Университети в Германия и в други държави с немски език 3

• 76 475
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
  • София

Аз лично не съм чула за някой, който да е кандидатствал и да не е приет никъде.

И аз  Simple Smile.

# 76
  • София
В медицина се влиза и с непълна шестица. Grinning

Под "пълни шестици" имаш предвид 6,00 на БГ диплома или 1.00 в немски еквивалент?
Имам предвид немския еквивалент. В Германия са рядкост отличните дипломи, за разлика от България.

# 77
Дами, ползвайте сайта интелигентно.  Hug
Това "запис да не ви изпусна" е застрашено от триене от администратор.
Горе в дясно над зоната за дискусии има 3 бутончета. Средното е "ВКЛЮЧВАНЕ НА ИЗВЕСТИЯТА". Оттам -насетне, колкото пъти влезете в профила си най-горе в дясно на сивото поле има бутон със знаме, ще се появява червена цифра в колко дискусии, които следите има ново.

# 78
  • Варна
Здравейте мами. Както писах дъщеря ми е приета на общежитие в Кьолн. Кьолн не и е първо желание и беше голяма чуденка с това общежитие. Ще го платим и после ако не я приемат ще ни върнат парите. Иначе излиза от системата . Ще загубим таксите за превод, които не са малко .Много е евтино  и това също ме притеснява обзаведена стая 16 кв.м. с тераса, 4 бани за 9 стаи на етажа за 177 eur мисля , че това е крайната цена. Тя се ужаси , че трябва да ползва тоалет и баня на етажа, но не помни какво е писала при кандидатстването .
Първо желание и е Франкфурт и там кандидатства за апартамент. Има бъбречни проблеми и общия тоалет на етажа ще бъде голямя мъка.
Моля някой да сподели за общежитията, как децата се справят със общите санитарни помещения и кухня.

# 79
  • София

Моля някой да сподели за общежитията, как децата се справят със общите санитарни помещения и кухня.

Както вече съм писала, синът ми живее в общежитие, като 5 спални ползват обща кухня и санитарен възел. Наемът му е 156евро. Всяка седмица, всеки от съквартирантите отговаря за почистването на нещо от общите части, като си въртят задълженията. Доколкото разбирам не се стараят много-много, но няма и дразги. Делят си парите за препарати. То и не очаквам нещо повече...
Миналата седмица синчето сподели, че е получил карта за намаление в мензата (студентски стол). Три месеца, получава по 40евро в картата на месец. Кандидатствал е за тази карта, като е посочил доходите, които получава месечно.

Видях, че  се говореше и за кандидатстване с подготвителен семестър. Малкият ми син, завърши 11-ти клас и следващото лято и аз ще съм на тази вълна. Немският му е слаб, но е решил, че иска да ходи при брат си. Аз не се интересувам много-много, но доколкото разбрах, за КИТ, може септември (или февруари) да се яви на изпит за език, и при изкарано ниво Б1, го записват за подготвителен семестър. Предполагам, че и изкаран сертификат от тук също върши работа. Разбира се, има и такса. За да го приемат информатика, накрая искат минимум С1. Така че, може и два семестъра да ни трябват  Simple Smile

Успех на всички на настоящата сесия! Нашата започва следващата седмица и ще е много тежка.
Успех и на всички кандидатстващи!

# 80
  • София
Фани, неприятно е с общи бани. Дано поне са направени както трябва. И 9 стаи не са толкова много.  Wink  Знам от голямата дъщеря, че на повечето места няма проблем с общите санитарни възли. Обаче в общежитието в Хамбург, в което настаниха малката беше общо помещение с няколко душ-кабини и няколко тоалетни. Хавлията трябваше да се оставя в общата част. Резултат - който влезе да се къпе заключва външната врата. Така на практика на етажа има само една баня. Първото денонощие дори не беше успяла да отиде до тоалетна.  Sad Колкото пъти опита, все беше заключено.  Sad Бяха 14-15 стаи на етажа. После започна да дебне да се къпе през нощта. Предполагам, че и това допринесе много за връщането ѝ в България. Все пак си мисля, че това е частен случай. На повечето места има достатъчно отделни бани и тоалетни, а с останалото се свиква. Обикновено в такива общежития има чистачка, която се грижи за хигиената. Иначе има веге-та с по 4-5-6 човека (както вече е писала и Ваня), които са в почти същото положение, но си чистят сами.  Wink Разполагат с 1 баня, в която има тоалетна и още една отделна тоалетна.

