви! Simple Smile

# 33
    И аз да не остана назад,но безкрайни благодарности за всичко споделено.Страхотна помощ е това,при положение,че никой от моите познати,минал по този път ,не иска да даде инфо.Питах две-три мами,децата им учат вече в Германия,все едно ги карам да режат от тях си.Защо така?!аз бих казала всичко каквото знам.
    Маматин,честита ви радост,да са щастливи децата!

# 34
mama Tin, все така да спамиш  cheers

аз, на този етап, клоня към идеята за подготвителен семестър за моя син.

И аз обожавам такъв спам  Hug Много здраве и щастие mama Tin

pergola ориентирала ли си се къде да бъде подготвителния семестър.
Понеже и аз виждам, че за моя син ще е добре да изкара такъв, искам да знам кои унита предлагат такава възможност.

# 35
  • София
Записвам се, да не ви изтърва!
Аз съм от мамите под прикритие, четяща и събираща инфо отдалече!
Много сте ми полезни!  bouquet
И да не е само спам!
Успех на кандидат -студентите и на студентите в сесия.
Моят племенник атакува тази година университетите около Дортмунд ( 3 на брой) с английски език, ще пиша като видим резултатите!

# 36
mama Tin, все така да спамиш  cheers

Успех при дипломирането!

# 37
  • Под гъбата
   И аз да не остана назад,но безкрайни благодарности за всичко споделено.Страхотна помощ е това,при положение,че никой от моите познати,минал по този път ,не иска да даде инфо.Питах две-три мами,децата им учат вече в Германия,все едно ги карам да режат от тях си.Защо така?!аз бих казала всичко каквото знам.
    Маматин,честита ви радост,да са щастливи децата!

Каквото знам, пиша, но като търсих информация преди време и аз забелязах как се пестят или премълчават подробности! За всеки университет е различно, но като ти пише някой подробно и обяснително, е най- малкото успокояващо!

# 38
Записвам се, да не ви изтърва!
Аз съм от мамите под прикритие, четяща и събираща инфо отдалече!
Много сте ми полезни!  bouquet
И да не е само спам!
Успех на кандидат -студентите и на студентите в сесия.
Моят племенник атакува тази година университетите около Дортмунд ( 3 на брой) с английски език, ще пиша като видим резултатите!

mimchoni, след завършен 12 клас тук ли и какви специалности? Hug

# 39
mimchoni, около Дортмунд е дъщеря ми - на около 50 км, де, в Мюнстер, но това го брои за "около" Laughing Какви специалности на английски има в района? Не съм наясно, защото пред нея не е стоял този въпрос, но за синковеца ще ми е полезно да знам.

# 40
  • София
Около Дортмунд е Simple Smile, защото купиха малко апартаментче там – доста добро решение, стига да можеш да си го позволиш. Специалността е обвързана с информатика, но в момента са в Германия (отидоха в понеделник да подават документите на място) като се върнат, ще ви напиша точните специалности и университети, че аз с немския език съм скарана.
Sause baus!, да, след завършена Английска гимназия тук. Дипломата му е висока – дано има късмет! С отличен английски е, но така и не можа да го грабне немския език. Та немският му е близо до нулата –дъщеря ми, която ще бъде в 9 клас е на „светлинни години” пред него с езика Simple Smile.
Irenapleven, този град го чух като дестинация. Транспортът бил удобен, но неизбежен, за където и да е. Доколкото знам т.нар. „такса” е 123 евро, в която е включена и карта за транспорта. Но поне това чух от снаха ми! Като разбера подробности - ще пиша!

# 41
Около 230 евро някъде е таксата - това за университета в Мюнстер, където учи дъщеря ми. Транспортът за студенти е безплатен. Но поне за Мюнстер не знам да има бакалавърски специалности на английски. Но и дъщеря ми е доста далеч от информатиката - първо учеше право, от м.г. се прехвърли психология.

# 42
Благодаря и ви следя Hug

# 43
Около Дортмунд е Simple Smile, защото купиха малко апартаментче там – доста добро решение, стига да можеш да си го позволиш. Специалността е обвързана с информатика, но в момента са в Германия (отидоха в понеделник да подават документите на място) като се върнат, ще ви напиша точните специалности и университети, че аз с немския език съм скарана.
Sause baus!, да, след завършена Английска гимназия тук. Дипломата му е висока – дано има късмет! С отличен английски е, но така и не можа да го грабне немския език. Та немският му е близо до нулата –дъщеря ми, която ще бъде в 9 клас е на „светлинни години” пред него с езика Simple Smile.
Irenapleven, този град го чух като дестинация. Транспортът бил удобен, но неизбежен, за където и да е. Доколкото знам т.нар. „такса” е 123 евро, в която е включена и карта за транспорта. Но поне това чух от снаха ми! Като разбера подробности - ще пиша!

Ехее бравус на родителите му .И да не го приемат , едно апартаментче в немско хич не е лоша инвестиция . Money

# 44
  • Пловдив
Здравейте момичета,
нашите младежи вече се поокопитиха в Германия след премеждията по пътя. Ориентират се за магазини, телефони, интернет - към този момент им предлагат доста скъпи варианти от по 70-80 евро/месец, което не ги устройва никак даже. Сега първо трябва да им оправят документите, да си направят банкови сметки и т.н., че и за коли под наем са разучили - да обикаляли из околностите в почивните дни или да ходят да си пазаруват с кола.  Simple Smile

Аз пак с питане - нашето момче се разговорило с румънци, които също са на обучение в тази фирма и те му казали, че получават помощи. Разрових се в нета, открих малко информация, но някое от вашите деца дали е чувало нещо за помощи BAB /Berufsausbildungsbeihilfe (BAB)/. Това са помощи при професионално обучение. Дали българи могат да кандидатстват за тях?  newsm78 Попитах и в темата на мамите в Германия, ама няма никакъв отговор там.

Общи условия

Активация на акаунт