Щом дъщеря ти иска да учи във Франкфурт, със сигурност ще я приемат там. Тогава хич няма да го мислите общежитието с общите бани.  Wink

# 81
Отзиви за Униконсулт?Ползвал ли е някой техните услуги при кандидатстване?

# 82
Нашият опит от общежитията с общи санитарни помещения и кухня - ситуацията непрекъснато се променя, защото има смяна на живущите. Като цяло се свиква с всичко Laughing.
До скоро сина ми живееше с още 5 човека - 2 бани, 2 тоалетни /230евро/. Сега са доста повече хора /12 мисля/, наема е пак толкова - не се оплаква, но той не е хленчещ. В началото живя 1 година на квартира. Ползваше с още едно момче/немец/ етаж от къща - е, там много се оплакваше от съквартиранта си. С две думи не винаги броя на хората е определящ.
Дъщеря ми доста повече се оплаква, но се примири със ситуацията. 7 човека с 2 бани и 4 тоалетни - самите деца си чистят всичко. Наема е 293 евро /т.е. не сме избирали по ниска цена - тови ни предложиха - това приехме, защото проблема с настаняването е реален/
Нямаме късмет с общежития, за които чета тук - стаи със собствен санит. възел при това на доста ниски цени.
Преди няколко дни ходи на оглед в една квартира /365 евро, което е от ниските наеми/ и каза че за тези пари не я иска  Laughing Единственото предимство беше, че е на 10 мин. пеша от университета.
Явно моите деца са избрали скъпи градове с големи университети и недостатъчни и скъпи общежития Wink

# 83
В Аугсбург общежитията на унито са с по-нисък наем, но можеш да живееш 3 години там. Частните общежития са от 300 нагоре. Не знам как е с вегетата, но е както откриеш, предполагам . Зависи и от квартала. Има по непрестижни такива.

# 84
  • София
В Кьолн общежитията също са за 3 години. Дъщеря ми успя да удължи до 4, заради висок успех и скорошно дипломиране.

# 85
  • София
В Кьолн общежитията също са за 3 години. Дъщеря ми успя да удължи до 4, заради висок успех и скорошно дипломиране.

Изненадващо, в Берлин няма такова ограничение  newsm78, направо комунистически  Hug. И наемът ни е около 200 (макар че сега го вдигнаха леко), та се ядва. Общежитие с ВГ от 6 души, две бани и тоалетни.

# 86
    Привет! 
   дайте ми акъл,че нищо не разбирам от този немски,щерката иска да учи Връзки с обществеността,или туризъм-тук по-скоро я влече менджмънта и рекламата в бранша.Как да се ориентирам в кой университет да разглеждам,предполагам,че това не са отделни специалности,а се учат в едно с други неща.

# 87
Общежитието на дъщеря ми е апартамент за 5-ма с голяма кухня и трапезария, 2 бани и 2 отделни тоалетни.
Имат чистачка, която идва 2 пъти в седмицата и почиства общите помещения.
Децата имат график само за изхвърлянето на боклука от кухнята.
Нямат никакви проблеми.

# 88
Марулета, ако не греша кардинално, туризъм се учи по скоро във фаххохшулета. Другото не е ли пи ар по модерному. Има го в повечето унита. Обаче пи ара дали не влиза в медии и комуникации, се чудя?

# 89
Привет на всички в този форум!
Дойде време да се включа и аз в темата за кандидатстване в Германия.
Моята дъщеря кандидатства в Аахен - информатика. Все още нямаме потвърждение, но се надяваме да я приемат. Притеснява ме въпроса с настаняването, след всичко което съм изчела тук и на други места,  май това ще е най-големия ни проблем. Тя кандидатства за различни общежития в града още през  октомври 2013г. , но до момента няма отговор. Ще изчакаме още малко , но може би ще трябва да търсим квартира.  Ако има бъдещи студенти в Аахен  за учебната 2014-2015, ще се радвам да споделят своите вълнения около кандидатстването, записване, заминаване, настаняване, кога и как.
В момента търсим полети от Варна до летищата около Аахен или от Букурещ, защото ни е по-близо отколкото София.

Общи условия

Активация на акаунт